Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 02 Dec 2025, 11:13
|
|
|
Topic pur informativ, destinat celor care vor sa imbratiseze aceasta nobila arta si nu stiu care sunt etapele de parcurs.
de WinstonChurchill pe 30 Noi 2025, 19:15
Buna ziua,
In vara acestui an, am depus cererea pentru autorizarea pentru procurarea primei arme.
Bineinteles, ca am avut totul in regula, cazier curat, fisa medicala, aviz psihologic, cutie metalica etc. Mentionez ca este vorba despre arma din categoria B, pistol neletal, cu proiectil de cauciuc.
Dupa 2 saptamani, au venit 2 politisti pentru a verifica cutia metalica si mi-au pus cateva intrebari despre vecini, mi-au spus ca e tot ok din partea lor.
Dupa ce au trecut acele 45 de zile de la depunerea cererii, am contactat serviciul de arme pentru a verifica daca este gata autorizatia, dar mi-au comunicat prin telefon, ca vor refuza cererea, nu mi-au zis de ce, motivul au spus ca il vor trimite in posta.
Fast-forward, au trecut 4 luni si nu am primit niciun motiv si nici scriisoare.
Daca eu indeplinesc toate condițiile, care ar putea fi motivul pentru acest refuz? Tin sa mentionez ca nici certuri sau “scandaluri” n-am avut niciodata.
Orice sfat este apreciat.
Multumesc anticipat.
-
WinstonChurchill
-
de Ghinda pe 30 Noi 2025, 20:44
1. La intrarea pe forum, ai o secțiune, Reguli de urmat. 2. Dacă nu vrei să afli de ce, așteaptă în continuare. Dacă vrei să afli de ce, dă o fugă la serviciul menționat. Posibil nici așa să nu afli. Și iei amintirile la mână, poate ai fost parte în ceva penal, demult, etc. ... Chiar dacă nu apare în cazier, nu capeți dreptul solicitat. Doar instanța te mai poate ajuta. 3. Respectă 1 sau ne salutăm1
Moderator
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti
de violiv pe 01 Dec 2025, 17:07
Fa un drum pana la politie. Daca nu-ti raspund pe loc, scrie o cerere/reclamatie si depune-o. La asta sint obligati sa raspunda.
N-am vazut in seria de acte enumerate "cursul de ... arme". Pe acesta l-ai facut, promovat?
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de Sly_Fox pe 01 Dec 2025, 23:00
WinstonChurchill scrie:Buna ziua, Daca eu indeplinesc toate condițiile, care ar putea fi motivul pentru acest refuz? Tin sa mentionez ca nici certuri sau “scandaluri” n-am avut niciodata.
Orice sfat este apreciat.
Multumesc anticipat.
Plecând de la premisa că ai depus toate documentele și îndeplinești toate condițiile prevăzute de lege pentru a deține o armă neletală, în vederea autoapărării, un posibil motiv de refuz al autorizării ar fi un raport negativ venit de la alte structuri care țin de siguranța și securitatea națională. Posibilii viitori posesori de arme, dar și cei care posedă deja arme de foc, sunt verificați, din câte mi-au spus și mie cei de la Arme, nu doar de către poliție, ci și de către altă instituție care deține informații detaliate. Dar asta în ultimă instanță și probabil sunt cazuri rare. Mult mai probabil este ca dosarul depus să aibă o hibă, vreo scăpare ceva pe la documente sau vreun raport negativ de la poliția de sector. În general dosare în vederea autorizării privind deținerea și portul de arme depun cei care îndeplinesc toate condițiile și nu sunt refuzate, dacă la dosar se găsește toată documentația. Ceva trebuie să fie în cazul tău, lipsa unui document, un raport preliminar negativ, pot fi mai multe variante. Noi nu avem habar de ce ai fost refuzat, nu suntem în măsură să te ajutăm doar pe baza informațiilor pe care le-ai prezentat. Doar cei de la poliție îți vor putea spune care a fost cauza/cauzele care au dus la un răspuns negativ la cererea de autorizare. Te poți duce la poliție să întrebi, ori poți aștepta motivarea prin poștă.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
Înapoi la Sunt incepator, am nevoie de sfaturi!
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: NicuNicuta şi 13 vizitatori