| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Antrenament vanatoriModeratori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B
69 mesaje • Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Re: Antrenament vanatoriA fost un caz de braconaj, acum cativa ani, ..., impricinatul a fost identificat, ..., si dovedit si cu ajutorul tuburilor lasate la locul faptei, ...
https://evz.ro/cum-si-a-pierdut-functia ... 635&page=2 https://www.stiridecluj.ro/social/comis ... -braconier 22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
Re: Antrenament vanatoriSi zgarcit si prost!
https://www.youtube.com/watch?v=lYSjXpdH9L8 Nu este in intentia mea sa dau idei braconierilor. Rog un moderator sa sterga postarea daca o considera contrara politicii site-ului.
Re: Antrenament vanatori
Simplu:Un prieten face rost de tubul tau ,braconeaza ceva si lasa tubul la locul faptei.Este apoi rindul tau sa dovedesti ca nu ai fost tu autorul.
Re: Antrenament vanatoriAdica sa inteleg ca politia/gestionarul fondului cauta in teren tuburi de cartus?
Pai eu daca ies in teren o data cu autorizatie si o data fara autorizatie si de fiecare data las tuburi se poate trage concluzia ca tuburile respective sunt de la partida facuta fara autorizatie? Pai e noaptea mintii! E una sa identifici ca un tub a fost tras dintr-o arma si alta sa fiu acuzat de braconaj pe baza faptului ca s-a gasit un tub tras de mine in teren. Poate doar in cazul unui flagrant, dar atunci chiar nu mai conteaza daca ai lasat tuburi la locul faptei. Prezumtia de nevinovatie zice ca organul trebuie sa-mi dovedeasca vinovatia nu eu sa-mi dovedesc nevinovatia. Adica organul trebuie sa dovedeasca fara putinta de tagada (pentru ca dubiul profita infractorului) ca acel tub a fost tras in cadrul unei partide ilegale de vanatoare. Nu din ce arma ci cand. 4, 5mm
9mm 16 12 .270win
Re: Antrenament vanatoriAici nu vorbim de antrenament? Ca o daduram in amprente.
Pentru interesati. Faceti amprentare, apoi cu pila fina un pic pe ghera, un pic pe o cap pe cui. Si cu una rotunda pe gura camerei cartusului. Mictionati apoi pe amprentare. Ia sa ii ziceti asta lui ala cu amprentatul, daca se si pricepe, sa il vedeti cum se uita chioras si zice, mda, cam asa este! Acu, sustin in totalitate antrenamentul, precum si ideea ca asociatiile sa permita vanatoarea doar daca faci dovada ca le ai! Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Antrenament vanatoriCred ca toata lumea sustine antrenamentul dar unde sa-l faci daca cel mai apropiat poligon e la sute de km distanta?
Unele judete sunt mai fericite, altele nu. Daca legea nu ar fi atat de restrictiva probabil ca fiecare asociatie si-ar lua o masina de talere si ar face sesiuni de tragere pe un camp. Da poti? Nu ca nu te lasa politia. Si atunci e un cerc vicios. 4, 5mm
9mm 16 12 .270win
Re: Antrenament vanatori"si atunci?"
Daca aceasta nevoie este constientizata la nivelul mai multor asociatii, atunci acestea pot cere prin reprezentantii lor adaptarea legislatiei intr-o forma sau alta. Politia nu are nimic cu vanatorii ce dau la semn, legea interzice acest lucru si ei sunt obligati sa aplice... Corruptissima re publica plurimae leges
C'mon....pe bune?! cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Și marmota învelea ciocolata... Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
In general, pentru politie orice posesor de arma e un potential infractor. Exista si exceptii, dar in mare parte asta e mentalitatea. 4, 5mm
9mm 16 12 .270win
Re: Antrenament vanatoriEu cred ca asociatiile in frunce cu AGVPS ar putea rezolva problema poligoanelor. In fiecare orasel mai maricel din Romania unde au fost unitati militare exista si poligoane sau locuri ideale de antrenament. Dar cum spuneam, interes si bunavointa sa fie.
Si noi in aici in Elvetia ne antrenam la mistret alergator in poligonul armatei. De ce nu ar functiona si in Romania?
Re: Antrenament vanatoriEste obligatoriu antrenamentul in Elvetia? Exista măsuri coercitive in acest sens? Dacă nu... degeaba.
Noi, într-o proporție foarte mare vom face rost(contra unei sume modice) de adeverințe de la poligon ca am fost si executat focuri de antrenament. Asa cum se face si pentru completarea dosarului pentru membru vânător. ...ca-i mai simplu si mai ieftin... Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: Antrenament vanatoriAsociatiile ca sa faca asta trebuie sa se adreseze oricui, dar nu agvps. Decat in cazul in care ii mai transfera bani si atat.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Da, este obligatoriu si instructorii sunt cu „coloana vertebrala“ nu poti manipula nimic, (doar daca trage altcineva pt. tine) pt. ca tinta fixa este electronica si rezultatul iese pe o banda de hirtie. Nu doar executi focuri, trebuie sa si lovesti tinta si sa obtii un anumit punctaj.
Da, laure, pe bune! Acum, na, in fiecare judet mai e si cate un tampit prin randurile organelor, la fel cum si in randurile noastre sunt destui. Mentalitatea aia veche e insa in schimbare odata cu generatiile si acolo, problema e ca prin functiile alea de mai sus sunt cei din generatiile mai vechi, cu alte "scoli" si indoctrinari Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Antrenament vanatoriSerbia 2016, fond de vanatoare al „regiei silvice„ ora 8:30 prima zi:
Vanatorii au fost rugati sa prezinte armamentul si muniția, apoi au fost invitați în spatele cabanei sa execute un foc intr-o tina la o distanta de 40 m, aproximativ. 2 arme cu probleme (una nu a nimerit tinta, alta batea destul de mult stanga). Posesorii a fost rugati sa remedieze problema sau sa inchirieze o arma. Focurile de verificare au fost trase ”in curtea casei”, nu era nimic specia amenajat, doar 3 camioane de pamant basculate unde mergea glontul, si o grinda destul de teapana, pe care puteai sa sprijini arma pentru executarea focului. Dar ei nu sunt inca membrii mU.E., probabil că se va schimba si la ei traba ......
Re: Antrenament vanatoriDeci se poate. In dimineata zilei de vanatoare, ausweiss este completat, se trage, suntem in fond etc. Dupa care hai pac-pac. Sau nu, dupa caz. Asa se poate face la oricare getionar. Loc amenajat cat de cat in jumate fond, autorizatie plauzibila. Ce faceti? Vanam!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Doamne fereste sa te vada sau sa te auda vreun cioban ca ai tras la semn ca nu apuci sa pui capacelele inapoi la luneta si arma in toc ca politia e deja calare pe tine. Nu iti inchipui ce viteza au la completat procesul verbal. Tot patitul e priceput. Si ca sa te protejezi de binevoitori cel mai sigur e sa iti aduni tuburile goale de carabina sau cele pentru lise. Am avut un caz sezonu asta cand politia rurala a primit un apel la 112 cum ca am tras cu pusca prin spatele caselor lor in intravilan si ca dovada binevoitorul a strans cateva cartuse goale si le-a predat politiei. Norocul nostru ca toti aveam arme de 12 si politistul a primit de la reclamangiu cartuse de 16. PS. eu am cumparat arma second hand si nu am fost chemat la amprentare CZ 75 SP-01 Shadow 9x19
TIKKA T3X TAC A1 308Win SADU 7,62X39 MAGPUL CZ SHADOW 2 9x19
Re: Antrenament vanatoriDeci daca vreau sa ramana ""vasilica"" fara arma fac rost de tuburi de la pusca lui si cand ajung in teren le arunc acolo ....sa zicem linga o stana.....
Numai un militian poate face dosar de pe urma unor tuburi.Ce oameni suparati! si reciproca Merg la poligon adun 20 de tuburi de la 7 arme diferite si le duc langa stana.As vrea sa vad moaca superpolitistului dupa expertiza balistica Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Antrenament vanatoriProblema e ca daca au apel la 112 procedura ii obliga sa se duca fie ca vor fie ca nu vor. Daca ulterior fac dosar penal sau nu asta e alta socoteala. Si ei sunt constienti ca astfel de sesizari sunt facute fie din prostie fie din rautate, dar n-au ce face. Sunt cazuri de alerte cu bomba cand e clar ca apelul a fost dat de un pusti teribilist nebatut la timp, dar cu toate astea se duc si verifica.
4, 5mm
9mm 16 12 .270win
Re: Antrenament vanatoriImi veni acum o intrebare in minte. Daca amprentarea vizeaza tubul cartuselor de ce nu se amprenteaza si lisele?
4, 5mm
9mm 16 12 .270win
Corect! Da-le idei.
Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Antrenament vanatoriPentru că nea Gheorghe, nea Vasile și nea Ion au flinte din antichitate care la trageri umflă tuburile. Ar dura atât de mult extragerea lor din țevi încât vor trebui achiziționate instalații de ultimă generație pentru această operațiune, pe deasupra vor trebui să obțină și omologarea. Cine să își mai bată capul cu așa ceva?
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Antrenament vanatoriCam prostie cu amprenta asta, de exemplu am participat la reglarea unei lunete pe o arma 7mmR. magnum si tubul cartuselor cu care se regla arma era cromat, nu stiu de ce producator erau facute. S-au tras cam 10 focuri si 3 din tuburile acelor cartuse erau negre la baza (afumate) pentru ca sa fisurat tubul cartusului chiar pe marginea exterioara a capsei. Chiar eu le-am observat! Persoana in cauza nu a mai folosit munitia respectiva si a trecut la munitia clasica de culoare aramie si nu a mai avut probleme.
Ma intreb si eu ce importanta are amprenta asta balistica cand pe piata sunt atatea feluri de cartuse de la diferiti producatori la care este clar ca difera aliajele din care sunt facute cartusele, deci si o alta amprenta balistica intr-un final zic eu! Saptamana viitoare urmeaza sa cumpar si eu o carabina si din cate stiu eu in prima faza, dupa ce o cumpar ma duc cu arma, facturi si toate cele la ei si apoi ei ma programeaza la poligon pentru amprenta balistica. Eu in perioada asta nu o sa trag cu arma si cand ajung in poligon posibil ca arma mea sa nu fie reglata si e normal sa trag aiurea! Dar la capitolul siguranta sunt de acord ca multi vanatori sunt total pe langa ce inseamna manevrarea armei intre colegii de vanatoare si chiar in poligoane. Sunt de acord si cu anumite probe in poligon la care sa faci un anumit punctaj pentru a putea fi admis in urmatorul sezon de vanatoare.
Re: Antrenament vanatoricoleguu
Nu are legatura tipul cartusului si reglajul armei cu expertiza politiei. pt ei e important zgarieturile/urmele ghinturilor si ale percutorului (vazute la microscop) lasate pe capsa, tub,glont. S-a incercat acum multi ani un curs de arme f serios cu multe trageri, diferite arme(5 tipuri +20-50cartuse fiecare) cu manual si instructori de prima clasa,examen complex. doar ca pretul era 500 E. Rezultatul ....dupa juma de an s-a inchis. crezi ca era scump ....mergi la scoala auto la TitiAur ..vezi cat platesti pt doua ore de condus si doua de teorie Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Antrenament vanatoriChiar am facut cur de conducere defensiva la Titi Aur si inveti multe chestii acolo.
Nu zic ca ar strica ceva asemanator si pentru vanatori.
Re: Antrenament vanatoriCursuri pt vanatori au mai fost, si nu a tinut!!!
Era doar o golanie romaneasca prin care niste tineri pensionari ai sistemului adunau ceva bani….. Cursuri se fac inainte de a obtine permisul de port arma, dar si acelea sunt facute sa fie, si intr-o mare bataie de joc. Trageri la 15 m cu un amarat de Carpati sau cu un "plici" cal. 22.... Zilele trecute am vazut o stire despre un politist care a vrut sa traga intr-o masina si a impuscat in cap o femeie care mergea linistita pe trotuar. Politia face 2-3 trageri pe an!!! Teoretic am putea vorbi de oameni instruiti……, dar uite ca nu prea sunt! Parerea mea este ca tragerile in poligon nu suplinesc lipsa de educatie. Imi aduc aminte de o discutie pe care, copil fiind (8-9 ani) am avut-o cu tatal meu. Ma chemat, a deschis seiful in care isi tinea armele si m-a intrebat: Sti ce fac aceste arme? Am raspuns: DAAAAAA, MERGI CU ELE LA VANATOARE SI IMPUSTI ANIMALE! Ma privit batranul cam cu dispret si a zis: NUUUUUU! ASTEA OMOARA SI ATAT! Apoi a trantit usa seifului. Ma urmareste inca acea discutie, desi au trecut 30 de ani de atuni. Incepe sa vina la vanatoare generatia Hollyood, Counter Strike, cei care au crescut cu idea ca poti fugi printre gloante, ca glontul trece si face o gaurica in care pui praf de pusca dai foc si trece… Este nevoie mare de poligoane dar mai ales de educatie adecvata! Nu vreau sa mai vad vanatori incapabili sa inteleaga distantele de tragere, efectele glontului in functie de gramaj, banala diferenta intre camera de 70 si cea de 76 …, si mai vreau vanatori capabili sa-si jupoaie singuri vanatul!!!!!!!!!
+1* Corecte observatii!!! 22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
Re: Antrenament vanatoriIncepe sa vina la vanatoare generatia Hollyood, Counter Strike, cei care au crescut cu idea ca poti fugi printre gloante, ca glontul trece si face o gaurica in care pui praf de pusca dai foc si trece…
Este nevoie mare de poligoane dar mai ales de educatie adecvata! Nu vreau sa mai vad vanatori incapabili sa inteleaga distantele de tragere, efectele glontului in functie de gramaj, banala diferenta intre camera de 70 si cea de 76 …, si mai vreau vanatori capabili sa-si jupoaie singuri vanatul!!!!!!!!! Salut, Ai perfecta dreptate , totul depinde de educatie si respect atat pentru vanat cat si pentru colegi. Ce sa mai vorbim de jupuit vanatul sau de transat pentru ca mai nou vanatori tineri au carabine si nu intru in bataie, sunt in stare sa astepte vanatul cu geamul deschis din masina motivand ca ii este frig. Poligoanele sunt inchse, cel putin in Ploiesti este inchis pentru ca a murit un strut stresat de focurile de arma, unde sa mergi sa tragi si cand sa mergi, majoritatea lucram de luni pana vineri uneori si sambata, la Bucuresti mergi de 2 ori pe an. E vina noastra a vanatorilor ca acceptam cu capul in pamant zilnic modificari ale legi in defavoarea noastra. Multa sanatate.
69 mesaje • Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Înapoi la Vanatoare discutii generale Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 27 vizitatori |
Publicitate
|