Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 08 Mai 2026, 07:48
|
|
|
Modificari recente ale legilor legate de vanatoare
Moderatori: biriuck, liviur
de pipabh pe 13 Oct 2017, 10:12
laurul scrie:Ghinda scrie:Nu stiu daca catolici, dar mi se par corecti. La Arges!
Ti se pare corect sa ti se suspende dreptul de a vana pe perioada cat permisul e la vizat si acesta se afla in perioada de valabilitate?
Evident ca nu e ok. Dar, de ce nu se duce sa-si vizeze permisul cu 2-3 zile inainte sa-i expire viza?
-
pipabh
- Veteran
-
de yoghi pe 13 Oct 2017, 20:20
Pt ca verificarea pt viza dureaza 2-3luni ?Iar cu permisul expirat esti in copac ?!
Daca ati opreste permisul pe perioada verificarilor nu conteaza ca te duci cu 5 luni inainte. Mai rau e la Ilfov unde o inscriere in permis sau radiere dureaza 2_3 saptamani.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel, Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
-

yoghi
- Veteran
-
- Locaţie: Romania
de the_mav pe 13 Oct 2017, 20:33
Mda.... cu butonul magic de cautare din dreapta sus s-ar fi gasit in maxim 5 secunde ca argesul elinereaza hartie pe perioada permisului retinut pt verificari.... Da' asa cu search nu mai are farmec...
------------------------------------- Holland and Holland - pure art...
-

the_mav
- Veteran
-
- Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova
-
de Ghinda pe 16 Oct 2017, 07:45
Nu am zis de corect ca nu poti vana. Am zis ca sunt corecti cand te duci la ei sa iti rezolvi treaba. Daca au zis asa ceva nu este bine, dar sigur iti elibereaza adeverinta ca ai permisul la ei pentru motivul x. Si poti sta la o discutie, sunt foarte amabili. Eu asa am fost tratat.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti
de Ghinda pe 18 Oct 2017, 09:53
Am primit hartie ca permisul este la ei pentru radiere arma. Nu mi-a zis nimeni nimic cum ca nu pot vana. La Arges.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti
de alinboboc pe 18 Oct 2017, 12:36
Speta este interesanta din mai multe puncte de vedere. Merg si depun permisul la vizat cu 1 zi inainte de expirare. Merg la vanatoatoare dupa 2...n zile, mai am drept de detinere, port si folosire arma de vanatoare in conditiile in care scriptic permisul a expirat? Raspunsul din punct de vedere juridic este da. Din punct de vedere juridic, nu ma aflu sub incidenta legii privind cauze de suspendare a permisului de arma si sunt notificat. Daca in zilele in care am iesit la vanatoare in care permisul a fost depus la militie pentru viza, sunt notificat ca ma aflu sub incidenta legii privind cauze de suspendare a permisului de arma, nu mai am drept de detinere, port si folosire arma de vanatoare, din momentul luarii la cunostinta al notificarii.
-
alinboboc
- Veteran
-
- Locaţie: bucuresti
de violiv pe 28 Oct 2017, 20:11
Cum sa fie "DA" daca tocmai ce s-a terminat perioada in care ai fost autorizat sa ai arme? Legal nici acasa n-ai mai avea voie sa le tii. Asa cum este acum scrisa legea, cu drept de arma limitat la 5 ani, ar trebui sa duci actele toate cu cel putin o luna inainte iar ei sa-ti dea permisul cu ziua imediat urmatoare celei in care expira.
Tot prin lege scrie ca arma de vanatoare poate "circula" doar insotita de permis, nu de copii, dovezi, etc. Si tot in lege scrie ca poti cumpara cartuse numai in baza permisului sau autorizatiei de cumparare arma si munitie.
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de zola81 pe 09 Noi 2017, 16:57
Are mare dreptate domnul Violiv ... hartiuta aceea este apa de ploaie. Daca te legitimeaza cineva si vrea sa-ti faca rau, e urat.
-
zola81
- Nou membru
-
de the_mav pe 09 Noi 2017, 17:40
-

the_mav
- Veteran
-
-
de laurul pe 09 Noi 2017, 17:46
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
-
laurul
- Veteran
-
- Locaţie: Dupa vanat, oriunde!
de Sly_Fox pe 09 Noi 2017, 17:54
Până și Moș Crăciun cerea carnetul de note, nu te credea pe cuvânt că ai luat un 5 amărât necesar trecerii clasei. De Moș Nicolae ce să mai spun, avea ca soluție de back-up o nuielușă foarte mlădioasă. Doamne cum am ajuns, nici în băieții buni nu mai putem avea încredere.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de OVI762 pe 09 Noi 2017, 18:48
Siguranta si incredere,sex et horror...lex et honor voiam sa zic.
este in noi
-
OVI762
- Veteran
-
-
de aghiuta pe 09 Noi 2017, 19:11
violiv scrie:Tot prin lege scrie ca arma de vanatoare poate "circula" doar insotita de permis, nu de copii, dovezi, etc.
Nu-i legat de topic da' ma mananca. In lege scrie ca intre vanatori se poate imprumuta arma. Cum in lege scrie ca arma se "plimba" cu permisul si cum permisul nu se poate "imprumuta",cum mama-mare poti imprumuta o arma fara sa imprumuti si proprietarul ? Cu permis cu tot.
-

aghiuta
- Veteran
-
- Locaţie: Suedia
-
de Sly_Fox pe 09 Noi 2017, 19:15
Cel care primește arma cu împrumut are la rândul lui permis de port armă. La control se prezintă permisul împrumutatului nu cel al împrumutătorului. 
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de laurul pe 09 Noi 2017, 19:18
Parca am citit pe undeva, ca in termen de 48 de ore, amandoi posesorii au obligatia de a notifica BAEST despre imprumut.
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
-
laurul
- Veteran
-
- Locaţie: Dupa vanat, oriunde!
de aghiuta pe 09 Noi 2017, 19:21
Sly_Fox scrie:Cel care primește arma cu împrumut are la rândul lui permis de port armă. La control se prezintă permisul împrumutatului nu cel al împrumutătorului. 
Zici? Si daca io, ca vajnic militian, imi pun si-ti pun intrebarea "de unde ai arma?",tu ce raspunzi ? Ca seriile armelor din permisul imprumutatului nu se potrivesc neam cu seria de pe arma imprumatatorului. Adica exact ce ai tu in mana cand te verifica organu'.
-

aghiuta
- Veteran
-
-
de aghiuta pe 09 Noi 2017, 19:25
laurul scrie:Parca am citit pe undeva, ca in termen de 48 de ore, amandoi posesorii au obligatia de a notifica BAEST despre imprumut.
Asa si? Io iau arma de la tine si dau o fuga cu ea la vanatoare in alt capat de tara.Sunt in cele 48 de ore da' n-am cum sa-i arat lu' nenea ca nu-i o arma de la Ciorogarla. Apoi,daca anunt BAEST-ul din Constanta si organu' ma verifica la Timisoara,crezi ca stiu unii de altii ?
-

aghiuta
- Veteran
-
-
de Sly_Fox pe 09 Noi 2017, 20:11
aghiuta scrie:Sly_Fox scrie:Cel care primește arma cu împrumut are la rândul lui permis de port armă. La control se prezintă permisul împrumutatului nu cel al împrumutătorului. 
Zici? Si daca io, ca vajnic militian, imi pun si-ti pun intrebarea "de unde ai arma?",tu ce raspunzi ? Ca seriile armelor din permisul imprumutatului nu se potrivesc neam cu seria de pe arma imprumatatorului. Adica exact ce ai tu in mana cand te verifica organu'.
Asta este altă mâncare de pește, plachie românească autentică. Urmează bineînteles lămuririle de rigoare genul "eu declar că am luat-o" și "eu declar că am dat-o", agitație semnături și alea alea. În final se dovedește că împrumutul armei este permis între vânători și treaba a fost legală. Și acum revenind la realitate, nimeni nu mai împrumută nimic nimănui în ziua de astăzi. Fiecare cu pușca, calul și nevasta lui. 
-

Sly_Fox
- Veteran
-
de aghiuta pe 09 Noi 2017, 20:15
Sly_Fox scrie:Fiecare cu pușca, calul și nevasta lui. 
Iti dai seama ca legat de ultimul "articol" ma mananca sa comentez da' ies raaaau din topic. 
-

aghiuta
- Veteran
-
-
de Sly_Fox pe 09 Noi 2017, 21:10
-

Sly_Fox
- Veteran
-
de pipabh pe 10 Noi 2017, 09:38
Hai sa continuam putin off. Daca eu, fac o hatie de mana in care specific cate verzi si uscate despre imprumutant si imprumutator si am si o copie(poza mai nou) a permisului si a CI al celui care imi imprumuta arma mai au ce zice? Nu cred ca intr-o astfel de situatie pot sa mai comenteze ceva! Dar , noi suntem putin mai comozi!  in multe situatii.
-
pipabh
- Veteran
-
de yoghi pe 10 Noi 2017, 10:19
De la inceput recomamdarea serviciului arme a fost:Propietarul face o copie la permis si scrie pe ea ca imprumuta lui Vasilica arma marca seria .
si de cand cu legea asta supermodificata toti polististi de la "arme" inclusiv cei de la circulatie ,au acces la Registrul national al armelor. Asa ca pot verifica usor un nume sau un numar de permis.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel, Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
-

yoghi
- Veteran
-
de violiv pe 10 Noi 2017, 22:03
Chestia cu anuntatul politiei in 48 de ore e in propunerea de modificare a normelor, inca nu este in vigoare.
Dupa legea acum in vigoare, coroborand faptul ca "poti imprumuta o arma pentru folosirea la vanatoare" cu faptul ca arma poate circula numai insotita de permisul in care este inscrisa si ca permisul nu este transmisibil rezulta ca poti imprumuta o arma unui coleg numai si numai daca esti si tu ca proprietar impreuna cu arma, adica cei doi participa la aceeasi vanatoare.
-
violiv
- Veteran
-
de zola81 pe 15 Noi 2017, 18:47
Asa se lauda toti ... siguranta si incredere. Avem incredere ca ne vrea binele 
-
zola81
- Nou membru
-
de jon2004 pe 02 Dec 2017, 10:35
Chestia asta cu impumutatul armei nu stiu de ce au mai introdus-o . Ati imprumutat vreodata o arma altui vanator ? De ce ati face-o ? Ati luat vreodata o arma cu imprumut ? Eu nu am imprumutat cuiva , nici nu am imprumutat de la altcineva si nu as face-o nici intr-un sens nici in altul . Pentru mine armele sunt ceva prea ”intim” ca sa le imprumut .  Sunt aspecte mult mai necesare care ar fi trebuit legiferate decat imprumutatul armelor .
20 16 12 22LR 222RemMag 6,5x57 6,5x65 8x57 9,3x62
-
jon2004
- Veteran
-
- Locaţie: BARLAD,VASLUI
-
de the_mav pe 02 Dec 2017, 12:19
Arma neutilizabila dupa prima goana la o vanatoare de 3 zile. Poate fi doar un exemplu. Aia cu intimitatea sunt personal si eu de acord. De gustibus.
-

the_mav
- Veteran
-
-
de violiv pe 11 Dec 2017, 20:52
De ce-i bun imprumutul? Pentru ca numa in conditii reale poti testa cu adevarat o arma. Si cum magazinele de la noi nu au arme disponibile pentru teste raman doar prietenii. Am testat R93 si R8 in poligon si m-am lamurit pe jumate. Daca n-as fi putut "imprumuta" armele la vanatoare as fi ales R8, luat de val. Asa am ales R93 si sint multumit cu alegerea. La fel, as fi luat o Vinci dar testand-o pe a unui amic la vanatoare am vazut ca nu mi se potriveste neam si am ales modelul mai putin modern, SBE. Partea cea mai naspa este situatia mai des intalnita cand n-ai carabina dar vrei sa vezi cum ar fi la un tap cu glont....nu mai poti imprumuta doar arma ci trebe sa iei cu tine si stapanul. Pana la urma sint niste alcatuiri de piese, cu nimic mai mult decat o bormasina. Ca sa devina ceva "intim" trebe sa treaca o vreme, sa traiti impreuna cateva experiente memorabile, bla-bla. Am auzit de multe ori chestia cu intimitatea ca motiv sa nu imprumuti .... si dupa 3-6-9 luni era la vanzare  Realitatea este ca ne temem sa nu se strice oarece si daca o facem atunci o facem pentru persoane pe care le stim bine.
-
violiv
- Veteran
-
de yoghi pe 11 Dec 2017, 22:12
Vrei sa tragi cu arma mea? ok ; stau linga tine apesi de cinci ori (de douazaci de ori )pe tragaci si Gata.oricat de prieten este nu merita. Am dat carabina de doua ori si am primit-o dereglata.Am dat bokul si semi si s-au intors zgariate. (cu raspunsul asa era sau nu am facut nimic).
Aaaaa daca omul are un jaf cum vad in fiecare zi aduse la reparat atunci cred ca propietarul nu-si face griji .
Problema reala este la armele testate de cumparator ; omul da banii si pina primeste autorizatie vrea s-o foloseasca sa traga cu arma deja achitata.
-

yoghi
- Veteran
-
de radubichis pe 14 Dec 2017, 21:31
Nevasta ,arma si stiloul nu se imprumuta niciodata .
-

radubichis
- Veteran
-
- Locaţie: Hunedoara
-
de OVI762 pe 15 Dec 2017, 08:01
este in noi
-
OVI762
- Veteran
-
-
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori