Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 25 Mai 2026, 17:51

300 prc vs 300 norma vs 338 lapua

Totul despre cartusele si munitiile de vanatoare, cu alice sau proiectil unic

Moderator: liviur

Re: 300 prc vs 300 norma vs 338 lapua

Mesajde Sorin Baciu pe 05 Feb 2024, 03:00

Alin apreciez efortul tau de a posta si iti salut initiativa de a vorbi despre calibrele astea si long range shooting , Am tras cu doua din calibrele aste la distanta nu de putine ori , ( 300 norma nu am incercat inca, si nici nu sunt curios sa incerc ) . Din nou iti salut entuziasmul ,
Daca pot sa dau un sfat >? deschide urechile si inchide putin gura o sa inveti multe! .
Vio, are dreptare rabdarea este ceva foarte necesar in long range shooting
Sorin Baciu

Mesajde Alin 5.45 pe 05 Feb 2024, 12:08

Salut Sorin.
Alin 5.45
Nou membru

Mesajde Alin 5.45 pe 05 Feb 2024, 12:21

Sorin Baciu scrie:Alin apreciez efortul tau de a posta si iti salut initiativa de a vorbi despre calibrele astea si long range shooting , Am tras cu doua din calibrele aste la distanta nu de putine ori , ( 300 norma nu am incercat inca, si nici nu sunt curios sa incerc ) . Din nou iti salut entuziasmul ,
Daca pot sa dau un sfat >? deschide urechile si inchide putin gura o sa inveti multe! .
Vio, are dreptare rabdarea este ceva foarte necesar in long range shooting

După cum ai văzut s-a ajuns la miștocăreală din ambele părți și a fost ultimul lucru care doream sa se întâmple. Prezentarea nu a fost pe măsură așteptărilor iar din ce am scris despre acele calibre am dat impresia că eu le știu pe toate iar restul sunt toți proști. Evident au interpretat lucrurile greșit din vina mesajelor, prin mesaje nu poți transmite nicio tonalitate sau emoție.
O să-ți ascult sfatul dar dacă ai și o părere despre calibrele pe care zici că le-ai testat mai sus, o aștept cu drag dar totuși care a fost motivul pentru diminuarea iubirii pentru 300 norma ? Ideea postării mele despre aceste calibre a fost sa le dau un sfat începătorilor care cred că la prima vânătoare o să împuște ceva fara să rănească la peste 600 metri, așa ceva nu se poate dar eu am zis că le pot oferi niște calibre care au precizie și putere de a doborâ vânatul la așa distanță, am citit câteva forumuri, păreri pe YouTube, pe Reddit, peste tot și acestea le-am găsit în a fi top.
Dacă într-adevăr nu sunt tot la ceea ce am menționat mai sus, poți să-mi recomanzi dacă dorești alt calibru/calibre mai bune.
Alin 5.45
Nou membru

Mesajde Ghinda pe 05 Feb 2024, 13:48

Citez:
După cum ai văzut s-a ajuns la miștocăreală din ambele părți și a fost ultimul lucru care doream sa se întâmple. Prezentarea nu a fost pe măsură așteptărilor iar din ce am scris despre acele calibre am dat impresia că eu le știu pe toate iar restul sunt toți proști. Evident au interpretat lucrurile greșit din vina mesajelor, prin mesaje nu poți transmite nicio tonalitate sau emoție.
O să-ți ascult sfatul dar dacă ai și o părere despre calibrele pe care zici că le-ai testat mai sus, o aștept cu drag dar totuși care a fost motivul pentru diminuarea iubirii pentru 300 norma ? Ideea postării mele despre aceste calibre a fost sa le dau un sfat începătorilor care cred că la prima vânătoare o să împuște ceva fara să rănească la peste 600 metri, așa ceva nu se poate dar eu am zis că le pot oferi niște calibre care au precizie și putere de a doborâ vânatul la așa distanță, am citit câteva forumuri, păreri pe YouTube, pe Reddit, peste tot și acestea le-am găsit în a fi top.
Dacă într-adevăr nu sunt tot la ceea ce am menționat mai sus, poți să-mi recomanzi dacă dorești alt calibru/calibre mai bune.
Am încheiat citatul

Aline, nu te mai repezi.
1. Nu ești încă vânător, ai tras de câteva ori (astea rezultă din ce ai scris despre tine), deci nu ai vreo bază în a oferi sfaturi "începătorilor";
2. Cititul și văzutul de pe internet nu are relevanță, după taste toți sunt sniperi (în română: după gard latră toți câinii!).
3. Peste 300 metrii, trebuie să fii la avansați, toci câteva sute de cartușe la fiecare 50 m câștigați în distanță. Deci pentru începători singurul sfat este poligon 100 metrii-200 metrii. Și atât!

Ca idee, și la goană am început să utilizez calibrul 243. Și peste 100 metrii mă foiesc ca o cloșcă până mă stabilizez să trag. Și peste 200 evit.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Alin 5.45 pe 05 Feb 2024, 14:35

Corect, n-am tras o singură dată la vânătoare și n-am cum să învăț pe nimeni sa fie un vânător bun sau trăgător de distanță lungă, cel puțin nu acum.
Singurii începători pe care am dorit să-i învăț ceva erau cei care semănau cu cel de pe Planeta maimuțelor care cauta o carabină să aibă putere de stopare până în 400 metrii, a fost luat la mișto și a început să vă înjure pe toți făcându-va tarani și nu mai știu eu cum, intențiile mele au fost bune încercând să evit că cineva sa mai fie in situația băiatului/a voastră.
Ce mă enervează cel mai tare este faptul că toți de aici ați înțeles că eu mă cred un Dumnezeu ale traseului la țintă și doresc să-i învăț eu pe cei cu ani și ani de experiență, când singurul lucru pe care am vrut să-l fac cu postarea mea a fost cel de a evita din nou înjurăturile.
Alin 5.45
Nou membru

Mesajde Alin 5.45 pe 05 Feb 2024, 14:41

Cu următorul mesaj doresc să clarific ceva pentru toți ca să nu mai existe dezbateri, miștocăreală și neînțelegeri pe forumul deschis de mine:

N-am tras o singură dată la vânătoare și n-am cum să învăț pe nimeni sa fie un vânător bun sau trăgător de distanță lungă, cel puțin nu acum.
Singurii începători pe care am dorit să-i învăț ceva erau cei care semănau cu cel de pe Planeta maimuțelor care cauta o carabină să aibă putere de stopare până în 400 metrii, a fost luat la mișto și a început să vă înjure pe toți făcându-va tarani și nu mai știu eu cum, intențiile mele au fost bune încercând să evit că cineva sa mai fie in situația băiatului/a voastră.
Ce mă enervează cel mai tare este faptul că toți de aici ați înțeles că eu mă cred un Dumnezeu ale traseului la țintă și doresc să-i învăț eu pe cei cu ani și ani de experiență, când singurul lucru pe care am vrut să-l fac cu postarea mea a fost cel de a evita din nou înjurăturile.
Familia, prietenii și oamenii din jurul meu au părere foarte bună despre mine, deci eu cred că motivul principal pentru care am ajuns să avem aceste neînțelegeri aici a fost faptul că am discutat online, vă garantez că dacă m ați cunoscut față în față lucrurile ar fi fost cu totul și cu totul diferit.
Alin 5.45
Nou membru

Mesajde Ghinda pe 05 Feb 2024, 16:09

Uite așa ne-am dumirit. Cred că nici unul de aici nu se uită la planeta maimuțelor. Se mută subiectul și pa! Lasă pe fiecare să își vadă de ale lui.
Ochii mari și ai de învățat!
Eu sunt din categoria "matale" și tot holbez ochii și ciulesc urechile. Mereu aflu câte ceva, de la alții sau pe propria piele.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde Ghinda pe 05 Feb 2024, 16:11

Și acuma, un moderator să facă ordine, dacă @alin ai priceput jocul, și treceți la subiect. Deși, cum a spus Vio, nu prea încape comparație.
Ghinda
Veteran

Mesajde Sorin Baciu pe 05 Feb 2024, 18:07

[quote="Alin 5.45"] am citit câteva forumuri, păreri pe YouTube, pe Reddit, peste tot și acestea le-am găsit în a fi top.
Dacă într-adevăr nu sunt tot la ceea ce am menționat mai sus, poți să-mi recomanzi dacă dorești alt calibru , calibtre mai bune ..

/calibre mai bune.[/quot
Calibru bun pentru ce >?
pentru vanatoare in romania , vanat sau tras la distanta in Canada sau Africa ? daca doresti un calibru cu un balistic coeficient BC mare sunt bune si alea , nu cele mai bune de pe piata sunt mai bune ..( 375, 408, 416 cheytac)... , problema este ca nu multi pot sa foloseasca un calibru ca cele enumerate mai sus.
Nu poti conduce ferari , pana nu inveti sa conduci Dacia ( in cazul nostru ) Pentru incepatori este recomandat un calibru mai mic pentru a invata sa tragi corect ,
At tras long range si vanat cu 338 lapua mai bine de 10 ani ( dar asta in Canada unde locuiesc) nu stiu nimic despre Romania si modul cum si ce se vaneaza acolo
300prc are un prieten foarte bun din Washington state , am tras de multe ori cu arma aia, sincer imi place arma si calibrul ..
300 norma nu am tras pentru ca nu am avut nici o arma in calibrul ala ..
acum ce pot sa iti spun ca ca toate calibrele aste sint foarte apropiate ca potenta , pentru mine este mult mai important este arma , calitatea armei , daca esteo arma ergonomica , este facuta pentru long rangecomponenti de calitate , sau este o arma mediocra de duzina , toate aste pentru mine fac diferenta cand stau pe arma si evident pe tinta . daca compar calibrele de mai sus .
Sorin Baciu

Mesajde violiv pe 06 Feb 2024, 00:25

Am tras ani buni intre 10 si 100 cartuse la tinta pentru unul in vanat. La fiecare arma, la fiecare calibru am tras si am testat tot ce mi-a trecut prin minte. Am acum vreo 15 calibre, unele foarte comune si unele de care poate n-ai auzit.

Care este cel mai bun? Cel pe care-l gasesti in magazin si-ti permiti sa-l tragi! Cand ajungi sa te duci in poligon cu numai 5 cartuse (ca poate trebuie sa iei ghete noi copilului) o sa ajungi si la concluzia ca 300 norma nu e bun....
Trebuie sa nu uiti ca trebuie sa investesti in echipament o mica avere ... si sa-ti mai ramana ban si de tras.
Trebuie sa nu uiti ca traim in Ro, un fel de "capatul lumii" cand vine vorba de ajuns la orice flecustet necesar ... sa vezi ce greu este sa gasesti un surub stricat la o montura de luneta, un rahatel de cativa bani dar fara de care nu se poate.
Pe vremea cand eram invatacel, un "matale" mi-a spus: am irosit noi ani si milioane ca sa invatam, fii destept si preia de unde am ajuns! E pagubos s-o iei de la capat!
Vrei un magnum? OK! Si eu am vrut, chiar mai multe, chiar magnumul-magnumului. Si am ajuns sa consider ca cel mai bun calibru pentru Ro este 223. Ieftin, usor de tras, eficient la 90% din focurile pe care le tragi la vanatoare, super in poligon si poate ajunge la distante considerabile. La carabine ar trebui sa fie ca la motociclete ... aproape obligatoriu prima sa fie intr-un calibru mic! Abia dupa ce inveti ce si cum vei sti ce-ti doresti ca si calibru mare.
Vrei direct un magnum? Nimic impotriva! Alege 300 WM sau 7 RM ... ca le gasesti in orice magazin si fac fata si azi. Si gasesti usor si arme bune care sa le traga.

Pana atunci, du-te la poligoane cat de des poti. Accesul e liber, bani sa ai. Trage cu orice, chiar si cu aer comprimat! Principiul e acelasi. Asa ai posibilitatea sa vezi ce poti, sa capeti sfaturi si lectii pertinente, sa inveti un pic inainte de a cumpara prima carabina.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde DCT pe 06 Feb 2024, 01:03

@Sly_Fox

Ai dreptate! Baby steps.
Asa ca: Ad astra per aspera.

@Alin 5.45

Scuze pentru raspunsul intarziat la comentariul/intrebarile tale.
Stiu ca nu o sa rezolv problema. Nu mai am timp. Daca eram mai tanar...
Dupa mine vor veni altii si altii care isi vor rupe timp din viata lor sa iti explice una alta. Cand vei acumula ceva cunostinte vei realiza cat de multe mai ai de invatat. Doar sa vrei.
Deci, cu pasi mici catre... long range.
Lectia 1. Ce este si la ce ne foloseste degetul opozabil - fundamentele regimului transonic.
Pasul 1: L-ai facut deja. Nu ai fugit.
Pasul 2: Ne scoatem din cap faptul ca ar exista o luneta la care apesi un buton si glontul se duce fix in tinta. Uitam pentru moment de munitia magnum. Nu e pentru incepatori. Inainte de a invata mersul pe bicicleta invatam mersul biped.
Pasul 3: Copiaza (Copy)(Ctrl+C) prapadita aia de prezentare pe care ti-am dat-o mura-n gura si lipeste-o (Paste)(Ctrl+V) la Jurnal de Forumist.
Pasul 4: Posteaza undeva in acest topic 3 cuvinte: "Imi pare rau".
Ce am invatat in lectia de azi?
Ca trebuie sa vorbim politicos chiar si cand suntem sarcastici si sa nu fim aroganti.
Ca daca vrem sa fim sniperi trebuie sa le invatam limbajul si obiceiurile. Ca trebuie sa facem un efort sa ne ridicam la nivelul lor (ca doar ai spus ca esti ambitios si muncitor). Nu viceversa.
Ca informatiile de regula le gasim printre misto-uri.
Ca putem face caterinca in limita bunului simt.
In lectia urmatoare vom discuta despre protectia muncii. Vom invata regulile de siguranta pentru utilizarea armelor de foc. Ca sa nu ne gaurim intre noi.
Tema pentru acasa: Citeste din nou postarile tale si spune-ne unde crezi tu ca ai fost impertinent. Sunt multi, multi ani, cam de pe cand aveam jumatate din varsta ta, de cand nu mi-a mai spus nimeni ca sunt obraznic. Si aia care mi-au spus aveau cel putin triplul varstei mele. Mai citeste o data ce ti-am scris initial si spune-mi unde crezi tu ca era ceva nelalocul lui de a trebuit sa folosesti un limbaj asa de agresiv. Sa raspunzi cu aceiasi moneda zici tu.

P.S.
Inca nu m-am sclerozat. Sunt convins ca daca citesc in diagonala intructiunile de operare ale hardughiei pot fi si buldozerist la nevoie. Ar fi o alocare de resurse gresita dar daca e nevoie... Daca nu, mai iau cateva ore la simulator.
DCT
Membru activ

Mesajde sean pe 06 Feb 2024, 12:39

Ce topic instructiv... :lol:
Si cum era sa-l ratez,are un titlu inselator,din alea trei calibre doar 338 Lapua am vazut si am dedus ca este o discutie intre sniperi profesionisti... :lol: :lol: :lol:
sean
Membru important

Mesajde Alin 5.45 pe 06 Feb 2024, 13:59

sean scrie:Ce topic instructiv... :lol:
Si cum era sa-l ratez,are un titlu inselator,din alea trei calibre doar 338 Lapua am vazut si am dedus ca este o discutie intre sniperi profesionisti... :lol: :lol: :lol:

Ai venit la fix, daca dorești facem și o prezentare
. Sunt Alin, cel mai BUN și consacrat SNIPER de aici, cel puțin în mintea mea că în realitate mai am de muncit până o să devin vânător măcar.
Lăsând autoironia deoparte am o întrebare pentru cei mai ,, bătrâni" de aici pentru că ei au cea mai multă experiență de viață și cunoștințe:
După ce o să devin vânător, nu există cineva de pe grup care să mă învețe să trag la câteva sute de metri? Avem un poligon la Botoșani de 500 metri și încă câteva in țară de 200+. Dacă aveți cunoștințe care ar fi dispuse să vină contracost cu mine în poligon și să mă învețe puțină balistică încât să reușesc sa nimeresc ceva la distanta aia, e perfect.
Cum a spus și Vio mai sus: că generației noi le place să simplifice lucrurile cât mai mult și să fie ușor de înțeles. În cazul meu a avut dreptate pentru că exact asta am de gând să fac, cu cât simplifici un lucru mai puțin, îl faci să aibă gradul minim de dificultate și să l bagi la cap cât mai repede, părerea mea.
Și o să bag la cap și cu magnumurile, ca începător nu prea ai ce să faci cu ele , nici ca expert nu poți face mare lucru în România pentru că nu ai unde să tragi la peste 1000 m și dacă te duci la un concurs unde este permis trasul la peste 1000 m ce să vezi, nu e permisa muniția magnum....
O să încep cu 30 06 pentru că este un calibru arhisuficient pentru România, la puterea pe care o are muniția este relativ ieftină, și cu gloanțele potrivite e potrivită și pentru tragerea la distanță cum doresc eu la câteva sute de metr,i în poligon desigur.
Rămâne întrebarea de mai sus în legătură cu acea cunoștință care e dispusă să mă învețe cum să trag la distanță precis, contra cost desigur că nu ți oferă nimeni informațiile pentru care a muncit mult timp pe gratis. Dar asta e o întrebare pusă în vânt în momentul de față, pentru că eu mai am de muncit până să am dreptul de a te ține o armă.
Dar pentru sufletul meu chiar aș dori să știu.
Alin 5.45
Nou membru

Mesajde Adrian_Dumitru pe 06 Feb 2024, 14:35

Alin 5.45 scrie:
sean scrie:Ce topic instructiv... :lol:

Ai venit la fix, daca dorești facem și o prezentare
. Sunt Alin, cel mai BUN și consacrat SNIPER de aici, cel puțin în mintea mea că în realitate mai am de muncit până o să devin vânător măcar.
Lăsând autoironia deoparte am o întrebare pentru cei mai ,, bătrâni" de aici pentru că ei au cea mai multă experiență de viață și cunoștințe:
După ce o să devin vânător, nu există cineva de pe grup care să mă învețe să trag la câteva sute de metri? Avem un poligon la Botoșani de 500 metri și încă câteva in țară de 200+. Dacă aveți cunoștințe care ar fi dispuse să vină contracost cu mine în poligon și să mă învețe puțină balistică încât să reușesc sa nimeresc ceva la distanta aia, e perfect.
Cum a spus și Vio mai sus: că generației noi le place să simplifice lucrurile cât mai mult și să fie ușor de înțeles. În cazul meu a avut dreptate pentru că exact asta am de gând să fac, cu cât simplifici un lucru mai puțin, îl faci să aibă gradul minim de dificultate și să l bagi la cap cât mai repede, părerea mea.
Și o să bag la cap și cu magnumurile, ca începător nu prea ai ce să faci cu ele , nici ca expert nu poți face mare lucru în România pentru că nu ai unde să tragi la peste 1000 m și dacă te duci la un concurs unde este permis trasul la peste 1000 m ce să vezi, nu e permisa muniția magnum....
O să încep cu 30 06 pentru că este un calibru arhisuficient pentru România, la puterea pe care o are muniția este relativ ieftină, și cu gloanțele potrivite e potrivită și pentru tragerea la distanță cum doresc eu la câteva sute de metr,i în poligon desigur.
Rămâne întrebarea de mai sus în legătură cu acea cunoștință care e dispusă să mă învețe cum să trag la distanță precis, contra cost desigur că nu ți oferă nimeni informațiile pentru care a muncit mult timp pe gratis. Dar asta e o întrebare pusă în vânt în momentul de față, pentru că eu mai am de muncit până să am dreptul de a te ține o armă.

Salutare tinere.
La Botoșani sunt 2 poligoane de 300m, nu de 500m.
Pentru trasul la distanta asta sunt in poligon instructori care te invata ce ai de făcut ca sa nimeresti o coală de hârtie de marimea A4. Pentru chestii de finețe, de ținte de sub 1 MOA trebuie să lucrezi singur.
Dacă nu ai deja arma ta și munitia ta cu care sa experimentezi toata aceasta discutie este inutilă, doar un consum de energie și nervi.
Până atunci ne vedem la poligon in fiecare weekend.
CZ 75 SP-01 Shadow 9x19
TIKKA T3X TAC A1 308Win
SADU 7,62X39 MAGPUL
CZ SHADOW 2 9x19
Adrian_Dumitru
Membru important

Mesajde Sorin Baciu pe 06 Feb 2024, 16:14

Alin 5.45 scrie:După ce o să devin vânător, nu există cineva de pe grup care să mă învețe să trag la câteva sute de metri

Prin 2016 daca tin bine minte am deschis un subiect pe forum despre : long range shooting ... Marksman
arunca un ochi acolo, poate te ajuta informational , fara practica pe arma .."frectie la picior de lemn "
Sorin Baciu

Mesajde Alin 5.45 pe 06 Feb 2024, 16:49

,,,Prin 2016 daca tin bine minte am deschis un subiect pe forum despre : long range shooting ... Marksman
arunca un ochi acolo, poate te ajuta informational , fara practica pe arma .."frectie la picior de lemn "[/quote]"

Având în vedere că eu o să frecventez poligoanele cum am făcut o și până acum, n-aș zice că e frecție la picior de lemn, trageri tot o sa fac ,nu cu arma mea cei drept dar tragerile și antrenamentul o sa existe.
Alin 5.45
Nou membru

Mesajde popaliviu pe 06 Feb 2024, 20:06

Sorin Baciu scrie:No bine lume , si eu daca vreau sa vanez cu 338Lapua , care este problema :))..ma intitulez Sorin Baciu [-( :D ...sau Marksman cum intram vreo 7 ani in urma pe forumul asta
si imi place sa vad cum explodeaza prepelita cand o lovesc , ca o'mai si lovesc uneori nu tot timpul tre'sa recunosc =)) ,

Domnule Sorin, (în cazul în care nu glumești) dacă îți face plăcere să tragi într-o pasăre ca să o vezi cum explodează, cred că nu ar trebui să deții arme de foc :)). Poate o vizită la cineva de specialitate îți rezolvă plăcerea :ymsmug:
12, 16, 9mm, .223, .30-06
popaliviu
Veteran

Mesajde Alin 5.45 pe 06 Feb 2024, 20:40

popaliviu scrie:
Sorin Baciu scrie:No bine lume , si eu daca vreau sa vanez cu 338Lapua , care este problema :))..ma intitulez Sorin Baciu [-( :D ...sau Marksman cum intram vreo 7 ani in urma pe forumul asta
si imi place sa vad cum explodeaza prepelita cand o lovesc , ca o'mai si lovesc uneori nu tot timpul tre'sa recunosc =)) ,

Domnule Sorin, (în cazul în care nu glumești) dacă îți face plăcere să tragi într-o pasăre ca să o vezi cum explodează, cred că nu ar trebui să deții arme de foc :)). Poate o vizită la cineva de specialitate îți rezolvă plăcerea :ymsmug:

Sorin a spus că e din Canada, alte legi și distracții o avea pe acolo, nu știm noi românii :))
Alin 5.45
Nou membru

Mesajde unknown pe 06 Feb 2024, 20:53

Off Topic:
Imi cer scuze ca intervin si sunt pe langa subiect dar nu am putut sa ma abtin si vreau doar sa aplaud "atitudinea" si "rabdarea" de care au dat dovada veteranii....sincer sa fiu, nu ma asteptam

@Alin 5.45 ma bucur daca ai inteles un pic cum stau lucrurile pe aici ...pare ca te-ai mai domolit si tu un pic...vei vedea ca o sa ai mai mult de castigat asa
unknown
Membru activ

Mesajde Sorin Baciu pe 06 Feb 2024, 21:04

Alin 5.45 scrie:
popaliviu scrie:

Sorin a spus că e din Canada, alte legi și distracții o avea pe acolo, nu știm noi românii :))

Da ..Da ma dus mama la doctor cand eram de o scheoapa sa vada ce este cu mine ca aveam aptitudini sadice , tendinte de masochism :).. A spus doctorul ca nu prea are ca sa sa i mi faca .. sti cum canta Lady Gaga . Born this way !.. Este bine ca nu stiu sa trag ca daca as si nimeri....:) [-(
Sorin Baciu

Mesajde Alin 5.45 pe 06 Feb 2024, 21:12

Lasă Sorine, atâta timp cât n-ai apărut pe la știri poți sta liniștit și exploda păsări :lol: dar cu 338 lapua mi-e milă de portofelul tău că lapua e al naibii de scumpă și pe la voi =))
Alin 5.45
Nou membru

Mesajde CCM pe 06 Feb 2024, 23:27

Ce doamne iarta-ma facem noi aici, stimati colegi? pai asta e bataie de joc - si de forum si de membrii lui, punct.
Rog admin sa il dea afara pe stimabilul - si sa mute topicul pe planeta, unde ii este locul.
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
CCM
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 07 Feb 2024, 00:01

Nici mie nu îmi vine să cred ce se petrece la acest topic și cum de acesta nu este trecut la maimuțe, iar onor inițiatorul nu este trecut în rezervă. Este o glumă proastă ceea ce se întâmplă!
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde Septimiu pe 07 Feb 2024, 08:39

Intru pe diverse forumuri de foarte multi ani dar pana acum nu am vazut vreun forum cu moderatori mai inactivi decat aici. O spun de mai multa vreme, pe mai multe topicuri, ca este nevoie de moderatori care sa se ocupe serios de "curatenie" dar se pare ca nu se doreste acest lucru.
Acum cateva luni am postat un link unde explica ce setari se pot face astfel incat sa se limiteze sectiunile in care pot posta userii noi dar nu a interesat pe nimeni.
Pacat!
12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Septimiu
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde Ghinda pe 07 Feb 2024, 09:27

Păcat că nu intră pe secțiuni din ale mele!
Ghinda
Veteran

Mesajde Alin 5.45 pe 07 Feb 2024, 12:48

Ce aveți toți cu moderatorii acum ? Am râs la o gluma, gata v-ați supărat și să-mi de-a topicul pe planeta?
Înțeleg că Sorin a făcut o glumă de-a dreptul proastă zicând că e sociopat, nebun și îi place să vadă păsări explodând când trage cu 338 lapua dar reactia voastra a fost de-a dreptul exagerată, asta cred că m-a amuzat cel mai tare.
Nu e forum in care sa postezi că explodezi în păsări dar de neplăcerea pe care v-a creat-o Sorin până la a ajunge să doriți trecerea topicului in planetă e cu totul altceva.
N-ați înțeles nimic unii până acum din ce s-a vorbit pe aici, pentru că a venit un începător care învățat ceva, toate acestea nefiind în zadar.
Eu am înțeles multe: fara magnum pentru începători.
Prezentarea din partea mea care nu prea a existat.
Topicul deschis de mine trebuia intitulat altfel și nu mai existau discuții.
Ca sa ajung unde doresc eu trebuie mult antrenant și munca (ceea ce o sa și fac prin poligoane până obțin armă).
Deci sa înțeleg că cei care ați sărit în sus ați făcut-o pentru că am râs la o gluma și am învățat multe detalii importante, nu?
Alin 5.45
Nou membru

Mesajde CCM pe 07 Feb 2024, 13:21

Nu ai inteles absolut nimic.
Dar de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.
As putea sa parafrazez un mare dramaturg roman, gen: "amice, esti idiot!" - dar prefer sa nu o fac, pt ca nu are nici un rost.
Moderator, admin, hai cu matura; iar in absenta maturii, propun tuturor colegilor sa ignore orice alte postari ale "onorabilului".
Nu se poate asa.
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
CCM
Veteran

Mesajde Alin 5.45 pe 07 Feb 2024, 13:39

CCM scrie:Nu ai inteles absolut nimic.
Dar de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.
As putea sa parafrazez un mare dramaturg roman, gen: "amice, esti idiot!" - dar prefer sa nu o fac, pt ca nu are nici un rost.
Moderator, admin, hai cu matura; iar in absenta maturii, propun tuturor colegilor sa ignore orice alte postari ale "onorabilului".
Nu se poate asa.

Paragraful cu ,,gen" ți se potrivește ție pentru că nu ești în stare să ajuți un începător (nici nu ai fost, până acum mi-au ,,luminat" mintea alți veterani de aici).
Nu mai ruga pe nimeni, că dacă tot ești așa mare ,, gospodină" poți da singur cu matura prin casă, aici, pe acest forum in acest subiect nu ai niciun drept de a da tu cu matura!
Alin 5.45
Nou membru

Mesajde MAZILU MARINEL pe 07 Feb 2024, 14:00

Va multumesc ca existati, imi faceti zilele mai frumoase cand va citesc comentariile! :) :D :lol:
MAZILU MARINEL

Locaţie: Râmnicu Vâlcea

Mesajde Sorin Baciu pe 07 Feb 2024, 14:48

Ce am scris mai sus despre.338 lapua si ca trag la pasari , despre faptul ca sunt sociopat ( psihopat)cum vreti voi sa o numiti ,a fost doar o gluma :), si cred ca trebuie tratata ca atare . Foloses 338 Lapua pentru long range nici decum pentru pasari. Eu nu m-am suparat ca comentariul de mai sus ca ar trebui sa caut ..control de specialitate , de acea am facut gluma despre sochiopatie. Imi cer scuze daca am trecut limita , stiti vorba aia .
Sa traiti bine '!! :D
Sorin Baciu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii despre munitii, caracteristicile lor, performante