Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 10 Mai 2026, 15:04
|
|
|
Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .
Moderator: liviur
de BOGDAN M pe 04 Mai 2020, 12:03
Buna, Sunt incepator si vreau sa imi cumpar o carabina si mam gandint la aceste trei modele BROWNING MK3 COMPO ECLIPSE GOLD HC 2DBM 30.06 S sau BROWNING MK3 COMPO BROWN HC ADJ THR14X1 FL 2DBM 30.06 S sau BROWNING BLR LIGHTWEIGHT PG 30.06 S Buget -9500 lei Ma puteti indruma sa iau o decizie cat mai buna? Va multumesc
-
BOGDAN M
- Nou membru
-
de Ghinda pe 04 Mai 2020, 16:05
Violiv este tata lor! Sunt semiautomate?
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti
de ravenstein pe 04 Mai 2020, 16:53
Benelli ARGO E PRO <3 <3 <3
12/70 - 12/76 - 20/76 - 308w - 16/222rem
-
ravenstein
- Veteran
-
- Locaţie: Cluj Napoca
de BOGDAN M pe 04 Mai 2020, 18:36
Ghinda scrie:Violiv este tata lor! Sunt semiautomate?
DA primele doua sunt semi si ultima e prin actiune manuala Sper ca paote vede Violiv postarea si ma ajuta si pe mine 
-
BOGDAN M
- Nou membru
-
de pipabh pe 04 Mai 2020, 19:53
Primele doua sunt "aceeasi arma"! diferenta e de design si la cea cu THX are filet pentru muzzle break. A treia este "cu incarcare manuala"! adica este lever action! Care au fost criteriile de selectie ca ai ajuns la cele trei? Care este vanatoarea preponderenta care o vei practica cu carabina? Vezi ca trebuie si optica! Daca iei si altceva in considerare putem recomanda!
-
pipabh
- Veteran
-
de BOGDAN M pe 04 Mai 2020, 20:31
pipabh scrie:Primele doua sunt "aceeasi arma"! diferenta e de design si la cea cu THX are filet pentru muzzle break. A treia este "cu incarcare manuala"! adica este lever action! Care au fost criteriile de selectie ca ai ajuns la cele trei? Care este vanatoarea preponderenta care o vei practica cu carabina? Vezi ca trebuie si optica! Daca iei si altceva in considerare putem recomanda!
Pentru optica am o luneta bushnell nitro 1-6x24 g4/ir/30mm primita cadou. Vanatoare predominanta va fi la panda dar si la goana vreau sa ma duc si la mistet cu ea cat si la caprior . Criterile pe care mau facut sa aleg aceste au fost odata faptul ca sunt stangaci si nu prea se gasesc arme pe stanga si aldoilea factor a fost recomandarile pe care le am primit de la alti, al treilea factor a fost si faptul sunt la inceput si este destul de greu dea dobora vanatul in miscare ma refer ca atunci cand descarci o arma cu bolt pierzi secunde bune si iei catarea de pe animal Eu as vrea o carabina care sa fie fiabila in ambele tipuri de vanatoare si care sa aibe si acuratete in aceleasi timp.
-
BOGDAN M
- Nou membru
-
de pipabh pe 04 Mai 2020, 21:07
BOGDAN M scrie:pipabh scrie:Primele doua sunt "aceeasi arma"! diferenta e de design si la cea cu THX are filet pentru muzzle break. A treia este "cu incarcare manuala"! adica este lever action! Care au fost criteriile de selectie ca ai ajuns la cele trei? Care este vanatoarea preponderenta care o vei practica cu carabina? Vezi ca trebuie si optica! Daca iei si altceva in considerare putem recomanda!
Pentru optica am o luneta bushnell nitro 1-6x24 g4/ir/30mm primita cadou. Vanatoare predominanta va fi la panda dar si la goana vreau sa ma duc si la mistet cu ea cat si la caprior . Criterile pe care mau facut sa aleg aceste au fost odata faptul ca sunt stangaci si nu prea se gasesc arme pe stanga si aldoilea factor a fost recomandarile pe care le am primit de la alti, al treilea factor a fost si faptul sunt la inceput si este destul de greu dea dobora vanatul in miscare ma refer ca atunci cand descarci o arma cu bolt pierzi secunde bune si iei catarea de pe animal Eu as vrea o carabina care sa fie fiabila in ambele tipuri de vanatoare si care sa aibe si acuratete in aceleasi timp.
Parerea mea: 1.Pentru ceea ce iti trebuie tie, predominant vanatoare goana , daca MK3 se potriveste cumva cea lever mult mai putin! 2.Luneta este cu dedicatie goana mai putin panda 3.Faptul ca esti stangaci nu conteaza, cauti pana gasesti sau tragi cu arme pentru dreptaci pe stanga 4.""al treilea factor a fost si faptul sunt la inceput si este destul de greu dea dobora vanatul in miscare ma refer ca atunci cand descarci o arma cu bolt pierzi secunde bune si iei catarea de pe animal"" - cam greu sa inteleg! Oricum ...catarea de pe animal pleaca de la recul. Cat despre incarcare si cea lever action e "manuala" doar tu ai zis. 5.Cat despre recomandarile facute de altii... in cazul tau sunt 80% gresite! sa fiu indulgent! Ex la ce m-as uita in cazul tau ca buget: Browning Xbolt, Tikka, Sako In rest numai de bine!
-
pipabh
- Veteran
-
de violiv pe 05 Mai 2020, 09:19
Omu' a zis cat se poate de clar ca va vana si la goana. De fapt, in timp goana va fi mare parte din iesiri. Ce drac are in plus x-bolt fata de bar ca-i mai buna in goana? Manerul de inchizator facut pentru bebelusi ca nici nu dai de el? Ai folosit x-bolt in goana? Eu am avut si x-bolt si bar. Nu spun ca x trage prost dar si IJ 18 am avut si aia trage bine. Poate de la o arma vrei mai mult decat sa traga unde ochesti. Poate vrei sa-ti fie si comod cand tragi cu ea, sa nu dureze un minut pana ajunge in umar, sa poti monta usor optica...
BLR nu! In calibre lungi, cum e si 30-06, cursa levierului este prea lunga, practic iti da mana peste cap. La noi se gasesc doar variante cu teava detasabila iar mecanismul de fixare in carcasa e discutabil - cu optica pe carcasa punctul de impact variaza la fiecare montare. Cocosul este un pic pacatos atunci cand vrei sa-l dezarmezi si ar fi obligatoriu sa scoti magazia, scoti cartusul netras din teava apoi sa culci cocosul pe camera cartusului goala. Trsgaciul este nejustificat de tare.
BAR! Din cele enumerate ia BAR. Daca esti stangaci ia-o pe stanga. Nu conteaza care model. De preferat plastic pentru ca o sa sufere mult si lemnul prinde urme iute. La 30-06 nu prea ai nevoie de frana de gura. In goana e mai rau cu ea. Mai bine bagi banii intr-o prindere rapida buna, ca pe viitor sa poti pune usor o luneta de panda.
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de salus pe 05 Mai 2020, 11:44
Daca tot esti dispus sa dai 9000 de lei pe arma, ar fi bine sa ai in vedere si o alta luneta! Combinatia Browning cu Bushnel este ca si cum ti-ai lua BMW nou dar cu jante de tabla si i-ai pune niste capace de plastic legate cu coliere de plastic. Nu zic ca nu-i bun si Bushnel! In urma cu vreo 12 ani am trecut si eu de la o luneta din epoca comunista la Bushnel. Nu pot spune ca ma dezamagit foarte tare dar nici nu se compara cu vechitura mea cu carcasa metalica. Era dor aspectuoasa si consuma o baterie in maxim 3 iesiri daca o tineam aprinsa intre goane. Aveam bateri prin toate buzunarele 
-
salus
- Veteran
-
de ravenstein pe 05 Mai 2020, 11:51
Eu o sa aleg intre Benelli argo E PRO si Tikka T3 Hunter prima carabina, si ca optica un aimpoint micro h2. Poate iti plac si tie red-dot-urile.
12/70 - 12/76 - 20/76 - 308w - 16/222rem
-
ravenstein
- Veteran
-
- Locaţie: Cluj Napoca
de pipabh pe 05 Mai 2020, 13:38
[quote="violiv"]Omu' a zis cat se poate de clar ca va vana si la goana. De fapt, in timp goana va fi mare parte din iesiri. Ce drac are in plus x-bolt fata de bar ca-i mai buna in goana? Manerul de inchizator facut pentru bebelusi ca nici nu dai de el? Ai folosit x-bolt in goana? Eu am avut si x-bolt si bar. Nu spun ca x trage prost dar si IJ 18 am avut si aia trage bine. Poate de la o arma vrei mai mult decat sa traga unde ochesti. Poate vrei sa-ti fie si comod cand tragi cu ea, sa nu dureze un minut pana ajunge in umar, sa poti monta usor optica...
Nu are x - bolt ul in plus fata de BAR nimic ca sa fie mai buna la goana dar , din exprimarea lui spunea ca preponderent va vana la panda. Poate , datorita faptului ca nu mi plac semi cu glont de aceea am recomandat x-bolt-ul. Poate ca am avut si tras cu palcere si comod cu X-bolt 7mm rem mag si acum cu acea arma trage cumnatul meu , vanator pe stanga si trage cu ea pentru dreapta si nu prea vrea sa o dea! de ce? Poate din comoditate! Poate pentru inchizatorul acela de bebelusi e mai "fancy", nu stiu , dar stiu ca ii place ! De ce nu Blaser ca pana la urma tot acolo ajunge !
-
pipabh
- Veteran
-
de BOGDAN M pe 06 Mai 2020, 16:34
violiv scrie:Omu' a zis cat se poate de clar ca va vana si la goana. De fapt, in timp goana va fi mare parte din iesiri. Ce drac are in plus x-bolt fata de bar ca-i mai buna in goana? Manerul de inchizator facut pentru bebelusi ca nici nu dai de el? Ai folosit x-bolt in goana? Eu am avut si x-bolt si bar. Nu spun ca x trage prost dar si IJ 18 am avut si aia trage bine. Poate de la o arma vrei mai mult decat sa traga unde ochesti. Poate vrei sa-ti fie si comod cand tragi cu ea, sa nu dureze un minut pana ajunge in umar, sa poti monta usor optica...
BLR nu! In calibre lungi, cum e si 30-06, cursa levierului este prea lunga, practic iti da mana peste cap. La noi se gasesc doar variante cu teava detasabila iar mecanismul de fixare in carcasa e discutabil - cu optica pe carcasa punctul de impact variaza la fiecare montare. Cocosul este un pic pacatos atunci cand vrei sa-l dezarmezi si ar fi obligatoriu sa scoti magazia, scoti cartusul netras din teava apoi sa culci cocosul pe camera cartusului goala. Trsgaciul este nejustificat de tare.
BAR! Din cele enumerate ia BAR. Daca esti stangaci ia-o pe stanga. Nu conteaza care model. De preferat plastic pentru ca o sa sufere mult si lemnul prinde urme iute. La 30-06 nu prea ai nevoie de frana de gura. In goana e mai rau cu ea. Mai bine bagi banii intr-o prindere rapida buna, ca pe viitor sa poti pune usor o luneta de panda.
Multumesc Violiv pentru sfat ! Ce luneta imi recomanzi pentru Bar?
-
BOGDAN M
- Nou membru
-
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori