Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 01 Mai 2026, 21:34

Vanatoarea romaneasca - Incotro ??

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B

Re: Vanatoarea romaneasca - Incotro ??

Mesajde Sly_Fox pe 19 Mai 2017, 22:35

Care l-ati suparat ma pe Ventura, ca tocmai ce a trimis un cutremur peste noi. Citeam topicul cand a inceput sa se zgaltaie scaunul sub mine. :shifty:
http://www.infp.ro/
Mai incet sa nu ne trimita de de prin Vrancea vreunul mai mare.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde ventura pe 20 Mai 2017, 07:35

:D Doamne ferește!

Nu pun la suflet
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
ventura
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde pipabh pe 20 Mai 2017, 11:37

pipabh
Veteran

Mesajde pipabh pe 20 Mai 2017, 11:38

Tot filmul pentru cei care nu-l cunosc!!!
pipabh
Veteran

Mesajde aghiuta pe 22 Iun 2017, 20:12

Poate ma lumineaza si pe mine cineva, ca eu am inceput sa am indoieli in ce priveste capacitatea mea de intelegere a legiutorului roman.
Ce ar putea sa insemne schimbare sintagmei din "permis ori licenţă valabilă în ţara lor" in "permis ori licenţă valabilă în ţara emitentă a permisului de vânătoare" ???
La ce ALT permis/licenta s-ar gandi legiuitorul altul decat permisul/licenta de vanatoare ???
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde Liviu Mircea-tehărău pe 22 Iun 2017, 23:27

aghiuta scrie:Poate ma lumineaza si pe mine cineva, ca eu am inceput sa am indoieli in ce priveste capacitatea mea de intelegere a legiutorului roman.
Ce ar putea sa insemne schimbare sintagmei din "permis ori licenţă valabilă în ţara lor" in "permis ori licenţă valabilă în ţara emitentă a permisului de vânătoare" ???
La ce ALT permis/licenta s-ar gandi legiuitorul altul decat permisul/licenta de vanatoare ???

Adică tu crezi că dacă permisul meu este valabil în România, țara este a mea?! Mă rog, eu sunt și luat acum, dar cred că și mâine cred la fel :). Vorbim mâine...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
Liviu Mircea-tehărău
Membru important

Mesajde aghiuta pe 23 Iun 2017, 15:27

Liviu Mircea-tehărău scrie:Adică tu crezi că dacă permisul meu este valabil în România, țara este a mea?! Mă rog, eu sunt și luat acum, dar cred că și mâine cred la fel :). Vorbim mâine...

Hehe.
Tara nu-i a ta. Poate a urmasilor,urmasilor....in veacul vecilor,vorba lu' Fane Babanu'.
Ti-as spune a cui e tara dar sunt convins ca stii si tu.
Cat priveste sintagma, puteau sa se limiteze la "permis ori licenţă valabilă în ţara emitentă".
Altfel,se poate intelege ca-ti trebuie permis la permis. :lol:
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde Zeres Ciprian pe 06 Aug 2017, 16:24

Azi, la ora 14.00, la postul tv B1 a fost o emisiune moderata de stimabilul domn Cernea cel Verde, in care a avut ca invitati pe dl Selaru si pe dl. Hadar (inginer silvic si gestionar de fond de vanatoare).
Defapt, dl Cernea a fost si gazda si reprezentant al celor ce se opun vanatorii. A si avut 3 invitati la telefon, bineinteles, toti de-ai lui.
Concluzia e ca va fi ff greu de luptat cu ei deoarece suntem putini vanatori si chiar daca fff multi politicieni fac parte dintre noi, nu au curaj sa sustina cauza noastra de frica pierderii voturilor.
Cei doi invitati au avut argumente solide in ata carora adeptii domnului Cernea s-au cam balbait.
Zeres Ciprian
Veteran

Mesajde laurul pe 07 Aug 2017, 07:02

Unde putem vedea emisiunea?!
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde Zeres Ciprian pe 07 Aug 2017, 12:39

Eu am vazut-o la tv dar poate e si pe net.
Zeres Ciprian
Veteran

Mesajde Adrian S pe 07 Aug 2017, 13:39

Adrian S
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde laurul pe 07 Aug 2017, 13:45

laurul
Veteran

Mesajde yoghi pe 07 Aug 2017, 22:36

In timpul emisiuni s-a difuzat de zeci de ori imagini care acuza vinatorii. Un raspuns corect putea fi refuzul de participare a reprezentatilor vanatorilor in aceste conditii.

Erau necesare niste cifre clare.
ex. 200 de gopodarii afectate,200 de vaci si 500 oi mancate.
20 ursi omorati de ciobani si alti 10 de localnici inspaimantati
Sau
"da am impuscat trei ursi am luat 15000 euro si am hranit cu banii astia alti 50 de ursi sau 100 de cerbi"
sau
" Da Regia padurilor aduna anual 5000tone de fructe si ursii raman fara hrana.""

asa cu ""in ultima suta de ani"", ""ultimi70 de ani""sau ""sa ne asezam la masa si sa dicutam..." e apa de ploaie. ...nici asta ca ploaia macar te uda.
Ultimul telefonist ameninta cu procese penale si .."sefu" il ivita la masa.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde yoghi pe 07 Aug 2017, 22:46

Poate unii nu intelege. :D

Telefonistii aia si chiar senatorul delfinilor
NU VOR VENII VREODATA LA DISCUTII DECAT IN FATA CAMERELOR DE FILMARE SAU A ZIARISTILOR.

EI INCASEAZA BANI DACA TIPA TARE ALTFEL ZERO BANI IN CONT.

Acum daca tipa si da cu pumnul in masa la etajul 2 pe Calea Mosilor e gratis. De ce sa vina ?!
yoghi
Veteran

Mesajde Septimiu pe 08 Aug 2017, 07:31

+1 pentu ideile expuse de colegul Yoghi!
Daca si persoanele car ne reprezinta ar mai arunca cate un ochi pe forumuri, poate ca ar merge mult mai bine pregatiti la dezbaterile viitoare.
Nu pot insa sa nu remarc faptul ca eceleasi imagini au fost reluate pe tot parcursul emisiunii (ursul care se rostogolea) pe o mare parte din ecran. Asta spune totul despre intrentia moderatorului si a celor din spatele lui. Dar ce sa te astepti din partea lui cand le-a gresit numele ambilor invitati?
De ce cei doi invitati nu au solicitat sa se difuzeze imagini cu victimele facute de ursi, lupi sau caini hoinari?
Nu am auzit pana acum de dl. Octavian Hadar dar mi s-a parut ca a venit bine pregatit la emisiune si a punctat cat de cat anumite aspecte importante.
12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Septimiu
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde jon2004 pe 08 Aug 2017, 08:56

yoghi scrie:...

Din ce am vazut eu in emisiune , fata de al doilea ”telefonist” , Selaru a avut o opinie care nu prea suna a invitatie ”la masa” , catalogandu-l , pe buna dreptate , drept extremist . ”Telefonistul” de la wwf , a avut un discurs mai soft si a lasat impresia ca ar putea exista un dialog cu ei .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Locaţie: BARLAD,VASLUI

Mesajde jon2004 pe 08 Aug 2017, 09:02

yoghi scrie:... Un raspuns corect putea fi refuzul de participare a reprezentatilor vanatorilor in aceste conditii..

Cu ceva timp in urma , citeam pe forum reprosuri la adresa reprezentantilor vanatorilor ca nu ar fi mai vocali , ca nu ies in media sa discute , sa-si prezinte punctele de vedere . Atunci cand ies , reprosurile sunt ca de ce au iesit .
Eu consider ca aceasta emisiunie, pe o scara de la 1 la 10 , ar putea primi un 7,5 ( ceea ce nu e rau ), in conditiile in care moderator a fost un individ care vrea sa interzica vanatoarea .
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Locaţie: BARLAD,VASLUI

Mesajde laurul pe 08 Aug 2017, 09:50

jon2004 scrie:
yoghi scrie:... Un raspuns corect putea fi refuzul de participare a reprezentatilor vanatorilor in aceste conditii..

Cu ceva timp in urma , citeam pe forum reprosuri la adresa reprezentantilor vanatorilor ca nu ar fi mai vocali , ca nu ies in media sa discute , sa-si prezinte punctele de vedere . Atunci cand ies , reprosurile sunt ca de ce au iesit .
Eu consider ca aceasta emisiunie, pe o scara de la 1 la 10 , ar putea primi un 7,5 ( ceea ce nu e rau ), in conditiile in care moderator a fost un individ care vrea sa interzica vanatoarea .

+1
Moderator rauvoitor, prompter rautacios, imagini intentionat defaimatoare si cu toate astea, emisiunea n-au castigat-o ei.
laurul
Veteran

Mesajde a&c pe 08 Aug 2017, 11:08

jon2004 scrie:
yoghi scrie:...

Din ce am vazut eu in emisiune , fata de al doilea ”telefonist” , Selaru a avut o opinie care nu prea suna a invitatie ”la masa” , catalogandu-l , pe buna dreptate , drept extremist . ”Telefonistul” de la wwf , a avut un discurs mai soft si a lasat impresia ca ar putea exista un dialog cu ei .

De departe dl. Hadar a avut vorbele la el in comparatie cu dl. Selaru. Sincer nu a fost rau dar nici bine, ma asteptam la mai mult de la presedintele AGVPS. Nu a putut sa dea un exemplu concret de ce trebuie impuscati si ursii de trofeu, sau in general vanatul de trofeu, mai ales la faza moderatorului cu "sa se distruga carcasa ursului impuscat sa nu ajunga la nimeni pe perete".
Pentru inceput este bine dar se asteapta mai mult de la varful AGVPS.
a&c
Membru activ

Mesajde Ghinda pe 08 Aug 2017, 11:54

Din pacate agvps nu are conducator si nici reprezentare. Nu se vrea!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde ventura pe 08 Aug 2017, 13:52

Acum ar putea fi sansa unora care nu au avut sorti de izbanda in lupta pentru conducerea AGVPS. Sa iasa in fata cu actiunile lor, nu doar cu vorbele, actiuni care bineinteles, vor ajuta vanatorii in speta asta.
Haideti! Ati fost cativa. Daca va dati mana, impreuna, o sa aveti mai multe sanse de izbanda.
Sa faceti exact ce spuneti pe facebook ori pe forumuri, ca trebuie facut!
Succes!
ventura
Veteran

Mesajde Septimiu pe 08 Aug 2017, 13:58

Tocmai am citit un articol interesant. Nu stiu daca aici este locul potrivit dar, avand o oarecare legatura, il postez:
http://www.observatorbn.ro/2017/08/07/m ... ta-lumina/
Cred ca si astfel de "scrisori" ajuta destul de mult mai ales daca sunt in numar mare si, in ultima perioada, au tot aparut...
12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Septimiu
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde Zeres Ciprian pe 08 Aug 2017, 14:31

Bravo!
Bine scris!
Sper ca incetul cu incetul tot mai multi vanatori si adevarati iubitori de natura sa ia atitudine, sa se exprime pulic pentru a sustine aceasta cauza.
Trebuie scos in evidenta interesul exclusiv financiar al acestor ong-uri, in detrimentul naturii si al interesului national.
Trebuie aratat spre vestul Europei unde vanatoarea este un sport nobil, practicat de toate fetele regale si nu o modalitate de obtinere de voturi si avantaje financiare.
Trebuie venit cu argumente studiate si fundamentate in sprijinul vanatorii si a practicarii ei durabile, argumente care cu siguranta vor cantari greu in orice dezbatere.
Zeres Ciprian
Veteran

Mesajde Ghinda pe 08 Aug 2017, 15:05

Ventura, degeaba. Ai uitat cum este cu repartitia de voturi? Ca aia cativa nu au strans nici 10%? Ca maestrul Selaru a manevrat totul cu mare dibacie, lucru pentru care salt palaria de altfel!
Nu se va misca nimic. Directorii de asociatii traditionale vor vrea acest sistem perpetuu, nu ii intereseaza fenomenul cinegetic in sine, in majoritate.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde yoghi pe 08 Aug 2017, 15:16

Nu numai problema rusilor a fost rezolvata la vanatorile de partid.
In fiecare an inaite de sarbatori si prin ianuarie se organiza o vanatoare cu ambasadorii din Romania .

Si dupa revolutie au fost organizate de Nastase cateva vanatori care au dus la intrarea Romaniei in UE si in NATO.
Asta pt UE a fost la Ghimpat

Vizavi de participare la emisiune. trebuia zis ceva de genul ""scoteti video clipul asta sau plecam din emisiune"" o masura radicala la fel cu a lor.
yoghi
Veteran

Mesajde ventura pe 08 Aug 2017, 15:45

Ghinda scrie:Ventura, degeaba. Ai uitat cum este cu repartitia de voturi? Ca aia cativa nu au strans nici 10%? Ca maestrul Selaru a manevrat totul cu mare dibacie, lucru pentru care salt palaria de altfel!
Nu se va misca nimic. Directorii de asociatii traditionale vor vrea acest sistem perpetuu, nu ii intereseaza fenomenul cinegetic in sine, in majoritate.

Directorii au inceput sa se schimbe. Vrand-nevrand.
Eu cred ca acum este vremea faptelor.
Ultima oară modificat de ventura pe 08 Aug 2017, 15:52, modificat 1 dată în total.
ventura
Veteran

Mesajde ventura pe 08 Aug 2017, 15:51

yoghi scrie:

Vizavi de participare la emisiune. trebuia zis ceva de genul ""scoteti video clipul asta sau plecam din emisiune"" o masura radicala la fel cu a lor.

Aici suna bine, dar nu este absolut deloc productiv.
Ei nu-l scoteau, iar tu, daca ai amenintat ca pleci, tre' sa pleci...
In conditiile in care nu prinzi 1 minut macar intr-o emisiune pe un post important, cand nu primesti nici macar un drept la replica, cand dupa muuulte insistente si interventii primesti vizita unui reporter si ai un interviu de 2 ore din care ei difuzeaza doar 15 secunde..., ar fi o mare greseala sa incerci sa impui cu forta un principiu ori o idee.
Asa cum spunea domnul Hadar: suntem o minoritate. Cred ca mai nesemnificativi (in procente, caci despre asta este intotdeauna vorba) decat homosexualii....
Nu contam nici in ochii politicului, nici in cei ai media.
ventura
Veteran

Mesajde the_mav pe 08 Aug 2017, 16:21

yoghi scrie:Nu numai problema rusilor a fost rezolvata la vanatorile de partid.
In fiecare an inaite de sarbatori si prin ianuarie se organiza o vanatoare cu ambasadorii din Romania .

Si dupa revolutie au fost organizate de Nastase cateva vanatori care au dus la intrarea Romaniei in UE si in NATO.
Asta pt UE a fost la Ghimpat

Cele de care se stie ori s-a auzit, oarecum.
Vanatoarea a fost si va ramane un domeniu... diferit. Cu oportunitatile lui, daca se stiu a fi folosite.
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde Adrian S pe 09 Aug 2017, 12:15

yoghi scrie:Vizavi de participare la emisiune. trebuia zis ceva de genul ""scoteti video clipul asta sau plecam din emisiune"" o masura radicala la fel cu a lor.

Clipul care se derula pe fundal a facut enorm de mult rau.. dupa emisiune indecisii n-au mai fost indecisi :-?
La nivelul de subconstient, ce credeti ca a ramas in mintea telespectatorilor??? Ce au spus cei din emisiune sau au ramas cu imaginea ursului care se rostogoleste lovit de glont...
Perversa si clasica manipularea in cauza.
Asta ar fi trebuit sesizata imediat de distinsii invitati. Cel putin dl Hadar a "ridicat" problema la mesajele "nevinovate" scrise pe banda.

PS. Macar de ar fi fost o vanatoare de la noi [-(
Adrian S
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale