Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 05 Mai 2026, 22:38

Vanatoarea romaneasca - Incotro ??

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B

Re: Vanatoarea romaneasca - Incotro ??

Mesajde ventura pe 19 Mai 2017, 08:25

Uffff
Cat venin...
Ceva nu ti-a priit in Bangkok... ;;)
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
ventura
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde aghiuta pe 19 Mai 2017, 08:26

ventura scrie:Pe bune?
Cat platesti la asociatia la care esti membru in Romania?

Si ca tine sunt muuulti.
Chiar de aici de pe forum.

Pe bune.
Am mai postat odata cum a fost cu Braila unde am dorit sa cotizez chiar daca nu vanez in Romania (poate extrem de rar). Am spus in acea postare ca anii trecuti am platit 10% din cotizatia anuala + plateam ziua de vanatoare (cat o cotizatie anuala in Suedia) cand se intampla sa fiu in tara SI in sezon si doream sa ies cu fostii colegi. Am spus in postare ca de anul asta n-au mai vrut sa accepte plata de 10% chiar daca erau bani pentru care nu ofereau nimic.
P.S.
Nu sunt membru DOAR la o singura asociatie din Romania si cum am rezolvat EU cu plata cotizatiei nu cred ca este relevant intr-o discutie ce vizeaza un aspect general si de principii,asa ca,te rog,nu personaliza discutiile doar ca sa abati atentia de la SUBIECTUL GENERAL.
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde the_mav pe 19 Mai 2017, 08:43

ventura scrie:Uffff
Cat venin...
Ceva nu ti-a priit in Bangkok... ;;)

Gresit daca crezi ca e venin! NU E, e doar o cerinta democrata. Nu ma forta, pe banii/sanatatea/timpul mele sa imi iei ceva cu japca, mai ales ca nu mi-ai dat tu acel ceva. :!: :idea:

Nu poate fi comparat nici macar cu japca statului pe taxe sau pe sanatate; ori cu oligopolul telecomului cu rahaturile de japca pe roaming; ori cu preturile la combustibili speculate de cei cativa producatori/distribuitori; etc.
NU FACI ASA CEVA sub incercare de a strecura pe sub usa legislativului, sub aparenta democratiei. :!: :idea: :!:
Din multe motive nu faci, pt ca si daca vei face acum, garantat tu sau altul va continua pe aceeasi linie cu altceva (ex undite, cutite, proprietati, sanatate, cultura, etc, etc).
NU FACI si gata.
Sau faci si se alege praful de tot. :idea: :idea:
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde jon2004 pe 19 Mai 2017, 08:50

the_mav scrie:........ E LOGICA PURA, DE BUN SIMT!
Noi = cei care considera ca NU E NORMALA JAPCA DORITA SI INSTIGATA DE AGV, care se erijeaza in purtatorul de cuvant al vanatorilor cand incearca sa traga jarul pe turta proprie. Noi nu vrem, dar ne forteaza afiliatii cotizanti sa cerem asta.... fain pretext.

...

Nu se erijeaza nimeni . AGVPS nu are ”pretentia” de a fi purtatorul de cuvant al tuturor vanatorilor . AGVPS reprezinta interesele asociatiilor afiliate .
Ti-am mai explicat ca majoritatea asociatiilor afiliate sustin ideea ca vanator sa fie persoana care este membru intr-o asociatie gestionara de fonduri de vanatoare . Vanatorii au de ales intre o sumedenie de asociatii afiliate , neafiliate , mari , mici , bine gestionate si mai putin bine gestionate .

In loc de agitatii neconstructive , mai bine ti-ai propune sa activezi vanatorii care nu se implica in activitatea grupelor de vanatoare , din asociatiile afiliate si sa incerci sa-ti impui ideile .
Dar tu nu poti sa faci acest lucru , pentru ca nu poti , pe deoparte sa sustii ca o asociatie nu are nevoie de membri cotizanti si pe de alta parte sa vrei sa schimbi structura unei asociatii .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Locaţie: BARLAD,VASLUI

Mesajde jon2004 pe 19 Mai 2017, 08:57

aghiuta scrie:........
Nu cauta nimeni un tap ispasitor dar trebuie punctat si reamintit cine este tapul instigator.
AGVPS nu are putere de legiferare dar toata lumea stie ca inca din 2013 AGVPS, prin fostii si actualii vicepresedinti Kelemen si Iordache,a sustinut schimbarea legii 407 spre forma de azi.
.........

Pai persoanele pomenite de tine , nici nu ar putea sustine altceva . Pentru asta au fost alesi in functiile respective : sa sustina propunerile asociatiilor afiliate la AGVPS .
Sa fie clar : majoritatea vanatorilor din Romania , sustin ideea ca vanatorul sa fie membru cotizant intr-o asociatie de vanatoare .

Ce naiba e asa de greu de inteles ?
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde jon2004 pe 19 Mai 2017, 09:00

aghiuta scrie:...
Oricum, daca majoritatea asociatiilor au cerut obligativitatea afilierii vanatorilor,nu ma mai mir ca nu se va schimba mai nimic in mentalitatea romanilor nici macar in viitorul indepartat.
Daca romanilor le place in CAP,sa fie sanatosi.
.....

Aici nu este vorba de CAP ? Daca erai mai tanar , m-as fi gandit ca nu stii ce a reprezentat CAP-ul .
Nu esti obligat sa intri intr-o anumita asociatie . Ai posibilitatea sa alegi dintre sute de asociatii .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde jon2004 pe 19 Mai 2017, 09:08

yoghi scrie:....

Cu ce te ajuta vanatorii din X sau cum te incurca vanatorii din Y.

Iti spun parerea mea de persoana care se implica in combaterea braconajului de pe un fond de vanatoare :
vanatorii care sunt membri intr-o asociatie de vanatoare , sunt mai usor de ”identificat” .
Cei din categoria Y , pot fi niste lupi cu blana de oaie , de care habar nu ai si reprezinta o mare bataie de cap .

Ceea ce am spus nu reprezinta o regula generala . :D
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde aghiuta pe 19 Mai 2017, 09:14

jon2004 scrie:
aghiuta scrie:...
Oricum, daca majoritatea asociatiilor au cerut obligativitatea afilierii vanatorilor,nu ma mai mir ca nu se va schimba mai nimic in mentalitatea romanilor nici macar in viitorul indepartat.
Daca romanilor le place in CAP,sa fie sanatosi.
.....

Aici nu este vorba de CAP ? Daca erai mai tanar , m-as fi gandit ca nu stii ce a reprezentat CAP-ul .
Nu esti obligat sa intri intr-o anumita asociatie . Ai posibilitatea sa alegi dintre sute de asociatii .

Jon,chiar stiu ce inseamna CAP.
Bunicii mei au fost obligati sa-si dea pamantul,animalele si utilajele la CAP. Secretarul de partid le-a spus ca pot sa-l dea la oricare CAP doresc ei dar TREBUIE sa-l dea.
Care-i diferenta ?
aghiuta
Veteran

Mesajde aghiuta pe 19 Mai 2017, 09:22

jon2004 scrie:Sa fie clar : majoritatea vanatorilor din Romania , sustin ideea ca vanatorul sa fie membru cotizant intr-o asociatie de vanatoare .

Ce naiba e asa de greu de inteles ?

Am inteles Jon dar nu pot sa nu-mi para rau ca majoritatea vanatorilor vor inapoi in epoca de piatra.
Daca nu vor sa-si schimbe mentalitatea,nici in 'jde generatii Romania n-o sa progreseze.
Brucan a fost un mare optimist cu ai lui 20 de ani.
P.S.
Am discutat problema cu niste colegi vanatori de pe aici si se uitau la mine de parca fumasem iarba.
Pana le-am aratat link-uri oficiale. Le-am tradus pentru ei.
Cand au priceput despre ce e vorba numai ca nu si-au facut cruce.
Unul mai curios m-a intrebat daca Romania e tara in UE. :D
aghiuta
Veteran

Mesajde ventura pe 19 Mai 2017, 09:34

aghiuta scrie:Am discutat problema cu niste colegi vanatori de pe aici si se uitau la mine de parca fumasem iarba.
Pana le-am aratat link-uri oficiale. Le-am tradus pentru ei.
Cand au priceput despre ce e vorba numai ca nu si-au facut cruce.
Unul mai curios m-a intrebat daca Romania e tara in UE. :D

Nu te-a intrebat si daca e legala pedofilia?
Ca-i vad foarte interesati sa legalizeze pedofilia si necrofilia...
Daca vrei putem sa discutam si despre ideile astea nenorocite ale lor...

Mai da-i in ma-sa si pe astia...
Nimic nu e perfect.
ventura
Veteran

Mesajde jon2004 pe 19 Mai 2017, 09:38

aghiuta scrie:....
Am inteles Jon dar nu pot sa nu-mi para rau ca majoritatea vanatorilor vor inapoi in epoca de piatra.
Daca nu vor sa-si schimbe mentalitatea,nici in 'jde generatii Romania n-o sa progreseze.
... :D

Ai vazut reclama la batoanele ROM .
Se potriveste .

Orice nu ne convine dam vina pe Romania :D :D :D
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde ventura pe 19 Mai 2017, 09:39

aghiuta scrie:

Si ca tine sunt muuulti.

Pe bune.
........
Nu sunt membru DOAR la o singura asociatie din Romania si cum am rezolvat EU cu plata cotizatiei nu cred ca este relevant intr-o discutie ce vizeaza un aspect general si de principii,asa ca,te rog,nu personaliza discutiile doar ca sa abati atentia de la SUBIECTUL GENERAL.

Nu personalizez. Aproape generalizez.
Sunt foarte multe asociatii care primesc ca membrii (din diferite motive) persoane (purtatori de arme de vanatoare) care nu platesc si nici nu au dreptul de a pretinde altceva de la acea asociatie.
Majoritatea sunt braconieri sub acoperire.
ventura
Veteran

Mesajde aghiuta pe 19 Mai 2017, 09:49

ventura scrie:Sunt foarte multe asociatii care primesc ca membrii (din diferite motive) persoane (purtatori de arme de vanatoare) care nu platesc si nici nu au dreptul de a pretinde altceva de la acea asociatie.

Nu pui si o lista cu acele asociatii ?
Poate mai sunt si alti braconieri care si-ar dori sa fie sub acoperire.
aghiuta
Veteran

Mesajde ventura pe 19 Mai 2017, 10:05

aghiuta scrie:Nu pui si o lista cu acele asociatii ?
Poate mai sunt si alti braconieri care si-ar dori sa fie sub acoperire.

Zici?
Nu cred. S-au orientat deja.

PS: Nu ai spus cat platesti.
ventura
Veteran

Mesajde the_mav pe 19 Mai 2017, 10:56

Ia spune-mi tu mie colegule de la Focsani,cum sunt eu braconier :evil: :evil: :evil: :evil: :ymsick: :ymsick: :ymsick: :ymsick: :ymsick: sub acoperire cand platesc pe langa cele 3 asociatii full mentionate mai sus, inca 2 partiale - adica la una 600 lei si la alta 700 lei, cu specificatie clara ca platesc separat orice zi de vanatoare si piesa recoltata la fiecare din cele 2 asociatii - daca ma duc.
Nu de alta, dar una din ele e chiar vecina de fond (parca) cu Jon.
Adica eu din bucuresti si platesc pt asociatie cu fonduri la Barlad, doar ca taxa statutar mai mica intrucat nu (mai) vanez la ei deocamdata. Sau la alta asociatie cu fond pe marginea Dunarii curgatoare - idem.

Ia fa-ma braconier ca sunt membru in mai multe asociatii pt ca (inca) imi doresc acest lucru, si pot plati cat cere fiecare, in fucntie de interesele partilor.
CUM E ASTA? :ymsick: :ymsick: :ymsick: :evil: :evil: :evil: :@) :@) :@) :text-blondmoment: :text-baaa:
the_mav
Veteran

Mesajde the_mav pe 19 Mai 2017, 11:01

ventura scrie:
aghiuta scrie:

Si ca tine sunt muuulti.

Pe bune.
........

Nu personalizez. Aproape generalizez.
Sunt foarte multe asociatii care primesc ca membrii (din diferite motive) persoane (purtatori de arme de vanatoare) care nu platesc si nici nu au dreptul de a pretinde altceva de la acea asociatie.

Sa las si asta aici, pt arhivare.
:evil: :evil: :evil: :evil: :ymsick: :ymsick: :ymsick: :ymsick: :ymsick:
the_mav
Veteran

Mesajde ventura pe 19 Mai 2017, 11:33

Am impresia ca te supra-apreciezi.
Vorbesti si despre tine cu noi...
Cand o sa am sa-ti spun tie ceva o sa o fac si o sa te nominalizez.
Daca esti braconier sau nu, asta doar tu stii, nu eu.
Pana atunci spun cum am spus si mai sus: majoritatea.

PS: Arhiveaz-o si pe asta!
ventura
Veteran

Mesajde the_mav pe 19 Mai 2017, 11:58

cand nu revenisei pe forum din motive pe care le cunosti si tu si cei care erau activi atunci, Alin a scris un raspuns la forumistii braconieri - declarati public si tipariti chiar de AGV. Ia si cauta raspunsul ala, citeste-l si poate inveti si tu ce inseamna comunicare. Si imagine. :!: :idea: :idea: :!:

Nu de alta, dar pana una alta esti degeaba membrul acelei comisii agv de imagine. Nu-ti vad aportul, decat negativ, la partea de mentalitate neschimbata.
Doar ca acum nu mai sunt braconieri forumistii (imposibil dealtfel din nov 2015), ci sunt (si PRIN VOCEA TA - ca reprezentant al comunicarii/imaginii agv ) majoritatea detinatorilor de arme care nu doresc sa devina membrii unei asociatii de vanatoare doar pt a nu-si pierde armele de vanatoare.
Iar tie ti se pare perfect legal si democratic acest lucru.
L-) L-) L-) :evil: :ymsick: :ymsick: :ymsick:
the_mav
Veteran

Mesajde ventura pe 19 Mai 2017, 12:32

Eu aici sunt Ventura.
Nu amesteca lucrurile.
Si ce crezi tu..., nu-mi pasa.
Iar pe Alin, ai bun simt si nu-l amesteca...
Alin a fost printre primii care au inteles ca este nevoie sa puna umarul pentru a iesi ceva bun si a si facut-o.
Altii ... doar se folosesc de numele lui...
URAT :ymsick:
ventura
Veteran

Mesajde the_mav pe 19 Mai 2017, 13:34

ventura scrie:Eu aici sunt Ventura.
Nu amesteca lucrurile.

Ti-ai dori, dar NU SE POATE...sau ma rog, daca nu ai veritcalitate, se poate orice.
Pt ca nu este in regula absolut deloc (pt oricine este rational) sa poti sa jonglezi cu pareri, opinii si considerente dupa cum te simti la un anumit moment; stii de ce? pt ca iti pierzi verticalitatea si stabilitatea (inclusiv in imagine - ca tot suntem la capitolul asta)
Nu prea poti sa fii astazi cineva, maine ALTcineva, si simultan sa ai pretentii de coerenta... nici macar daca ai reusi sa ai dubla/multipla-personalitate.
Poate Aghiuta, tehnico-medical vorbind, sa te ajute aici cu informatii suplimentare, intrucat nu e domeniul meu.

ventura scrie:Si ce crezi tu..., nu-mi pasa.

Mi-a fost clar de la inceput, dupa ce la revenire ai schimbat pm-ele cu mine; nu ca ar conta, dar si reciproca este valabila. :idea:

ventura scrie:Iar pe Alin, ai bun simt si nu-l amesteca...

Nu l-am amestecat PE ALIN, ci doar TIE ti-am facut trimitere la un text (care ii apartine lui, creat de catre - Alin), pe subiectul comunicare+imagine.
"Ia si cauta raspunsul ala, citeste-l si poate inveti si tu ce inseamna comunicare. Si imagine. :!: :idea: :idea: :!: "
Adica te-am trimis sa mai inveti cate ceva, din bun simt fata de subiectul comunicare si imagine in general, ca inca nu te pricepi la acest domeniu; nu realizezi, take it easy - daca esti membru intr-o comisie tie ti se pare suficient.

ventura scrie:Alin a fost printre primii care au inteles ca este nevoie sa puna umarul pentru a iesi ceva bun si a si facut-o.

Multumesc ca incerci tu sa faci o trecere in revista rapida a eforturilor lui Alin; crede-ma ca eu le cunosc mai bine, direct de la Alin la momentele respective, intrucat aveam o relatie apropiata.
the_mav
Veteran

Mesajde ventura pe 19 Mai 2017, 13:44

the_mav scrie:
Multumesc ca incerci tu sa faci o trecere in revista rapida a eforturilor lui Alin; crede-ma ca eu le cunosc mai bine, direct de la Alin la momentele respective, intrucat aveam o relatie apropiata.

Apropiata, dar nu ai inteles nimic din ce dorea sa faca...
Sau nu-ti pasa...

Il pomenesti doar pentru a atrage ...simpatie... si asta-mi pare urat.
ventura
Veteran

Mesajde the_mav pe 19 Mai 2017, 14:11

Desigur, ma cunosti exemplar, daca presupui ca incerc sa capitalizez simpatie, indeosebi prin Alin; personal duc lipsa intr-adevar de simpatie si nu stiu ce m-as face fara ea, asa ca te-ai gandit tu ca eu trebuie sa-mi fac un refill de simpatie, si am zis s-o culeg de unde ar fi mai usor! :!: :idea: :!:
Ai si logica buna, nu doar comunicarea si imaginea... felicitari. Tine-o tot asa, o sa te ajute cu siguranta.

Pana una alta tie ti se pare corecta si chiar democratica o japca (ma rog, tentativa, ca inca nu e finala), pe cand mie nu.
Cum spune Aghiuta: sper ca si Comisia sa nu ia in considerare solicitarea agv... ar fi pacat pt cei care inca mai vad incalcarea flagranta a unor realitati clare.
Poate altii ar merita-o, ca si precedent: azi armele de vanatoare, poate maine unditele, apoi cutitele, apoi masinile, apoi copiii, proprietatile, capitalurile, business-urile, etc, etc. :!: :idea: :idea:
Citeste - poate ti se face vreun de-click, in bine evident.
the_mav
Veteran

Mesajde ventura pe 19 Mai 2017, 14:35

Evident, nu am cum sa te cunosc "exemplar", dar nu pot sa nu observ ca suferi de bagare in seama, si doar eu iti mai raspund pe aici.
Ceilalti iti mai arunca cate un bat si tu aportezi (o mica analogie... ca tot suntem pe un forum de vanatoare). :roll:
Tu probabil vei spune ca ma insel si de data asta. Asta e... Doar ca in acest caz suntem multi care ne-am insela...

Si, fiindca veni vorba de vanatoare, tu ca vanator, ce faci in privinta asta?
Concret.
ventura
Veteran

Mesajde aghiuta pe 19 Mai 2017, 18:46

ventura scrie:Nu te-a intrebat si daca e legala pedofilia?
Ca-i vad foarte interesati sa legalizeze pedofilia si necrofilia...
Daca vrei putem sa discutam si despre ideile astea nenorocite ale lor...
.......
Nimic nu e perfect.

Corect. Nimic nu este perfect dar macar prin alte tari se intelege ce-i aia un drept castigat si se intelege ca nu poti face legi care sa confiste sau sa stearga drepturi.
Cat despre prima parte a mesajului tau spun doar atat: numararea si scoaterea in fata a greselilor altora nu diminueaza sau sterge greselile nostre.
aghiuta
Veteran

Mesajde jon2004 pe 19 Mai 2017, 19:17

Pana una alta , cei care sunt impotriva vanatorului membru al unei asociatii , pe acest forum , sunt aproape 2 vanatori :)
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde aghiuta pe 19 Mai 2017, 20:04

Io-te si la tine socotitorule. :D
Nici @yoghi nu prea e pentru. Sa nu-i mai amintersc pe Liviu Mircea sau pe Ilie Daniel si mai sunt. Ca nu sunt multi vocali poate e si din cauza de greatza si lehamite.
Multi oameni cu un cuvant de spus n-au mai postat de nu mai tin minte.
Oricum,din cate vad,forumul incepe incet dar sigur sa semene cu un bazar de vanzari-cumparari decat cu un forum serios cum era candva.
Pacat.
P.S.
Daca e socotesc si eu vad doar doi sustinatori ai afilierii. Meci nul. :D
aghiuta
Veteran

Mesajde yoghi pe 19 Mai 2017, 21:27

Ca vanator independent , platesti si un tarif "preferentiar" pe ziua de vanatoare si pe piesa impuscata.Tarife pe care "cotizantul" nu le are in meniu.

Si atunci in afara de faptul ca asociatiile pierd membrii vanatori si implicit venituri ce alt motiv corect exista .pt inscrierea asta obligatorie ?

ps.Am mai avut o intrebare mai sus si nu s-a raspuns !
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde jon2004 pe 19 Mai 2017, 22:12

Nu ar fi mai bine sa nu mai plateasca nimeni nici o cotizatie ? Sa nu mai fie nici un vanator membru la vreo asociatie . Ce bine ar mai fi :) Fonduri nepazite , vaneaza doar cei cu tupeu :)

PS. @yoghi , nu stiu la ce intrebare te referi . Eu am raspuns la o intrebare care mi-a fost adresata .
Ultima oară modificat de jon2004 pe 19 Mai 2017, 22:12, modificat 1 dată în total.
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Mesajde adileafu pe 19 Mai 2017, 22:12

jon2004 scrie:Pana una alta , cei care sunt impotriva vanatorului membru al unei asociatii , pe acest forum , sunt aproape 2 vanatori :)

Cred ca te cam inseli, eu cunosc mult mai multi , dar le e greata sa mai comenteze . Nu o faceam nici eu dar tupeul unora a atins cote incredibile, frizeaza ridicolul (nu e vorba de tine ).
Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat imi iubesc mai mult cainii!
adileafu
Membru important

Locaţie: Targoviste

Mesajde jon2004 pe 19 Mai 2017, 22:16

@adileafu
Cred ca ai inteles gluma din postarea mea , mai ales ca a fost cu adresa catre @mav si aghiuta , persoane cu , care am o relatie mai speciala :)
Cu ei doi discut lucrurile serioase la telefon :):)
Cate 2 ore :)
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran