Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 06 Mai 2026, 20:12

Estimare pret Blaser F16 Game, 2019

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B

Estimare pret Blaser F16 Game, 2019

Mesajde simi877 pe 05 Mai 2026, 16:04

Salut,
Vreau sa imi vand pusca si as avea nevoie de parerea voastra pentru un pret corect de vanzare. Va intreb aici pentru ca sincer nu am nici cea mai mica idee cum functioneaza piata second hand de arme, cum se stabileste pretul, ce conteaza si ce nu. E prima data cand vand o arma, asa ca orice indrumare e binevenita.
Detalii:

Blaser F16 Game
Achizitionata in 2019 (urmeaza sa confirm exact dupa factura)
Folosita doar 2 sezoane
Fara defecte
Singura uzura: brunajul de pe tevi este putin uzat

Pusca este la armurier, urmeaza sa fac poze zilele astea si revin cu ele.
Cat credeti ca ar fi un pret realist in piata actuala? Si daca aveti rabdare sa imi explicati pe scurt si dupa ce criterii se stabileste pretul (ani, numar cartuse trase, accesorii etc.), v-as fi recunoscator.
Multumesc.
simi877

Re: Estimare pret Blaser F16 Game, 2019

Mesajde violiv pe 05 Mai 2026, 23:35

Seamana foarte mult cu piata auto s-h.
Exista criterii obiective si criterii subiective.
Obiectiv:
- marca si model ... astea sint criteriile de baza pentru ca de aici pleci in a aprecia sau deprecia valoarea. Uzual, ca la mai orice produs s-h, valoarea scade in timp. In rare cazuri (serii scurte, omagiale, finisaje-gravuri deosebite, arme celebre si rare) valoarea poate creste in timp.
- anul de fabricatie e un indicator mai mult generic, urmarit de amatori sau mai putin cunoscatori; cunoscatorii aleg anume perioade de fabricatie, cand calitatea materialelor sau a prelucrarilor a fost mai buna la unele firme si modele ... de ex. numai necunoscatorii cauta o arma Remington din anii 2020-2025 in detrimentul uneia din 2000 si asta pentru ca ultimii ani ai firmei au fost marcati de produse de calutate execrabila, mult sub a celor mai vechi. Spre deosebire de masini, daca sint pastrate corect, armele nu se uzeaza in timp daca stau
- numarul de cartuse trase ... rarisim poate fi determinat exact si depinde mult de felul armei (lisa/ghintuita), sistem de functionare (basculanta/semi) si calibru (mai mult in cazul ghintuitelor). Nu chiar fiecare cartus, dar fiecare mie de cartuse trase cam lasa urme specifice la armele lise - unele se vad de la o posta, pentru altele trebuie ochi format si ceva experienta
- starea armei, cum arata si cum functioneaza ... urmele de folosire normala sint una iar lovituri pe tevi/lemn, semne evidente ca s-a lucrat in arma, ca stapanului nu i-a pasat de ea mai mult decat i-a pasat de o sapa sau o grebla sint altceva. Se pot intalni arme foarte bine intretinute dar cu multe cartuse trase dupa cum se pot gasi arme la care nu-ti vine sa te uiti dar care au fost mai mult purtate decat trase

Subiectiv:
- piata si contextul economic
Lansarea unui model nou face sa cada brutal pretul celor vechi, cel putin pentru un interval de timp.
Iesirea din fabricatie a unui model celebru si cautat poate creste un pic pretul ... rarisim s-a inramplat in ultimii 10 ani.
Generatiile noi de vanatori cam cauta arme noi.
Crizele economice prabusesc piata "mofturilor".
Perioadele de inflatie mare si scumpirile severe salta si preturile s-h-urilor.

Nu in ultimul rand particularitatile pietei noastre - cei mai multi din cei care vand incearca sa vanda scump iar cei ce cumpara vaneaza chilipiruri :))) Tot de multe ori, "ocaziile" dispar repede, fiind cumparate in scopul revanzarii ulterioare la pret mai mare. Se vand multe arme de duzina, foarte ieftine si mult mai putine arme valoroase, in principal din lipsa puterii de cumparare.

Cele scumpe pierd mai mult la revanzare decat cele ieftine.

Istoricul vanzarilor de la noi sau de pe site-uri de profil de pe la altii determina niveluri de pret minim/maxim.

Gasirea unui cumparator potrivit si in timpul propus. Una e daca sta in dulap, nu cere de mancare si ai timp sa astepti sa obtii un pret bun si alta e cand iti arde buza si esti nevoit sa vinzi sub pret.

Revenind la arma ta, pana nu cu multa vreme in urma era ceva peste 3500€ noua. Acum este 4000€ si acesta este pretul de referinta de la care incepi sa calculezi ... nu cum intreaba unii "da' cat ai dat tu pe ea?"
Pe piata noastra s-au dat in ultimul an cateva ... putine. Pretul cel mai mic de care am auzit a fost ceva 2200-2300€ iar cel mai mare 2700-2800 inainte de scumpiri. Astea doar de care am aflat eu si chiar nu stiu tot.

Realist vorbind, daca arata si se simte "ca si noua" ai putea cere 3000 sa vezi ce se intampla. Cu 2000€ o dai in maxim 3 zile.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Re: Estimare pret Blaser F16 Game, 2019

Mesajde Ghinda pe 06 Mai 2026, 04:41

@simi, ar fi un topic cu reguli de urmat, de citit.

Moderator
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Înapoi la Vanatoare discutii generale