Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 27 Oct 2025, 17:17

schimbare asocitatie din cauza jobului

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B

Re: schimbare asocitatie din cauza jobului

Mesajde yoghi pe 30 Iul 2018, 22:49

daca pleci in conditii ostile si ambele asociatii sunt membre AGV atunci 90% nu vei fi primit de noua asociatie .

si stai um minut in locul diectorului de la noua asociatie.

""" vasilica vine la noi pt doi ani ,acum plateste pt primul an si apoi pleaca fara sa plateasca cum face acum cu prima asociatie.....avem nevoie de el?..NU. """
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde Sly_Fox pe 30 Iul 2018, 23:04

@Adileafu poate este hilară pentru tine, în realitate se pune în aplicare. Cunosc câțiva vânători dați în judecată de câtre asociație pentru că nu și-au plătit cotizațiile, iar asociația a avut câștig de cauză în instanță pentru că vânătorii nu au respectat statutul asociației la care aderase. Practic aceștia nu au depus o banală cerere de retragere din asociație și au ocupat niște locuri în cadrul acelei asociații, locuri care puteau fi ocupate de către vânători buni platnici. Practic asociația s-a bazat și pe aceștia atunci când și-a stabilit bugetul. Că un vânător participă sau nu la vânătoare nu contează, este membru și trebuie să plătească cotizația. Nu mai vrea să plătească atunci depune cererea de retragere din asociație și gata. Cel care pleacă pe șestache este numai bun de plată dacă înregistrează restanțe, așa este peste tot nu doar la vânătoare.
Colegul @ Alban Costel te duci frumos și achiți ce restanțe mai ai pe la vechea asociație și depui cererea apoi ești liber.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde laurul pe 31 Iul 2018, 06:25

Sly_Fox scrie:@Adileafu poate este hilară pentru tine, în realitate se pune în aplicare. Cunosc câțiva vânători dați în judecată de câtre asociație pentru că nu și-au plătit cotizațiile, iar asociația a avut câștig de cauză în instanță pentru că vânătorii nu au respectat statutul asociației la care aderase. Practic aceștia nu au depus o banală cerere de retragere din asociație și au ocupat niște locuri în cadrul acelei asociații, locuri care puteau fi ocupate de către vânători buni platnici. Practic asociația s-a bazat și pe aceștia atunci când și-a stabilit bugetul. Că un vânător participă sau nu la vânătoare nu contează, este membru și trebuie să plătească cotizația. Nu mai vrea să plătească atunci depune cererea de retragere din asociație și gata. Cel care pleacă pe șestache este numai bun de plată dacă înregistrează restanțe, așa este peste tot nu doar la vânătoare.
Colegul @ Alban Costel te duci frumos și achiți ce restanțe mai ai pe la vechea asociație și depui cererea apoi ești liber.

+1 !
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde Alban Costel pe 31 Iul 2018, 06:56

Ok .
Deci plătesc la zi la vechea asociație , merg la noua Asociație și ma înscriu !
Va mulțumesc încă o data pentru implicare .
Cu cât sunt mai multe păreri cu atât avem șansa sa procedam corect .
Alban Costel

Mesajde Ghinda pe 31 Iul 2018, 07:15

Doar un pic de atentie. Ca cei de la veche or sa vrea cotizatia intreaga, daca sunt inraiti in agvpsismul lor.
Achiti fix procentual. Nu vor, au cont, virezi banul elegant, adresa pe fax mail posta ca te-ai carat.
Dar mai intai cauta un loc in alta parte inscrie-te etc.
Dar, de ce nu ramai la aia veche? Tot in buda agvps vei fi, in teorie. Te schimbi doar cu flintele.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Clujeanul pe 31 Iul 2018, 08:44

Cum adica cerere pentru retragere? O instiintare eventual....
Ce puii mei sa ceri? Sa te lase sa pleci?
Clujeanul
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde Sly_Fox pe 31 Iul 2018, 09:56

Ghinda scrie:Doar un pic de atentie. Ca cei de la veche or sa vrea cotizatia intreaga, daca sunt inraiti in agvpsismul lor.
.

De obicei se negociază și asociațiile nu cer achitarea integrală a cotizațiilor. Cel puțin așa este la noi la Ialomița. Depinde cât a mai rămas din sezon. Totuși în majoritatea cazurilor se ajunge repede la o înțelegere.
Clujeanul scrie:Cum adica cerere pentru retragere? O instiintare eventual....
Ce puii mei sa ceri? Sa te lase sa pleci?

Nu te gândi că este vreo cerere de tipul celei în care soliciți guvernului să îți dea cine știe ce ce beneficii și pentru care aștepți până la Pștele Cailor. Este o simplă formalitate în acord cu statutul asociației în care vânătorul cere (directorului în principiu) aprobarea retragerii din asociație, directorul dând aprobarea pe loc sau dacă nu este la sediu semnează când are timp, nu contează. După îndeplinirea formalității vânătorul primește un număr de înregistrare și aleluia, pleacă unde vrea și are la mână dovada că a îndeplinit condițiile de retragere prevăzute în statut. Atâta tot, nu este mare inginerie.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde adileafu pe 31 Iul 2018, 11:41

Sly_ Fox , te rog eu mult de tot (public ) fa un efort si posteaza acea hotarare a instantei sau da-mi un numar de dosar si ma interesez eu. Dupa ce ma conving postez acea hotarare si-mi cer scuze public (promit) , dar pana atunci consider acea amenintare o vrajeala ieftina fara acoperire.
PS Daca vrei sa intram in detalii ''tehnice'', o putem face , dar nu vreau sa poluez topicul.
Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat imi iubesc mai mult cainii!
adileafu
Membru important

Locaţie: Targoviste

Mesajde Sly_Fox pe 31 Iul 2018, 13:48

Cu prima ocazie când mă întâlnesc cu cei care au fost implicați în acele cazuri o să îi rog să detalieze ce și cum, eventual să dea niște numere de documente. Până atunci fiecare îsi menține opiniile, nicio problemă.
Sly_Fox
Veteran

Mesajde bogus pe 31 Iul 2018, 20:14

Citat din omnipotentul si omniprezentul stat cadru

Art. 6. - (1) Calitatea de membru vânător şi/sau pescar sportiv al A.V.P.S. ................... se pierde prin renunţare, radiere sau excludere.
(2) Renunţarea la calitatea de membru are loc în baza cererii depuse, ca expresie a voinţei liber exprimate, cu depunerea carnetului de membru ori, după caz, cu depunerea dovezii că este membru, cu cotizaţia achitată în termen, la altă organizaţie afiliată.
(3) Radierea se face în cazurile de deces, de pierdere a cetăţeniei române, de expirare a perioadei de rezidenţă, de retragere a permisului de armă sau de stabilire a domiciliului în străinătate.
(4) Excluderea se pronunţă împotriva membrilor A.V.P.S. ................... care:
...
b) nu şi-au achitat cotizaţia de membru în termen, după înştiinţare scrisă;

Deci poti aplica varianta cu renuntarea sau poti si sa nu mai platesti pe urmatorul an si te vor exclude ei, asta e opinia mea, dar raman la parerea ca vrajeala cu datul in judecat e pentru creduli ca sa nu le zic altcumva.
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Locaţie: Cluj Napoca

Mesajde Sly_Fox pe 03 Aug 2018, 17:38

Nu am reușit să mă întâlnesc cu amicii mei despre care vă spuneam că au trebuit să plătească cotizațiile restante după ce au fost dați în judecată, însă am reușit să stau de vorbă la telefon cu unul dintre ei. Nu mai știa numere de dosare și alte alea dar mi-a confirmat că așa este. Între timp am găsit o speță pe un site pe acest subiect, asta ca să nu mai spuneți că vorbesc vrăjeli așa cum spun unii colegi de pe forum.

https://legeaz.net/spete-civil-tribunal ... 4-2015-eox

Amicul cu care am stat de vorbă la telefon mi-a spus că a mai avut la rândul său câțiva amici care au fost contactați de către un avocat care s-a recomandat ca reprezentând o terță asociație de vânătoare, asta în vederea lămuririi unor situații de cotizații neplătite. S-au întâlnit cu avocatul respectiv la sediul asociației și au luat la cunoștință că asociația dorește să își recupereze banii dacă se poate prin înțelegere amiabilă. Vânătorii care nu își achitaseră cotizațiile au argumentat că ei și-au luat un fond de vânătoare la licitație și nu au mai participat la vânătoare pe fondurile fostei asociații la care au fost înscriși și din acest motiv nu au mai achitat cotizațiile crezând că vor fi excluși fără formalități, ei necunoscând că aveau obligația prin statut de a depune cereri de retragere din cadrul asociației. Ei bine asociația nu i-a exclus și astfel au apărut datori pe o perioadă de 5 ani. În final s-a ajuns la o înțelegere, fosta lor asociație înțelegând că vânătorii nu au participat la partide de vânătoare aceștia fiind de bună credință, neștiind prevederile statutului, astfel că a pretins doar 25% din valoarea cotizației, valoare achitată de către vânători.
Sly_Fox
Veteran

Mesajde yoghi pe 03 Aug 2018, 22:05

asta cu cu "" nu stiam ca trebuie sa platesc, chiar daca nu am mers la vanatoare""
este o bagabonteala de 2 lei a unora care se cred smecheri.

esti membru trebuie sa platesti , nu vrei sa platesti faci o hartie si spui ca te retragi,predai carnetul de membru si gata. toata lumea fericita.

Aa ai nevoie de carnet pt politie....smecheria ta...platesti si taci din gura .

Bine acum colegu are o problema cu mutatul si e un pic alta mancare dar discutia a deviat un pic.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde Dragan pe 03 Aug 2018, 22:26

Sunt plecat din tara de 15 ani ,am permis de vanatoare romanesc si spaniol,dar taxa de vanator roman continui sa o platesc .
Dragan
Membru important

Mesajde bogus pe 04 Aug 2018, 21:22

@Sly_Fox nu de tine spuneam ca spui vrajeli ci de cei de la asociatie, este incredibila solutia judecatoriei dar traim intr-o tara unde totul este posibil
este absurd ca daca tu ti-ai achitat obligatile financiare pe anul in curs si nu mai doresti sa mergi de anul viitor sa fi obligat sa faci cerere de retragere sub sanctiunea ca vei platii si pe anul viitor, poate nu vrei, poate esti plecat in Australia
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 04 Aug 2018, 22:32

Eu am spus doar că știu cazuri în care vânători au fost dați în judecată pentru neplata cotizațiilor, iar asociațiile au avut câștig de cauză. Am dat și link-ul către o speță pentru a se vedea că nu este vorba despre "vrăjeli ieftine" ci cazuri reale. Colegul @Adileafu spunea ceva despre niște scuze publice? :roll:
Colegul @Bogus se pare că nici asociațiile nu mai umblă cu vrăjeli ci trec direct la acțiune, oricât de incredibil ar părea. Aceasta este realitatea.
Sly_Fox
Veteran

Mesajde bogus pe 05 Aug 2018, 09:49

o tara frumoasa cu legi strambe si justitie stramba, e halucinanta solutia judecatoriei repet,
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Mesajde ventura pe 05 Aug 2018, 11:25

Nu e halucinanta. Ai intrat într-o asociatie făcând o cerere si acceptând obligația respectării unui statut. Acel statut spune că te poți retrage oricand din asociatie condiționat doar de plata la zi a obligațiilor fiscale și a unei simple înștiințari.
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
ventura
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde bogus pe 05 Aug 2018, 12:04

Bogdane de obligatile in curs nimic de zis, asta afirmam si eu, dar daca nu ai scris alea 2 randuri ca ai uitat sau pur si simplu ai plecat cum e cazul postului, in alt judet sau alta tara, sa vina sa-ti ceara cotizatile pe anii in care tu nici nu existai in zona e mai mult decat halucinant. Ca unele AJVPS-uri au mentalitatea si practicile astea stim dar si o instanta sa le dea drepate de abia de aici incepe Kafka
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Mesajde ventura pe 05 Aug 2018, 12:17

Bogdane, stii cum e...
În baza nr. de membri si a cotizațiilor (evident) fiecare isi planifica bugetul si activitățile.
Poate pt cativa membri nu s ar fi dat planurile peste cap, dar când a fost posibil sa-ti păstrezi armele fără să mai fii membru ... de la noi au plecat vreo 200 de vânători.
Evident, fără să notifice asociatia, iar unii fără sa-si plateasca restantele. Au fost acționari in instanta si aia e...
Majoritatea au plătit imediat ce au primit citația, ceilalți așteaptă hotărârea instanței.
Faza cu uitatul nu tine si nu i ok. Dacă uiti sa faci prelungirea la permisul de armă nu te iartă nimeni. Stai 2 ani pe tușă...
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
ventura
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde adileafu pe 05 Aug 2018, 15:55

Eu am spus doar că știu cazuri în care vânători au fost dați în judecată pentru neplata cotizațiilor, iar asociațiile au avut câștig de cauză. Am dat și link-ul către o speță pentru a se vedea că nu este vorba despre "vrăjeli ieftine" ci cazuri reale. Colegul @Adileafu spunea ceva despre niște scuze publice? :roll:

Daca am promis trebuie sa ma tin de cuvant .
@Sly_Fox , primeste , te rog , scuzele mele .
PS Raman la parerea ca solutia e aberanta si a fost favorizata de priceperea , respectiv nepriceperea unor avocati , oricum am vazut altele si mai traznite deci.....Scuze Sly !
Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat imi iubesc mai mult cainii!
adileafu
Membru important

Locaţie: Targoviste

Mesajde Sly_Fox pe 06 Aug 2018, 15:31

OK, nicio problemă.
Sly_Fox
Veteran

Anterior

Înapoi la Vanatoare discutii generale