| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Norme de aplicare L 295Re: Norme de aplicare L 295Mai 2 vorbe: acu 2 ani am fost controlati pe terenul de Vanatoare, la sfarsitul goanei ne asteptau politistii. Au cerut de la fiecare permisul de port arma, permisul de Vanatoare, asigurarea si carnetul membru. Au verificat autorizatia. Au vorbit frumos, noi am prezentat actele (eu nu am avut buletinul la mine, doar restul actelor), am vorbit si noi frumos, dupa ce au facut controlul au plecat...
Daca vanezi pe langa granita te mai poti trezi foarte usor si cu politia frontiera, care te verifica... Nu e nimic rau in asta... Vin ei, se prezinta, spun ce vor, tu prezinti actele si armele, si gata... ps: Un singur lucru ma enerveaza: sindromul de 30 km/h. Cand e radar si limita este 50 km/h de ce se circula in coloane cu 30 km/h ??? Avem ceva de ascuns??? Parca am fi vinovati de data trecuta cand am trecut cu 90 pe acolo??? De ce se teme lumea de politisti si/sau inventeaza scenarii? Lumea se teme de politisti probabil din 2 motive: e vinovat, sau nu cunoaste legile in vigoare, si nu cunoaste ce drepturi are el/politistul.... CZ USA Mallard 12/76,CZ 557 .30-06 S&B 4-16x,Viktor-deutsche drahthaar. https://www.pdfa.ro
Re: Norme de aplicare L 295
![]() Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76 Nissan Terrano R20 ZD30
Bogdane, nici așa nu intră. Și nu vorbesc din auzite, nici nu presupun. Am urmarit noaptea braconierul, l-am identificat, dar nu l-am imobilizat. A fugit in padure. Sunat la 112, dus cu polițiștii de la secția zonala la el acasă și batut în poarta. A ieșit nevasta-sa și am cerut permisiunea sa intram sa sigilam dulapul de arme (el nu ajunsese). Ne-A spus pas și am sunat la AEST. Ne-Au spus ca nu pot intra în casa fără accept ori mandat, iar mandat nu le da nimeni la 12 noaptea pt. O contravenție la regimul armelor și munitiilor. Ca ăla nu e prost, după ce a fost fugărit sa vina cu vreun animal împușcat acasă. Așa ca i-au făcut o invitație la birou în următoarele zile, unde respectivul a negat tot. Nu-I bai, băieții de la AEST îl au acum în vizor, iar el știe treaba ăsta. Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Cu tot ce ai scris aici sunt ABSOLUT DEACORD. Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Confirmi ce zic eu, legea nu e doar lege sau normative de aplicare, mai exista si practica judiciara, jurisprudenta etc Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Re: Norme de aplicare L 295Ce tare e faza cu nevasta. Corect! Nevasta nu are permis, ea nu este obligata!!! Da! In schimb daca ai fi acasa tu trebe sa respecti legea! Un om civiliziat si cinstit nici nu ar gândi la asa ceva...
CZ USA Mallard 12/76,CZ 557 .30-06 S&B 4-16x,Viktor-deutsche drahthaar. https://www.pdfa.ro
Atentie! Nu am spus nicaieri ca am sa refuz sa le permit controlul armelor si m-am referit strict la situatia in care imi curat arma si suna politistul la usa ca vrea sa imi controleze armele. Nici nu am instigat la incalcarea legii. Stai linistit ca stiu foarte bine ce obligatii am in calitate de proaspat posesor de arme de foc dar nici nu o sa duc la extrem interpretarea legii. Daca imi curat arma cu copilul in casa si trebuie sa ma duc la toaleta, nu o sa duc arma cu mine stiind ca munitia este incuiata. Ma opresc si eu aici ca am curatat prea mult arma Weekend placut si catare plina tuturor! 12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Re: Norme de aplicare L 295Nu mai bine o cureti intre 22.00 si 05.59?
Intreb si eu... Si vorba lui Ghinda: nu poti sa-ti cumperi mai multe dulapuri de arme, daca asa vrei tu? -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Norme de aplicare L 295Stiu cateva persoane care si-au pus o masa si un scaun (unul chiar si un televizor) in dulap si asa isi curata oamenii armele linistiti.
![]() Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Pai sa sti, ca pe la ora aia ajung eu de obicei la ritualul de curatare arme. Pun jumate de pahar de apa minerala, beau cate o gura si curat armele (cu perdele trase, sa nu cumva sa vina ideea vecinului sa sune 112, si sa ma prinda organul cu apa minerala si pusca facuta bucati in sufragerie) Ba, poti avea, chiar e recomandat sa ai un dulap de rezerva pe pod, daca cumva vine vreun organ curios sa-ti sigileze dulapul principal, cand ajungi acasa , montezi repede dulapul de rezerva, pui arma frumos in dulap si gata... CZ USA Mallard 12/76,CZ 557 .30-06 S&B 4-16x,Viktor-deutsche drahthaar. https://www.pdfa.ro
Re: Norme de aplicare L 295M.Of. nr. 0083 din 29 ianuarie 2018
Act nr. 11/17 ianuarie 2018
Re: Norme de aplicare L 295Timp de 10 zile se poate vedea aici:
http://www.monitoruloficial.ro/emonitor ... UzRSszMA== cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Nu se deschide. ![]()
Re: Norme de aplicare L 295http://www.monitoruloficial.ro/article--e-Monitor--339.html
intrati la data de 29 ianuarie si in partea I dati clik pe 83 si normele ca atare la 83bis Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Re: Norme de aplicare L 295Dati-le careva jos de unde sunt, salvate doc sau pdf ai urcati-le aici ca atasament la postare.
Nu am acces decat prin telefon si nu pot face asta -------------------------------------
Re: Norme de aplicare L 295Nu merge din e-monitor.
Sunt protejate pana si la tiparire. cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: Norme de aplicare L 295pagina 13 adica de la articolul 22 pana la 27 lipseste si e chiar partea cu conditile de transport si pastrare
Re: Norme de aplicare L 295oare articolele 23, 24, 25, 26 nu stie careva ce contin macar din proiectul care a fost
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
nu lipsesc , sunt acolo
Re: Norme de aplicare L 295mie imi pare o pagina alba si am schimbat si calculatorul de pe care ma uit si e tot la fel, vorbesc de pagina 13
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Re: Norme de aplicare L 295pagina 13:
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Re: Norme de aplicare L 295ok, deci din ce am citit eu am reusit sa gasesc 3 schimbari mai de impact pentru noi vanatorii
1. articolul 5 aliniat 2 sa dai arma imprumut devine deja o istorie birocratica cu mult efort 2. articolul 15 arma in dulap pot sa o tin montata cu toate piesele pe ea doar sa nu fie incarcata, nu mai conteaza ca e semi nu mai trebuie blocator 3. articolul 22 arma la transport poate din nou sa fie montata cu tot pe ea doar la fel sa nu fie incarcata, sa fie in husa si sa aiba blocator pe tragaci indiferent ce arma este oare am intales eu bine punctele astea? mai sunt si altele de impact direct? Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Re: Norme de aplicare L 295Daca nu se poate cum ar trebui, ia-le cu print screen sau cu foto telefon, doar pune-le legate cap coada.
-------------------------------------
Re: Norme de aplicare L 295Văd că se dă un singur model de fișă medicală cu șase rubrici. Pentru prelungirea valabilității permiselor de port-armă se cerea modelul cu patru rubrici. Acum pentru prelungire care va fi valabil, modelul cu șase sau cu patru rubrici?
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Norme de aplicare L 295Cand intra in vigoare? Odata cu publicarea in MO sau dupa 30 zile?
Punctele 2 si 3 asa le-am inteles si eu dar nu gasesc nimic referitor la imprumutul armei in Art.5 alin.2. Am gasit ceva legat de instrainarea temporara la art.14 alin.2 si care face trimitere la art. 38 din lege care zice: "Art. 38 Înstrăinarea temporară a armelor de vânătoare (1) Titularul dreptului de a purta şi folosi arme de vânătoare poate încredinţa unei alte persoane autorizate pentru portul şi folosirea unor astfel de arme una sau mai multe dintre acestea, precum şi muniţia aferentă, în limitele prevăzute de lege, în vederea utilizării la vânătoare".
Re: Norme de aplicare L 295Scuze, greseala mea, era articolul 14 aliniat 2
![]() cu alte cuvinte daca imprumuti arma unui coleg trebuie sa mergi la politie cu copii dupa permis, permisul lui ala, o declaratie ce si cum etc Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Re: Norme de aplicare L 295Sa trag concluzia ca s-a simplificat imprumutul armelor intre autorizati ?
Cel ce imprumuta doar face hartie la Politie sa anunte ?
Dar nu scrie nimic despre copii dupa alea si alea. Doar "un document" cu datele personale ale imprumutatului si datele armei +/- munitia si termenul imprumutului. In contextul asta e destul doar o declaratie simpla.
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 25 vizitatori |
Publicitate
|