Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Norme de aplicare L 295Re: Norme de aplicare L 295@Sly
Articolul 80 din noile norme. O sa vezi pentru cine e "pulberea si capsele".
Re: Norme de aplicare L 295Noi parcă ne-am bucura de ce decid unii care habar nu au cum stă treabă...nu mai înțeleg nimic...de ce nu încercăm să ne mobilizăm sa facem lucrurile cum trebuie?...avem o șansă să propunem o treabă bună pentru toți la cum este scrisa legea, de ce nu încercăm?
Eu sunt fără nici o cunoștință legală, dar poate ne ajuta vre-un coleg mai în măsură cu dreptul și sunt sigur că avem câțiva.. Colegii putem face ceva? ........Piesa a patra conteaza.....
Re: Norme de aplicare L 295
Art. 80. - Dupa obținerea autorizației prevîzute la art. 79 alin. (4), persoana juridică va întocmi și va prezenta pentru avizare organului de poliție competent programa de pregătire, cu cel puțin 15 zile înainte de data începerii fiecărui ciclu de cursuri, care trebuie să fie întocmită în condițiile prevăzute la art. 81 alin. (1), respectiv alin. (2). ![]() Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76 Nissan Terrano R20 ZD30
Așa este, ai perfectă dreptate. Pulberea și capsele de aprindere sunt destinate armelor din categoria D, pct 31 din anexele la legea 295, adică "Armele vechi, precum şi muniţia corespunzătoare".
Articolul 80 sună altfel și se referă la armele din categoria D. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Norme de aplicare L 295ma uitasem la alte norme, scuze
dar acum macar am gasit un link accesibil pentru toata lumea si de unde se pot si copia texte http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/197268 Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
art 80/2 in dulapuri....pulberea meagra si capsele destinate armelor de la D31(arme vechi si munitia) Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Da, cu specificația altele decât cele prevăzute la art. 3 alin. (1), adică cele care utilizează muniție compusă din ansamblul tub cartuș ( capsă, pulbere, proiectil). Acele "altele" sunt cele cu încărcare pe la gura țevii. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Norme de aplicare L 295Aici functioneaza foarte bine pancarta aia pusa in gluma in mana protestatarilor: va rugam: nu ne mai mariti salariile, ca ramanem fara!
Parafrazand: n-o mai modificati ca ramanem fara nicio arma! @fiecare lupta dusa de oricine s-a implicat pana acum in razboiul cu politia pe seama legii armelor s-a soldat cu inrautatirea regimului. Vezi numa noile norme si noul proiect de calibre permise. Inca sintem in etapa in care bagam animale in casa ... daca mai stii bancul cu sfaturile rabinului vis-a-vis de locuinta prea mica. Tot spunem: tot inainte! ca era mai bine inainte!
Mai @vio acolo scrie .." portul armelor in locul destinat vanatorii"" iar in legea ailalta.. ""vanatoarea se desfasoara in fondurile de vanatoare .."" ps.nu fi mai asa suparat....viata e scurta ![]() Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Re: Norme de aplicare L 295O fi scurtă viața dar nici prea mult optimism nu poți avea trăind în colonia numită România.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Norme de aplicare L 295Eu totuși as vrea sa cred că acest text :"(3) Pulberea şi capsele de aprindere destinate muniţiei, în calitate de componente separate, sunt asimilate muniţiei.", nefăcând nici o referire la ce fel de arme/muniție este valabilă, ne poate ajuta in vederea recâștigării dreptului de a încărca cartușe. Din cate îmi amintesc in codul penal sau vechea lege tocmai pulberea era problema, știu că @violiv a găsit textul cu pricina.
Din păcate cred că voi rămâne cu " visatul", este tot ce ne-a mai rămas ![]() ........Piesa a patra conteaza.....
Re: Norme de aplicare L 295eu zic /intreb altfel:
ok pulbere dar cate grame? in alte vremuri scria clar la rubrica munitie "250gpulbere, 200capse" Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Re: Norme de aplicare L 295Bună întrebare
![]() ![]() ........Piesa a patra conteaza.....
Re: Norme de aplicare L 295Si acum ca tot ...discutam discutii
pt 300cartuse e nevoie de cel putin 450 g pulbere , dar eu am arme de 12, 16, 20, .410 .Pot sa cumpar 450g si 300capse ,pt fiecare calibru? ![]() Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Re: Norme de aplicare L 295Pai nu așa spune legea că poți să ai 300 de cartușe pentru fiecare calibru?
![]() ![]() ........Piesa a patra conteaza.....
Re: Norme de aplicare L 295Acum cât cere fiecare. Care vrea să tragă vreo câteva încărcături în poligon va cere o cutie de de 250 grame, iar care vrea să înceapă asedierea Constantinopolului va cere câteva butoaie. După necesități.
![]() Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Norme de aplicare L 295Articolul 6 alin 7
În vederea constatării îndeplinirii condițiilor de păstrare și de asigurare a securității armelor, organele de poliție competente pot efectua verificări la domiciliul, reședința sau, după caz, locul de rezidență al solicitantului numai după informarea prealabilă și cu consimțământul acestuia. Art 7 alin 2 (2) Refuzul persoanei de a prezenta documentele sau de a comunica informațiile suplimentare solicitate de organele de poliție competente ori refuzul de a permite efectuarea verificărilor la domiciliul, reședința sau, după caz, locul de rezidență al solicitantului în vederea constatării îndeplinirii condițiilor de păstrare și de asigurare a securității armelor constituie motiv de respingere a cererii de autorizare. Deci informare prealabilă dar fără ifose din partea posesorilor de arme. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Norme de aplicare L 295Sly, asta este exact la fel ca in vechile norme. Se refera doar la autorizarea initiala. Pentru ca e interesul tau, vei gasi o ora timp in cele 45 zile sa te intalnesti cu politistul sa verifice dulapul.
Ce ne intereseaza pe noi, adica pe deja posesorii de arme, este obligatia, pastrata si in noile norme, de a permite oricand controlul la dulap, fara niciun fel de anunt prealabil.
Re: Norme de aplicare L 295Da, doar la autorizarea inițială. După nu mai este cu informare prealabilă, merge pe direct.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Norme de aplicare L 295Cautand conditiile referitoare la pastrarea munitiei in noua lege, am dat intamplator peste Articolul 13, Alin 5:
(5) În termenul prevăzut la alin. (4), arma rămâne în posesia titularului, acesta având obligația ca, până la înscrierea armei în permisul de armă, să o păstreze la domiciliu sau reședință în condiții de securitate, conform prevederilor prezentelor norme metodologice ori să o depună spre păstrare la un armurier autorizat. Sa inteleg ca pana la emiterea permisului sau pana la inscrierea armei in permis, arma nu mai sta la Politie ca si pana acum sau gresesc din nou? 12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Exact asta am intales si eu, dar din puctul nostru de vedere nu e chiar nici o diferenta ca sta la politie sau sta la noi dar fara sa o poti scoate la vanatoare pana nu e inscrisa Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Re: Norme de aplicare L 295Intr-adevar, nu e mare lucru dar parca tot mai linistit sunt cand am arma in dulap si nu la Politie (unde e trintita dintr-un dulap in altul).
12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Re: Norme de aplicare L 295Unde este regula asta cu tinutul la politie? In viata mea nu am auzit asa ceva.
![]() Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Norme de aplicare L 295Ghindare, eu am renuntat demult.... poate imbatranesc, poate devin (mai) ursuz, sigur nici nu ma mai tine rabdarea....
Suna-ma maine -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Norme de aplicare L 295Asta cu lăsatul armelor la poliție am auzit-o doar aici pe forum la câțiva colegi. Real nu am întâlnit pe nimeni care să fi fost într-o asemenea situație.
Re: Norme de aplicare L 295La mine toate armele pe care le-am cumparat au fost retinute de fiecare data la politie cateva zile pana mi-au fost trecute in permis, fara exceptie, cred ca colegul din Cluj se referea la aceeasi situatie.
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Re: Norme de aplicare L 295Exact! Am o arma de panoplie si 2 letale. Toate au fost retinute din momentul in care m-am dus la politie pentru a duce autorizatiile de cumparare completate si pana la eliberarea certificatului de detinator pentru panoplie sau a permisului de arma respectiv inregistrarea in permis in cazul armelor de vanatoare.
La urmatoarele arme, listez normele si ma duc cu ele sa vad ce o sa zica. 12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
![]() ![]() ![]() Incepe sa imi placa din nou in PH Corruptissima re publica plurimae leges
Unde le-au tinut la politie?!! V-au aratat? E absurd! A incercat sa le spuna cineva ca retine un bun personal? Nu, sunt convins ca nu!
Probabil fiindca eram convinsi ca functioneaza urmatoarea prevedere:
sunt curios daca nu lasi arma cum se face amprentarea balistica? prin telekinezie? nu de alta dar atunci ce rol au cele 5 cartuse corespunzatoare? ...si cum citatul este si din prevederile actuale sunt curios cam cum va fi? Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 45 vizitatori |
Publicitate
|