Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 01 Mai 2026, 13:31

Forum sau "OLX"

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B

Forum sau "OLX"

Mesajde pipabh pe 28 Sep 2016, 16:10

Dragi colegi,
In ultima vreme am observat o serie de postari , cele mai multe in segmentul vanzari, ale unor , hai sa le spunem membri care intra in casa fara sa dea buna ziua!
Cred ca ceea ce se intampla aici e munca unor oameni care ar trebui respectati altfel , e un forum de unde s-ar putea scrie muuulte carti in diferite sectiuni si nu un site de vanzari!
De aceea va propun ca inainte de a aparea anunturile sa fie triate de catre un moderator asa cum se intampla pe foarte multe forumuri.
Numai bine.
pipabh
Veteran

Re: Forum sau "OLX"

Mesajde miha pe 28 Sep 2016, 18:12

din cauza faptului ca ce vinde fiecare nu se gaseste chiar pe olx
si nu poti sa postezi anunturi cu vanzari arme chiar oriunde
gasesc binevenite anunturile de genul asta
atata timp cat se respecta niste reguli minimale desigur gen descriere poze nr de telefon etc
sigur sunt multi vanatori care vor sa isi vanda una din pusti si pt ca nu stiu cu internetul (varsta, locatie etc) duc pusca intr-un magazin unde sta printre lansete cutite si pufoaice cu lunile pana o vede careva
internetul e un lucru bun si vanatorii sunt (aproape toti) oameni seriosi, nu bisnitari de vand telefoane si blugi.
.45/5.56/12
miha
Membru activ

Locaţie: bucuresti

Mesajde yoghi pe 29 Sep 2016, 01:18

Sunt forumuri unde nu poti posta la vanzari decat dupa 10 douazeci de mesaje ( alea cu felicitari si la multi ani NU se socotesc )si DUPA ce ai scris doua randuri despre tine.

Ca vinde o curea un soc sau o pereche de ochelari trebuie sa existe o garantie macar morala ca nu-i teapa.
am vazut si la arme ,poze editate ( aparea si papucii in poza ca "" asa a fost facuta poza nu ma pricep"" dar 4..5 zgarieturi si un surub stricat nu.)
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde bogus pe 29 Sep 2016, 01:30

@yoghi sunt perfect de acord cu tine, nu de mult am scris aceeasi lucru
http://www.vinatorul.ro/public/forum/viewtopic.php?f=73&t=16652
doar ca automat din ce stiu eu, privilegile de postare la anumite sub-forumuri se pot face in functie de rank si nu poti contoriza mesajele cuiva, de genul care sunt cu "la multi ani" si care sunt la subiecte de interes,
iar ca adminii sa citeasca toate postarile si sa le aleaga e o munca de sisif(moderatorii nu pot gestiona rankurile)
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Locaţie: Cluj Napoca

Mesajde madalin122582 pe 29 Sep 2016, 09:14

bogus scrie:iar ca adminii sa citeasca toate postarile si sa le aleaga e o munca de sisif(moderatorii nu pot gestiona rankurile)

Corect ! Nu putem sa monitorizam fiecare mesaj al fiecarui utilizator. Ce putem (si facem in prezent) este sa monitorizam anunturile de la vanzari-cumparari si sa editam/stergem acele anunturi care nu corespund cu regulamentul forumului.

Acum, nu consider corect sa limitam accesul la acea sectiune pentru utilizatorii noi. Poate ca vor doar sa isi vanda unul sau mai multe produse si nu sunt interesati de alte info din forum. Riscul de teapa si-l asuma cumparatorul, dupa ce si-a luat toate masurile necesare. Vanzatorii (consacrati) si verificati sunt promovati atat de forum cat si de alti utilizatori.
Membru ANDA
madalin122582
Veteran

Locaţie: Rm. Valcea

Mesajde iliealexandruionut pe 30 Sep 2016, 08:45

Bine zis Madalin..

Acum treaba cu omenia stim cu totii ca i relativa tare..
Ce nu mi se pare ok,este controlul celor ce posteaza pt 10 min ceva,(ma rog..1 zi)si mai apoi sterg..pam pam.. si nu ca vand ci pur si simplu testeaza ei ceva. Astia trebuiesc controlati un pic la urmatoarele postari..
spor.
citeste mult..invata..si mai apoi incearca!
iliealexandruionut
Veteran

Mesajde pipabh pe 30 Mai 2017, 19:51

Eu am deschis topicul , eu readuc in discutie ideea de a nu putea sa mai posteze cineva anunt de vanzare fara sa se prezinte.
Si azi s-a postat anunturi fara prezentari si mai mult anunturi incomplete! Deci, nici macar nu se citesc regulile simple de postare!
pipabh
Veteran

Mesajde aghiuta pe 02 Iun 2017, 12:52

Am observat si eu ca incet,incet,forumul de vanatoare,acest forum care ne-a fost drag multora dintre noi,unde ne-am informat si am informat pe altii, se transforma in alta platforma de vanzari cumparari.
Este si din cauza ca vechii forumisti nu mai vor/pot/au chef/etc sa participe la mentinerea forumului ca platforma de specialitate.
Pacat de munca depusa anterior de atatia oameni capabili.
Bine ca discutiile de specialitate si-au gasit un loc nou. Forumul AGVPS.
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde bogus pe 02 Iun 2017, 14:14

domn doctor eu as propune sa facem invers, sa expediem vanzatorii pe forumul AGVPS si sa ramanem noi aici cu ale noastre? ce zici ? :))
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Mesajde romaniac pe 02 Iun 2017, 20:51

Oameni buni, in calitate de moderator global pe acest forum,si cu mare interes la vanzari pentru a nu lasa "shpertzari" sa posteze , am exprimat acelasi sentiment deja de multi ani dar nu am fost luat in seama! Asta e crudul adevar.
Si eu sunt de parere ca macar fara vreo 10 postari si macar o prezentare sa nu aiba nimeni dreptul sa posteze nici un anunt! Nu este un software pentru asa ceva dar eu de la inceput am zis ca pot sa-mi dedic timpul sa urmaresc noii veniti care posteaza fara aceste conditii.
Eu am sa prezint din nou aceasta propunere administratiei si sper sa fie luata in calcul!
Va multumesc pentru propuneri si sustinere!
romaniac
Veteran

Locaţie: WI

Mesajde bogus pe 03 Iun 2017, 08:27

@romaniac, ba exista anumite setari la partea de manager a phpBB care pot face in asa fel incat sa nu poti posta la anumite sectiuni decat dupa ce dobandesti un anumit rank, pe care evident il primesti dupa un anumit numar de postari,
...si dupa asta intervin moderatori adica sa-i sterga posturile de gen "buna ziua" "afara ploua" "azi am achizitionat hartie igenica" la cei care vreau rankul repede si aiurea
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Mesajde Marius pe 04 Iun 2017, 10:04

A obliga pe cineva sa se prezinte nu cred ca e o idee buna. Daca vrea sa faca asta e ok, dar daca nu vrea si e obligat poate sa minta sau sa omita sau sa faca o prezentare sumara de forma care nu ajuta pe nimeni.

Anunturile ce nu au iz comercial eu zic ca sunt ok. Dauneaza forumului ca un vanator isi anunta ca isi vinde arma sau ceva din accesorii? Daca nu are nimic de zis, de ce trebuie sa citim cine stie ce postarifara continut? Daca restrictionam accesul e un beneficiu pentru forumisti? Poate ca unul din noi are nevoie de ceea ce vinde cineva.

Cred ca pe langa faptul ca discutiile zilnice s_au mutat pe facebook, motivul pentru care sunt din ce in ce mai putine postari aici, este ca s_a cam spus tot ce se putea spune in sectiunile forumului.
Marius
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde romaniac pe 05 Iun 2017, 20:59

OK, problema sta cam asa, ignoram tot si devenim site de vanzari sau ne respectam si nu admitem primele postari ca fiind ceva la vanzare?
Treaba e ca nu vreau sa incurajez pe nimeni sa posteze vreo 5 postari aiurea doar sa vanda ceva dar daca esti aici de la prima postare sa vinzi ceva ce avantajeaza acest forum cand sunt atatea locuri pe net unde poti vinde?
Doar sa avem trafic?
Oare realizati ce inseamna forum? Este o cumunitate! Intri si fara sa dai buna ziua sau sa ai o opinie sau legatura cu forumul ai ceva de vanzare... 90 la suta din aceste postari eu trebuie sa intreb de legaturi de contact. Sunt acesti oameni credibili sau "shpertzari"? Nu putem sti si nu putem lasa mebrii nostrii sa fie "linsati" de necunoscuti. Pai daca careva e aici la prima postare si afiseaza nr de telefon sunteti confortabili sa-i contactati pe privat sa cumparati ce au de vanzare? Au fost destule cazuri pana acuma in care oamenii au fost inselati!
Deci nu mai e o problema de trafic! Trafic de la unu care posteaza doar o data sa traga oameni in teapa nu avem nevoie!
Marius spune ca oricum discutiile s-au mutat pe facebook, ok, dar asta nu are nici o legatura cu aceasta problema! Nu vrema ca membrii nostrii sa fie dusi in eroare de tot felul de indivizi!
Si cu asta basta!!!
In calitate de moderator global si tinand cont de preferintele lui Alin cand se va ajunge la aceasta discutie am hotarat ca voi schimba regulile forumului in priviinta postarilor anunturilor!
Eu personal voi monitoriza anunturile pana cand vom gasi o solutie al soft-ului!!!
Nu suntem OLX sau al site, deci prin urmare nici un anunt al unui membru fara cel putin 5 postari va fi sters automat!
Voi monitoriza atent si daca un membru are postari aiurea doar sa se incadreze (ceea ce nu cred ca se intampla prea des, precum pe celelalte site-uri pe care le moderez aici peste balta) vor fi sterse automat!
Va multumesc pentru intelegere si sa speram ca acest forum va continua sa cu toate ca facebook ii face competitie in ziua de azi.
Cu respect
romaniac AKA Lucian Rares Todea
romaniac
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 05 Iun 2017, 21:51

Discutiile au luat calea facebook-ului? Nasol. Ce sa caute oameni cu scaun la cap pe un site pentru juvenili si spalati pe creier?
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde romaniac pe 05 Iun 2017, 21:58

Sly Fox, contacteaza-ma pe privat, avem de discutat!
romaniac
Veteran

Mesajde biriuck pe 06 Iun 2017, 09:39

romaniac scrie:Este o cumunitate! Intri si fara sa dai buna ziua sau sa ai o opinie sau legatura cu forumul ai ceva de vanzare... 90 la suta din aceste postari eu trebuie sa intreb de legaturi de contact. Sunt acesti oameni credibili sau "shpertzari"?

++
romaniac scrie: Nu putem sti si nu putem lasa mebrii nostri sa fie "linsati" de necunoscuti. Pai daca careva e aici la prima postare si afiseaza nr de telefon sunteti confortabili sa-i contactati pe privat sa cumparati ce au de vanzare? Au fost destule cazuri pana acuma in care oamenii au fost inselati!

Da, poate ca ne trebuie ceva chilipir al unui utilizator ce are ceva bun de vanzare dar riscurile ca un vanator oarecare (mai ales incepatorii) sa dea de comercianti de 2 lei sunt mult mai mari.
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde Marius pe 07 Iun 2017, 15:40

romaniac scrie: sa speram ca acest forum va continua sa cu toate ca facebook ii face competitie in ziua de azi.

Problemele serioase, de natura tehnica mai ales, vor fi aici in continuare.
Diferenta mare dintre faecbook si forum este ca informatia de pe facebook, oricat ar fi de buna, trece in istorie in foarte scurt timp, si daca dupa o vreme o mai cauti, e greu de gasit fara o salvare in favorites (cate subiecte sa salvezi in favorites?), pe cand forumul e frumos organizat, precum o carte cu cuprins, si informatia este relativ usor de accesat. Asa ca, cu anunturi sau fara, forumul va continua.
Succes la delete anunturi! :)
Marius
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde yoghi pe 07 Iun 2017, 23:36

romaniac scrie:....precum pe celelalte site-uri pe care le moderez aici peste balta) .....

tot cu profil de vanatoare? :D
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde romaniac pe 08 Iun 2017, 14:43

yoghi scrie:
romaniac scrie:....precum pe celelalte site-uri pe care le moderez aici peste balta) .....

tot cu profil de vanatoare? :D

Nu.
romaniac
Veteran

Înapoi la Vanatoare discutii generale