radubichis scrie:Nevasta ,arma si stiloul nu se imprumuta niciodata .
OVI762 scrie:Si nici bicicleta![]()
![]()
Vorbe. Statistica arată că nu e chiar așa...
Viza permis de arma !!!Re: Viza permis de arma !!!
Vorbe. Statistica arată că nu e chiar așa...
Re: Viza permis de arma !!!E bun si imprumutul ala la ceva...prietenii stiu de ce.
![]() cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: Viza permis de arma !!!
Aia cu nevasta nu tine de vointa ”proprietarului” 20
16 12 22LR 222RemMag 6,5x57 6,5x65 8x57 9,3x62
Re: Viza permis de arma !!!Azi am ridicat permisul de la vizat.
M-am dus cu toate actele necesare, postate mai sus. Am mers pe mana lui @Ghinda și am pus la dosar și ceea ce pe aici a fost subiect de discuție. Nu mi s-a refuzat nici un document, nu am avut nimic în minus. Deoarece am armele pe reședință și în lege nu e specificat clar (în opinia mea) cui trebuie sa ma adresez, am fost atât la Constanța cât și la Buzău. Viza mi-a fost acordată de cei de care aparține reședința. Pentru ca aici au fost ceva plângeri ale colegilor împotriva lucrătorilor BAESP, chiar am stat atent la comportament și atitudine. Iar eu sunt cârcotaș. Treaba e că n-am nici un reproș la adresa vreunui polițist cu care am interacționat. Asta-i de bine, tine de normalitate însă în astă tara eu zic ca trebuie felicitați! Bravo lor! Ba mai mult, m-am nimerit la coadă la Constanța în urma unui tânăr posesor de armă care se prezentase la viză după ce aceasta ii expirase. Domnilor, a avut ăsta o atitudine și un limbaj care, dacă aș fi fost eu cel im măsură să îi dau voie sa poarte arma, m-ar fi determinat să nu îl las nici măcar sa între în magazin! Doamna cu care discuta a dat dovada de tact și profesionalism, nu s-a lăsat purtată în discuții neavenite. Din priviri însă, am dedus ca nici beizadeaua nu mai vede arma curând. Domnilor, e bine sa ai verticalitate dar e nesimțire să ai tupeu...
Re: Viza permis de arma !!!Și eu am trecut anul acesta prin procedura prelungirii valabilității permisului de port-armă. Depus toată documentația în luna aprilie (cu vreo 2 luni înainte de expirare și după ce în prealabil am trecut pe la Arme pentru o discuție privind documentele) și am primit ștampila în august. A durat destul de mult, însă știu și de ce. Pentru că acel control la domiciliu din partea polițistului din localitete a venit la două luni după depunerea dosarului și probabil procesul verbal întocmit a făcut mai bine de o lună până la SAESP. Serviciile interne de poștă între instituții pare a fi mai rudimentar decât serviciul de poștalioane utilizat în Vestul Sălbatic. Sunam și întrebam de permis, iar răspunsul venea tot sub forma unei întrebări : "A venit colegul de la localitate? Pentru că la noi nu a ajuns procesul verbal".
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Viza permis de arma !!!Ca tot a venit vorba de prelungirea dreptului privind permisul de arma : in decursul lunii iulie, am depus dosarul la politie, strict cu ceea ce lege prevede si nu ce se auzea prin targ(copie dupa aut de vanatoare) La depunere, subofiterul care mi-a primit actele, cu jumatate de gura-mi cere si acea copie, ca asa vrea seful. Strict asa, ca vrea seful. I-am explicat ca nu-i cuprins in actul normativ iar daca vrea x sau y, astep adresa pt completarea dosarului care sa prevada obligativitatea acelei copii. Dupa fix 30 zile, mi-am ridicat permisul de arma fara a avea in dosar faimoasa copie. Pentru cei ce nu stiu, exista o adresa emisa de IGPR in care se stipuleaza expres ca lipsa copiei dupa aut de vanatoare, nu atrage neprelungirea permisului de arma.Au fost cazuri in care s-a facut referat si trimis la IGPR pentru lipsa autorizatie de vanatoare iar rezultatul a fost acela ca petentului i s-a prelungit dreptul de arma. A, contolul politistului de proximitate este obligatoriu la schimbarea domiciliului sau resedintei. Daca de la ultima viza, nu a intervenit nimic din punct de vedere locativ, nu se face control la dulap strict pt prelungirea permisului de arma. Eu, nu am avut.
Re: Viza permis de arma !!!Despre ce autorizatie de vanatoare vorbesti?
Pe perioada in care actele au stat la ei ati primit vreo dovada inlocuitoare?
Re: Viza permis de arma !!!Nu-ti opreste permisul de arma. Copie dupa o aut de vanatoare in care sa se vada ca ai participat la vanatoare. Sunt anumite judete in care se cere acea copie.
Pai si cum ar trebui sa procedeze vanatorul... de ex la anul imi expira viza... pana atunci sa-i cer o data sefului de grupa autorizatia la finalul vanatorii ca sa ma duc eu in oras sa-i fac o copie? Ma doare mintea... Am inteles ca de fapt nu e obligatorie...dar daca dai de unii mai țâfnoși...
Re: Viza permis de arma !!!Si daca sunt tafnosi, ce? Mie mi-au cerut, am refuzat politicos, cerand in acelasi timp sa mi se comunice in scris ca trebuie sa completez dosarul cu acea copie dupa aut de vanatoare.Nu am primit nimic, viza am luat-o. Daca eu nu prezint copie, tu nu prezinti, el nu prezinta, incet, incet li se taie macaroana si nu or sa mai ceara.Legea-i clara, plus ca am spus in postul anterior exista adresa scrisa sa nu se abuzeze de aceasta copie dupa aut de vanatoare. Ceea ce am scris, se poate verifica de catre cei interesati in baza dreptului la libera informare.
Re: Viza permis de arma !!!Conform articolului 40 alin (1) din Norme nu se specifică nimic despre copii ale autorizațiilor de vânătoare. Nici mie nu mi-au cerut așa ceva. Însă au cerut în schimb o adeverință de la asociația de vânătoare din care să reiasă participarea la acțiuni de vânătoare. Nici prezentarea unei asemenea adeverințe nu este express cerută la articolul și alin amintite. Doar la litera h) spune dovada efectuării tragerii anuale în poligon, după caz. După caz, iar cazul nu se aplică neapărat vânătorilor și probabil s-au legat de articolul 41 alin (7) Gestionarii fondurilor de vânătoare și reprezentanții poligoanele autorizate de tragere au obligația de a elibera documente care să ateste participarea la acțiunile de vânătoare sau, după caz, efectuarea tragerii.
Așa că au spus adeverință sau dovadă de la poligon. Nu sunt avocat și nici nu am stat să intru pe firul îmbârligat al legislației, asta deoarece aveam la îndemână adeverința și nu mă afecta în vreun fel acea pretenție a poliției. Cei care nu au documentele cerute și cred că legea nu îi obligă să prezinte acele documente pot apela la serviciile unui avocat pentru rezolvarea problemei. Permisul de port-armă se restituie pe loc după confruntarea originalului cu acea copie ce rămâne la dosar. În cazul meu au oprit și permisul. Bineînțeles că le-am adus la cunoștință de prevederea legală, însă răspunsul a fost că așa se face de câțiva ani și oricum va dura mai mult de cele două luni cât mai era valabil permisul. În acel moment am ajuns la cotitură și nu prea ne-am mai înțeles, fiecare venind cu propriile argumente. Eu spuneam permisul la mine și 30 de zile, ei spuneau permisul la sertar și mai mult de 30 de zile. În fine a rămas la "în cel mai scurt timp posibil", timp care s-a dovedit nu tocmai scurt. Am lăsat de la mine, chestiunea nefiind una de maxim interes în acel moment. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Viza permis de arma !!!Eu nu inteleg ce noroc a fost la mine(eu cred ca e normalitate de fapt) am avut viza in ziua in care am dus permisul la stampilat... am dus dosarul in prealabil si am fost sunat cand au fost gata verificarile ca sa merg la "stampilat".
Eu asa cred ca e normal sa se intample...acum mai depinde si de noi cat acceptam sa ni se bage pe gat pe langa lege...nu vreau sa starnesc polemica, e parerea mea!
Re: Viza permis de arma !!!Adeverinta ca am participat la vanatoare nu mi s-a cerut. Am avut la mine pentru ca imi era simplu sa o am si complicat sa fac un drum in plus in cazul in care ar fi fost necesara.
Nu e obigatoriu sa lasi permisul. Daca ai nevoie de el, lasi dosarul si te duci cu permisul cand esti chemat. Daca vrei sa-l lasi , il lasi. Nu exista adeverinta care sa tina locul permisului, asa ca daca il lasi, nu ai dreptul de port si folosinta. Adica tii armele doar in dulap. Asta e clar.
Re: Viza permis de arma !!!Corect, așa este. În cazul meu l-am lăsat pentru că știam că voi mai merge la vânătoare doar pe la sfârșitul verii și era destul timp. În plus expira în două luni, în acel interval neavând în plan să merg la vânătoare. Dacă prelungirea pica în sezonul toamnă-iarnă mergeam cu vreo 4 luni mai devreme și păstram permisul. Depinde de la caz la caz, fiecare cum se organizează pentru această procedură de prelungire. Eu am planificat depunerea documentației după terminarea sezonului, ținând cont și de termenul valabilității.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Viza permis de arma !!!Help!
Solicitare certificat de absolvire a unui curs de instruire teoretică şi practică în domeniul armelor şi muniţiilor La vizele anterioare pentru prelungire permis port-arma vanatore nu au fost solicitari suplimentare. Este valabila aceasta solicitare in 2018 la vizarea permisului?
Re: Viza permis de arma !!!Buna ziua caciula, ca stapanul n-are gura. Fix astazi ti-ai facut cont si ai postat ca ai nevoie de ajutor. De unde esti, ce arme ai trecute in permis si dupa vorbim.
Ești off-topic! Ce relevantă au armele de vânătoare din permis? PS. Este cumva interzis pt noii veniti să posteze, mandrule?
După conținut și gramatica, ești un cunoscător al onlineului. Asa ca ar trebui sa știi ca e o recomandare în regulament ca să te prezinți înainte de a cere ceva comunității. Hai sa facem abstracție și sa cooperam. Dar vreau sa vad ca nu ești robot, așa că te rog sa răspunzi la o întrebare. Cum sa zice corect: Calul mândru intră-n gară Sau Mândrul calul intră-n gară?
Re: Viza permis de arma !!!@doijumate, de taceai filozof ramaneai, mandrule. Citeste regulamentul forumului si dupa sa-ti dai cu parerea mandrule. Pe ce ca nu ai habar de legislatie, esti si impertinent. Spre stiinta ta, intrebarea pe care ti-am pus-o referitor la armele inscrise in permis, are legatura cu intrebarea pusa de tine.
Conferentiare...luminează-mă cu răspunsul Citește ”vânătoareB” nu “tirA”, că altfel nu întrebam aiurea
...Aline...Aline, sa nu apreciezi ca posibilul nostru viitor fost coleg iti atrage atentia ca esti offtopic e una. Dar sa nu stii ca e de datoria ta sa lamuresti in cateva secunde orice badaran care intra cu bocancii plini de noroi in sufragerie fara a da binete este impardonabil!!! Offtopic, ca sa nu ma ia si pe mine la ture... Se pare ca asta e rezultatul bunavointei cu care forumisti cu state vechi trateaza marlanii si agramatii care dupa ce ca o comit grav mai sunt si impertinenti. A se vedea cazul sniperului canadian, al celui zis Obe si cazul de fata. cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Ambele, poti inversa subiectul cu atributul adjectival. La a doua merge "Mandrul cal intra in gara" Oricum ce contează....îl iau de p..ă, il dau afară și-l întreb ce caută-n gară ))Glonț tipB
Re: Viza permis de arma !!!@mandrule, somn usor si fa-ti o o poza cu vanatoareB. Si da, intrebi aiurea.Te-am intrebat ce arme ai in permisB. Dupa nesimtirea ta, ai crezut ca intereseaza pe cineva ce plimbi tu in spate.
Re: Viza permis de arma !!!]
Ambele, poti inversa subiectul cu atributul adjectival. La a doua merge "Mandrul cal intra in gara" Oricum ce contează....îl iau de p..ă, il dau afară și-l întreb ce caută-n gară ))Glonț tipB[/quote] Plm. Sa zică cineva ca nu am fler... Păcat ca ai dat-o așa. Puteai sa agreezi varianta normală. De oameni normali. Ce v-o plăcea s-o dați în bălării, nu știu?!?
Re: Viza permis de arma !!!Și voi acum, se vede clar că omul și-a făcut veacul pe la „Doi şi-un sfert”, dar fiind mai repezit din fire i-a ieșit la înregistrarea pe forum "doijumate" fără apostrof. A greșit cu o litră, se mai întâmplă.
Vedeți că pe la maimuțe au apărut păianjenii de când nu s-a mai postat. Mutați acolo. ![]() Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Nu vezi și tu că problema este una de matematică și nu de limba română? Ce tot îi dai cu atributul adjectival când răspunsul presupune semne matematice. CAL+GARĂ=SULĂ+PREFECTURĂ. ![]() Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Viza permis de arma !!!@alinboboc - omul a pus o intrebare , unde , in regulament, scrie ca nu poti pune o intrebare daca nu te-ai prezentat ? Poate forumul are cod de operator si noi nu stiam ?!!!!
@Teharau,@ Laurul ,@ Sly , cu tot respectul , cu politica asta a voastra forumul va ramane ''afacere de familie'' si daca nu are trafic nu are nici un rost......acum e in moarte clinica si daca nu va schimbati optica , va muri . Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat imi iubesc mai mult cainii!
Regulamentul bunlui simt spune ca daca intri undeva unde mai sunt si alte persoane sa spui macar buna ziua, in cazul de fata fiind o altfel de comunitate cred ca doua trei vorbe despre tine inainte de toate nu strica! Macar sa nu incepi sa devii cocos la observatia unui membru! Politica forumului nu cred ca e nici treaba mea si nici treaba ta!
Eu nu fac politică și nici nu am orientare politică, sunt apolitic fie că este vorba despre activitatea în societate sau activitatea pe forum. Nu m-ai ghicit, nu am niciun fel de implicare în luarea deciziilor pe forum, nu sunt moderator pe forum și nu cunosc personal decât doi colegi forumiști, pe Aghiuță deoarece și-a băgat coada și m-a iscodit ce și cum, pe unde și în ce fel și pe Krieghoff pe care l-am întâlnit la o vânătoare de iepuri absolut întâmplător ( "Tu ești mă Sly Fox?" m-a întrebat când eram din pură întâmplare în aceeași mașină de care ne foloseam în deplasarea spre locul partidei de vânătoare ) . Pe forum activez ca simplu utilizator pasionat de vânătoare și îmi exprim opiniile, bune sau rele fiecare este liber să le analizeze. În plus discuțiile cu voi, membrii acestui forum, sunt plăcute și vin ca o completare a activității cinegetice. Altceva nimic!În opinia mea acest forum s-a menținut interesant, bine organizat și apreciat tocmai datorită faptului că în "trafic" s-au regăsit doar persoane agreabile, politicoase și cu respect față de colegi, care folosesc un limbaj adecvat și au avut ceva de spus. Cei cu scârțuri și derapaje au fost trași pe dreapta. Eu nu am ce optică să schimb pentru că nu port ochelari, nici măcar pe carabină nu am optică pusă, pe forum și pe câmp dau numai pe cătare și înălțător. Ceilalți colegi somați să schimbe optica pot face ce vor, nu este treaba mea. De murit nu mor caii când vor câinii ci când le va veni vremea, nici mai devreme nici mai târziu. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Viza permis de arma !!!La lunetistul canadian eu i-am luat partea pt ca singura lui vina era gramatica-fonetica limbii romane ,iar observatiile despre acest lucru au venit la ""un an "" de la prima postare.
Aici ...domn @doijumate fara sa zica bunaziua arunca cu pietre in viitorii-fosti colegi (vorba cuiva @doijumate ! Intrebarea despre permis era f. corecta; Exista doua motive pt care ai nevoie de curs si ambele sunt scrise in permisul B .Daar bafta la cautat raspunsul. ![]() Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori |
Publicitate
|