Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 13 Noi 2025, 09:28
|
|
|
Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .
Moderator: liviur
de DART pe 12 Noi 2025, 11:37
Va salut domnilor! As putea sa cumpar o arma cu actiune Mauser(M98 sau K98 nu stiu si pt. ca nu cunosc evolutia actiunilor Mauser in timp) cu pasoane Yugoslave.Fabricata in anul 1992 si cumparat in anul 1993 in calibru 30 06.Netrasa care a stat si sta la conservare! As ruga seniori de pe forum sa-mi explice cum s-a ajuns la aceasta "combinatie"?Daca are cineva ceva asemenator?Daca da,ce parere are despre arma? Imi doresc de mult o arma cu o actiune Mauser si ma gandesc sa iau in considerare achizitia ei daca stiu mai multe despre subiect! Multumesc  
-

DART
- Veteran
-
- Locaţie: Timisoara
de Sly_Fox pe 12 Noi 2025, 18:26
Poți pune și o poză cu arma în ansamblu? Din poze pare a fi o K98 „Yugo” de captură și nu un M24. Are și lăcașul pentru „clip-ul” cu ajutorul căruia se introduc cartușele în magazie, dar trebuie văzută toată arma. Nu prea am putut distinge ce fel de marcaje sunt alea. Posibil să fie un Mauser K98 german de captură convertit la 30-06 și marcat cu marcaje sârbești. Dar în acest caz ar fi trebuit să fie șterse marcajele germane (poate au fost doar parțial, gen simbolul de pe culată etc). La fel, anul fabricației în acest caz nu prea are cum să fie 1992. În anul 1992 mai făceau arme cu lăcaș pentru introducerea „clip-ului”? Mă îndoiesc! Poate în 1992 au fost operate modificări, recalibrată (ori poate schimbată țeava?). Pe piață mai sunt arme de captură K98 cu marcajele originale șterse și înlocuite cu marcaje sârbești, cel mai des și cu inscripția Preduzece 44. La asta nu apare această inscripție, ci apare 98. Au mai fost și astfel de exemplare apărute la vânzare. Dacă arma este „netrasă” cum spui tu, adică arată bine, poate de colecție nu ar strica. Mai întreabă, mai caută detalii, dar repejor, că altfel, dacă este OK, ți-o suflă altul. La ce preț? Și mai pune niște poze suplimentare. Seriile sunt la fel pe toate componentele, țeavă, culată, închizător, pat?
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de DART pe 13 Noi 2025, 07:06
Multumesc pentru informatii si pt.timpul tau! Mai am 3 imagini(una mai putin clara dar edificatoare in ce priveste boltul care este unul " controlled feed " ) Nu m-am uitat daca seriile sunt aceleasi pe toate componentele dar pot sa o fac ! Da, are și lăcașul pentru „clip ” ... mergand doar pe aceasta idee eu cred ca actiunea este fabricata in "vechea germanie" iar ca arma intreaga a fost produsa in fosta Yugoslavie si acestia si-au pus pansoanele(marcajele) lor!Acum de unde au avut aceste actiuni Mauser... !?    si marcajele Yugoslave folosite pana in anul 1992  Cam asta ar fi Sly_Fox ... daca crezi ca ti-ai facut o parere sunt aici sa o "ascult"!
-

DART
- Veteran
-
- Locaţie: Timisoara
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] şi 43 vizitatori