Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 02 Feb 2026, 23:35

Nu au seria pe inchizator..

Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .

Moderator: liviur

Nu au seria pe inchizator..

Mesajde johnyh pe 16 Apr 2022, 20:48

Salutare tuturor, vreau sa achiziționez o franchi 30.06 însă când am vrut sa o comand la magazin, vânzătorul a zis ca nu se mai importa deoarece nu au trecuta seria pe închizător. Mai sunt și alte mărci în situația asta? Mulțumesc și scuzati dacă a mai fost dezbătut subiectul..( eu nu am găsit nimic de franchi)
johnyh
Nou membru

Locaţie: Bucovina

Re: Nu au seria pe inchizator..

Mesajde Sly_Fox pe 16 Apr 2022, 21:27

Păi parcă treaba era la nivel european, cum de se mai fabrică fără serie pe închizător? Hai că răspund printr-o întrebare! :roll:
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde Andrei28 pe 17 Apr 2022, 00:15

Nu cred ca o firma ca franchi sa nu se alinieze la cerintele respective,ar trebui sa contactezi direct firma și sa verifici politica lor,găsești pe internet datele de contact.
Andrei28
Nou membru

Mesajde popaliviu pe 17 Apr 2022, 17:26

Cred că problema este de la magazinul respectiv nu de la producător. Producătorii au toți mașinării/lasere pentru ștanțat, nu e mare brânză să mai ștanțeze încă o piesă sau două...
12, 16, 9mm, .223, .30-06
popaliviu
Veteran

Mesajde violiv pe 17 Apr 2022, 22:28

Stia vanzatorul ceva dar nu tot sau nu prea bine.
Exista cateva procese pe rol pentru arme care s-au importat, vandut, inscris in permise, importate dupa intrarea in vigoare a legii cu seriile. Si veneau din Italia. Ca si noi, italienii au inteles mai greu ca e lege si ca trebuie aplicata.
Dar nu de aia nu gasesti tu Franchi ci pentru ca toate importurile sint in aer. De cand cu razboiul din vecini, nicio firma din Europa, ce se ocupa cu arme si munitii, nu mai garanteaza termene, productie, livrari, bla-bla.
Gasesti ceva in tara si-ti convine ... ia, ca nu se stie cand mai vine alta!
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde yoghi pe 18 Apr 2022, 11:27

violiv scrie:...... Ca si noi, italienii au inteles mai greu ca e lege si ca trebuie aplicata.
....

Problema sta altfel decat se zice.

In directiva europeana se specififica """...la data intrarii pe teritoriu Uniunii e obligatoriu sa...dupa data de.."" iar in legea Romanesca..super295 scrie ca ""la data intrarii pe teritoriu Romaniei..""

Pt ca un berbec a tradus stramb sau alt berbec a vrut sa fie mai catolic decat Papa.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde Tragaciul pe 18 Apr 2022, 19:05

Problema la Franchi exista și e reala. Un prieten a cumpărat o semi în cal 20,de la un magazin în Ploiești și a avut surpriza ca nu o poate trece în permis pentru ca cei de la arme au spus ca nu are nu știu ce serie stanta ta. A urmat un schimb de acte cu cei de la Bereta România se pare ca au rezolvat într-un fel sau altul, dar a urmat o altă chestie mișto,, arma nu trăgea în punctul ochit. Arma a plecat la garanție iar cei de la Bereta i au dat prietenului alta arma sh în același calibru pana vine cea noua de la garanție. Se pare ca problema era șină lipita strâmb. Deci se poate și la Franchi nu doar la Ij!!!
Tragaciul
Membru activ

Mesajde johnyh pe 18 Apr 2022, 22:13

va să zică... pot sa.mi iau gândul de la franchi ... o să merg pe M 18 , mulțumesc mult de sfaturi și păreri!
johnyh
Nou membru

Locaţie: Bucovina

Înapoi la Arme de vinatoare cu glont