Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 13 Noi 2025, 21:55

Fazan 2025-2026

Nu mai putin importanta aceasta sectiune - de fapt este painea noastra de toata zilele - a acelora care pot accesa rata , gasca sau sitarul mai rar . Totusi trebuia sa scoatem in evidenta importanta nobila a acelor specii . Va ascultam pe aceste subiecte si va asiguram ca suntem la fel de interesati !

Moderator: Sly_Fox

Fazan 2025-2026

Mesajde Ciprian™ pe 14 Oct 2025, 13:44

Buna ziua dragi colegi, caut si eu coleg cu care sa ies la o vanatoare (fazan in principal) in jurul Bucurestiului. Colegii mei din asociatie sunt mai departe (dpdv geografic si nu prea au chef sa iasa) iar in zona mea nu cunosc vanatori.

Din ce am discutat, se pare ca sunt destui vanatori care cauta colegi pentru grup restrans, asa ca mi-am luat inima in dinti si am scris aici.

Eu locuiesc in zona de nord si caut sa ies din pe unul din pe din apropiere (Tunari, Saftica - in zona de nord etc). Din cate stiu, aceste fonduri apartin de AVPS Lunca.
Daca mai sunt colegi in situatia mea, va rog sa continuati topicul :), asa ne mai cunoastem si noi.

Va multumesc, cu stima!

P.S. Nu vreau sa umplu frigiderul, experienta in sine este partea cea mai frumoasa. O:-)
Ciprian™

Re: Fazan 2025-2026

Mesajde Ghinda pe 15 Oct 2025, 08:08

Sper să găsești!
Au ceva fazan pe acolo.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Ciprian™ pe 15 Oct 2025, 17:53

Multumesc pentru incurajari :)
Ciprian™

Mesajde robert.tita pe 22 Oct 2025, 12:44

Salut Ciprian, fazan este peste tot in jurul Bucurestiului, mai mult, chiar in inima Bucurestiului, vad de cel putin 3 ori pe an in parcul Izvor sau in curte la Casa Poporului :)) .
Cel mai bine este sa mergi la vanatoare la iepure cu grupa, inteleg ca esti la grupa Bucuresti, acolo vei cunoaste tovarasi de vanatoare.Nu mai este mult pana la 1 noiembrie.Bafta
robert.tita

Mesajde Ciprian™ pe 23 Oct 2025, 15:06

Multumesc frumos Robert,

Eu nu apartin de nicio asociatie din Bucuresti de aceea am scris aici.
Insist totusi pe fazan, pot extinde aria de interes si mai in nord :D

Va multumesc! :ymhug:
Ciprian™

Mesajde Sly_Fox pe 23 Oct 2025, 23:36

În chestiunea de interes pentru tine există un factor major pe care nu știu dacă l-ai luat în calcul: încrederea. Încrederea în partenerul de vânătoare se capătă foarte greu, în ani de zile, de cele mai multe ori vânătorii preferând să meargă la vânătorile în grup restrâns cu același amic sau grup de amici. Eu unul nu aș merge la vânătoare în grup restrâns cu o persoană pe care nu o cunosc extrem de bine, așadar în niciun caz nu aș ieși cu tine la o vânătoare de fazan. Există și reversul medaliei, siguranța și încrederea ta. Nu știu cât preț pui pe siguranța ta la vânătoare, dar ce te faci dacă dai peste unul care merge cu arma închisă, cartușe pe țeavă și siguranța trasă pe foc. Dacă eu sunt vreun tembel care flutură arma în toate părțile și umblu cu acea armă extrem de neglijent, cu țevile îndreptate, din când în când, spre scăfârlia ta? Am văzut și astfel de oameni, așa cum am văzut și focuri scăpate printre doi vânători de către un al treilea din grup. Mai pe la începuturile în ale vânătorii, pentru că apoi am ieșit doar cu persoane în care am avut încredere. În ultimii 10 ani am avut ca partener de vânătoare un singur vânător pe cale îl cunosc de mai bine de 25 de ani.
La grupă nu prea ai încotro și te descurci cum poți, mai pe flancuri, „ochești” și te ferești de idioți (din acest motiv nu mai merg la grupă de mult timp), dar la grup restrâns chiar ai de ales. Nu mai căuta parteneri de vânătoare de ocazie, mergi cu cei pe care îi cunoști și în care ai încredere, deși un anumit risc există oricând, cu oricine, dar cel puțin în astfel de situație riscul se reduce semnificativ.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde Ciprian™ pe 24 Oct 2025, 08:30

Salut Sly_Fox,

Multumesc pentru feedback-ul onest.

Un vanator din scoala veche m-a atras spre ale vanatorii, insa omul s-a accidentat si sta pe dreapta. :roll:
Nu vreau sa ies cu grupa, din motivele foarte bine punctate de tine! Este stiut ca unde-s multi niciodata nu e bine. Caut oameni de calitate. Problema este ca nici eu nu am multa experienta sunt la inceput (poate asta este partea cea mai grea) dar nu ma las batut, merg inainte.

Gasca mea este rasfirata prin toata tara iar programul meu este full si din cauza asta caut colegi cu care sa ies ocazional in zona Bucurestiului. Daca nu gasesc oameni, nu este nici asta o problema, exista solutii.

Posibil sa imi achizitionez o arma cu teava ghintuita si ma mut pe alt tip de vanat, acolo este mai costisitor dar mai simplu si daca prind un caprior sau daca ma ajuta portofelul poate un cerb o data pe an, ma declar multumit.

Ce apreciez foarte mult este faptul ca au fost colegi de forum care au raspuns si nu au lasat mesajele mele sa atarne in eter :-bd

Va multumesc!
Ciprian™

Mesajde Clujeanul pe 24 Oct 2025, 08:41

Faci un caine bun de rate si de fazani si te cheama altii pe tine la vanatoare.
Clujeanul
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde Ciprian™ pe 24 Oct 2025, 09:09

Clujeanul scrie:Faci un caine bun de rate si de fazani si te cheama altii pe tine la vanatoare.
:lol:
Ciprian™

Mesajde bogdan_andrei pe 24 Oct 2025, 10:24

Ciprian™ scrie:
Clujeanul scrie:Faci un caine bun de rate si de fazani si te cheama altii pe tine la vanatoare.
:lol:

Salutare,Ciprian!
Uite, aici ai o solutie sau macar un punct de inceput.
Orisicum, vanatoarea la "picior" , fara caine....nu are niciun farmec si nicio satisfactie, dupa mine.
Te sfatuiesc sa nu te dai batut; orice inceput e dificil iar increderea de care vorbea un coleg mai sus, se dobandeste,se construieste.
p.s. Daca ajungi prin VN, te iau eu la o vanatoare, cu tot tacamu" inclus. asa ca... :ymhug:
(macar sa putem seta asteptarile corect ).

Inima buna!
bogdan_andrei
Nou membru

Mesajde Sly_Fox pe 24 Oct 2025, 10:40

Ciprian™ scrie:Salut Sly_Fox,

Gasca mea este rasfirata prin toata tara iar programul meu este full si din cauza asta caut colegi cu care sa ies ocazional in zona Bucurestiului.

Atunci când amicul sau amicii din grupul restrâns nu au fost disponibili pentru o ieșire la un fazan sau la o gâscă, eu am apelat la altă soluție. Am vorbit cu pădurarul de vânătoare al fondului pe care doream să ies, iar pe autorizație îl treceam pe el, pentru a îndeplini acea cerință de minim doi vânători. Astfel pădurarul de vânătoare stătea la mașină, iar eu umblam cu câinele după fazani. Și partidele acelea au fost memorabile, liniște, câinele lucra doar pentru un vânător. Poți lua în considerare și această variantă, având în vedere faptul că majoritatea pădurarilor de vânătoare sunt și vânători în cadrul asociațiilor la care lucrează. În opinia mea este o soluție mult mai bună.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde Ciprian™ pe 24 Oct 2025, 13:24

Atunci când amicul sau amicii din grupul restrâns nu au fost disponibili pentru o ieșire la un fazan sau la o gâscă, eu am apelat la altă soluție. Am vorbit cu pădurarul de vânătoare al fondului pe care doream să ies, iar pe autorizație îl treceam pe el, pentru a îndeplini acea cerință de minim doi vânători. Astfel pădurarul de vânătoare stătea la mașină, iar eu umblam cu câinele după fazani. Și partidele acelea au fost memorabile, liniște, câinele lucra doar pentru un vânător. Poți lua în considerare și această variantă, având în vedere faptul că majoritatea pădurarilor de vânătoare sunt și vânători în cadrul asociațiilor la care lucrează. În opinia mea este o soluție mult mai bună.
:-bd Multumesc frumos pentru idee!
Ciprian™

Mesajde Clujeanul pe 24 Oct 2025, 15:36

Ălea vremuri o apus.
Mare-mare-mare atenție pe ce autorizație apari ca participant sau ca îndreptățit să participi.
Clujeanul
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde Ciprian™ pe 25 Oct 2025, 17:07

Multumesc pentru informatii.
Voi tine cont.
Ciprian™

Mesajde Ghinda pe 28 Oct 2025, 18:45

Am ieșit duminică. Prima făzăneală!
Plăcut tare!
Sărit ceva cocoși, am băgat km de canale. Din păcate pârloagă zero, să cauți în tihnă.
Câinii și-au făcut treaba și damblaua!
La fel și noi!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde zeb stump pe 29 Oct 2025, 08:36

Eu am ieşit duminica trecută, uscăciune mare, aşa că numai pe la canalele cu ceva apă am gasit fazani, în pârloage sau porumbisti (culese sau nu), nu am gasit mai nimic, cum treceam un canal, cum săreau fazaneii...A fost frumos să incep sezonul cu un dubleu :mrgreen:
zeb stump
Veteran

Locaţie: Rm.Vilcea

Mesajde Ciprian™ pe 29 Oct 2025, 19:34

@Zeb stumb
@Ghinda
Sa va fie de bine iesirea! Si la cat mai multe iesiri frumoase!
Eu inca sunt in cautarea unui coleg pentru zona Bucuresti. :roll:

Poate poate :)
Ciprian™

Mesajde Ciprian™ pe 31 Oct 2025, 20:30

Dragi colegi,

Daca mai sunteti cate unu' ratacit si cautati un partener de vanatoare la fazan(in zona Bucresti - Ploiesti), ma gasiti aici :)

Toate bune!
Ciprian™

Înapoi la Fazan , potarniche , turturica , in general vanat mic cu pene cu sau fara pasaj