Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 29 Apr 2026, 05:02
|
|
|
Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .
Moderator: liviur
de Cristianu pe 27 Sep 2025, 18:41
jhonny scrie:@violiv
Multumesc de info. Asa este, la Glock e ok. Beretta in principiu ok, pot obtine hartiuta, daca ma decid. La HK nu stiu, o sa sun pentru info suplimentar. Sper sa mearga, deocamdata HK pare prima optiune personala intre polimerice.
Salutare, De unde mai exact se obtine hartia? De la producator sau de la armurier? Plus de asta mai e nevoie de inscrierea in asociatia de colectionar si atat? Mersi!
-
Cristianu
-
de jhonny pe 29 Sep 2025, 12:05
Hartia prin care arma se preteaza detinerii pe colectie au trimis-o cei de la Glock Romania, prin intermediul vanzatorului armei. Daca nu ai deja min. 5 arme, ai nevoie de o adeverinta de membru intr-o asociatie nationala a colectionarilor de arme (A.N.C.A., de exemplu). Desi aveam peste 5 arme, m-am inscris anterior si intr-o asemenea asociatie.
-

jhonny
- Membru important
-
- Locaţie: Tg. Mures
de yoghi pe 01 Oct 2025, 01:27
Pt a deveni colectionar( sa primesti atestatul de colectionar de la politie)
Trebui sa fi membru intr_o asociatie ,prin doua variante : Ai 6 luni vechime in asociatie sau ai deja 5 arme in permis si Esti membru de ieri.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel, Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
-

yoghi
- Veteran
-
- Locaţie: Romania
de AdiP pe 06 Apr 2026, 11:48
Salut! Ma intereseaza un Walther PDP de 4'' Full Size si nu gasesc niciunde sa il "simt" macar in mana, daramite sa mai si trag cu el. Peste tot unde am gasit pe net in Romania nu il au si nici nu il mai aduc, am sunat cam la toti. L-am gasit la un pret foarte bun pe Frankonia in Germania doar ca habar nu am cum il pot obtine. Dezavantajul la modalitatea asta e ca nici macar in mana nu il pot tine inainte de cumparare. Asadar, daca stiti pe cineva care are, rogu-va sa imi dati si mie de veste.
-

AdiP
-
- Locaţie: Bucuresti
de Ghinda pe 06 Apr 2026, 12:14
Încearcă pe la poligoane.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
de AdiP pe 06 Apr 2026, 12:56
Am incercat, nu au! Nu inteleg ce e asa de greu de procurat, se face in Germania, nu e o fabrica obscura intr-un colt uitat de lume... In schimb, toata lumea imi zice de Glock... deja nu mai suport, NU vreau Glock! Toata lumea are pistolul asta, il stiu, e bun, nu-mi place! 
-

AdiP
-
de Sly_Fox pe 06 Apr 2026, 13:47
De ce te miri că nu găsești în România? Lege restrictivă în domeniul deținerii armelor, poligoane de le numeri pe degete, o grămadă de condiții aiuristice pentru a deține un pistol, chiar și pentru cei care au arme lungi, vânzări de arme noi într-un an care nu echivalează nici măcar pe cele realizate de magazinul din colț de pe o stradă dintr-o țară ne-securistă. În România cumperi ce găsești, nu ce vrei. Cât privește afirmația că toată lumea are pistolul Glock, este mică tare „lumea” aia în România. Nu toată lumea are, doar un foarte mic procent din „lume” are un pistol. Adunate la grămadă, nu strângi nici câte găsești într-un colț de la o expoziție de arme.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de alinboboc pe 06 Apr 2026, 16:47
@AdiP, de ce este asa de greu de procurat? Simplu, este o arma de foc, iar importurile au un altfel de regim decat cele obisnuite. Comanda la orice armurier o arma scurta cunoscuta pe piata, Beretta de exemplu si ai sa vezi ca astepti minim 6 luni. In momentul in care se face un import de arme, nimeni nu ti aduce o singura arma, poate sa fie fabrica la Varna de exemplu. Referitor la Glock, asa am spus si eu: de ce Glock? Pana am pus mana pe el si am tras. Si ghici ce? L -am cumparat .
-
alinboboc
- Veteran
-
- Locaţie: bucuresti
de CCM pe 06 Apr 2026, 17:35
ca iti place o arma sau alta e o chestie pur personala; in ceea ce priveste importurile, AlinBoboc a explicat de ce si cum, in Romania nu se stocheaza importatorii cu arme pe care nu stiu cand si daca le vor vinde; PDP e un pistol excelent, da; daca il vrei neaparat, astepti pana il aduce un importator; si platesti probabil un avans inainte; Glock este o arma excelenta pe care eu unul o iubesc indiferent ca este 19, 17, sau oricare alta varianta; daca as gasi disponibil pe stoc, as lua fara ezitare Glock in situatia in care nu mi-ar fi convenabil sa stau 6 luni sau un an dupa un PDP; in afara de un tragaci ceva mai bun, nici o diferenta intre Walther PDP si Glock; m-as uita si la SIG pro, am 226 si 228 - si isi merita banii, dupa mine; insa din nou, e f subiectiv, fiecaruia ii place altceva si e normal sa fie asa. Apropos de cont trezorerie: vulpea desteapta a subliniat ceva important cand l-a sters, regulile de utilizare ale forumului; apreciem ca le respecti si iti uram bun venit; ne-am dori ca toti noii membrii sa le citeasca cu ceva atentie inainte sa posteze whatsoever.
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
-
CCM
- Veteran
-
de AdiP pe 06 Apr 2026, 19:10
Da, mi-am dat seama ca face sens sa nu fie public contul din simplul considerent ca poate se schimba peste ceva timp. Revenind la PDP, alaltaieri am tras cu gen6 17 si G45. Fiind noi, nu prea erau "lasate" si un 17 gen 5 le-a dat lectii. Oribil tragaci. Sunt constient de calitatile si punctele forte ale Glock dar stii cum e cu gustul omului iar decizia e luata dupa o documentare serioasa, fiind cam in aceeasi oala. Am mai intrebat stanga/dreapta, m-au sfatuit sa scriu direct vanzatorului ca sigur au mai trimis si-mi ramane mie sa il iau din vama. Daca nu reusesc cu pdp, un g45 va fi cu siguranta...
-

AdiP
-
de CCM pe 06 Apr 2026, 19:32
45 e probabil cel mai polivalent Glock; nu ai cum sa te pacalesti cu el; un coleg al nostru are; ca sa imbuntatesti tragaciul, intreaba-l pe colegul Crehtu, el stie f bine de fineturi la pistoale; dar nu prea ai cum sa te pacalesti indif ca alegi Glock, PDP, SIG; sau Canik.
-
CCM
- Veteran
-
de CCM pe 06 Apr 2026, 19:36
si cel mai important lucru: nu te grabi sa sari pe unul sau pe altul; e timp; dupa ce il ei, o sa stai cu el mult mai mult decat te gandesti acum; daca m-ai intreba, ti-as raspunde: Glock, sau revolver; la revolver, deschidem cutia
-
CCM
- Veteran
-
de AdiP pe 06 Apr 2026, 19:39
Apropo de frumusete... CZ Shadow 2 e... demential! Doar ca e foarte greu pentru carry... O sa incerc cu PDP, daca nu-mi iese sau se dovedeste o mizerie, iau si un G45, au loc ambele in dulap, nu s-or certa.
-

AdiP
-
de CCM pe 06 Apr 2026, 19:50
stai sa vorbim de acelasi lucru! CZ shadow 1 sau 2 sau Orange, sau 85 chiar, nu sant arme de carry decat daca nu se poate altfel, astazi cel putin; odata a fost odata; astazi exista o gramada de optiuni; in principiu orice se poate, da; insa: vrei arma de tir? Orange, sau Pardini, exceptionale; sau un revolver; de carry? nu, in nici un caz, ai Glock variante gramada, SIG 365, etc; sint multe; ce anume iti trebuie? PDP e arma de carry si/sau de tir eventual, desi un Orange sau un Pardini va fi intotdeauna mai bun; utilizarea decide alegerea.
-
CCM
- Veteran
-
de alinboboc pe 06 Apr 2026, 20:19
@AdiP, daca te hotarasti sa ti cumperi Glock, te pot pune in legatura cu un armurier care are inclusiv Glock gen 6. Si apropos de Gkock 45, il am, iar daca din varii motive nu te obisnuiesti cu tragaciul, care -i cam tare ce-i drept, poti face un upgrade la tragaci si nu ai vezi nici o diferenta intre Glock sau un Shadow 1/2 Orange samd. Indiferent ce arma scurta ai sa alegi, mergi in poligon si trage sa vezi cum te impaci cu arma. Nu sa o pipai in magazin, nu tras la rece. Trage efectiv cu arma, este f mare diferenta intre o arma scurta si una lunga.
-
alinboboc
- Veteran
-
- Locaţie: bucuresti
de violiv pe 06 Apr 2026, 21:22
AdiP scrie:Am incercat, nu au! Nu inteleg ce e asa de greu de procurat, se face in Germania, nu e o fabrica obscura intr-un colt uitat de lume... In schimb, toata lumea imi zice de Glock... deja nu mai suport, NU vreau Glock! Toata lumea are pistolul asta, il stiu, e bun, nu-mi place! 
Sa stii ca nici eu nu voiam Glock. Dar de vreun an tot ma gandesc ca nu mi-ar strica unul ... doar aparitia lui VI asa repede dupa V ma mai tine nehotarat. Cu atat mai mult cu cat am avut prilejul sa trag cat am vrut cu unele modificate pe ici pe colo exact cat trebuie si nu ma mai uit la ele chiar stramb. Acu', eu trag cu ele de placere ... nici nu le port cu mine, nici nu trag in competitii si ca-mi place sau nu are si o mare doza subiectiva. De ex., cu toate calitatile pe care nu le contest deloc, mie imi plac mai mult decat CZ ... TT si P38  Asta desi am doua CZ si numai cate unul din cele pomenite As lua un Glock mai ales pentru ca nu am nicio "polimerica" si astea se pot lua si "pe colectie". Revenind la problema ta: il poti importa singur sau prin intermediul unuia din armurierii din Ro care aduc si cate o arma la comanda (de ex., cei din Reghin) E neplacut pentru ca dureaza cateva luni si adaugi vreo 400 € la pretul din magazin. Nu am tras niciodata cu ele dar am auzit multe pareri bune despre polimericele de la CZ. Pareri de la posesori care chiar le poarta zi de zi. Si astea se gasesc aproape continuu pe stoc in Ro. Si sint si ieftine. E drept ca nu arata asa OZN ca ce vrei tu...
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de AdiP pe 06 Apr 2026, 22:33
Multumesc tuturor de feedback! O sa plec in mai intr-o tura de Europa pe moto si e imposibil sa nu gasesc un poligon in care sa trag cu PDP, Canik, CZ, in Cehia stiu unul care le are. Ma voi decide dupa ce trag cu toate, desi G45 e locul 2 pe lista... Multumesc CCM de info, nu va fi de tir decat ocazional, 1,2 iesiri pe luna la un poligon, va fi un allrounder, cate un pic din toate. Multumesc Alin, te contactez daca ai mei colegi nu ma trimit bine pentru Glock. Multumesc, Vio, daca pata pusa nu ma va lasa deschis la alte optiuni, cu siguranta il voi importa singur, am mai vorbit stanga/dreapta si nu e mare inginerie.
-

AdiP
-
de Ghinda pe 07 Apr 2026, 07:31
Ia uite! Ai și moto! Ce neam? Mai suntem pe aici cu mobre.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
de AdiP pe 07 Apr 2026, 07:44
Pfaa... daca deschidem subiectul moto... nu terminam 3 zile...  Am un S1000RR, un R1250GS Adv, un KTM 690 SMCR si o mizerie de scuter. Ca sa fie cadrul perfect, vara plecat cu moto, iarna cu pusca... 
-

AdiP
-
de CCM pe 07 Apr 2026, 12:07
Ai ceva marfa pe 2 roti! banuiesc ca pleci la tura aia prin Europa cu GS-ul? ar fi tare cu RR-ul! oricum, sa le tii bine pe roti si enjoy the trip! am avut GS mai demult, acum italianca si americana; GS-ul e briceagul elvetian, bun cam la toate, mai putin nisip si noroi; acolo, KTM e rege! mai ales mono. Bun venit in cele doua cluburi!
-
CCM
- Veteran
-
de AdiP pe 07 Apr 2026, 19:01
Da, cu GS-ul... vreo 10 -15 zile, in mare Ungaria, Austria, Croatia.... si cobor pe coasta dalmata pana in Grecia, Turcia, Bulgaria... si acasa. Am scris celor de la Frankonia si mi-au raspuns, ma costa intre 500 si 600 eur transportul cu avionul, plus traduceri legalizate... ies pe la 1300-1400 total. As mai lua un Glock de banii astia 
-

AdiP
-
de Ghinda pe 08 Apr 2026, 05:12
CZ nu te coafează? Eu pe Sportster călare.
-
Ghinda
- Veteran
-
de Azmodan pe 11 Apr 2026, 09:51
stradef a avut PDP de vanzare: https://shop.stradef.ro/produs/walther-pdp-compact-4/s-au terminat, dar o sa mai aduca. trebuie rabdare in orice inseamna achizitia de arme in romania de testat...nu stiu nici eu unde. dar sigur sunt oameni care au.... (eu am tras cu un PDP SF)
-

Azmodan
- Membru important
-
- Locaţie: Cluj
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori