Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 03 Mai 2026, 18:04
|
|
|
Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !
Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B
de Liviu Mircea-tehărău pe 07 Mai 2017, 19:21
Domnule președinte de ședință, Domnilor membri ai prezidiului, Onorant auditoriu, În urmă cu trei ani am avut plăcerea să fiu invitat să particip la Congresul de la Bacău. Am cerut permisiunea să vorbesc și, dovadă a faptului că acest for de conducere este unul în care se poate vorbi deschis, am primit-o fără nicio reținere. Am umplut cu vorbarii cele trei minute acordate, însă ideea ce doream să se materializeze era că avem nevoie de mai multă comunicare între cei ce hotărăsc și cei supuși hotărârilor. Nu m-a contrazis nimeni, așa că am bătut la ușă în Moșilor Vechi, am argumentat, am primit nu numai aprobarea, dar și susținerea și, împreună cu câțiva prieteni entuziaști cărora trebuie să le mulțumim pentru efortul depus, subliniez, absolut gratuit, am trecut la treabă. Astfel, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România are astăzi un forum dedicat și o pagină de Facebook, ambele bine gestionate. Prin ele, cei interesați au putut să se informeze asupra activității AGVPS, a noutăților legislative, au putut face propuneri și aduce comentarii pertinente. Unii... s-au și certat. Pentru că toate trebuie să aibă o justificare, cei ce s-au implicat în aceste demersuri au constituit "Comisia de promovare a imaginii AGVPS". Aici avem o mică problemă. Imaginea nu o putem crea noi, cei ce ne-am luat răspunderea de a ne ocupa de acest aspect. Noi o putem cosmetiza și distribui. Dar de făcut, o faceți dumneavoastră, cei ce aveți prin multele voturi pe care le-ați solicitat și obținut, putere decizitionala și responsabilități. Ce putem răspunde noi, când vânătorul reclamă că i s-a dublat cotizația în câțiva ani? Sau că la televizor suntem înjurați și apărarea noastră e similară cu cea a naționalei de fotbal? Paradoxal e că răspunsurile sunt simple, clare și la îndemână. Dar sunt la dumneavoastră, stimați participanți la Congres sau motivat absenți. Aveți unde le expune, dar numai venind de la dumneavoastră au valoare. Imaginea se face prin acțiuni, dar și prin comunicarea lor. Noi am creat mijloacele de comunicare, am eliminat frustrările, am triat membrii activi. Terenul e pregătit. Rămâne la latitudinea dumneavoastră când începeți să va efectuați datoria de a da informări și explicații. Ca o paranteză, pentru că mulți dintre dumneavoastră sunteți profesori universitari, încă sper să pot citi, măcar lunar, câte un curs de specialitate, postat undeva sub sigla AGVPS. E drept că atât în adunările generale cât și în mediul on line există colegi de-ai noștri ale căror neîmpliniri s-au transformat în ură. Iar această ură se manifestă în insulte, jigniri, afirmații calomnioase. Însă nu politica struțului e calea de a aplana conflictele. Dialogul, acțiunea și comunicarea sunt cele ce combat ieșirile deplasate. Vânătorul care-i vânător, nu se sperie el de urs! Oare de ce s-ar da deoparte din calea gâzelor? Nici pescarii nu se ascund de roiurile de țânțari... Domnilor, neieșirea la rampă în cazul acuzelor virulente induce spectatorului impresia recunoașterii și acceptării lor. Și cu această imagine rămâne! În toată această perioadă m-am ferit să fac referire le persoane, pentru a nu fi acuzat de mult hulitul cult al personalității. Aș fi însă nedrept dacă nu aș recunoaște cinstit că domnul Președinte Executiv Doctor Inginer Neculai Selaru a răspuns pozitiv la toate solicitările pe care le-am avut cu privire la transparență, deschidere, schimbare. E drept că nici din partea Consiliului nu am avut nicio opreliște. Cel mai elocvent exemplu sunt acest tip de alegeri, cu candidaturi depuse din timp și cu vor secret. Stimez candidații care au binevoit să își prezinte programul cu care solicită investirea în funcție și propun Congresului ca până la viitoarele alegeri, această platformă program să devină obligatorie și să ia locul Angajamentului actual. Trebuie să recunosc și o meteahnă a acestui model de alegeri. Respect democrația și principiile ei. Dar aș vrea să nu uităm că scoatem la vot fotolii care în vremuri tot atât de democratice au fost ocupate de I.C.Brătianu, Ionel Pop sau de Mihai Sadoveanu. Cred că se impune ca în viitor să găsiți o cale de preselecție a onorabililor noștri viitori conducători, înainte de validarea lor în Congres. Pentru că am atins subiectul electoral, vreau să apreciez felul cum s-au organizat alegerile. Delegații electori vor vota după cum le dictează interesul și constiinta lor, dintre nu puținii candidați. Iar votul secret elimină premiza votului impus. Salut și îi doresc noii conduceri ce va fi aleasă depășirea greutăților cu care ne confruntăm. Sper că va lucra în echipă și că sarcinile vor fi distribuite astfel încât toți cei responsabili vor beneficia de dreptul la muncă. Va îndemn pe cei ce nu veți fi aleși, dar și pe dumneavoastră, cei ce aveți putere de muncă și pricepere, să le fiți aproape și să îi consiliați prin intermediul Comisiilor de sprijin. Aceste Comisii au o importantă vitală în activitatea AGVPS. Propun ca la viitoarele alegeri, cei ce vor candida la funcția de membru în Consiliu să opteze și pentru ocuparea unei anume responsabilități în cadrul unei Comisii. Închei mulțumindu-vă pentru atenția cu care m-ați ascultat, cu care eventual m-ați citit în răstimpul la care am făcut referire, cerându-va voie să mă retrag, să las loc altor vânători ce au ceva de spus și să devin un atent ascultător anonim. Cu sinceritate și prietenie, Liviu MIRCEA-tehărău. PS. Pentru că mă adresez în special celor cu drept de semnătură: Nu uitați, există o diferență între LEGAL și CORECT. 
-
Liviu Mircea-tehărău
- Membru important
-
de vinatorul iscusit pe 07 Mai 2017, 21:36
Bine spus! Sperăm într o imagine mai bună ,le dorim spor la treabă aleșilor,că s multe de făcut și refăcut!
-
vinatorul iscusit
- Veteran
-
- Locaţie: bucuresti
-
de aghiuta pe 07 Mai 2017, 22:37
Liviu Mircea-tehărău scrie:Alegerile pentru desemnarea functiilor de conducere s-a incheiat. Pentru o informare succinta, va prezint rezultatele. Cei ce doresc amanunte: ele vor putea fi accesate pe site-ul AGVPS. Ceea ce postez sunt date pe care l-am notat la fata locului si au caracter de parere personala. Voturi obtinute de candidatii le functia de: - Presedinte: total voturi 6131N. Selaru - 5380 V. Bolgiu - 663 C. Lupu - 78 M. Ghinescu -10 -Presedinte Executiv: total voturi 6014M. Draganescu - 3640 V. Talpes - 1197 C. Eliad - 707 M. Ghinescu - 470 - Vicepresedinte: total voturi 13202 ??? F. Iordache - 5032 T. Bentu - 4411 A. Kelemen -3759 V. Bolgiu - 2880 C. Lupu - 294 A. Zaheu - 290 M. Ghinescu - 263
O singura intrebare as avea. Cati delegati cu drept de vot au fost ?? Nu de alta dar numarul celor care au votat pentru fiecare functie are diferente mari rau.
-

aghiuta
- Veteran
-
- Locaţie: Suedia
-
de jon2004 pe 07 Mai 2017, 22:43
Votul nu a fost obligatoriu . Au fost in jur de 6000 de voturi . Pentru vicepresident au fost 3x6000 .
20 16 12 22LR 222RemMag 6,5x57 6,5x65 8x57 9,3x62
-
jon2004
- Veteran
-
- Locaţie: BARLAD,VASLUI
-
de Liviu Mircea-tehărău pe 07 Mai 2017, 23:08
aghiuta scrie:O singura intrebare as avea. Cati delegati cu drept de vot au fost ?? Nu de alta dar numarul celor care au votat pentru fiecare functie are diferente mari rau.
Asa cum am spus, rezultatele oficiale vor fi afisate. Au un centralizator dar nu e oficial, asa ca nu e cazul sa il postez eu. Ceea ce am postat e din respect pentru voi, ce ce asteptai rezultatele. Diferentele nu sunt mari. La vicepresedinti au fost cate trei randuri de voruri, pentru ca arau trei vice, primii trei desemnati castigatori.. Votul nu a fost obligatoriu si unii nu au mai votat dupa ce au vazut ce presedinte a iesit, altii nu au vrut sa voteze la presedinte, si tót asa. Ceea ce pot sa iti spun e ca pentru a nu exista suspiciuni de frauda, am propus si s-a aprobat ca in afara comisiei de validare formata din candidati propusi din randul delegatilor, sa faca parte si trei observatori. Eu am propus doi si ambii au fost acceptati. Acestia sunt @Jon2004 si @OVI762. Pe Ovi nu il vazusem niciodata iar jon e "privat". I-am considerat cei mai necontestabili dintre cei ce ii stiam de pe forum si puteau participa. Am holbat ochii la vot impreuna cu @laurul, @Biriuck, @madalin122582, @ventura. Daca nici asa nu e bine si nu e de ajuns, asta e, atat am putut. Altul care poate face mai mult, sa faca. Jon si Ovi au numarat personal voturile, éi stiu mai multe.
-
Liviu Mircea-tehărău
- Membru important
-
de ventura pe 08 Mai 2017, 07:32
Nici nu se poate pune problema de suspiciune. Evident, nu din partea celor prezenti in sala. Si, dupa cum se stie, au fost muuulti si din toate "taberele". Candidati, la fel de multi pentru toate functiile eligibile, si bineinteles, la fel de "variati". Fiecare a votat dupa paravan, cum i-a dictat constiinta. Nu a fost vot la vedere, tocmai pentru a nu influenta participantul la vot. Intr-o directie sau in alta, asta a fost dorinta delegatilor imputerniciti in Adunarile Generale ale Asociatiilor afiliate. Putem contesta programe platforma, candidati, ce doriti dumneavoastra, dar votul este exclus a fi contestat, si NICIUN candidat ori parte la aceasta actiune nu a facut-o, mai mult, au acceptat cu demnitate rezultatul si au felicitat noua conducere, asigurandu-o de sprijinul dansilor. Pesonal, ma bucur foarte tare ca echipa consilierilor s-a diversificat, membri noi, oameni cu un cuvant de spus, alaturandu-se noii echipe.
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
-

ventura
- Veteran
-
- Locaţie: Focsani
de Ghinda pe 08 Mai 2017, 08:13
Buna dimineata! In calitate de candidat nu pot decat sa va spun cateva impresii. Dar mai intai si intai de toate se cuvine sa ridic palaria in fata calitatilor de lider ale domnului Presedinte Neculai Selaru, a domnului Presedinte Executiv Mugurel Draganescu, a domnilor Vicepresedinti Florin Iordache, Teodor Bentu si Attila Kelemen. Sa ii felicit si sa le doresc spor la munca si aplecare spre problemele ridicate de vanatori, membrii la afiliati si, de ce nu, si la neafiliati.
Au fost alegeri, pentru cei din afara, transparente si secrete. Ar trebui pe viitor, candidaturile sa fie aflate din timp, iar asociatiile sa isi organizeze alegeri tot asa secrete, astfel incat majoritatea de acolo sa sustine un candidat. Astfel se elimina posibilitatea ca delegatul sa voteze ce vrea el si nu ce si-ar dori majoritatea membrilor asociatiei pe care o reprezinta. De asemeni, voturile alocate unei asociatii ar trebui sa se faca doar functie de numarul de membrii. Si nu conditionat de plati(oricine poate avea sincope in un an cu banii!). A fost un pas inainte, mic, dar un pas. S-a conferit legitimitate alegerilor. Important! In rest, fiecare are opinia lui. Buna sau rea, nu conteza atat cat nu face nimic pentru a o sustine. Eu am incercat. Nu ramane acum decat sa ma supun politicii A.G.V.P.S. din Romania asa cum o fi. Majoritatea dicteaza. Si este o majoritate covarsitoare! Inca odata felicitari alesilor!
Domnilor vanatori, se poate! Trebuie doar sa iesiti din spatele tastaturii si sa va implicati si efectiv. Decizia mea de a participa, fara sorti de izbanda clar, a fost luata in momentul in care am realizat ca toti vocifereaza, mai mult sau mai putin fundamentat, dar cand este vorba de actiune, liniste totatla!
Mugurel-Nicoale Ghinescu
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti
de biriuck pe 08 Mai 2017, 08:32
@Ghinda ai fost o pata de culoare, in sensul bun :wink Sper ca noua conducere sa aiba suficienta energie si resurse incat sa ne ajute la problemele noastre ce tin de legislatie si de "modernitate". Vor avea un mandat greu. Alegerile de acum si rezultatul lor sunt o consecinta directa a alegerilor de anul trecut desfasurate la nivel de grupe si asociatii. Comparativ cu ultimii 2 ani, la acest Congres a fost mai putin par alb in sala (cu plusuri si minusuri), semn ca generatiile se schimba atat la directori cat si la presedinti. (doar @laur facea nota discordanta la acest capitol  ) Singurul mod in care noi, ca tagma, putem evolua este prin ridicarea nivelului de cultura si de simt democratic in randul colegilor de la grupe. Sunt 5 ani in fata, se mai pot face niste pasi (chiar daca unii vor fi mici) 
Corruptissima re publica plurimae leges
-

biriuck
- Veteran
-
- Locaţie: Brasov/Ploiesti
de jon2004 pe 08 Mai 2017, 08:42
Rezultatul oricaror alegeri nu poate multumi pe toata lumea , indiferent ce se voteaza . Exceptie fac alegerile ce au candidat unic Ce se intampla la aceste alegeri : fiecare candidat trebuie sa convinga un numar cat mai mare de delegati , sa le dea voturile . Candidatii iti pot promite ca te vor vota dar in spatele cortinei , delegatii au dreptul , datorita votului secret , sa-si depuna voturile unde vor si nu unde au promis In ce priveste numararea voturilor , pot sa garantez ca nu s-a produs absolut nici o eroare . Toate voturile au fost renumarate de mine sau de Ovi . Asa ca orice suspiciuni nu-si au locul . Pe viitor eu sugerez tuturor vanatorilor , carora le pasa de ceea ce se intampla cu vanatoarea si cu vanatorii , sa se implice in asociatiile afiliate , la alegerile de la nivel de grupa , sa sustina vanatori capabili sa gestioneze fondurile in mod corect si sa le reprezinte interesele . Totul pleaca de la nivel de grupa . De acolo pleaca delegatii la adunarea generala a asociatiei si adunarea generela numeste delegatii ce au drept de vot in Congres . Inca ceva : mergeti la asociatii si sustineti ideea de a nu mai avea drept de vot personalul angajat al asociatiei . Este o situatie incorecta ca cel care trebuie sa execute, poate sa participe si la luarea deciziei . Scoateti angajatii din adunarile generale si redati asociatia membrilor vanatori .
20 16 12 22LR 222RemMag 6,5x57 6,5x65 8x57 9,3x62
-
jon2004
- Veteran
-
- Locaţie: BARLAD,VASLUI
-
de Ghinda pe 08 Mai 2017, 08:45
Da, am uitat sa specific cele spuse de Jon. De fapt baza trebuie sa actioneze. Acolo este marea problema de fapt, nu sus.
Si am uitat ceva.
Multumesc celor care au fost langa mine. Nu nominalizez!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti
de laurul pe 08 Mai 2017, 08:52
jon2004 scrie:Pe viitor eu sugerez tuturor vanatorilor , carora le pasa de ceea ce se intampla cu vanatoarea si cu vanatorii , sa se implice in asociatiile afiliate , la alegerile de la nivel de grupa , sa sustina vanatori capabili sa gestioneze fondurile in mod corect si sa le reprezinte interesele . Totul pleaca de la nivel de grupa . De acolo pleaca delegatii la adunarea generala a asociatiei si adunarea generela numeste delegatii ce au drept de vot in Congres .
Inca ceva : mergeti la asociatii si sustineti ideea de a nu mai avea drept de vot personalul angajat al asociatiei . Este o situatie incorecta ca cel care trebuie sa execute, poate sa participe si la luarea deciziei . Scoateti angajatii din adunarile generale si redati asociatia membrilor vanatori .
+1 ! ! ! De asemenea, foarte important este ca, in AG ale asociatiilor, sa va asigurati ca votati oameni care sa reprezinte interesele voastre ca membri si nu pe ale "sefilor". Cat despre Congres, antevorbitorii mei au spus cam tot. Fost, vazut, nimic de contestat! Apreciez mult depunerea candidaturilor cu doua saptamani inainte precum si votul secret. E un nou inceput....
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
-
laurul
- Veteran
-
- Locaţie: Dupa vanat, oriunde!
de OVI762 pe 08 Mai 2017, 09:00
Subscriu la cele spuse de @jon2004 si fac urmatoarea completare:dupa incheierea fiecarei runde de votare urnele au fost aduse pe masa comisiei,desigilate si golite pe masa in vazul tuturor.Practic,toata lumea din sala a putut vedea tot timpul ce se intampla cu buletinele de vot in acest fel inlaturandu-se orice suspiciune.Toate buletinele de vot au fost numarate de cel putin 2ori neexistand practic posibilitatea ca vreo eroare sa se poata strecura pe undeva.
este in noi
-
OVI762
- Veteran
-
-
de cosmin5555 pe 08 Mai 2017, 09:51
Clar ca de la nivel de grupa trebuie sa vina schimbarile in bine, dupa vointa majoritatii vanatorilor membrii. La grupa noastra, chiar din sedinta de ieri au inceput schimbarile si, desi au fost voci nervoase si potrivnice schimbarilor, votul majoritatii celor prezenti a fost hotarator. Mergem inainte, sa ne fie mai bine!
-
cosmin5555
- Membru activ
-
Înapoi la Vanatoare discutii generale
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori