| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Arme de vânătoare la poliția de intervenție!Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B
34 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Arme de vânătoare la poliția de intervenție!Are cineva idee de ce au în dotare arme lise jandarmii? Nu își permite ministerul apărării niște semiautomate mai ieftine? Sau niște pompe? Ce fac dacă întâmpină niște revolte? Am văzut azi în ziar o poză cu un jandarm care are o lisā juxtapusă în mână. Poze de ieri de la o razie în Drăgășani. Sau sunt pozele vechi?
12, 16, 9mm, .223, .30-06
Re: Arme de vânătoare la poliția de intervenție!Asta e poza
. Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. 12, 16, 9mm, .223, .30-06
Re: Arme de vânătoare la poliția de intervenție!Poate din cauză că a ieșit la ciori? Zic și eu...
Acuma serios vorbind, după părerea mea aia e o arma de foc în primul rând, acuma că e clasificată la noi că fiind de vânătoare... Nu înseamnă că nu se poate folosi și în alte scopuri. Beretta 12x76
O neagră și urâtă, milităroasă în .223R/Vortex Spitfire 3x WUM!
Re: Arme de vânătoare la poliția de intervenție!Pentru ca semiautomatele nu functioneaza cu incarcaturile prea slabe ale cartuselor cu bila de cauciuc. In astfel de situatii e de preferat sa se foloseasca munitie neletala. Doar din basculante si pompe functioneaza si s-au preferat basculantele, in urma cu ceva ani, atunci cand au intrat in dotare.
Pentru indicatia asta sint foarte eficiente. Rar a fost necesar sa traga mai mult de cele doua focuri. Basculantele nu se blocheaza.
Re: Arme de vânătoare la poliția de intervenție!Tocmai! Le-ar trebui pompe, părerea mea. Am văzut că de câteva zile au început proteste și demonstrații. Când se strâng stoluri, să aibă legiuitorii ac de cojocul lor. Dacă sunt 50 de inși cu bâte, topoare și sape....și mascații au câteva lise, fiecare câte 2 focuri...mai bine le-ar fi cu 4-5 cartușe în armă. Părerea mea este că la oamenii legii le-ar trebui dată mai multă autoritate și libertate. Și amenzi mult mai mari, pedepse mai aspre. Să nu mai umble toți cu katane și pistoale în mașini, când majoritatea nu știu să scrie și să citească. Concluzia, arme mai puternice cu cât mai multe gloanțe!( gloanțe musai de plumb, nu de cauciuc!
Re: Arme de vânătoare la poliția de intervenție!Salut,mult mai inportante sunt ordinele interne care le dau voie sau nu sa foloseasca armamentul din dotare jandarmilor decat tipul armelor si numarul de gloante din incarcator.Cred ca un ij 18 cu o teava este indeajuns daca legea iti da voie sa o folosesti cand si unde trebuie in timp util fara consecinte asupra ta ca si jandarm cand este folosita in spiritul legii .
Re: Arme de vânătoare la poliția de intervenție!
Și lisele juxtapuse sunt bune! Ținând cont de situația reală a criminalității din țara noastră juxtapusele sunt OK, cu N cartușe într-o armă poliția intervine în zone precum ghetourile din Columbia. Poliția ar trebui redotată cu armament modern, pistoale CZ, iar la fiecare echipaj, în mașina de poliție câte o armă lisă (juxtapusă, pompă, nu contează) cu muniție letală combinată (proiectil unic plus buck shot cu poște de 9 mm). Bilele de cauciuc nu sunt o opțiune pentru a dota un echipaj de poliție aflat în misiune de patrulare, doarece nu se știe peste ce specimene dă din întâmplare. Bilele de cauciuc sunt o glumă în caz de situație serioasă, acestea fiind utilizate în special în cazul unor manifestări masive de stradă așa cum au fost cele din Franța de exemplu, când nu se putea utiliza armament letal. Pe lângă armament modern letal, trebuie însă și POLIȚIȘTI, nu polițiști! Adică să se termine cu fabrica de făcut polițiști din carton introduși în sistem pe pile, cu tot felul de fătuci rujate și coafate care știu doar să scrie un proces verbal pentru a da o simplă amendă, sau pămpălăi care nu sunt în stare să-și lege șireturile de la pantofi cum trebuie.
În cazuri din acestea se impune mai multe echipaje ale forțelor de ordine, înconjurare tactică, dezarmare și cătușe la mâini, apoi la arest. Trebuiesc proceduri tactice bine elaborate, echipaje bine pregătite și aplicată legea în mod rapid, fără tărăgănări și negocieri cu acele persoane. Nu stai să te rogi de nimeni să lase bâta sau toporul jos. Trebuie făcută o responsabilizare a cetățenilor, făcuți să înțeleagă faptul că atunci când poliția spune culcat și mâinile la ceafă trebuie procedat întocmai, altfel vor risca niscaiva plumbi în oase. În schimb la noi, scuzați-mi expresia, este o țigănie cap coadă, cu polițiști făcuți la apelul bocancului care în asemenea cazuri se tem atât de infractori cât și de șefii din sistem. Sunt prinși între ciocan și nicovală și se tot întreabă: "Ce facem? Tragem?" Dacă trag, îi jupoaie șeful, dacă nu trag îi linșează infractorii. Nu mai merge așa! Reorganizate școlile de poliție, apoi scoși din sistem toți șefii și șefuleții făcuți la apelul bocancului, care au bineînțeles conexiuni politice, iar uneori chiar și cu mediul infracțional (cred că s-ar impune și o distanțare a poliției de autoritățile locale, primării, având astfel o mult mai largă autonomie decizională și loc de manevră pentru acțiuni anti-mafia, nemaifiind polițiștii la cheremul primarilor). Oricum trebuie regândit tot sistemul acesta putred și ineficient. Se va face așa ceva? Eu unul nu cred! Clasa politică vrea o poliție slabă, cu personal de mântuială, vrea un sistem usor de controlat și de manipulat, vrea teamă în rândul șefilor poliției tot timpul fiindu-le amenințate funcțiile și gradele, acordate bineînțeles tot pe criterii politice, vrea ca această instituție să rămână doar un instrument în mâinile lor. Va fi din ce în ce mai greu să fii polițist în Romania, polițist corect, dedicat, bine pregătit și bine dotat cu echipamente, armament, mijloace de transport etc. Un tânăr care are voință, vocație și dorește să devină un polițist așa cum ar trebui să fie un polițist nu va reuși în contextul actual. Probabil nici nu va reuși să intre în rândul forțelor de poliție datorită faptului că pe liste se regăsește băiatul lui X și fata lui Y. Iar dacă printr-o minune intră în sistem, voința aceea de la început va fi frântă rapid de malaxorul defect al sistemului ruginit și fisurat pe la toate încheieturile.
Părerea ta este profund greșită! Oamenii legii au deja autoritate, dar această autoritate se încâlcește în muntele de câlți întortocheat și alambicat din societatea românească. Nu avem nevoie de câlți încâlciți, avem nevoie de un șnur care să meargă drept de la polițist la judecător, șnur care să străbată aceasta cale trecând prin legi făcute cum trebuie, personal competent și integru, proceduri bine puse la punct și respectate la punct și virgulă, educație bine făcută și bine implementate în societate. Oamenii legii să aibă liberate? La ce liberate te referi? Libertatea este o utopie, liberate nu avem niciunul! Nici eu, nici tu, nimeni! Avem doar o aparență de libertate, o iluzie. Liberatea a existat în vremea când omul preistoric ieșea din peșteră ziua pentru a pleca la vânat în junglă sau în preerie, atunci când era doar el și Mama Natură care îl zămislise. Când oamenii au început să trăiască în societate, să toarne temeliile civilizației, au apărut unele avantaje, dar au dispărut altele, unul din avantajele dispărute fiind liberatatea. Acum doar spiritul nostru este liber, rațiunea noastră, suflarea din noi, acestea fiind singurele care nu au căzut niciodată conștient sau inconștient nici în vremurile cele mai rele, nici în dictaturile cele mai crunte. Acum, când ai deschis ochii și te-ai ridicat în picioare, nu mai este nevoie să și ieși pe usa casei, realitatea te înconjoară instantaneu din toate direcțiile iar conceptul de libertate dispare, revine triumfător iluzia libertății. Așa că nu confunda termenul de libertate cu cel de drept, un simplu drept fiind de fapt un privilegiu conferit de către o lege. Poate ai vrut să te referi la mai multe drepturi acordate polițiștilor. Mai multe drepturi trebuie să vină la pachet cu mai multe reforme, dar...este dificil, foarte dificil să faci dintr-o cocioabă palat. Mai ușor este să reconstruiești decât să peticești. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
+1 22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
Re: Arme de vânătoare la poliția de intervenție!La libertate mă refeream în sensul că trebuie să aplice legea cum trebuie, dar asta vine în principal de la superiori, care la rândul lor trebuie să facă la fel. Și mai presus, niște oameni care se numesc ,,parlamentari,, cum zici Sly_Fox, să facă legi cât mai precise. Să fie cât mai ușor, rapid de aplicat și de respectat. Ar trebui multe... Nu îmi pot descrie omenește când văd că niște criminali, pedofili, violatori sunt eliberați după câțiva ani de pușcărie și recidivează imediat. Aici ar trebui trași imediat la răspundere cei care le-au dat pedepse și cei care i-au eliberat. Ei sunt responsabili de faptele comise. Ai luat viața unui om, plătești cu viața! Iar la partea cu armele lise, cred cu tărie că mai bine ai 5-6 în magazie, decât să tragi două și să te cauți prin buzunare, să îți dea un urangutan cu toporul în cap să îți ia viața.... Ca să dezarmezi și să încătușezi un clan de ninja cu săbii și topoare, îți trebuie mai mult de două cartușe per armă. Cum este și la pistoale, de ce să ai un revolver cu 6 gloanțe, când poți să ai un semiautomat cu 15-20. Sunt multe lucruri bune și importante care ar trebui făcute, care trebuiau făcute, dar ne mai trebuie ceva timp, din păcate mult.
P.S: Mă bucur că am picat examenul la Câmpina acum 10 ani. Am luat proba sportivă, engleză și am picat la română. Dar când văd cate un polițist agramat, care nu e în stare să completeze un proces verbal, mi-e rușine de rușinea lui. Sau purtătorii de cuvânt care ies în fața unei națiuni și habar nu au să lege 5 propoziții, descriu întâmplările zici că au morcovi in fund . Mai frumos și mai relaxat spune un copil de grădiniță o poezie. 12, 16, 9mm, .223, .30-06
Re: Arme de vânătoare la poliția de intervenție!Personalul de intervenție din M.I. aproape sigur că iese în misiune dotat cu pistol și însoțit de alți colegi similar dotați. Poți încerca să îi înjuri, să îi provoci, să îi sfidezi până la un punct. Când jandarmul sau polițistul decide că-i de ajuns și nu mai somează, nu prea mai ai ce să faci, fie că ești singur sau în gașcă. Dacă mai are și o lisă în mână este un plus și este suficient să aibă 1-2 cartușe de tras rapid și aproape fără risc de blocare a armei.
Omul este o țintă înfiorător de ușor de nimerit de la mică distanță. Nicio grijă că știu ei ce le trebuie și fii sigur că au și dotare.
Re: Arme de vânătoare la poliția de intervenție!Liviu, stii ce efect are un "trei la fund" din plastic?
La 20 metri a trantit om jos, luase 5-6 alice. Vanataile cat gura la pahar. S-a pisat pe el de durere. Din amintirile mele. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Subscriu!!! Lumea cred ca a vazut prea multe filme de actiune "made in USA".....pana si linia unui asemenea gand te face !Acum cativa ani buni (sa tot fie cel putin 15-16 ani), cand inca se puteau incarca cartuse, multi paznici de vanatoare aveau cartuse neletale facute pentru situatii speciale, de genul ciobanilor infuriati pentru ca li s-au impuscat cainii fara jujau. Cartusul respectiv, pe langa incarcatura de pulbere si bura de pasla, avea si 3-4 bure parafinate (in functie de grosimea materialului disponibil). Pana in 20 de metri asigura K.O. fara ca "arbitrul" sa mai apuce sa numere. Deci vorbim despre cateva bure parafinate!!! Si ca sa inlatur dubiile contestatarilor, am asistat la o asemenea intamplare.....eu, initial, am crezut ca l-a omorat pe bune.....dar, surpriza!!! Paznicul imi zice: stati linistit, n-are nici pe dracu! Doar o vanataie care trece intr-o saptamana. Ciobanul s-a ridicat dupa vreo 5-10 secunde vaicarindu-se si injurand de mama focului. 12/70, 12/76, 30.06, 9,3x62
Re: Arme de vânătoare la poliția de intervenție! PLM!!! Dacă de frică sau din grabă greșești cartușul..... ![]()
Re: Arme de vânătoare la poliția de intervenție!Se întâmplă ca la finalul filmulețului din link-ul de mai jos.
https://www.youtube.com/watch?v=1MdnE4xI56s Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
+1 Calitatea parlamentarilor este cea pe care o cunoaștem. Și este rezultatul votului nostru. Printre ei sunt și oameni capabili. Puțini. Iar volumul de muncă, în cazul în care s-ar dori schimbarea profunda a legislației, ar fi enorm. Cine să o facă? Repet: DACA s-ar dori. Evident că, supus la vot, acest lucru nu va avea majoritatea. Și jocul se reia de unde s-a început... La revoluție, cu elanul tineresc specific vârstei, visam ca cei ce au preluat conducerea nu vor pierde timpul ci vor prelua o legislație a unui stat funcționa îl, o vor traduce, legifera și vom trece la aplicare. Căci asta e diferența între "la noi" și "afară". Resturi sunt bunuri și experiența personala care, vorba lui Brucan, se îmbunătățesc în cca. 20 de ani. Vise taică...
Ghinda, nu știu că nu am văzut, am văzut doar de plumb. Îmi dau seama că face mare deranj. Eu mă gândeam la situația în care, știu sigur, cetățenii de etnie romă, când se văd în superioritate numerică și sunt amenințați de vreun pericol, sau dacă unul este atacat, se năpustesc toți pe acel pericol, mai ales femeile, nu mai țin cont că sunt 5-6 din ei puși la pământ. Alți oameni nu sunt așa de uniți și dispuși să își riște viața pentru altcineva în afară de familie. Dacă tragi în doi-trei, restul se împrăștie ca furnicile. Așa că decât să își pună viața în pericol, părerea mea este că poliția ar trebui să aibă o armă lisă cu gloanțe de cauciuc, care să stea în rândul din față și imediat în spatele lui, un coleg cu o semiautomată cu magazia de 10+1, plină cu plumb. ![]() 12, 16, 9mm, .223, .30-06
Re: Arme de vânătoare la poliția de intervenție!Tot din traite. Nu se napusteau decat la intimidare. Dupa ce a inceput primul sa schelalalie, au batut in retragere. Atunci era intr-adevar doar plumb, arma de serviciu era o mixta, nu pocnitori de pistoale. Si trei din ei in juma de an erau la puscarie pentru ultraj, etc. Si cand ii rupeai cu bataia la ei in curte nu filma nimeni, nu aveau doar drepturi si stiau de frica autoritatilor.
Acu daca il faci cioara sau imputit doar, se cheama rasism si ai pus-o. Daca ma face roman jegos, nu pateste nimic, din contra trebuie sa fac sluj. Parazitii citire : minoritatea are drepturi, majoritatea nu! Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Arme de vânătoare la poliția de intervenție!Te cred și ai dreptate cu rasismul.
![]() 12, 16, 9mm, .223, .30-06
Re: Arme de vânătoare la poliția de intervenție!Avand in vedere calitatea "organelor" noastre si frustrarile pe care le au unii e bine ca nu au liber la tras si folosesc armamentul in extremis.
Politia inseamna siguranta si incredere dar din nefericire nu ofera nici una nici alta. Cred ca politistul ar trebui sa fie un exemplu in societate dar in acest moment nu este. Plus ca inainte de a-i lasa sa traga la liber ar trebui intai sa stie sa traga, iar asta inseamna antrenament pe care mare parte din ei, ca sa nu zic majoritatea, nu il au. Ca sa stii sa tragi trebuie antrenament si nu de doua trei ori pe ani cateva cartuse, la tinta fixa. Iar daca vb de ce calitati ar trebui sa aiba un politist pe langa cele ce tin de intelect ar trebui sa aiba si calitati fizice. Adica conditie fizica, rezistenta, pregatire pt imobilizare, pentru alergat dupa infractori, pt sarit garduri, pt bataie parte in parte cu infractorii. La noi sunt fie burtosi, fie scheleti pe care flutură uniforma si ii sufla vantul. Si de asemenea, politistul ar trebui sa aiba spate. Adica sa știe ca daca aplica legea nu trebuie sa-i fie frica ca peste doua zile isi ia bataie in scara blocului sau pe ulita satului unde este sef de post. Ultrajul sa fie egal cu cativa ani de puscarie. Pentru nivelul nostru de infractionalitate e suficient armamentul pe care il au. Mai au si trupele speciale si jandarmeria. Dar degeaba aresteaza daca urmatoarea masura e arestul la domiciliu sau cercetarea in libertate. Iar pedepsele sunt blande si foarte des cu suspendare. Acolo trebuie umblat. 4, 5mm
9mm 16 12 .270win
Re: Arme de vânătoare la poliția de intervenție!Amestecati mere cu prune (nici macar pere) si prunele cu portocalele.
1.armele alea cu alice sunt in dotarea tuturor mascatilor. DIAS,SIAS,SPIR,SOS .de ce.? Pt ca sunt primite gratis.exista de multi ani 15 cred un ordin intern prin care toate armele cu alice cal 12 indiferent de model NU sunt casate ci transferate catre dotarea acestor servicii. Am vazut intrun depozit ,arme de cugir cu un foc pina la Beretta semi sau merkel clasic. 2.cam 80 la suta din politistii de azi care patruleaza NU mai sunt grasi.Dar nu vei vedea urmariri ca in filme pt ca nu este in fisa postului. 3. Da politistii trebuie sa aiba dreptul de a folosi arma chiar si atunci cand talharul are doar unn cutit.Arma trebuie folosita si cand "indianu" sau profesorul sau it-stul nu respecta somatia de ""oprestete ca trag" sau paraseste zona"" . Totul ar fi clar dar acum dupa ce trage un foc, Apar la Tv 5-10_100 de berbeci si il acuza pe politist de violenta. Acum o saptamana a fost un politist acuzat ca batea un betiv.De ce ? Daca betivul la injurat,scuipat si tras de haine pe politist ,berbecii de la tv care cred ca au trait in acvariu nu in viata reala ,isi doreau ca politistul sa aplaneze discutia si sa raspunda politicos .Cum poti sa faci asta .Cum daca betivul trage de hainele tale. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Arme de vânătoare la poliția de intervenție!Vezi pe strada adult cu un copilas. Zice adultul: Nu trecem strada ca ne vede politistul si ne amendeaza. Din start, in loc sa il invete pe omulet ca nu trecem pentru ca nu-i voie sa trecem, pentru ca sunt reguli de respectat din simplu principiu, il educa cu ideea ca politistul este un fel de personaj obscur si bun de batjocura.
Re: Arme de vânătoare la poliția de intervenție!In momentul in care infractorul e recalcitrant, scuipa, injura, loveste, etc politistul are posibilitatea legala sa ii puna catusele si sa il imobilizeze. Nu sa il bata.
Ce vedem in filmarile dun ultimele zile inseamna abuzuri. Ultimul e cel din Bolintin cu seful politiei de acolo. Astfel de oameni n-au ce cauta in politie. Legea e lege pentru toti. 4, 5mm
9mm 16 12 .270win
Re: Arme de vânătoare la poliția de intervenție!Kama, in ce lume traiesti. Pana nu il cocosezi, ala nu sta sa ii puna catuse!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Arme de vânătoare la poliția de intervenție!Sau să îi doteze cu pistoale cu electroșocuri. O să fie ,,tare,, liniștit infractorul când îi pune cătușele. Nu cred că sunt foarte scumpe și oricum nu le folosesc prea des. Din partea mea, la recalcitranți și agresivi, ar fi ideal o armă cu tranchilizante, ca la animale. Cine se comportă că un animal, este tratat ca atare
Salut, Felicitari frate Ghinda, Ai pus degetul pe "rana" ! Cu mai multi ani in urma am vazut la TV la Stirile de Seara un reportaj legat de nu stiu CE si PENTRU CE protest a unor englezi in Londra. Politia lor dupa cum se stie rare ori si numai in conditii extreme poarta arme la ei. Dar pusesera un "gard mobil " care sa delimiteze teritoriul pe care se putea derula protestul. Dar cativa protestatari mai "suparati au inceput sa traga de gard si la un moment dat l-au aruncat cat colo. Frate, si au scos politistii britanici niste ciomege de la brau , din lemn serios si lungutze de 1,2m-1,5m si au inceput sa-i mangaie "democratic" pe protestatari de au luat-o aia la goana in "directia contrara" de le sfaraiau calcaiele. Politia romana, este dotata cu TT-uri de pe vremea Anei Pauker si a lui Walter Roman care nici de aruncat la gunoi nu sunt bune. Dar mai rau este ca lipseste si LEGEA care sa-i protejeze. Ia sa avem noi un articol de lege in care sa scrie ca in momentul Decretarii Stari de Urgenta se instituie echivalentul Starii de Razboi si ori ce incalcare a prevederilor Starii de Urgenta este judecata conform Procedurilor Militare. Sa vezi ce cuminti ar sta asa zisii apartenenti Clanurilor Infractionale Romanesti cand ar sti ca in cazuri extreme pot fi judecati sumar si executati ! Razvan
Re: Arme de vânătoare la poliția de intervenție!@kama
Uite cum facem . Eu te apuc cu dreapta de guler si cu stanga de antebrat si tu incerci sa scoti catusele sa mi le pui. Ps. Optional eu am si posibilitatea sa te musc sau sa-ti dau un pantof in genuchi. Ps2.optional si tu ai posibilitatea sa vorbesti civilizat ,sa ma injuri,sau sa fugi. Electrosocurile si tranchilizante sun interzise in toate statele europene. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Ai fost acolo să vezi cum s-au desfășurat lucrurile? Poate că la început poliția a încercat să le spună povești cu Frumoasa Adormită, Albă ca Zăpada sau Cenușăreasa, dar dacă ghiboldanii nu au apreciat acele povești a fost necesară povestea cu Ivan care le tot dădea ghionturi dracilor prinși în turbincă. Dacă aceste povești se cer, astea se povestesc! Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Arme de vânătoare la poliția de intervenție!Departe de a tine cu unii sau cu altii. Incerc sa tin cu dreptatea.
In primul rand statul i-a dat politistului armament si dotari pe care acesta ar trebui sa stie sa le foloseasca. Si pistolul, si pulanul si catusele si pixul. Politistul trebuie sa plece de la premisa ca eu ca infractor n-o sa stau ca catelul la lesa ca sa ma imobilizeze si ca exista o mare posibilitate mare va sa opun rezistenta, sa rispostez sau sa incerc sa fug. De asta politistul trebuie sa aiba si o conditie fizica buna si sa stapaneasca si manevrele de imobilizare. Ce au facut aia care apar in filmari inseamna refularea frustrarilor si lipsa de stapanire. In filmarea de la bolintin eu vad niste indivizi cu mainile incatusate la spate, culcati pe burta, niste organe cu ak-uri in spate care ii pazesc si un individ in civil care loveste pe unul dintre indivizii incatusati si injura ca la usa cortului. Deci ce ar trebui sa vad mai mult, sau sa ma intereseze ce a fost inainte? Astea nu sunt atitudini de reprezentanti ai statului. Ca sa nu mai punem la socoteala cati politisti, printre care si sefi, au fost prinsi bauti la volan sau implicati in accidente bauti fiind. Sau cazurile de luare de mita, trafic de tigari, etc. Si nu sunt putine raportat la nr total de organe. In momentul in care dau drepturi, am si pretentia ca acestea sa nu abuzeze de ele. 4, 5mm
9mm 16 12 .270win
Re: Arme de vânătoare la poliția de intervenție!Revenind la basculanta, doar 2 focuri si bile de cauciuc ...
Situatiile in care este necesara folosirea a nenumarate cartuse, trase cu munitie letala, sint exceptii. Practic se numara pe degete pe parcursul unui an. Si pentru asta exista pistolul. Practica de pana acum a aratat ca in situatiile in care o turma de scandalagii se confrunta cu fortele de ordine nu necesita pentru rezolvare provocarea unui macel prin folosirea de arme si munitie "adevarate". Turma e turma si reactioneaza ca o turma ... odata ce primul/primii sint jos dau bir cu fugitii. In toate situatiile in care chiar a fost nevoie sa se apese tragaciul acestor arme "de vanatoare" incarcate cu munitie neletala, numarul de focuri tras a fost minuscul ... uzual 1-2, maxim 5-6. Cu cea mai mare probabilitate primele 2 focuri trase in plin si care pun jos fara dubiu orice "ceafa lata" trimit restul gloatei la plimbare. Pana acum, din cate s-au mai popularizat, au existat doua decese rezultate din folosirea cartuselor de 12 incarcate cu bila unica de cauciuc ... rezultatul testelor a aratat ca "imbatranise" cauciucul bilelor de la atata stat si devenise mult mai rigid decat specificatiile. Eu am vazut victima a unui astfel de cartus, lovit in abdomen de la 8-10 m, ajuns pe masa de operatie cu o mica explozie prin mate desi bila nu penetrase peretele abdominal. Optica peste tot in lume este sa nu se foloseasca munitie letala in confruntari de acest gen si tocmai de aia s-au dezvoltat nenumarate mijloace de incapacitare, neletale. Cel putin pe plaiurile noastre, de cate ori s-au folosit, basculantele astea cu "bile" s-au dovedit foarte eficiente in calmarea spiritelor aprinse. De asta se si pastreaza in uz. Chiar si pentru cei care le folosesc ofera comfort psihic - sint sigure, eficiente, in principiu nu omoara si nu trebuie sa te gandesti prea mult la consecinte inainte de a apasa tragaciul iar costurile echiparii, folosirii, antrenamentului sint infime.
Re: Arme de vânătoare la poliția de intervenție!Sau așa ceva
https://youtu.be/Ek-Cr040zs0 12, 16, 9mm, .223, .30-06
34 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Vanatoare discutii generale Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori |
Publicitate
|