| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Vanatoarea romaneasca - Incotro ??Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B Re: Vanatoarea romaneasca - Incotro ??Poate as fi fost și eu tentat de vreo "romaneasca" dacă nu as fi fost atât de implicat în gestionarea fondului pe care vânez. Dar când știu cați ani mi-au trebuit sa-l pun pe picioare, câtă munca și bani investiți. ... parcă nu-ți vine nici măcar sa te gândești la așa ceva, dar sa faci.....
"Norocul" meu a fost ca aproape toată grupa mea participa activ la acțiunile necesare gastionarii (construcții, administrare hrana, paza etc...) și au înțeles că nu merită sa-ți furi căciula. Dacă educația ar fi făcută în cadrul grupelor de vanatoare (considerând ca pana la momentul în care ne-am făcut vanatori nu am dobandit) s-ar schimba mult lucrurile. Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: Vanatoarea romaneasca - Incotro ??
Cândva, un propagandist comunist care era ”fost” (fusese deputat în vremea Regatului Problema legilor făcute cu sabia și cu țeapa stă în faptul că aproape niciodată nu pică la cârlig rechinii, ci doar fraierii. Acei fraieri care trec prin toate hârtoapele ca să intre în legalitate. Cu examenele scrise și cu arma, cu stagiatura, cu cotizațiile umflate și cu sâcâielile poliției. Și cu amenzi umflate și pierderea armelor. Dacă s-a trezit Garcea dimineața cu fundu-n sus. Sau avea poftă de un Jack Daniels și fraierul i-a dat doar o cafea. În timp ce rechinii înoată netulburați și îi doare la bascheți. Sau i-ar durea la bascheți dacă ar purta unii la înotătoare. Legea nu e pentru ei.
Salut Nautilius, Daca esti amabil pe ce "carte de istorie" te bazezi tu atunci cand afirmi cele scrise de tine si bolduite de mine ? Ai cumva idee de ce la vecinii din UNGARIA se respecta legea spre deosebire de modul cum este privita in Romania ? Eventual poti sa extrapolezi si sa te intrebi de ce atunci cand mergi in Banat sau prin Covasna - Harghita ai sa gasesti mult mai multa civilizatie decat in "Regat" ? Daca nu sti cumva, este vorba de influienta Imperiului Austro-Ungar asupra acelor teritorii. Am mers in Ungaria si m-am mirat de curatenia si civilizatia de acolo. Am intrebat cetateni maghiari cum este posibil si mi-au enumerat niste legi identice cu ale noastre. Diferenta este ca la noi legea nu se respecta pe cand in Ungaria se pazesc ca de dracu sa le incalce pt ca stiu foarte bine ca legile sunt aspre si se aplica indiferent de nume, partid, functie. Deci Tepes si Antonesc au impus respectarea legilor. Buna , rea, legea este lege si trebuie ca cetateanul sa stie ca nimic nu-l poate apara de bratul drept al legii in cazul in care se gandeste sa le incalce. Razvan
Re: Vanatoarea romaneasca - Incotro ??Stimate "Aghiuță",
Felicitări pentru deschiderea acestui subiect aici. Eu am deschis același subiect pe Forumul AGVPS cu titlul " Vânătoarea din România .... încotro ? Recunosc ca nu am mai scris demult pe niciun forum deoarece, in primul rând, timpul si mai apoi anumite reacții disproporționate cu anvergura subiectului m-au împins doar spre citit. Voi citi cu multă atenție abordările si promit rapid o reacție personală, in care cei douăzeci de ani de experiența directa in gestionarea fondului cinegetic si de relație directa cu vânătorii, pot da noi perspective abordării acestui subiect de cea mai mare sensibilitate. Va felicit din nou si urez un sincer succes acestui subiect, iar interlocutorilor inspirație si forța pentru a desluși meandrele "viitorului" vânătorii românești.
Poate ne dai si exemple concrete... -In Ungaria vecina, poti sa fi membru intr-o asociatie, dar nu esti obligat, poti sa mergi cu ziua, sau unde esti invitat ...platesti acolo unde e cu plata. -In Slovacia in linii mari e la fel, la asociatia unde umblu eu frecvent nu se cunoaste termenul de "cotizatie" sunt venituri si cheltuieli, cheltuielile fixe sunt suportate egal de toti membrii, cheltuielile variabile sunt suportate de fiecare in parte ...si exista o balanta daca vanatorul X aduce mai multe venituri in asociatie, atunci i se reduce marja de contributie , insa daca el vrea un observator nou si-l face pe cheltuiala lui , daca vrea un loc de panda rezervat ...merge singur sa hraneasca sa faca observatii, apoi si vaneaza Foarte usor as putea sa fiu membru acolo, insa pe langa drepturi imi vin la pachet obligatiile , si nu imi este la indemana , asa ca prefer oportunitatile cand sunt bine venit pro bono (Cehia functioneaza aproximativ la fel) -Am prieten in Germania care e vanator de ~20 de ani, nu e membru nicaieri, in tara a vanat cam de 20 ori, in strainatate cam de 200 de ori, nu stiu daca sunt taxe de stat anuale, dar cotizatie sigur nu plateste -in UK (poate avem coleg care sa ne dea detalii) sunt si cluburi de vanatoare si vanatori individuale, de exemplu acolo un ghid/"stalker" certificat poate sa insoteasca atat vanatori cat si nevanatori ..adica "civili" 100%, ii plimba prin padure le gaseste vanat, le pune arma pe trepied si pot sa traga (oricat de irealist suna asta pentru un roman , nu am auzit vreodata ca un civil sa impuste pe vreun alt om, sa ia arma si sa il impuste pe ghid.....) ; in alta ordine de idei tineretul e incurajat sa participe la varste cat mai fragede ... -am prieten in Norvegia si acolo functioneaza similar cu Suedia, proprietarul vanului e proprietarul terenului, poti sa vanezi gratis sau cat cere proprietarul, dar cotizatie ioc ...si la fel se incurajeaza tineretul, parca varsta minima e de 12-sau 14 ani Daca ma intrebati pe mine, sistemul de cotizatii si obligativitatea de a fi membru ...nu se prea leaga in contextul modern comparat direct cu legislatiile celorlate tari. De ce sa fiu obligat sa fiu membru?! daca timpul, distanta si bugetul nu imi permit sa fiu vanator activ cu prezenta la toate iesirile?? dar daca avem obligativitatea de a plati cotizatia la fel, de ce nu avem drepturi la fel?? daca conform cotizatiei / per grupa imi revin 7 iepuri si 5 fazani...de ce nu pot sa primesc eu o autorizatie individuala si sa ii vanez cand vreau si cum vreau?!? In US sezonul de fazan e scurt comparativ cu al nostru, dar pot sa iasa in fiecare zi din sezon, nu e obligat sa iasa in fiecare zi, dar poate iesi atunci cand POATE! (la fel la rate) Ca fapt divers, in Slovacia cand ai autorizatie de iesit in teren ai de la data de pana la data de ...care poate fi tot sezonul pentru o specie si crotaliile....pe autorizatie se trece seria crotaliului utilizat si data utilizarii lui, ATAT...end of story! fara vanat observat si foc ratat si alte fantezii birocratice comuniste (imi pare rau ca nu am facut o copie a autorizatiei din toamna cand am umblat dupa muflon aveam, la specii admise aveam, Muflon categoria de varsta 1,2,3, femela si miel, mistret fara restrictie de sex sau dimensiune, femela de cerb rosu si vitel, cerb selectie categoria de varsta 1, lopatar femela si vitel, mascul selectie actegoria de varsta 1) ...si crotalii, cateva, sa imi ajunga ..de comentat prea multe nu prea am ce, pentru mine e o cauza nobila...dar pierduta , "Inchis, caz de boala!" in invartim intr-o balega de ne innecam dar ne orefacem ac ne place. Cand ma milogeam sa primesc cate o vulpe pe hartia de rate, am fost acuzat..."las ca te stiu eu ca vreis a mergi la capre" .....acum se da la toata lumea, sa nu mai fie comentari si daca comentezi, ti se raspunde sec, sa nu fi invidios, "Fa-ti si tu!" Vorbim de legi si de fantezi...ca de ce si cand si cum , aceeasi militieni acre mi-au anulat permisul ca nu am avut incuietoarea pe semi in dulap, dulapul incuiat cu 3 lacate si acasa doar eu cu tata..." ca nu a fost pastrata corespunzator ..." i-au facut scapati pe altii cu fazani in extrasezon, sau noaptea pe alte fonduri fara hartie ...."masura complementara, confiscarea armei, nici macar o suspendare de 6 luni sau ceva" ...schimbati vo fratilor ce puteti, eu cred ca am sa schimb tara
Multumesc pentru gandurile bune. Asemenea si din partea mea. Cat despre topicuri...ce sa spun ? Vad ca nici aici si nici dincolo nu se poate trece de pagina 4. Se pare ca asta este implicarea romanilor. Nu pot mai mult (sau nu vor). Pacat.
Re: Vanatoarea romaneasca - Incotro ??N-am mai scris de mult, da' hai sa incerc. Nici macar n-am avut rabdare sa citesc tot topicul, oricum multe idei au fost plimbate in alte forme si pe acest forum dar si pe altele. Am mai spicuit cate ceva din postarile altora. Mi-a placut chestia cu "fiecare asociatie sa-si faca poligon ca sa nu mai gaureasca nimeni pet-uri". M-am tavalit pe jos de ras!!! Eu zic ca unele ar putea sa-si faca chiar 2-3. Sau cel putin cate unul pe fiecare fond. Ca doar legea te ajuta. Ia sa scrie aici si cei care au incercat sa puna in practica o asemenea idee. Sa ne impartaseasca din experienta lor. Ca sa ne putem apuca si noi maine de treaba. Ca doar e asa de simplu...
Sharpshooter dadea exemplu Ungariei si al Slovaciei. Eu stiu membru de asociatie din Ungaria care spunea ca la ei numarul de membri e cam fix si daca dispare cate unul, din varii motive, atunci cel care vrea sa intre trebuie sa plateasca o taxa. De multeee mii de Eur. Chiar foarte multe. E adevarat ca nu apar membrii in fiecare an. Dar mai au si alte surse. Ca de exemplu: pe un fond de 2-3000 de ha au urmatoarele cote: 6 cerbi, 30 de tapi, 200 de mistreti. Si ei impart cota in felul urmator: 4 cerbi la vanzare, doi pt membri 20 de capriori la vanzare, 10 pentru membri 100 de mistreti la vanzare, 100 pentru membri Nu punem la socoteala lopatari, mufloni si alte cele pen' ca nu pe toate fondurile vecinilor exista. Si sa ne apucam de socoate: -un cerb mai de Doamne-ajuta nu e mai putin de 3000 de euro, varfurile pot urca si la 10-15.000 -un caprior la ei, de fapt doar trofeul, carnea se valorifica si ea altfel, costa intre 200 si 3000 de euro(cele cu medalii d'alea aurite) -mistretul nu e asa de scump decat daca are colti peste vreo 15 cm. Si daca au peste atunci ajung si la 2-3000 de euro. Cam cat un urs de pe la noi atunci cand se putea. Si aproape toate asociatiile au cate o trupa de nemti-austrieci-suedezo-norvegieni, care vin la o colectiva d-aia unde varsa cateva zeci de mii de euro. Si mai e si carnea. Se strang se de acolo cateva mii bune. Sa adunam? La noi e tare! Asociatiile private - 20-30 de membri. Cotizatia - cam 1500 de lei. Pe fondurile de deal-munte era cate un urs. Acum p..a. Erau 2-7000 de Eur. Buni si aia! Cate un cerb de trofeu. Pardon, ala nu se pune ca-l braconau vecinii! De fond, evident. Evrika! Raman capriorii... Super. Cam 5-6. Poate 8-9. x 500 de lei. Adunam? Dar haide sa nu mai platim nici cotizatia. Ce ramane? La AJVPS e cam la fel doar ca sunt mai multi membri. Si la noi fondurile sunt mult mai mari. Dar si mult mai sarace. La noi sunt 10-20 de mistreti la cota. Ar putea fi mai multi. Daca s-ar renunta 2-3 ani la colective ca sa nu se impuste la gramada. Sa ramane scroafele de prasila. La caprior sa se faca selectia ca la carte. Sa ai si tu exemplare la care sa poti chema un strain. La cerb sa nu se mai impuste nimic 4-5 ani. Vise, tata! 70-80% dintre mistretii care cad sunt de fapt ... mistrete. Capriorii - doar cei mai mari la grupa. Daca vii cu propunerea aia la cerb, risti sa fii linsat. De ce nu se poate? Va dau un exemplu: majoritatea sunteti soferi si va plimbati, evident, cu masina. Cati dintre noi circulam cu 50 la ora in localitate, 90-100 afara si 130 pe autostrada? V-ati plimbat si pe la unguri, austrieci, nemti...? La ei cu ce viteze se circula? De ce la ei se poate si la noi nu? Pentru ca la ei legea e lege si 99% dintre ei o respecta. Si d-aia nici vanatoarea de la noi nu e ca cea de la ei. Pentru ca la noi legea e un fel de floc in fata p..ii. Care nu conteaza.
Nu-ti fie cu suparare dar titlul topicului este: "Vanatoarea romaneasca - Incotro ??" Crezi ca ai dat raspuns cu postarea ta la intrebarea din titlul topicului? Personal nu cred si nu inteleg ce ai vrut sa scoti in evidenta cu ceea ce ai scris. Unele lucruri sunt ok despre vecini altele nu prea! Multe din lucrurile pe care le consideri "bune" se cam intampla si pe la noi. Cat despre capriorii, cerbii, mistretii si muflonii "dopati" de pe la unguri nu cred trebuie sa vorbim. Hai sa lasam miile de euro pe toti capriorii recoltati ca nu e chiar asa. La 1000 euro vanezi la ei ce muflon doresti! Cat despre soferit , sa o lasam asa, de ce arunci cu piatra?
Re: Vanatoarea romaneasca - Incotro ??Unele chestii care sunt bune la altii, sunt inaplicabile la noi. Sa luam un exemplu la intamplare, ma rog, aproape la intamplare: s-a dat liber la vanarea mistretului la panda( mascul, bla-bla-bla). Cate asociatii si-au facut oare sezonul asta planul? Exista vreo statistica in sensul asta? Eu zic c-ar fi trebuit sa avem intai efectivele altora si dup-aia puteam modifica legea.
Iar pe partea cu schimbatul legii in sensul acordarii dreptului proprietarului terenului de a hotara daca si cui acorda dreptul de a vana, cum e pe la altii, si cum poate fi normal, dar tot la altii, daca s-ar introduce la noi atunci vanatoarea romaneasca ar disparea aproape in intregime. De ce? Pentru ca proprietatea e faramitata si am avea cateva sute de proprietari la un fond de vanatoare. Unii verzi, altii lacomi si altii rau-intentionati. La nemti ai unul cu 200-300 de ha si vaneaza el cu prietenii sau arendeaza dreptul asta catre altii. Dar e unul singur. La englezi e cam la fel, iar unii care considera vanatul daunator pentru terenurile agricole te lasa chiar moca. Oare am fost chiar paralel cu subiectul? Iar despre partea cu sofatul eu nu spun ca sunt altfel, ci doar ca asta este respectul romanului pentru lege. Si cam astea sunt consecintele. In toate domeniile de activitate. Parerea mea! Vorba lu' conu Vacaroiu, pentru cei care-si aduc aminte...
Re: Vanatoarea romaneasca - Incotro ??Nu-ti fie cu suparare dar titlul topicului este: "Vanatoarea romaneasca - Incotro ??" Crezi ca ai dat raspuns cu postarea ta la intrebarea din titlul topicului? Personal nu cred si nu inteleg ce ai vrut sa scoti in evidenta cu ceea ce ai scris. Unele lucruri sunt ok despre vecini altele nu prea! Multe din lucrurile pe care le consideri "bune" se cam intampla si pe la noi. Cat despre capriorii, cerbii, mistretii si muflonii "dopati" de pe la unguri nu cred trebuie sa vorbim. Hai sa lasam miile de euro pe toti capriorii recoltati ca nu e chiar asa. La 1000 euro vanezi la ei ce muflon doresti!
Cat despre soferit , sa o lasam asa, de ce arunci cu piatra? pipabh Veteran Mesaje: 545 Membru din: Sâm Oct 27, 2012 7:49 am Poate c-am fost prea ermetic. Ce-am vrut sa spun este ca ei au cum sa-si sustina activitatea fara sa incaseze cotizatii. Iar chestia cu vanatul dopat merge cu strugurii prea acrii ai vulpii. Iar daca se poate vana in Ungaria un trofeu medaliabil de muflon cu 1000 de Eur, incep sa pun bani de-o parte. Daca e nevoie iti trimit si datele mele sau ne putem vedea cand ajung in Oradea, si ajung destul de des.
Re: Vanatoarea romaneasca - Incotro ??Din diversele actiuni intreprinse post-alegeri de AGVPS, am extras una pe care o urmaresc demult, care are evident a face cu afilierea vanatorilor:
"... s-a organizat o întâlnire de lucru cu membrii Comisiei de comunicare şi imagine, în ziua de 16.05.2017; susţinerea noastră se regăseşte pe link-ul: http://agvps.ro/category/interventii-ag ... anatoarea/ " si documentul e cel atasat, in care observam ca: "Revenind la initiativa legislativa de modificare a Art1 lit ae din L 407, ..., va rog sa-mi permiteti sa afirm ca aceasta modficare este sustinuta in interesul unor simpli "puscasi" (impuscatori de vanat) care vor doar sa impuste vanat, fara nici un fel de obligatie de ocrotire si ingrijire a faunei cinegetice. Legea actuala prevede aceasta obligatie de ocrotire si ingrijire a vanatului, ..., de autoritatea publica centrala care raspunde de vanatoare. O alta lege actuala prevede dreptul doritorilor si fostilor vanatori, retrasi temporar ori definitiv din asociatiile vanatoresti, sa detina arme de vanatoare, dar fara drept de port si folosire a acestora in fondurile cinegetice, atata timp cat nu fac parte dintr-o asociatie vanatoareasca afiliata sau neafiliata la AGV si nu contribuie in nici un fel la ocrotirea si ingrijirea faunei cinegetice, la protectia culturior agricole, la plata tarifelor de gestionare, etc. Asadar dreptul la libera asociere al detinatorilor de arme de vanatoare este astfel garantat, avand posibilitatea de a opta pentru inscriere in asociatii vanatoresti, asociatii de detinatori de arme de foc si asociatii de colectionari de arme, in functie de optiunea fiecaruia. ... Adoptarea initiativei propuse, de modificare a definitiei "vanatorului", ar crea posibilitatea detinatorilor de arme de vanatoare sa exercite vanatoarea fara nici o contributie, prin prestatie fizica sau achitare de bani pentru angajare forta de munca, la ocrotirea si ingrijirea vanatului. In concluzie, adoptarea initiativei criticate, ar transforma conceptul de vanator din ocrotitor al faunei cinegetice in simplu "impuscator" al acesteia, ceea ce ar constitui inca un pas spre regresul faunei cinegetice si echilbrului din natura." Am scris mult, apoi am taiat.... nu mai are rost, chiar nu mai are rost. Diversiuni ca in anii 60-70, de manual, intre detinatori de arme de vanatoare si vanatori; prezumam respectarea unor drepturi, incalcand flagrant altele asupra carora nu facem referire; ne facem ca nu intelegem cursul banilor, cand sumele incasate de asociatii de la vanatori (membri sau nu) sunt folosite direct pt ocrotire, ingrijire, protectie, plata despagubiri, etc Inca ceva: tricourile verzi-kaki, cu print negru pe ele, de acum cativa ani - sunt mai de actualitate acum decat oricand. Mentalitatea e neschimbata. PS: "Sper sa apuc ziua in care cei ca voi, sefii de promotie de la Stefan Gheorghiu veti fi istorie. Inca sunt tanar si speranta moare ultima." MARE DREPTATE AVEA, chiar daca era tarziu in noapte cand le-a pus pe hartie -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Vanatoarea romaneasca - Incotro ??Mav-ule , tu vrei ca AGVPS , asociatie care reprezinta interesele ASOCIATIILOR DE VANATOARE AFILIATE , platita din taxele membrilor vanatori , sa sustina cauzele vanatorilor ce nu sunt membri ai unei asociatii ???
Nu crezi ca ar fi mai corect ca vanatorii ce nu vor sa fie membri intr-o asociatie , sa se organizeze si sa-si sustina singuri cauza ??? 20
16 12 22LR 222RemMag 6,5x57 6,5x65 8x57 9,3x62
Vorbim de corectitudine? Pai corect ar fi sa se pozitioneze corect toate partile, nu prin erijare de la situatia de fapt. Corect ar fi sa nu jucam o legislatie la 2-3-x capete doar pt a incerca o japca nationala, ci ar fi mult mai correct (si sanatos) sa lasam libera piata, sa dam valoare pt banii ceruti, nu sa luam cu parul ce ne place, ci sa muncim real pt rezultat. Jon, tu vezi cat de mult costa si minciuna prin omisiune?!? PS: vrei sa ce? sa faci asociatia/federatia2? 3? 99? Sa ce apoi, sa trecem la next level - capitalizare pe imagine de reprezentant istoric? apoi la next one: influenceri in institutia centrala responsabila de vanatoare? Etc, etc. Nu e o problema la asociatie, ci la mentalitatea managementului ps2: Sau poate sa deschidem discutia pe "iti voi lua unele drepturi castigate anterior din partea altor institutii, doar pt ca voi putea"? ![]() -------------------------------------
Re: Vanatoarea romaneasca - Incotro ??Eu inca mai sper ca forul decident sa nu tina seama de opinia exprimata prin semnatar,cum de altminteri a mai facut-o si in trecut. In afara de faptul ca opinia n-are nimic de-a face cu legea,mai si instiga la incalcarea altor legi.
Doua guverne au dat aviz favorabil,toate comisiile si-au dat acordul,Senatul a votat favorabil,doar AGVPS e Batman. Cred ca cetatenii "puscasi" au deja o "asociatie". Se numeste Guvern si vad ca le apara interesele.
Mav-ule te crezi in Romania libera ? Vrei sa aliniezi tara la mentalitatea vestica ? Neeee,tata. E tot Romania rosie. Si nici macar nu (mai) are fata umana.
Re: Vanatoarea romaneasca - Incotro ??Hai sa mai zic una pe ziua de azi.
Daca cei din AGVPS au timp (se pare din destul) si au si mintea odihnita,de ce nu fata ideea de confiscare (sau depunerea la un magazin de profil) a unditelor pescarilor care nu-s afiliati ? Adica ce conteaza daca au permis platit pe balta sau rau ? Sa fie naibii afiliati si sa contribuie la filtrarea apelor pentru un peste mai gustos si un mediu mai sanatos. Pai nu-i discrimineaza pe pescari neobligandu-i la afiliere ? Ei sunt mai cu motz decat vanatorii ?
Re: Vanatoarea romaneasca - Incotro ??@aghiuta Nimeni nu este obligat sa se afilieze .
20
Re: Vanatoarea romaneasca - Incotro ??Corect Jon.
Doar ca cei neafiliati la vreo asociatie n-or sa mai aiba drept de port si folosinta armelor. Cel putin asa reiese din text. "O alta lege actuala prevede dreptul doritorilor si fostilor vanatori, retrasi temporar ori definitiv din asociatiile vanatoresti, sa detina arme de vanatoare, dar fara drept de port si folosire a acestora in fondurile cinegetice, atata timp cat nu fac parte dintr-o asociatie vanatoareasca afiliata sau neafiliata la AGV si nu contribuie in nici un fel la ocrotirea si ingrijirea faunei cinegetice, la protectia culturior agricole, la plata tarifelor de gestionare." As comenta si ambiguitatea textului. Cum adica "fara drept de port si folosire a acestora in fondurile cinegetice" ? Si unde sa aiba dreptul de port si folosinta ? Prin curte ? Apoi, "nu contribuie in nici un fel la ocrotirea si ingrijirea faunei cinegetice". Pai zi-mi frate cati bani vrei pentru autorizatie de X zile fara sa fiu membru si las-o balta cu interdictiile. Sunt curios cum s-ar face asta in practica. Transforma automat SAESP-ul permisul de port si folosinta in permis de detinator ?
Re: Vanatoarea romaneasca - Incotro ??Eu cred ca voi vreti sa cautati un tap ispasitor .
AGVPS nu are putere de legiferare . Altcineva are astfel de atributii . AGVPS este OBLIGATA sa tina cont de ceea ce doresc asociatiile afiliate . Ce nu este clar ? Eu nu cunosc nici o asociatie afiliata , care sa doreasca detinatori de arme de vanatoare , pe raza fondurilor , fara ca acestia sa fie membri intr-o asociatie . De ce vreti voi ca altii sa se zbata pentru drepturile si opiniile voastre ??? 20
Re: Vanatoarea romaneasca - Incotro ??Am sa mai comentez doar de data asta,apoi ma retrag din discutie. Chiar nu stiu de ce ma zbat EU care nu mai am treaba cu vanatoarea din Romania. Poate doar in concedii.
Nu cauta nimeni un tap ispasitor dar trebuie punctat si reamintit cine este tapul instigator. AGVPS nu are putere de legiferare dar toata lumea stie ca inca din 2013 AGVPS, prin fostii si actualii vicepresedinti Kelemen si Iordache,a sustinut schimbarea legii 407 spre forma de azi. Sper ca nu neaga cineva asta. http://www.cdep.ro/proiecte/2013/200/80/0/em523.pdf Acum,pentru ca altcineva incearca schimbarea catre normalitate,AGVPS se agita din nou. Sper sa fie efort in zadar.
E clar,e clar,nu trage !! Oricum, daca majoritatea asociatiilor au cerut obligativitatea afilierii vanatorilor,nu ma mai mir ca nu se va schimba mai nimic in mentalitatea romanilor nici macar in viitorul indepartat. Daca romanilor le place in CAP,sa fie sanatosi.
In afara de explicatia de mai sus cu CAP-ul,m-ai pierdut la faza asta. Cu ce incalzeste o asociatie din,sa spunem Ialomita, ca are pe raza fondurilor ei vanatori afiliati la...Timisoara ? Care-i diferenta intre astia afiliati si cei neafiliati ? Cei afiliati sunt mai cinstiti ? Cine vrea sa braconeze o face oricum. Afiliat sau nu. Cu arma sau fara.
Re: Vanatoarea romaneasca - Incotro ??Eu intreb altfel @jon
Asociatia ta are fond de vanatoare de 7000Ha . intre doua comune. Comuna X are 10 vanatori inscrisi la AVPS Fericirea iar comuna Y are 7 vanatori independenti . Niciunul inscris la tine in asociatie.Vanatorii tai ajung acolo doar suminica! Cu ce te ajuta vanatorii din X sau cum te incurca vanatorii din Y. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Vanatoarea romaneasca - Incotro ??Contează mai puțin unde sunt vanatori. Pe lângă "dreptul" de a împușca, vânătorul are obligația de a ocroti vânatul. De al ajuta sa prospere, astfel încât sa poată extrage surplusul. Așa cum spunea și Aghiuta, și în Suedia, orice vânător, dacă vrea sa vâneze, pe lângă autorizația de vanatoare, plătește și o taxa anuala (cotizatie) catre un organism acreditat, taxa care se întoarce în ocrotirea vanatului. Si cam asa este in toata Europa. La noi nu se plătește către Minister ci către gestionar. Oricare. La alegere. Vânatul nu mananca, spre exemplu, doar 1 data pe an când ies unii la vânătoare.
Dacă nu ieși deloc și vrei sa ai totuși arma de vânătoare, o poți păstra ca și colecționar ori sportiv ori în alta formă reglementata de lege. Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: Vanatoarea romaneasca - Incotro ??Da ventura, am observat si noi deficienta logica, multumim pentru re-clarificare.
Normal, nu-i asa? Tie ti se pare absolut in regula sa iei un drept al cuiva, dupa ce iti aranjezi o japca, care drept nu fusese dat de tine, ci de alta institutie. Aproape in regula pentru mintea unora, nu-i asa??? Ps: exemplul lui aghiuta cu unditele de pescuit este perfect comparabil. -------------------------------------
Re: Vanatoarea romaneasca - Incotro ??@mav,esti sigur ca suntem pregatiti,50%+1,pentru altceva?Practica omoara teoria si din pacate nu o omoara cu autorizatie,o braconeaza noaptea la far.
este in noi
Re: Vanatoarea romaneasca - Incotro ??Ventura, de ce sa nu o pot pastra ca si vanator? Ca in Suedia, sa se introduca o taxa, de 1000 lei de exemplu. O dau cu drag la stat, macar stiu ca nu face curul mare directorul si sefii lui. Ca la stat e posibil sa arunce la autoritatea cu vanatoarea sau nu. Dar la afiliati, in general nu la toti, cotizatia se duce la buzunar si trai neneaca. AGVPS de fapt se agita, corect din partea lui daca sunt si tembeli pe planeta de ce sa nu profite, sa legifereze o incalcare a constitutiei, drepturilor si ce mai vrei tu.
Ti-am zis la Brasov optica directorului de asociatie: Mugure fara cotizatie nu facem fata. Si iar intreb, de ce? Pentru ca ai cota 1 tap pe fond, iar neafiliatul sau afiliatul gospodar are 40. Si iar intreb la ala de ce? Asa cum am constientizat, definitiv, daca nu se umbla la nivel de grupa, cu libertate de decizie etc., AGVPS cu mentalitatea actuala va trai for ever. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Vanatoarea romaneasca - Incotro ??Ghinda,
De ce la afiliati? Cine a pomenit de asa ceva? Si eu ca si tine si muuulti altii, platesc la stat de-mi vine rau. Jumatate din venitul meu se duce la ei... Si vezi cum traim... Un exemplu, ca tot ne plac analogiile...: Daca Sanatatea ar beneficia de banii pe care-i produce, am avea hoteluri de lux in loc de spitale, iar medicii ar fi medici, nu s-ar gandi la ziua de maine in timp ce te opereaza... Vezi si exemplul Bisericii. La ei banii raman ai lor si ii gestioneaza cum considera ei... Cu ultima parte a mesajului tau sunt perfect deacord si sustin acest lucru. Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Ma vad obligat sa fac anumite precizari;poate n-am fost bine inteles cand am postat data trecuta. Este adevarat ca in Suedia (si cam in toate tarile nordice) iti trebuie permis de vanator ca sa ai arma de vanatoare dar ATAT. Nu te OBLIGA nimeni la asociere sub amenintarea ca pierzi dreptul de port si folosinta si devi colectionar sau sportiv. Este iar adevarat ca daca vrei sa vanezi platesti taxa anuala catre "ministerul mediului",care este o suma simbolica. In Suedia este de 300 kr/an (aprox. 150 lei). Poti sa vanezi si doar odata in viata si sa platesti acea taxa dar,repet,nu obliga nimeni pe nimeni la afilieri sub amenintari de pierdere de alte drepturi. Permisul de port si folosinta este un drept castigat pe viata,fara viza la 5 ani. Nu m-ar deranja chestiunea daca ar fi asa si in Romania. Cand are cineva chef sa vaneze sa ia legatura cu o asociatie sa intrebe cat e taxa "anuala" si autorizatia. Problema este ca cele mai mici taxe "anuale" platite catre gestionar sunt de aprox 1000 de lei (2000 kr) ceea ce este nesimtit de mult. Asta in cazul in care mai este pe undeva taxa de 1000 de lei. Pana la urma,in Romania este o chestie de santaj jegos. Daca vrei sa-ti pastrezi un drept castigat si autorizat de catre o institutie a statului trebuie sa platesi o taxa catre o organizatie privata !!! An de an,vrei sau nu sa vanezi. Si nu sume modice.
Care noi "ati observat"? In numele cui vorbesti? In numele vanatorilor? Sau e vorba de cultul personalitatii proprii? Imi pare ipocrizie sa instigi lumea sa nu adere la o asociatie de vanatoare cand tu esti membru al uneia. Fii barbat! Rupe carnetul! Nu scoate castanele din foc cu mana altora! ....valabil si pentru altii.... Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Pe bune? Cat platesti la asociatia la care esti membru in Romania? Si ca tine sunt muuulti. Chiar de aici de pe forum. Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: Vanatoarea romaneasca - Incotro ??nu doar la una, ci la 3
affiliate si neafiliate, vechi si noi. Doar in Romania, + membership in afara tarii. Sa stim cum stam. Instigare? glumesti colegule de forum - E LOGICA PURA, DE BUN SIMT! Noi = cei care considera ca NU E NORMALA JAPCA DORITA SI INSTIGATA DE AGV, care se erijeaza in purtatorul de cuvant al vanatorilor cand incearca sa traga jarul pe turta proprie. Noi nu vrem, dar ne forteaza afiliatii cotizanti sa cerem asta.... fain pretext. Nu poti trai fara cotizatie? Perfect, fa-te singurul care licentiaza si incaseaza pt asa ceva (vezi propunere iscusitul acum ceva vreme - foarte inteligenta propunerea si cu multe chei de control la cel ce autorizeaza unilateral Cand esti infintat asa cum ai fost infiintat, cand gestionezi ceva ce nu-i al tau (res nullius - remember Retoric intreb, eu cred ca ar fi mult mai usor sa incercati o manevra similara cu posesorii de auto 4x4 - evident pot fi folosite la vanatoare, si daca astfel de posesori nu ar devein membri si ei la o asociatie, si-ar pierde dreptul de posesie asupra masinii. Sau detinatorii de cutite - iti dai seama ca fiecare familie din Romania are macar un cutit de taiat painea in casa. Pai cutitul poate fi folosit la vanatoare, domnule! Hai o fortare de lege ca detinatorii de cutite sa se afilieze, altfel pierd cutitele + dosare penale de stat pe bara. Aici ai aproape 20 mil de cotizanti garantati Eu zic ca ar merita macar incercat, tu ce crezi? Poate cel mult imagine, care e vai de mama ei, ca la comunicare cineva a dat cu piciorul cu ani in urma, si nici pana acum nu o face corespunzator. -------------------------------------
Înapoi la Vanatoare discutii generale Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori |
Publicitate
|