Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 16 Iun 2024, 13:33
|
|
|
Nu exista vanator care sa nu vrea sa si guste din bucate . Retetele sunt diverse , una mai gustoasa ca alta , de aceea va invitam sa ne impartasiti din experienta Dvs culinara .
Moderatori: mialxx, popaliviu
de CCM pe 12 Oct 2021, 17:33
Am mancat odata in Ungaria, undeva intre Budapesta si Szeged, intr-un loc fara mari pretentii (am dormit in camera cu motocicleta din dotare) cele mai bune copane de rata pe varza din viata mea; problema a fost ca nu ne-am inteles deloc cu gazdele cand am intrebat cum anume se face asa de bun - se pare ca isi pastreaza cu zgarcienie secretele retetei; bun, am mai incercat si eu de cateva ori si, fara falsa modestie, m-am apropiat destul de mult; insa, nu mi-a iesit la fel. Sugestii, binevenite - si eu zic sa dezvoltam un nou topic. Despre vinuri rouge va stau de asemenea la dispozitie!
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
-
CCM
- Veteran
-
- Mesaje: 829
- Membru din: 10 Mar 2015, 21:13
de mialxx pe 17 Oct 2021, 19:00
Muschi de Cerb Carpatin. Un deliciuuuuuuu!
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 969
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de Sly_Fox pe 17 Oct 2021, 19:08
Eu unul, care gust carne doar dacă este făcută scrum, parcă aud cerbul cum boncănește în farfurie. Este viu, car-nibalule! ![Very Happy :D](./images/smilies/icon/biggrin.gif)
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-
![Avatar utilizator](./download/file.php?avatar=5336_1330693814.jpeg)
Sly_Fox
- Veteran
-
- Mesaje: 5690
- Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de mialxx pe 17 Oct 2021, 19:32
Gusturile nu se discuta. Incearca o data carnea Medium facuta, o sa-ti schimbi parerea.
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 969
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de laurul pe 17 Oct 2021, 20:03
Sly_Fox scrie:Eu unul, care gust carne doar dacă este făcută scrum, parcă aud cerbul cum boncănește în farfurie. Este viu, car-nibalule! ![Very Happy :D](./images/smilies/icon/biggrin.gif)
E perfect facuta! 30 de secunde in plus si o strica....
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
-
laurul
- Veteran
-
- Mesaje: 3087
- Membru din: 27 Ian 2011, 12:05
- Locaţie: Dupa vanat, oriunde!
de mialxx pe 17 Oct 2021, 20:46
laurul scrie:Sly_Fox scrie:Eu unul, care gust carne doar dacă este făcută scrum, parcă aud cerbul cum boncănește în farfurie. Este viu, car-nibalule! ![Very Happy :D](./images/smilies/icon/biggrin.gif)
E perfect facuta! 30 de secunde in plus si o strica....
Cine stie cunoaste. ![Applause :ymapplause:](./images/smilies/41.gif)
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 969
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de Sly_Fox pe 17 Oct 2021, 20:59
mialxx scrie:Gusturile nu se discuta. Incearca o data carnea Medium facuta, o sa-ti schimbi parerea.
Corect, gusturile nu se discută! Așa cum spuneam, nu pot consuma altă carne în afara celei de porc și aceea trebuie făcută până devine tare ca talpa de opincă. Probabil am o intoleranță ceva, pentru că dacă gust o bucățică din cea arătată în poză mă ia cu rău instantaneu. Recunosc, sunt o excepție, toți cunoscuții mei preferă carnea așa cum ai gătit-o tu, mai în sânge.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-
![Avatar utilizator](./download/file.php?avatar=5336_1330693814.jpeg)
Sly_Fox
- Veteran
-
- Mesaje: 5690
- Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de popaliviu pe 18 Oct 2021, 21:44
Așa era și taică-meu, până acum vreo 4 ani, mânca carnea numai făcută bine, până a venit la restaurantul unde lucram atunci și a mâncat o friptură (rib eye) de vită, Greater Omaha , făcută mediu spre în sânge, de ziceai că își înghite degetele. Am făcut săptămâna trecută un mușchi de căprior, felii tăiate de aproximativ 1 cm grosime, tigaia încinsă, 20-30 de secunde pe fiecare parte, oprit focul, aruncat un cubuleț de unt în tigaie, un grăunte de usturoi zdrobit și carnea lăsată puțin(2-3 minute) să își tragă sucurile înapoi, apoi câțiva fulgi de sare, este.... ![Drooling =p~](./images/smilies/38.gif) Lui taică-meu i-a plăcut foarte mult, bunică-mea nu a vrut să se atingă de ea ![Ha ha :))](./images/smilies/21.gif) și fetițele mele(2 și 4 ani) au lins farfuria ![Ha ha :))](./images/smilies/21.gif) Bucătăria este foarte complicată și simplă în același timp. Aceeași bucată de carne, prăjită la un foc mai lent, își lasă sucul(proteina) în tigaie, albeața aia care curge din ea și o să devină ca o gumă de mestecat. Sau aceeași bucată, aceleași condimente, tăiată de 3-4 cm grosime, prăjită la foc iute pe toate părțile, să se închidă sucul înăuntru, apoi băgată la cuptor vreo 7-8 minute, după care scoasă și lăsată cel puțin 5 minute, este iarăși ceva bun rău. O bucată de carne poate să fie ceva complet fără gust gătită într-un fel, dar extrem de gustoasă gătită în alt fel, cu aceleași condimente! Dar tot gătind și gătind, se învață. Sunt unele animale unde nu poți gătii carnea în sânge sau mediu, acolo trebuie multă atenție că e periculos. De exemplu din porc, doar mușchiul filé și mușchiul mare de pe șir poate fii lăsat puțin rosé. La pui, doar pieptul. Doar să fie suculent, nu rosé, că.... salmonella La vită merge și crudă, se face Tartar.
12, 16, 9mm, .30-06
-
popaliviu
- Veteran
-
- Mesaje: 994
- Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
de pipabh pe 19 Oct 2021, 07:21
popaliviu scrie:Așa era și taică-meu, până acum vreo 4 ani, mânca carnea numai făcută bine, până a venit la restaurantul unde lucram atunci și a mâncat o friptură (rib eye) de vită, Greater Omaha , făcută mediu spre în sânge, de ziceai că își înghite degetele. Am făcut săptămâna trecută un mușchi de căprior, felii tăiate de aproximativ 1 cm grosime, tigaia încinsă, 20-30 de secunde pe fiecare parte, oprit focul, aruncat un cubuleț de unt în tigaie, un grăunte de usturoi zdrobit și carnea lăsată puțin(2-3 minute) să își tragă sucurile înapoi, apoi câțiva fulgi de sare, este.... ![Drooling =p~](./images/smilies/38.gif) Lui taică-meu i-a plăcut foarte mult, bunică-mea nu a vrut să se atingă de ea ![Ha ha :))](./images/smilies/21.gif) și fetițele mele(2 și 4 ani) au lins farfuria ![Ha ha :))](./images/smilies/21.gif) Bucătăria este foarte complicată și simplă în același timp. Aceeași bucată de carne, prăjită la un foc mai lent, își lasă sucul(proteina) în tigaie, albeața aia care curge din ea și o să devină ca o gumă de mestecat. Sau aceeași bucată, aceleași condimente, tăiată de 3-4 cm grosime, prăjită la foc iute pe toate părțile, să se închidă sucul înăuntru, apoi băgată la cuptor vreo 7-8 minute, după care scoasă și lăsată cel puțin 5 minute, este iarăși ceva bun rău. O bucată de carne poate să fie ceva complet fără gust gătită într-un fel, dar extrem de gustoasă gătită în alt fel, cu aceleași condimente! Dar tot gătind și gătind, se învață. Sunt unele animale unde nu poți gătii carnea în sânge sau mediu, acolo trebuie multă atenție că e periculos. De exemplu din porc, doar mușchiul filé și mușchiul mare de pe șir poate fii lăsat puțin rosé. La pui, doar pieptul. Doar să fie suculent, nu rosé, că.... salmonella La vită merge și crudă, se face Tartar.
Ce inseamna putin rose? De ce doar cei doi muschi de la porc! La pui de ce doar pieptul?
-
pipabh
- Veteran
-
- Mesaje: 1660
- Membru din: 27 Oct 2012, 07:49
de Sly_Fox pe 19 Oct 2021, 09:39
popaliviu scrie:La vită merge și crudă, se face Tartar.
Adică așa? https://www.youtube.com/watch?v=C6QqSxm ... nel=MrBean
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-
![Avatar utilizator](./download/file.php?avatar=5336_1330693814.jpeg)
Sly_Fox
- Veteran
-
- Mesaje: 5690
- Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de popaliviu pe 19 Oct 2021, 11:58
pipabh scrie:
Ce inseamna putin rose? De ce doar cei doi muschi de la porc! La pui de ce doar pieptul?[/quote] Pentru că mușchii sunt bucăți de carne care se gătesc rapid. Și ar mai fii ficatul care iar merge rose. Puțin rose, adică să o gătești mediu spre bine făcut, dar să fie suculentă. Dacă încerci altă bucată din porc să o gătești rapid, ca și friptură, ceafă, pulpă etc, vei avea o experiență neplăcută. Excepția ar fi Schnitzel-ul, dar ăla este bătut bine și subțire. Deci nu mai este suculent deloc. La pui doar pieptul din exact același motiv, că este o bucată fragedă, care dezosat, se gătește rapid. Și nu se poate mânca în sânge pentru că este periculos din cauza salmonellei. Dar dacă trece de 65-70 °C temperatura interioara, nu mai este așa de periculos. Cel puțin așa știu eu, așa gătesc.
12, 16, 9mm, .30-06
-
popaliviu
- Veteran
-
- Mesaje: 994
- Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
de pipabh pe 19 Oct 2021, 14:05
popaliviu scrie:pipabh scrie:
Ce inseamna putin rose? De ce doar cei doi muschi de la porc! La pui de ce doar pieptul?
""Pentru că mușchii sunt bucăți de carne care se gătesc rapid. Și ar mai fii ficatul care iar merge rose. Puțin rose, adică să o gătești mediu spre bine făcut, dar să fie suculentă. Dacă încerci altă bucată din porc să o gătești rapid, ca și friptură, ceafă, pulpă etc, vei avea o experiență neplăcută. Excepția ar fi Schnitzel-ul, dar ăla este bătut bine și subțire. Deci nu mai este suculent deloc. La pui doar pieptul din exact același motiv, că este o bucată fragedă, care dezosat, se gătește rapid. Și nu se poate mânca în sânge pentru că este periculos din cauza salmonellei. Dar dacă trece de 65-70 °C temperatura interioara, nu mai este așa de periculos. Cel puțin așa știu eu, așa gătesc.[/quote]"""""" Carnea de porc nu se da niciodata "rose"!!! "datorita la" Trichinella spiralis!!! (cel putin asa stiu eu) care supravietuieste in musculatura striata a animalelor printre care si porcul, carne cu care omul interactioneaza cel mai mult, mai e si calul, ursul..... Trichinella spiralis - se transminte prin consumul de carne cruda sau insuficienta preparata termic de porc. De asemenea si prin congelare la o temeratura joasa -20 -25 si cel putin 30 zile ar distruge larvele de Trichinella spiralis - asa stiu eu! Boala este una tare , tare neplacuta si poate fi fatala. Cat despre pui... tot prepararea termica e importanta.
-
pipabh
- Veteran
-
- Mesaje: 1660
- Membru din: 27 Oct 2012, 07:49
de Sly_Fox pe 19 Oct 2021, 15:41
Dar carnea de porc nu este verificată sanitar? Ce se pune în vânzare nu are aprobare sanitară? Că doar nu cumperi carnea de la colțul străzii, o cumperi de la o unitate comercială autorizată în acest sens. Incertitudine în ceea ce privește Trichinella apare la porcul din bătătură, crescut la sate, dar și la mistreți. Însă și acolo mergi cu probe la veterinar pentru analize. Poate trece nedectectată trichina la un control veterinar standard, sub microscop, respectându-se procedura și probele de țesut recomandate?
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-
![Avatar utilizator](./download/file.php?avatar=5336_1330693814.jpeg)
Sly_Fox
- Veteran
-
- Mesaje: 5690
- Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de pipabh pe 19 Oct 2021, 16:13
Sly_Fox scrie:Dar carnea de porc nu este verificată sanitar? Ce se pune în vânzare nu are aprobare sanitară? Că doar nu cumperi carnea de la colțul străzii, o cumperi de la o unitate comercială autorizată în acest sens. Incertitudine în ceea ce privește Trichinella apare la porcul din bătătură, crescut la sate, dar și la mistreți. Însă și acolo mergi cu probe la veterinar pentru analize. Poate trece nedectectată trichina la un control veterinar standard, sub microscop, respectându-se procedura și probele de țesut recomandate?
Nu conteaza de unde provine si cate teste sunt facute! Carnea de porc nu se consuma nici macar rose!
-
pipabh
- Veteran
-
- Mesaje: 1660
- Membru din: 27 Oct 2012, 07:49
de popaliviu pe 19 Oct 2021, 17:55
Sly_Fox scrie:Dar carnea de porc nu este verificată sanitar? Ce se pune în vânzare nu are aprobare sanitară? Că doar nu cumperi carnea de la colțul străzii, o cumperi de la o unitate comercială autorizată în acest sens. Incertitudine în ceea ce privește Trichinella apare la porcul din bătătură, crescut la sate, dar și la mistreți. Însă și acolo mergi cu probe la veterinar pentru analize. Poate trece nedectectată trichina la un control veterinar standard, sub microscop, respectându-se procedura și probele de țesut recomandate?
Ba da ![Thumbs up! :-bd](./images/smilies/113.gif) , nu mai intru în polemici ![Praise ^:)^](./images/smilies/77.gif)
12, 16, 9mm, .30-06
-
popaliviu
- Veteran
-
- Mesaje: 994
- Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
de pipabh pe 19 Oct 2021, 19:41
popaliviu scrie:Sly_Fox scrie:Dar carnea de porc nu este verificată sanitar? Ce se pune în vânzare nu are aprobare sanitară? Că doar nu cumperi carnea de la colțul străzii, o cumperi de la o unitate comercială autorizată în acest sens. Incertitudine în ceea ce privește Trichinella apare la porcul din bătătură, crescut la sate, dar și la mistreți. Însă și acolo mergi cu probe la veterinar pentru analize. Poate trece nedectectată trichina la un control veterinar standard, sub microscop, respectându-se procedura și probele de țesut recomandate?
Ba da ![Thumbs up! :-bd](./images/smilies/113.gif) , nu mai intru în polemici ![Praise ^:)^](./images/smilies/77.gif) Nu trebuie sa intri in polemici ..... trebuie ascultata parerea medicala! Nu doar in acest caz! - dupa cum vedem!
-
pipabh
- Veteran
-
- Mesaje: 1660
- Membru din: 27 Oct 2012, 07:49
de popaliviu pe 19 Oct 2021, 20:16
pipabh scrie:Sly_Fox scrie:Dar carnea de porc nu este verificată sanitar? Ce se pune în vânzare nu are aprobare sanitară? Că doar nu cumperi carnea de la colțul străzii, o cumperi de la o unitate comercială autorizată în acest sens. Incertitudine în ceea ce privește Trichinella apare la porcul din bătătură, crescut la sate, dar și la mistreți. Însă și acolo mergi cu probe la veterinar pentru analize. Poate trece nedectectată trichina la un control veterinar standard, sub microscop, respectându-se procedura și probele de țesut recomandate?
Nu conteaza de unde provine si cate teste sunt facute! Carnea de porc nu se consuma nici macar rose!
@pipabh dacă ajungi in Salzburg vreodată, te invit unde lucrez eu, să te servesc cu drag, cu un filé de porc. https://www.hangar-7.com/en/restaurant-ikarus/recipes/
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. 12, 16, 9mm, .30-06
-
popaliviu
- Veteran
-
- Mesaje: 994
- Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
de pipabh pe 19 Oct 2021, 20:55
popaliviu scrie:pipabh scrie:Sly_Fox scrie:Dar carnea de porc nu este verificată sanitar? Ce se pune în vânzare nu are aprobare sanitară? Că doar nu cumperi carnea de la colțul străzii, o cumperi de la o unitate comercială autorizată în acest sens. Incertitudine în ceea ce privește Trichinella apare la porcul din bătătură, crescut la sate, dar și la mistreți. Însă și acolo mergi cu probe la veterinar pentru analize. Poate trece nedectectată trichina la un control veterinar standard, sub microscop, respectându-se procedura și probele de țesut recomandate?
Nu conteaza de unde provine si cate teste sunt facute! Carnea de porc nu se consuma nici macar rose!
@pipabh dacă ajungi in Salzburg vreodată, te invit unde lucrez eu, să te servesc cu drag, cu un filé de porc. https://www.hangar-7.com/en/restaurant-ikarus/recipes/
Oras frumos!! Ultima vizita acolo in 20-21 februarie 2020 la expo!!!
-
pipabh
- Veteran
-
- Mesaje: 1660
- Membru din: 27 Oct 2012, 07:49
de popaliviu pe 19 Oct 2021, 22:04
Dacă dădeai un mesaj @pipabh...Ne cunoșteam. Cine mai ajunge pe aici, mi-ar plăcea să dăm mâna!
12, 16, 9mm, .30-06
-
popaliviu
- Veteran
-
- Mesaje: 994
- Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
de mialxx pe 31 Oct 2021, 07:42
Prepelita dezosata, umpluta cu spanac si maduva de Vita. Linga ceva orez si un vin rosu.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 969
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de Ghinda pe 01 Noi 2021, 11:01
Cum adică dezosată?
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
- Mesaje: 7720
- Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
- Locaţie: Bucuresti
de laurul pe 01 Noi 2021, 14:00
Ghinda scrie:Cum adică dezosată?
Adica i a scos pielea si i a lasat tendoanele.... ![D oh #-o](./images/smilies/40.gif)
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
-
laurul
- Veteran
-
- Mesaje: 3087
- Membru din: 27 Ian 2011, 12:05
- Locaţie: Dupa vanat, oriunde!
de mialxx pe 01 Noi 2021, 14:25
Ghinda scrie:Cum adică dezosată?
Adica, ai scot toate oasele si ramine doar carnea, dupa care o umplu cu ce trebuie. In poza sunt gata de prajit.
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 969
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de Croco pe 01 Noi 2021, 15:49
mialxx scrie:Ghinda scrie:Cum adică dezosată?
Adica, ai scot toate oasele si ramine doar carnea, dupa care o umplu cu ce trebuie. In poza sunt gata de prajit.
Am inteles!!! Sunt umplute! Ziceam ca si prepelitele noastre sunt mai mici. Atat ne-a batut Dumnezeu! Ma minunam ce mari sunt ale voastre!
-
![Avatar utilizator](./download/file.php?avatar=13865_1635874402.jpeg)
Croco
- Veteran
-
- Mesaje: 541
- Membru din: 18 Ian 2019, 13:48
- Locaţie: Ilfov
de popaliviu pe 01 Noi 2021, 20:09
Astăzi făcui iar file de porc.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. 12, 16, 9mm, .30-06
-
popaliviu
- Veteran
-
- Mesaje: 994
- Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
de ventura pe 02 Noi 2021, 08:47
popaliviu scrie:Așa era și taică-meu, până acum vreo 4 ani, mânca carnea numai făcută bine, până a venit la restaurantul unde lucram atunci și a mâncat o friptură (rib eye) de vită, Greater Omaha , făcută mediu spre în sânge, de ziceai că își înghite degetele. Am făcut săptămâna trecută un mușchi de căprior, felii tăiate de aproximativ 1 cm grosime, tigaia încinsă, 20-30 de secunde pe fiecare parte, oprit focul, aruncat un cubuleț de unt în tigaie, un grăunte de usturoi zdrobit și carnea lăsată puțin(2-3 minute) să își tragă sucurile înapoi, apoi câțiva fulgi de sare, este.... ![Drooling =p~](./images/smilies/38.gif) Lui taică-meu i-a plăcut foarte mult, bunică-mea nu a vrut să se atingă de ea ![Ha ha :))](./images/smilies/21.gif) și fetițele mele(2 și 4 ani) au lins farfuria ![Ha ha :))](./images/smilies/21.gif) Bucătăria este foarte complicată și simplă în același timp. Aceeași bucată de carne, prăjită la un foc mai lent, își lasă sucul(proteina) în tigaie, albeața aia care curge din ea și o să devină ca o gumă de mestecat. Sau aceeași bucată, aceleași condimente, tăiată de 3-4 cm grosime, prăjită la foc iute pe toate părțile, să se închidă sucul înăuntru, apoi băgată la cuptor vreo 7-8 minute, după care scoasă și lăsată cel puțin 5 minute, este iarăși ceva bun rău. O bucată de carne poate să fie ceva complet fără gust gătită într-un fel, dar extrem de gustoasă gătită în alt fel, cu aceleași condimente! Dar tot gătind și gătind, se învață. Sunt unele animale unde nu poți gătii carnea în sânge sau mediu, acolo trebuie multă atenție că e periculos. De exemplu din porc, doar mușchiul filé și mușchiul mare de pe șir poate fii lăsat puțin rosé. La pui, doar pieptul. Doar să fie suculent, nu rosé, că.... salmonella La vită merge și crudă, se face Tartar.
Capriorul are 2 timpi de gatire. 5 minute sau 5 ore. Prefer prima varianta, dar nu ma dau inapoi de la un bors de caprior facut la foc mic...
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
-
![Avatar utilizator](./download/file.php?avatar=5144.jpg)
ventura
- Veteran
-
- Mesaje: 1271
- Membru din: 01 Mai 2008, 20:12
- Locaţie: Focsani
de Sly_Fox pe 02 Noi 2021, 18:04
popaliviu scrie:Astăzi făcui iar file de porc.
Dar de ce le-ai pus pe masa de biliard, să se înverzească audiența de poftă și să dea cu bila-n strachină? Glumesc, arată bine!
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-
![Avatar utilizator](./download/file.php?avatar=5336_1330693814.jpeg)
Sly_Fox
- Veteran
-
- Mesaje: 5690
- Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de popaliviu pe 02 Noi 2021, 19:39
Sly_Fox scrie:popaliviu scrie:Astăzi făcui iar file de porc.
Dar de ce le-ai pus pe masa de biliard, să se înverzească audiența de poftă și să dea cu bila-n strachină? Glumesc, arată bine! În bucătăria profesională, este o culoare de "tocător" cum se zice popular, pentru orice tip de carne sau raion. *Verde- Legume, fructe *Albastru- Pește(crud) și fructe de mare *Galben- carne pasăre (curcan, pui, etc.) Crudă *Roșu- Carne animale mari sau mici ![Very Happy :D](./images/smilies/icon/biggrin.gif) (porc, vită,oaie etc.) crudă *Alb- Patiserie, prăjituri *Maro- mâncăruri (carne ) gătită Eu am tăiat pe cel verde că în stres mare, sau dacă nu îl mai folosești după, poți să faci excepție Am vrut să vă arăt cum servesc filé-ul de porc, rose. Dacă îl fac(gătesc) puțin mai mult, 1 minut în plus, nu se atinge numeni de el ![It wasnt me ^#(^](./images/smilies/114.gif)
12, 16, 9mm, .30-06
-
popaliviu
- Veteran
-
- Mesaje: 994
- Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
de CCM pe 09 Noi 2021, 13:57
Dar ceva retete de caprior, mistret, sau zburatoare, acum, in plin sezon?
Am gatit un ostropel de fazan, adica o tocana cu f mult usturoi - bun, dar nu a meritat sa ii fac poze si sa o postez.
Scuze, nu m-am uitat in sus sa vad ca au mai aparut cateva noi; M-ar interesa mistret si gasca salbatica, multumesc.
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
-
CCM
- Veteran
-
- Mesaje: 829
- Membru din: 10 Mar 2015, 21:13
Înapoi la Retete culinare vanatoresti
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
|
|