Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Sezon 2019-douzecidouzeciSezon 2019-douzecidouzeciMai inca un pic.
Deja am arvunit pentru deschidere. Mai trebuie sa se intample minunea cu cotele de aparut inaite de inceperea sezonului. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Sezon 2019-douzecidouzeci
Deschiderea pe 1 mai sau pe 15 mai? CZ 75 SP-01 Shadow 9x19
TIKKA T3X TAC A1 308Win SADU 7,62X39 MAGPUL CZ SHADOW 2 9x19
Re: Sezon 2019-douzecidouzeciAm atasat link-urile catre ordinul de ministru.
http://apepaduri.gov.ro/cote-de-recolta/ http://apepaduri.gov.ro/wp-content/uplo ... n-2019.pdf Cu plăcere CZ 75 SP-01 Shadow 9x19
Re: Sezon 2019-douzecidouzeciOare ce au fumat baietii de la minister? Cum dracu a iesit ordinul inaintea inceperii sezonului? Sigur este o greseala. Asta apare dupa data inceperii! Trebuie semn in grinda, nu stiu cand mai apucam asa ceva! Sa le tina obiceiul!Sa stie lumea ce are de facut! Am trait sa vad si asta! Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Sezon 2019-douzecidouzeciS-a modificat ceva, sau au gresit ordinul?
Sunt prevăzute cotele la căprior incepand cu15.04.2019 pans in 14.04.2020 Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: Sezon 2019-douzecidouzeciAm zis sa nu ma bag eu, ca sunt vanator mai nou, dar, vorba unui vanator batran: acum, toate animalele puiesc, nu vanam nimic! Dar, daca baietii astia au dat drumul de pe 15 aprilie, iau si eu o autorizatie, pana sa se termine.
Re: Sezon 2019-douzecidouzeciA luat cineva autorizatie de pe 15 aprilie? Eu pe unde am întrebat nu se elibereaza autorizații înainte de 1 mai, deci greseala trebuie sa fie de undeva.
CZ 75 SP-01 Shadow 9x19
Re: Sezon 2019-douzecidouzeciNormal ca nu o sa dea nimeni.
Sezonul incepe pe 1 mai. De aia am intrebat ce au fumat. 1 pentru incalcarea flagranta a legii, 2 pentru ca a iesit inaintea datei de incepere a sezonului. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
pentru a doua parte, da-le un bitter, dar nu prea mult ca ar fi pacat. pentru prima, stii cum ar trebui sa stea treaba -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Sezon 2019-douzecidouzeci.
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76 Nissan Terrano R20 ZD30
Re: Sezon 2019-douzecidouzeciHai ca au aparut si cotele generale, sigur e proiect dar sanse sa se modifice pana vineri 26 aprilie sunt egale cu 0
http://apepaduri.gov.ro/ministerul-apelor-si-padurilor-supune-consultarii-publice-proiectul-de-ordin-al-ministrului-apelor-si-padurilor-privind-aprobarea-cotelor-de-recolta-pentru-speciile-de-fauna-de-interes-cinegetic-la-c/?fbclid=IwAR2Cei0IPp0YIv4T92m5ag2U6NcnaglULnqBDKSpgZj3_yxylqM7dM6Gq3k Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Re: Sezon 2019-douzecidouzeciacum am vazut ca le-am pus la caprior, da oare unde sa fie mutate.... las de fapt asta in grija unui moderator
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Re: Sezon 2019-douzecidouzeciMă uit pe cote și mă întreb ce naiba se mai poate vâna în zilele noastre. Exemplu pe fondul la care sunt înscris mai sunt înscriși vreo 70 de persoane, iar cotele... mistereț zero, căprior 2, iepure 80, fazan 60, vulpe 9, păsăret precum gâscă mare, gârliță, rață turturică, guguștiuc câte 100 exemplare pe specie, vulpe 9 exemplare și nici pe alte fonduri lucrurile nu stau mai bine. Ar veni cam un iepure de vânător pe sezon, mai puțin de 1 fazan de vânător pe sezon. câte o rață și jumătate de vânător și o gâscă și jumătate de vânător pe sezon, 0,128% dintr-o vulpe de vânător pe sezon, câte 2 porumbei gulerați de vânător pe sezon.
Eu fiind pasionat de vânătoarea la păsări în principal, o să mă orientez pe niște fonduri bune la pasaj și care au cote cât de cât acceptabile, câteva ieșiri pe an, iar la asociația la care sunt membru o să vânez cel mai probabil prepeliță, specie la care cotele sunt bunicele. Cei pasionați de vânatul mare vor trebui să-și caute alte asociații mai pe la deal sau la munte, altfel nu vor mai avea ocazia să scoată armele din dulap, cel puțin nu toți. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Sezon 2019-douzecidouzeciIar sunt "calculate" la misto. Trei fonduri vecine, biotop identic, cotele la rate si gaste, cu diferente enorme intre ele... Nu ma mai uit la alte fonduri sau alte specii, ca voi gasi cu siguranta aceeasi situatie, asa cum a fost si anii trecuti. Oricum, spun din nou ca aceste cote la pasarile de pasaj sunt o prostie si ca nu asta ar trebui sa fie sistemul dupa care sa se vaneze.
Re: Sezon 2019-douzecidouzeciȘi eu cred că aceste cote la păsările de pasaj sunt făcute din pix de către un habarnist.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Eu cred ca e efectul douazeci-douazeci -asa cum spunem noi la Bruxelles... Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
Ce este efectul "douazeci-douazeci"? RaduCR Cal 12, 9,3x62, 30-06
Sa ai minim doua țevi în acest calibru
Re: Sezon 2019-douzecidouzeciGata, de acum cine are clasică în cal 20 așa să spună pe forum: am o douăzeci-douăzeci. Drepturile de autor le plătiți la colegul Tehărău. Poate este omul apolitic așa cum sunt și eu, din acest motiv nu știe cu 20-20. Cu toate astea chiar și apoliticii au auzit de "Efectul Dăncilă" denumit și douăzeci-douăzeci. Eu cred că boala este mai veche și se manifestă dinainte să apară "Efectul Dăncilă", fiind posibil să se manifeste mulți ani de acum încolo. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Am o scuză; eram în voiaj și nu am urmărit tot gunoiul politic și efectele gafelor tuturor semianalfabeților. Cal 12, 9,3x62, 30-06
Eu de fapt eram intreresat de dezvoltarea "Buxelles-eză" a efectului. Cea românească îmi iese pe nas. Cal 12, 9,3x62, 30-06
Re: Sezon 2019-douzecidouzeciTare mi-e frica ca și la Bruxelles nu numai noi trimitem oameni de calibru mic...
Re: Sezon 2019-douzecidouzeciO selectie. Sa spargem gheata.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Sezon 2019-douzecidouzeciPff. E superb trofeul. Felicitări!
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: Sezon 2019-douzecidouzeciFelicitari!
CZ USA Mallard 12/76,CZ 557 .30-06 S&B 4-16x,Viktor-deutsche drahthaar. https://www.pdfa.ro
Re: Sezon 2019-douzecidouzeciFelicitări @Ghinda, bandit bătrân!
Ma miram eu de ce-ai deschis tu topicul... Îl aveai rezervat, știai de el și ne-ai luat tare de la început! PS. Vezi ca ai datorii la cocosul de munte
Re: Sezon 2019-douzecidouzeci1. Nu stiam.
2. Imi iau ausweiss si ma las purtat de paznic, cand nu sunt la mine in ograda. 3. Initial am cautat pe unul considerat mare de paznic ca sa vad daca are trofeu(pt mine trofeu este ala o data in viata, restul este pentru ceilalti), ca am mai auzit din astea si nu sareau de 500 grame(caut unul peste 6-700 minim). 4. Stia de el, l-am gasit, l-am lasat. Am revenit nu mai era. Am mai foit, pe retragere am dat de el din nou. 5. La cocosi nu am mai ajuns, toata perioada harazita a plouat si nu merita sa fac 500 km si sa nu prind sa urc. 6. De deschis am deschis subiect ca mai sunt si moderator. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Sezon 2019-douzecidouzeciMare om, mare caracter!
Selecția asta face cât unul de 600 g. Daca nu era la tine-n bătătură, chiar că nu te-ai dus la oamenii aia degeaba...
Înapoi la Vanatoare de caprior Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Krieghoff şi 7 vizitatori |
Publicitate
|