Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 01 Feb 2026, 11:12
|
|
|
Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .
Moderator: liviur
de giorgel pe 28 Ian 2026, 13:30
Buna ziua. De vreun an ma tot frichinesc sa-mi fac o pusca pt combatere. Pana acum am strans asa: - 1 buc Tikka T3X Lite in .223 Rem cu pat din plastic - 1 buc luneta Vector Continental 3-18x50 pe inele rapide Rusan inalte de 19 mm - 1 buc termoviziune clip-on Thermtec Hunt 335 Pro - Set cuplare rapida inel M52 si adaptor pt luneta Rusan Astept sfaturile dvs. privitoare la ce ar mai trebui pt combatere sacal mai ales: chematoare, trepied sau altceva, tzoale si incaltaminte pt stat noaptea in frig, alte accesorii. Incerc sa incarc si ceva poze, sa vad daca ma pricep 
-
giorgel
- Nou membru
-
- Locaţie: Bucuresti-Berceni
de giorgel pe 28 Ian 2026, 13:51
Iaca si pozele:
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
-
giorgel
- Nou membru
-
- Locaţie: Bucuresti-Berceni
de Sly_Fox pe 29 Ian 2026, 00:53
Deja ce spui tu sunt finețuri. Eu la combatere, pe timp de iarnă, luam un sac cu paie, celofan, apoi mă îngropam în zăpadă, așteptând la locurile de pândă, unde aveam momeli (un cal mort, un purcel de pe la ISCIP etc). Și aveam lisa cu muniție Metaloglobus pe țevi, alică de 4 mm. Trebuia să mă limitez la nopțile cu Lună plină și cer senin. Era în funcție de noroc. De îmbrăcat aveam pantaloni vătuiți, din ăia groși de transpirai în ei și la -20 C, manta din aia militară, groasă, căciulă din aia rusească cu urechi, fular, bocanci militari. Vânam vulpi, șacali nu erau, au apărut mai recent.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de Ghinda pe 29 Ian 2026, 08:10
giorgel scrie:Buna ziua. combatere sacal mai ales: chematoare, trepied sau altceva, tzoale si incaltaminte pt stat noaptea in frig, alte accesorii. Incerc sa incarc si ceva poze, sa vad daca ma pricep 
Cam astea. Bun ar fi să oi un termo independent. Să scanezi terenul. Chiar dacă îl ai pe ăsta, pusul pe lunetă după ce ai observat jivina, poate fi incomod sau alerta animalul. Configurația ta este bună pentru observator, nu pentru foit pe câmp cu auto. La asta, termo în mână și lanternă pe armă.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti
de sean pe 30 Ian 2026, 12:02
Stai bre acasa pana da caldura... 
-
sean
- Membru important
-
de sean pe 30 Ian 2026, 12:25
Acum fara gluma,abia astept sa vad la lucru sistemul... Mai ies si eu la un sacal dar cu o parlita de chematoare in dinti,lanterna pe arma si fiu-meu cu binoclu...cand se intuneca bine si nu e luna ma retrag,oricum nu ma vad bantuind cu masina pe campuri toata noaptea. Chiar functioneaza chematoarea,a adus sacal,vulpe,hoinar...
-
sean
- Membru important
-
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Andrei0794, florinsarca, Majestic-12 [Bot] şi 38 vizitatori