Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 02 Feb 2026, 21:14

Blaser f16 Game sau Benelli828U black

Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.

Moderator: liviur

Blaser f16 Game sau Benelli828U black

Mesajde ravenstein pe 12 Oct 2017, 22:49

Salure.
Sunt nou pe forum si cu ocazia asta vreau sa ma prezint. Sunt Salaj, locuiesc la Cluj si am mostenit microbul din familie de la bunicul/tatal meu.

Vreau sa imi achizitionez una din urmatoarele arme Blaser f16 Game (http://www.arw.ro/arme-cu-tevi-suprapus ... -12-76-71/) sau Benelli828U (http://www.arw.ro/arme-cu-tevi-suprapus ... 6-71-msoc/)

Cei de la arrow mi-au recomandat cu caldura sa imi iau blaser deoarece ar fii mai ok pentru pasaret si mistret deoarece spunea tipul ca in benelli ar merge cartuse pana la 36 gr.

Acum as vrea si o alta parere .Stiu ca armele au mai fost dezbatute pe forum separat dar as dorii si alte pareri.

Voi ce ati alege ?
Mersi
12/70 - 12/76 - 20/76 - 308w
ravenstein
Veteran

Locaţie: Cluj Napoca

Re: Blaser f16 Game sau Benelli828U black

Mesajde the_mav pe 13 Oct 2017, 06:11

Salut, bine ai venit.
Spune-ne si noua care din magazinele Arw, sa stim sa-l evitam daca ofera astfel de sfaturi :evil:

Revenind la intrebarea ta, simplu si sigur ar fi sa le probezi pe amandoua, macar vreo jum de ora fiecare, cum ti se potrivesc si cum te impaci cu ele.
E o chestiune strict personala, cam ca si tigarile fumate ori vinul baut: DE GUSTIBUS!

eu sunt mai traditionalist, tocmai de aia as lua 20-ul de la Benelli 828 :twisted: :twisted: cu toata tehnologia care vine pe el ;)
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde alex_ionut_popa pe 13 Oct 2017, 06:24

Salut si bine ai venit.

Se pare ca nu sunt singurul care a mostenit "microbul" de la tata si care vrea sa-si ia 828U sau F16 :))
Desi inca nu am nici una din ele si e posibil nici sa nu`mi iau vreodata (in functie de negocierile cu nevasta :D ), le-am analizat indeaproape de fiecare data cand ma duc pe la Arrow, m`am uitat pe net la reviews, videos..etc.
Initial, din poze/videos, imi placea mai mult 828U. Ceva diferit. Pt un vanator tanar :lol: .
Dar nu se simte ca o arma de 2.5k+ euro. Nu are 'feelingu' ala. Ca design da, e f interesanta, desi eu as merge pe varianta silver, dar asta e o preferinta personala.
In schimb prietenii nostri de la Blaser simti ca au facut..altceva cu f16. e mai subtirica, mai fina un pic, mecanismele par sa 'curga' mai bine... mai sa crezi ca merita 3k euro. Am vorbit si cu alte persoane, toti mi-au recomandat f16le. Dar nu e vorba de recomandarea lor, e vorba de cum am perceput eu armele aici.
Stiu ca am scris mult si nimic foarte concret din punct de vedere tehnic/etc... Nici nu cred ca o sa gasesti prea multi posesori care sa-ti poata spuna plusuri si minusuri... astea reies dupa multi ani si armele-s inca noi pe piata.
Dar eu mi-as lua Blaser... Daca n-as fi asa indragostit de BAIKAL! Baikal4ever @-)

Bafta, zi-ne ce te hotarasti si daca vii prin Bucuresti cu ea scoate-ma si pe mine-n poligon s-o testez :D ;;)
alex_ionut_popa
Membru activ

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Septimiu pe 13 Oct 2017, 06:29

Apare undeva in specificatiile Benelli ca incarcatura poate fi de maxim 36g?
Ambele au camera de 76 si cred ca specifica doar faptul ca poti folosi cartuse cu tub maxim de 76mm nu si incarcatura dar poate gresesc eu...
Eventual mai poti vedea la ce presiune s-a facut testul pe ambele. Daca bine tin minte, toate tevile Benelli sunt testate la 1370 bari deci cred ca poti trage linistit toate cartusele de fabrica cu tub nesertizat de 76mm.
Alegerea iti apartine in totalitate si cred ca dintre cele 2 mentionate ar trebui sa o alegi pe cea care ti se potriveste mai bine si apoi cea care iti place mai mult.
12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Septimiu
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde AXP pe 13 Oct 2017, 09:58

:ymhug: I LOVE BLASER for ever!!! :lol:
22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
AXP
Veteran

Locaţie: Cluj

Mesajde pipabh pe 13 Oct 2017, 10:10

https://www.youtube.com/watch?v=2GzjMZDL63k
https://www.youtube.com/watch?v=g1IdNhadwXI
Foarte interesante parerile colegilor si vanatorilor mai ales a celor care nici macar nu au vazut armele! :D
Cati din tara au achizitionat si pot sa-si dea cu parerea despre B 828U in amanunt`?
Dar F16?
Sa vorbesti in necunostinta e o "epopee" romaneasca.
Nu vorbesc despre F16 ca nu am studiat-o suficient, doar am vazut-o si am "pipait-o".
Despre B 828U mie mi se pare o prima incercare reusita a celor de la B in domeniul armelor bock.
Are cateva inovatii interesante motiv pe care , personal, as achizitiona-o fara sa stau pe ganduri.
Pana la urma trebuie sa le iei in mana sa le intorci pe toate partile sa le asezi in umar sa vezi ce si cum apoi vezi tu care ti se pare ca e mai ok iar dupa ce o iei si incepi sa o utilizezi "mai vezi tu"!
pipabh
Veteran

Mesajde AXP pe 13 Oct 2017, 10:23

Eu am doar o carabina R8, ...
Indiferent ca este carabina, ca este lisa, .., ca este avion de vanatoare, daca este Blaser, ..., ei sunt cei mai buni. :D :ymhug:
AXP
Veteran

Mesajde ravenstein pe 13 Oct 2017, 11:49

M-am uitat la 100 de clipuri cu benelli si 100 de clipuri cu blaser. Pur si simplu is 2 arme frumoase, usor de epolat, care au particularitatile lor fiecare.

"Eventual mai poti vedea la ce presiune s-a facut testul pe ambele"
-Am sa incerc sa verific la ce presiune rezista tevile ca sa ma asigur.

Parca estetic Benelli arata mai bine .
A mai precizat un lucrul cel de la Arrow ca Benelli-ul ar avea spatiu intre tevi si asta ar facilita arma mai mult pentru talere si nu pentru vanatoare.
Acuma nu stiu daca are vreo relavanta spatiul dintre tevi.
Ar mai fii o chestie de marketing, vanzatorul probabil vrea sa vinda o arma mai scumpa si din cauza procentului si din cauza ca da bine in ochii sefilor ca vinde o arma de top. (e o parere personala)

Este adevarat..trebuie sa mai treaca timp..ca armele sa fie duse in teren 1,2, 3 sezoane ca sa se poata trage niste feedback-uri mai competente.

Anyway, mersi mult oricum de sfaturi si ramane sa auzim si pe altii ce zic in timp.
ravenstein
Veteran

Mesajde Septimiu pe 13 Oct 2017, 12:09

Daca este vorba de magazinul din Cluj, ii cunosc pe cei 2 de la raionul arme si nu cred ca iti dau sfaturi eronate numai ca sa isi faca ei target-ul. Eu tot de acolo mi-am luat arma si nu am avut senzatia asta. S-ar putea sa fi inteles tu gresit ce au spus ei in legatura cu incarcatura.
Spatiul dintre tevi asigura o racire mai buna a tevilor care te avantajeaza clar la talere cand tragi multe focuri consecutiv dar asta nu inseamna ca nu este potrivita si la vanatoare.
12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Septimiu
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde radubichis pe 13 Oct 2017, 12:41

ravenstein scrie:M-am uitat la 100 de clipuri cu benelli si 100 de clipuri cu blaser. Pur si simplu is 2 arme frumoase, usor de epolat, care au particularitatile lor fiecare.

"Eventual mai poti vedea la ce presiune s-a facut testul pe ambele"
-Am sa incerc sa verific la ce presiune rezista tevile ca sa ma asigur.

Parca estetic Benelli arata mai bine .
A mai precizat un lucrul cel de la Arrow ca Benelli-ul ar avea spatiu intre tevi si asta ar facilita arma mai mult pentru talere si nu pentru vanatoare.
Acuma nu stiu daca are vreo relavanta spatiul dintre tevi.
Ar mai fii o chestie de marketing, vanzatorul probabil vrea sa vinda o arma mai scumpa si din cauza procentului si din cauza ca da bine in ochii sefilor ca vinde o arma de top. (e o parere personala)

Este adevarat..trebuie sa mai treaca timp..ca armele sa fie duse in teren 1,2, 3 sezoane ca sa se poata trage niste feedback-uri mai competente.

Anyway, mersi mult oricum de sfaturi si ramane sa auzim si pe altii ce zic in timp.

Vezi care-ti vine tie mai bine in umar si cumpara-o pe aia.Ambele sunt arme de top .Potrivirea anatomica cu arma conteaza cel mai mult .Daca cumperi o arma care in momentul in care epolezi nu esti pe tinta ,degeaba ai cumparat-o
radubichis
Veteran

Locaţie: Hunedoara

Mesajde NicuNicuta pe 13 Oct 2017, 13:06

radubichis scrie:Vezi care-ti vine tie mai bine in umar si cumpara-o pe aia.Ambele sunt arme de top .Potrivirea anatomica cu arma conteaza cel mai mult .Daca cumperi o arma care in momentul in care epolezi nu esti pe tinta ,degeaba ai cumparat-o

Nenea Radu le zice bine din punctul meu de vedere.
Vorbind vorbe si nu pe detalii tehnice, la care nici eu nu ma pricep, Benelli arata din alt film. E superba din punctul meu de vedere, dar cand am avut ocazi sa o epolez am simtit ca nu e pentru mine; la doua luni distanta am avut ocazia sa pun mana pe alt 828U, aceiasi senzatie.
Am fost la targ la Salzburg la inceputul anului unde le-am vazut pe amandoua, la Benelli 828U aceiasi impresie, in schimb Blaser F16 nu ma saturam sa o tin in mana. Mai presus de toate serviciul de vanzari de la Blaser m-a colesit, am stat cateva minute si m-am uitat la arma apoi mi s-a alaturat un consultant de vanzari cam jumatate de ora. M-a ajutat sa-mi dau seama ce configuratie mi se potriveste, ca si pat al armei, mi-a explicat modul de tragere corect si alte cateva detalii care erau noi pentru mine. In plus mi-a printat configuratia facuta si mi-a spus ca daca dau comanda in urmatoarele nu stiu cate saptamani si prezint foaia respectiva primesc vre-0 300 de Euro discount. Cred ca o vizita de genul la un stand in timpul unui targ poaste fi foarte benefica.

[Off-topic] Ce-mi doresc din ce-mi lipseste in dulap, e exact un bock cu pat de lemn, dar gandul meu acum zboara la modele Beretta. :)
Cu Stimă,
Nicolae
NicuNicuta
Membru important

Mesajde ravenstein pe 13 Oct 2017, 13:41

Da, este vorba despre magazinul din Cluj pe care nu il blamez pentru ca sunt sigur ca cei 2 fac o treaba excelenta si cu motivul asta le si multumesc pentru ceea ce fac.A precizat ca benelli ar fii mai mult de tir deoarece are spatiu intre tevi, tevi mai subtiri comparativ cu blaserul care are tevi mai groase si "sudate" si a precizat si de incarcatura (36gr) ,faza cu incarcatura nu am inteles eu gresit.(si eu m-am mirat un pic doarece o arma de top, la un pret ridicat ar fii limitata in privinta asta), de aici si suspiciunea care am prezentat-o mai sus.

Aici as preciza si greutatile armelor, Benelli fiind cu o idee mai usoara ca blaserul .
Cred ca Blaserul undeva la 3.1 si Benelli 2.99.

Ce vreau sa mai intreb, daca comand arma de la arrow, o pot comanda pentru stangaci ? eu precizez ca sunt stangaci. Din ce am vazut Benelli are 40 de pozitii diferite pt tot felul de tragatori.

Ar mai fii lungimea armelor, se pot comanda de 71 sau 76 . Stiu ca au fost sute de dezbateri pentru lungimea tevilor in functie daca vrei arma la goana sau la tir, si ca velocitatea e mai mare , mai mica, grupajul alicelor se face diferit, si ca armele is calibrate altfel pt anumite lungimi.
Si aici inca am o decizie de luat daca 71 sau 76.

Mersi fain de sfaturi. Weekend fain
ravenstein
Veteran

Mesajde iliealexandruionut pe 13 Oct 2017, 14:23

Salutare,

1.NU are cum sa fie adevarata faza cu ,,36g".Pur si simplu nu!Are camera de 76,nu este arma dedicata de tir,si daca ar fi ,iar nu are nici cea ma mica justificare.
2.Le am pipait ,epolat pe amandoua(nu am tras cu niciuna) si nu mi au venit.Ca imagine generala mi a placut Benelli mai tare.Blaser ul pare un fel de BMW seria 5 ,motor 2.0 ,tapiterie de stofa cu jante 19 inch si elemente M.(cunoscatorii stiu ce zic.!)
3..Si eu caut ceva din gama asta de pret dar am ales cu totul altceva.Fiecare dupa gustul lui!
4.Cum ti s a recomandat ceva mai sus de la oameni mai cu experienta:care-ti vine mai bine la epolare,cu care te simti tu mai impacat cand iei o tinta,care te face sa ai mai mare incredere in tine..aia cumpar-o!!
Bune sunt amandoua,frumoase la fel(cu subiectivismul de rigoare..)si la banii astia ,sa fi sigur ca iei ceva meserias!

Respect.
citeste mult..invata..si mai apoi incearca!
iliealexandruionut
Veteran

Mesajde ravenstein pe 13 Oct 2017, 14:54

Mersi mult ! Respect.
ravenstein
Veteran

Mesajde bogus pe 13 Oct 2017, 17:32

Magazinul de la Cluj nu mai este ce a fost din punct de vedere al profesionalismului vanzatorilor, din pacate prietenul nostru Nicu Cioara a plecat pe vesnicele plaiuri ale vanatorii acum cateva luni iar cei care il inlocuiesc se pare ca sunt cam paraleli cu problemele de vanatoare, dar sunt convins ca cei de la Arrow vor fi destul de destepti sa angajeze macar un consultant priceput la partea de vanatoare.
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Mesajde UlissePro pe 13 Oct 2017, 18:16

Amandoua mi au placut tare de tot! Extrem de manevrabile si bine echilibrate. Nu as putea sa zic ca una este mai buna decat alta. 828 mi s a parut prea complicat de curatat dupa fiecare iesire si asta este singurul considerent pt care as alege F16 le.
Dupa ce trec si de proba timpului va fi mai usor (sau nu) de decis care isi merita banii.
Numai bine.
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
UlissePro
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde liviur pe 13 Oct 2017, 18:36

Am mai spus-o, F16 nu e cu nimic mai presus decat un o/u de la beretta, fara nicio legatura cu F3-ul care imi place foarte mult ! Am r8, as lua oricand F3, dar F16 nu.
Dac-ar fi sa aleg dintre cele doua as alege 828-ul fara discutie.
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
liviur
Veteran

Locaţie: Buc-Branesti

Mesajde UlissePro pe 13 Oct 2017, 18:44

F3 este altfel din multe puncte de vedere si pretul arata asta. Nu cred ca este corect sa le compari.
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
UlissePro
Veteran

Mesajde pipabh pe 13 Oct 2017, 22:25

ravenstein scrie:Da, este vorba despre magazinul din Cluj pe care nu il blamez pentru ca sunt sigur ca cei 2 fac o treaba excelenta si cu motivul asta le si multumesc pentru ceea ce fac.A precizat ca benelli ar fii mai mult de tir deoarece are spatiu intre tevi, tevi mai subtiri comparativ cu blaserul care are tevi mai groase si "sudate" si a precizat si de incarcatura (36gr) ,faza cu incarcatura nu am inteles eu gresit.(si eu m-am mirat un pic doarece o arma de top, la un pret ridicat ar fii limitata in privinta asta), de aici si suspiciunea care am prezentat-o mai sus.

Aici as preciza si greutatile armelor, Benelli fiind cu o idee mai usoara ca blaserul .
Cred ca Blaserul undeva la 3.1 si Benelli 2.99.

Ce vreau sa mai intreb, daca comand arma de la arrow, o pot comanda pentru stangaci ? eu precizez ca sunt stangaci. Din ce am vazut Benelli are 40 de pozitii diferite pt tot felul de tragatori.

Ar mai fii lungimea armelor, se pot comanda de 71 sau 76 . Stiu ca au fost sute de dezbateri pentru lungimea tevilor in functie daca vrei arma la goana sau la tir, si ca velocitatea e mai mare , mai mica, grupajul alicelor se face diferit, si ca armele is calibrate altfel pt anumite lungimi.
Si aici inca am o decizie de luat daca 71 sau 76.

Mersi fain de sfaturi. Weekend fain

O gogomanie cat ei de mare legata de spatiul dintre tevi. ti se pare ca: https://www.youtube.com/watch?v=0MAmy9tCn9E e cu spatiu intre tevi sau asta: https://www.youtube.com/watch?v=CHKmvivYjRc si exemplele pot continua. Sa ventilezi ce? Tevile la armele lise?
Cat despre lungime as prefera sa nu comentez, daca vrei pt vanatoare iti ajunge 70-71 , personal am avut o beretta SP 1 cu tevi de 76 si e singura arma dupa care "plang" ca am dat-o.
Arme de trap sau skeet de 3,1 sau 2,9 kg!?! :D
Cumparta ce-ti vine mai bine siiiiii! atentie la meseriasi sfatosi!
pipabh
Veteran

Mesajde mariusONE pe 14 Oct 2017, 11:21

Bine ai venit printre noi! Ambele arme sunt de top, orice ai alege din start alegi f bine. Insa nu pretul cel mai mare sau specificatiile cele mai cele fac asta alegerea cea mai buna. Asa cum au spus o si colegii mai experimentati, modul cum ti se aseaza arma in momentul cand epolezi conteaza cel mai mult (si dpmdv) si greutatea armei.Restul tine strict de preferinte, daca are platini laterale gravate sau nu, clasa lemnului, daca tevile suporta si alte alice in afara de plumb (majoritatea celor de top, da) samd. eu as pune la umar si o Beretta sau un Browning...
mariusONE
Membru activ

Locaţie: Bucuresti

Mesajde violiv pe 14 Oct 2017, 14:26

Bine ai venit printre noi!
Eu sint "Gica contra" si raspunsul meu este: niciuna, nici alta.
Cum sint fan Benelli sa incep s-o critic pe asta.
- bock dezechilibrat ... de departe cred ca e singurul de pe piata care la manuire se poarta ca o semi. Sint mare fan semi da' daca vreau bock, atunci sa se simta ca un bock. La IWA aveau cateva modele de 828 "de viitor". Diferenta majora era materialul pat/uluc .. ceva "plastice" in mai multe idei de forma si culoare. Cu astea parca se simte arma ca un bock. Imi place, mi-as dori .... da' as mai lasa-o sa se maturizeze un pic. Experiente anterioare mi-au aratat ca nu-i bine sa te repezi la o chestie noua facuta de italieni .... le trebe vreo 3-4 ani si una-doua corectii ca sa iasa perfect.
violiv
Veteran

Mesajde violiv pe 14 Oct 2017, 14:35

Pentru F16 as organiza un test: xx tragatori si vreo 10 bock-uri bune, toate acoperite mult cu hartie adeziva, tragi fara sa stii cu ce. Daca mai mult de 1% din tragatori aleg la final Blaser atunci eu mananc un IJ.
E o arma de 1000 E, nici macar printre alea de 1000 grozava, care se vinde cu 3000 si se mai si cumpara numa ca scrie Blaser pe ea (si chiar si asta e o minciuna).

P.S. in Ro nu exista numai Arrow. Daca vrei sa investesti atat incearca Beretta, incearca Guerinni, incearca Browning, incearca arme "adevarate", nu experimente de marketing.

P.P.S. ca sa nu fiu acuzat "marturisesc" ca sint posesor si utilizator infocat si de Benelli si de Blaser ..... semi respectiv carabina 8-}
violiv
Veteran

Mesajde ktlm pe 14 Oct 2017, 18:54

AXP scrie:Eu am doar o carabina R8, ...
Indiferent ca este carabina, ca este lisa, .., ca este avion de vanatoare, daca este Blaser, ..., ei sunt cei mai buni. :D :ymhug:

Te felicit pentru R8 -o arma versatila, cu cam mult plastic in ea pentru o arma si cu imbunatatiri la partea de securitate fata de R93. Despre care stim (probabil) ca a creat ceva accidente urite (https://www.africahunting.com/threads/s ... 239/page-2)
Ca sint "cel mai buni" - da, la vinzari. In rest e de discutat. Mult.
ktlm
Membru activ

Mesajde violiv pe 14 Oct 2017, 19:33

R8 standard lemn are magazia cartuselor, bila manerului, catarea, inaltatorul si talpa patului din materiale polimerice. Vreo suta de grame in total. E chiar asa mult?
P.S. e cea mai buna :ymhug:
violiv
Veteran

Mesajde ktlm pe 14 Oct 2017, 20:59

La pretul lui R8 as fi apreciat cistigul de 100g in aliaj usor in schimbul plasticului - e o arma high-end pina la urma urmei. Oriunde ar fi el, dupa mine plasticul nu-si are locul intr-o arma. De gustibus... :)
ktlm
Membru activ

Mesajde AXP pe 14 Oct 2017, 23:36

ktlm scrie:
AXP scrie:Eu am doar o carabina R8, ...

Te felicit pentru R8 -o arma versatila, cu cam mult plastic in ea pentru o arma si cu imbunatatiri la partea de securitate fata de R93. Despre care stim (probabil) ca a creat ceva accidente urite (https://www.africahunting.com/threads/s ... 239/page-2)
Ca sint "cel mai buni" - da, la vinzari. In rest e de discutat. Mult.

S-a mai discutat subiectul, il gasesti aici pe forum, ..., mai documenteza-te, pana sa afirmi cu tarie asta
“Despre care stim (probabil) ca a creat ceva accidente urite “
Parerile sunt impartite, ..., concret nu s-a dovedit si imputat nimic producatorului, ..., mai mult picanterii, ...
AXP
Veteran

Mesajde AXP pe 14 Oct 2017, 23:52

ktlm scrie:La pretul lui R8 as fi apreciat cistigul de 100g in aliaj usor in schimbul plasticului - e o arma high-end pina la urma urmei. Oriunde ar fi el, dupa mine plasticul nu-si are locul intr-o arma. De gustibus... :)

Care este domeniul din ziua de azi, care sa nu foloseasca plastic deloc?
De gustibus, nedegustibus, ..., plasticul ne-a invadat vietile.
Intradevar gusturile nu se discuta, fiecare cu placerile si piticii lui. Insa, are si utilizare plasticului justificarile sale.
Oare se fabrica in ziua de azi, arma pe gustul tau, fara gram de plastic?
AXP
Veteran

Mesajde ktlm pe 15 Oct 2017, 00:38

AXP scrie:
ktlm scrie:La pretul lui R8 as fi apreciat cistigul de 100g in aliaj usor in schimbul plasticului - e o arma high-end pina la urma urmei. Oriunde ar fi el, dupa mine plasticul nu-si are locul intr-o arma. De gustibus... :)

Intradevar gusturile nu se discuta, fiecare cu placerile si piticii lui. Insa, are si utilizare plasticului justificarile sale.

AXP - cu speranta ca n-am atins vre-un nerv - exista si altele - multe- si muult mai bune - inafara de Blaser. Probabil ca ai auzit de Purdey, H&H, Boss&Co etc. care fabrica in ziua de azi si NU pun plastic in produsele lor. Daca plasticul ne-a invadat - well - foloseste-l cu placere insa eu nu-l vreau in arme, mai ales in alea premium.
Te-ai intrebat de ce plastic si nu aliaje usoare?
ktlm
Membru activ

Mesajde AXP pe 15 Oct 2017, 06:35

ktlm scrie:
AXP scrie:

AXP - cu speranta ca n-am atins vre-un nerv - exista si altele - multe- si muult mai bune - inafara de Blaser. Probabil ca ai auzit de Purdey, H&H, Boss&Co etc. care fabrica in ziua de azi si NU pun plastic in produsele lor. Daca plasticul ne-a invadat - well - foloseste-l cu placere insa eu nu-l vreau in arme, mai ales in alea premium.

Te-ai intrebat de ce plastic si nu aliaje usoare?

Stai linistiti, nu ai atins nici un nerv, ..., nu sunt actionar, :D
Ca sunt unii care mai fabrica arme fara nici un pic de plastic, sincer m-ai surprins. Am avut un Sommer, teoretic numai lemn si metal (otel si aliaj usor), ... insa tot am gasit la magazie, o bucatica de plastic
Eu unul, nu sunt deranjat de prezenta sau lipsa lui, imi este relativ egal. Am arme cu patul, ulucul, unele din plastic, altele din lemn. La capitolul, de gustibus, in timp, ..., ca arma de frecat si tras toata ziua, pe toate coclaurile, in toate conditiile de vreme, am ajuns sa prefer plasticul, ..., :) chiar am o arma (Aug Z), care, cred ca, in afara de teava, arcuri, suruburi si baza pentru optica, totul este din sintetice.
P.S. Era sa uit, ..., Da, Blaser sunt cei mai buni. :D :ymhug: :x ... da, o spun vanzarile, vand, ei singuri, cat urmatorii clasati in zona premium, toti la un loc.
AXP
Veteran

Mesajde Tudo pe 15 Oct 2017, 18:13

Septimiu scrie:Apare undeva in specificatiile Benelli ca incarcatura poate fi de maxim 36g?
Ambele au camera de 76 si cred ca specifica doar faptul ca poti folosi cartuse cu tub maxim de 76mm nu si incarcatura dar poate gresesc eu...
Eventual mai poti vedea la ce presiune s-a facut testul pe ambele. Daca bine tin minte, toate tevile Benelli sunt testate la 1370 bari deci cred ca poti trage linistit toate cartusele de fabrica cu tub nesertizat de 76mm.
Alegerea iti apartine in totalitate si cred ca dintre cele 2 mentionate ar trebui sa o alegi pe cea care ti se potriveste mai bine si apoi cea care iti place mai mult.

Revenind on topic..., confirm ceea ce zicea si Septimiu mai sus... La pag. 57-58 din Owner's Manual scrie clar ca toate tevile Benelli sunt testate la 1370 bari la Italian National Proof House, iar mai sus scrie ca pot fi folosite toate tipurile de cartuse cu tub de 76mm, dimensiune inscriptionata si pe tevile armei.
Aceeasi dilema in alegerea viitorului bock am avuto si eu, si inca o mai am intr-o mica masura, dar cu toate astea am dat deja avansul pentru 828u silver si pot spune ca astept cu nerabdare momentul intalnirii cu arma pe care o voi pastra, probabil, pentru tot restul vietii
Acum numai proba timpului imi va spune daca am facut alegerea corecta sau nu.
Tudo
Nou membru

Locaţie: Iasi

Următorul

Înapoi la Arme de vanatoare lise