Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 30 Apr 2026, 19:32

Cumpar montura luneta pt Brno Zkk 602 375 h&h

Anunturi vanzari lunete, alte instrumente optice sau monturi destinate fixarii pe arma

Moderator: the_mav

Cumpar montura luneta pt Brno Zkk 602 375 h&h

Mesajde JigSaw pe 10 Mar 2022, 19:11

Cum spune si titlul caut montura pt luneta pt aceasta arma proaspăt achizitionata.

Mii de multumiri lui @violiv pt tot ajutorul si sutinerea in achizitionarea acestei arme :D
JigSaw

Re: Cumpar montura luneta pt Brno Zkk 602 375 h&h

Mesajde violiv pe 10 Mar 2022, 21:07

Odata cu seria ZKK, cehii au trecut de la montura prinsa cu suruburi de culata la frezarea culatei in vestita coada de randunica de 19 mm latime. Si pentru ca s-a dovedit buna, au pastrat-o si la seria ulterioara, CZ 550.

Nu cred ca una monobloc chiar s-ar potrivi la fix, date fiind dimensiunile probabil diferite ale culatei dar o pereche de inele ar merge 99%. Eventual minime ajustari "din pila".
Arma venea la origine imperecheata cu o luneta Zeiss 4x32, cu sina prismatica si montura monobloc. Nu cred ca te-ar ajuta prea mult.
O pereche de inele Warne se mai gasesc si pe la noi. Iar la Oradea aveau mai mereu monturi pentru CZ 550.

https://czfirearms.us/index.php?topic=17474.0

Asta era montura originala, aici in varianta pentru cea mai scurta culata, 601. 602 are cea mai lunga culata.

https://www.optics-trade.eu/en/mounts/s ... k_602.html

Cam cate variante ai ...

Nu uita ca ZKK 602 are o culata lunga-lunga. Distanta dintre inele este mare. Trebuie o luneta cu tub lung si ocular de dimensiuni reduse, una finuta, mai de pe vremuri ... ca sa nu trebuiasca urcata in pod din cauza manerului inchizatorului.
In acelasi timp, sa fie si "tapana" ... 375 nu iarta.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Înapoi la Vanzari-cumparari optica si monturi