Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 10 Mai 2026, 09:38

ARMA GECO

Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .

Moderator: liviur

ARMA GECO

Mesajde aborzea pe 06 Mar 2015, 12:29

salutare, poate cineva sa mi dea un sfat ce pot face cu arma Geco? vreau sa i dau o utilitate mai mare decat sa stea in rastel.Am auzit ca se poate si transforma. I as pune si o luneta, ceva pe ea.. :?:
aborzea

Re: ARMA GECO

Mesajde Alexandru Nicu pe 06 Mar 2015, 12:51

Eu am auzit ca merge bine cu night-vision pe ea...
Focu' si piesa.
Байкал ИЖ 54
Alexandru Nicu
Membru important

Locaţie: Bacau

Mesajde MAsterD pe 06 Mar 2015, 14:29

mie imi plac bocurile geco
MAsterD
Veteran

Locaţie: la tastatura

Mesajde hunt25 pe 06 Mar 2015, 15:09

Cu o arma geco se poate face orice,poti face cartofi prajiti, poti lansa rachere intercontinentale si nu esti niciodata in afara legii, arma geco are sezon deschis tot timpul anului la orice specie de pe Terra sau de pe Marte.Legendele spun ca arma geco tine loc si de nevasta :shock:

ps: bine ai venit si asteapta-te sa fii luat la misto :lol:
hunt25
Membru important

Mesajde laurul pe 06 Mar 2015, 15:45

Daca nu vrei sa te ia colegii in baza..... baga repede un calibru ... ca Geco a facut multe.
Nu ca nu ar sti colegii la ce te referi....
Ovi, ia-l !!!!!
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde mircea.sadu pe 06 Mar 2015, 17:12

aborzea scrie:salutare, poate cineva sa mi dea un sfat ce pot face cu arma Geco? vreau sa i dau o utilitate mai mare decat sa stea in rastel.Am auzit ca se poate si transforma. I as pune si o luneta, ceva pe ea.. :?:

Buna ziua,

Ce arma aveti dvs fabricata la Geco si care sta in rastel? De transformat se poate transforma orice, au facut ei navete spatiale, d-apai o pusca.
Ai grija cum o ingrijesti si te duce o viata, poate si mai multe. Si sa nu lasi pe oricine sa umble la ea, ca in ziua de azi am intalnit pe toate drumurile sudori de CAP care se cred armurieri dar nu stiu sa calculeze un pas la ghinturile de 7x64.
mircea.sadu

Mesajde Sly_Fox pe 06 Mar 2015, 17:59

Eu cred ca omul are o arma recunoscuta pe vremuri sub denumirea genrala de Geko,Geco sau Plici.
Calibrul la fel de probabil este .22 LR. Fabricantul nu se stie,poate ne spune el,o fi unul autohton.
Oricum daca ai un plici in .22 LR,nu te mai obosi cu recalibrarea,nu prea se merita nici financiar si nici alergatura dupa acte.
Ii poti pune o luneta,iesi in poligon si tragi pana te saturi. Chiar daca acest calibru nu este permis la vanatoare,eu unul mai degraba l-as prefera lui .22 Hornet de exemplu,calibrul cel mai comun ales pentru transformarea LR-urilor. Asa pentru distractie si tot este mai avantajos.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde OVI762 pe 06 Mar 2015, 19:24

Eu zic totusi ca se merita;aveam un 5,6mm ,caci la asta cred ca se refera distinsul nostru coleg,ce statea degeaba in rastel.Pusca,nu distinsul coleg.I-am dat-o lui nea Mircea de la Sadu si in 5 zile nu mi-a venit sa cred;a recalibrat-o in 223,i-a pus mecanism liniar si accutriger,i-a montat prinderi h&h cu luneta Luger Gamo6x40 wr Limited Edition,i-a brunat tevile ,i-a pus amortizor de sunet si Sound Barrier pe toata teava si i-a schimbat lemnaria cu un plastic super smecher cu aspect tactical
Asa arata inainte
Imagine

Si asa arata dupa ce a trecut pe la nea Mircea
Imagine

E cea de sus,pe negru;nu le-a venit sa creada celor de la arme si munitii cand mi-au facut control,au verificat seria de 10 ori.Cea de jos,pe lemn,este un model mai vechi de Forest,italiana,de care ma mai folosesc uneori.
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde laurul pe 06 Mar 2015, 21:14

'Ai de ...mea, mare meserias!!!!
Sa traiesti Nea Mircio 100 de ani.

Acu, intreb si eu ca neofitul...patul la Geco e din abanos? ca as avea si eu nevoie de o bucata de scandura sa fac un maner .
laurul
Veteran

Mesajde the_mav pe 06 Mar 2015, 22:16

Frumos ovi. Stiu ca nea mircea lucreaza extraordinar si mai presus de orice e mare om... maine am drum in zona si daca pot trec sa il salut din partea ta
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde OVI762 pe 06 Mar 2015, 22:19

Transmite-i toate cele bune;maine,ca in fiecare Sambata,il gasesti la atelier-beti un sprit si pentru mine :wink:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde yoghi pe 06 Mar 2015, 23:32

Eu acu nu vreau sa critic ca nenea mircea are mana si ochi bun dar si ...buzunar cam mare .Am inteles (pe privat -vad ca se poarta des ) ca 1800lei a costat Tuningul la pusca aia neagra de mai sus.
:mrgreen:
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde laurul pe 07 Mar 2015, 18:00

:( cam scump....
Ma gandeam sa-i dau Ijul 18 la tunat, dar face tuningul cat arma.
In schimb, parca un Geco merita investitia :wink:
laurul
Veteran

Mesajde radubichis pe 07 Mar 2015, 22:58

Ma baieti ,suteti cam acizi sa nu spun mistocari .Gusturile nu se prea discuta .Ex. mie mi se fifie de minerele de cutit din lemn de abanos ale lui tataie
radubichis
Veteran

Locaţie: Hunedoara

Mesajde laurul pe 08 Mar 2015, 08:33

radubichis scrie:Ma baieti ,suteti cam acizi sa nu spun mistocari .Gusturile nu se prea discuta .Ex. mie mi se fifie de minerele de cutit din lemn de abanos ale lui tataie

Matusaleme, pe langa tine eu-s la pubertate....
Noi astia acizii, habar nu aveam ca ti se falfaie, stiam doar ca-ti atarna.
laurul
Veteran

Mesajde radubichis pe 08 Mar 2015, 15:46

laurul scrie:
radubichis scrie:Ma baieti ,suteti cam acizi sa nu spun mistocari .Gusturile nu se prea discuta .Ex. mie mi se fifie de minerele de cutit din lemn de abanos ale lui tataie

Matusaleme, pe langa tine eu-s la pubertate....
Noi astia acizii, habar nu aveam ca ti se falfaie, stiam doar ca-ti atarna.

Atirna cind nu bate vantul :oops:
radubichis
Veteran

Locaţie: Hunedoara

Mesajde yoghi pe 08 Mar 2015, 23:07

radubichis scrie:....Ex. mie mi se fifie de minerele ....

:D :lol:
adica cum face ?
yoghi
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 10 Mar 2015, 19:38

[quote="radubichis"]Ma baieti ,suteti cam acizi sa nu spun mistocari

Nu suntem acizi mai Radule, doar incercam sa contrabalansam baza. Stii tu, calcarul din bolovani e baza, pui acid si se echilibreaza amestecul. :mrgreen:
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde biriuck pe 11 Mar 2015, 01:01

Avem mesteri dibaci in tara, oameni ce ar putea sa aduca incet incet concurenta serioasa celor de peste hotare din locuri cu pretentii (ca Ferlach) dar nu ii lasa legislatia noastra comunista.
In urma cu un an am vazut o lucrare a lui nea Mircea de m-a lasat cu gura cascata, Capra ala prezentat la tv drept mare inventator roman e petarda pe langa ce face omul asta :!: Nu pot sa va zic cat de mult ma bucur ca a intrat si el in randurile forumistilor (chiar ajutat de nepot, cu tastele e mai greu ca la strung uneori)

Avea un amic al meu o fosta arma militara, un Mosin Nagant in 7,62x54R si se gandea sa o vanda pentru ca el vaneaza mai mult vanat mare si nu ii mai placea calibrul. Noroc ca a dat de nea Mircea si, dupa ceva ezitari, i-a dat arma s-o prelucreze.
A iesit o minunatie, n-are ea pat de radacina de nuc de gradul 11, dar a upgradat-o la 9,3x74R si a facut-o sa traga excelent desi ai zice ca a devenit teava "subtire la carne". Acum Blaserul in 8x68 se odihneste in dulap si amicul meu trage doar cu hodoroaga aia readusa la viata de mester :idea:

A vrut initial chiar sa mearga mai departe, sa bage teava recalibrata intr-una cu diametrul mai mare in care sa intre perfect (la toleranta foarte mica) si sa o preseze asa pentru a obtine o teava match. A renuntat insa pentru ca arma devenea prea grea pentru goana si pentru ca Politia avea nevoie sa vada seria si de pe teava.

Nu stiu daca e bine ca spun si pretul (poate o mai fi ridicat si el intre timp ca e foarte cautat) dar asa lucrare pentru 2 deca de tuica si 500 lei mi se pare pomana curata!
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde laurul pe 11 Mar 2015, 09:58

Preturi de Chiojdumping.....
laurul
Veteran

Mesajde the_mav pe 11 Mar 2015, 11:53

cum ziceam, nea mircea e om de omenie si intr-adevar are preturi de provincie, nu de capitala... nu stiam ca i-a reusit din 7.62 in 9.3, asa ceva mai rar.
am avut norocul sa ii vad la o intalnire comuna pe nea mircea cu nea grigore - FABULOASA experienta :!: :idea: :!:
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde reyes pe 15 Mar 2015, 21:14

mircea.sadu scrie:
aborzea scrie:salutare, poate cineva sa mi dea un sfat ce pot face cu arma Geco? vreau sa i dau o utilitate mai mare decat sa stea in rastel.Am auzit ca se poate si transforma. I as pune si o luneta, ceva pe ea.. :?:

Buna ziua,

Ce arma aveti dvs fabricata la Geco si care sta in rastel? De transformat se poate transforma orice, au facut ei navete spatiale, d-apai o pusca.
Ai grija cum o ingrijesti si te duce o viata, poate si mai multe. Si sa nu lasi pe oricine sa umble la ea, ca in ziua de azi am intalnit pe toate drumurile sudori de CAP care se cred armurieri dar nu stiu sa calculeze un pas la ghinturile de 7x64.

aveti un pm.multumesc
reyes
Membru important

Mesajde radu358 pe 08 Mai 2017, 09:41

OVI762 scrie:Eu zic totusi ca se merita;aveam un 5,6mm ,caci la asta cred ca se refera distinsul nostru coleg,ce statea degeaba in rastel.Pusca,nu distinsul coleg.I-am dat-o lui nea Mircea de la Sadu si in 5 zile nu mi-a venit sa cred;a recalibrat-o in 223,i-a pus mecanism liniar si accutriger,i-a montat prinderi h&h cu luneta Luger Gamo6x40 wr Limited Edition,i-a brunat tevile ,i-a pus amortizor de sunet si Sound Barrier pe toata teava si i-a schimbat lemnaria cu un plastic super smecher cu aspect tactical
Asa arata inainte
Imagine

Si asa arata dupa ce a trecut pe la nea Mircea
Imagine

E cea de sus,pe negru;nu le-a venit sa creada celor de la arme si munitii cand mi-au facut control,au verificat seria de 10 ori.Cea de jos,pe lemn,este un model mai vechi de Forest,italiana,de care ma mai folosesc uneori.

Mare mester nea Mircea, a reusit sa transforme o arma cugir 22 lr. intr-o arma cu aer comprimat Gamo whisper x, probabil calibrul 4.5 mm =)).
radu358

Mesajde OVI762 pe 08 Mai 2017, 10:58

5,5 :wink:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 08 Mai 2017, 13:02

Este un mare vrajitor acest Nea M, doar a ,,whisper-it" discret langa inchizator si ea pe data s-a transformat intr-o printesa cu totul si cu totul din abanos. :mrgreen:
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde yoghi pe 08 Mai 2017, 21:02

laurul scrie:...
...
Ovi, ia-l !!!!!

:)) :)) :))
yoghi
Veteran

Înapoi la Arme de vinatoare cu glont