| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
ARME LISE - TURCEȘTI NOI SAU CLASICELE IJ ȘI SUHLModerator: liviur
6 mesaje • Pagina 1 din 1
ARME LISE - TURCEȘTI NOI SAU CLASICELE IJ ȘI SUHLVă salut! Sunt pe cale să îmi cumpăr prima armă și aș vrea o lisă. Doresc niște sfaturi și păreri din partea dumneavoastră. Ce să aleg ? Armele turcești noi sau clasicele IJ și Suhl? Menționez că bugetul este undeva la 5000 de lei.
Re: ARME LISE - TURCEȘTI NOI SAU CLASICELE IJ ȘI SUHLSalutare și bun venit pe forum. Clasicele amintite și-au cam trăit traiul. Rar mai găsești una în stare bună, poate ceva vreun IJ mai recent, adus înainte de stoparea importurilor. Despre armele turcești produse în prezent sunt puține date adunate, nu mulți au, iar cei care au sunt cam tăcuți. Nu avem atât de multe date încât să ne facem o părere. Pe forum s-a mai scris despre CZ-urile făcute în Turcia, deși nu sunt turcești autentice, ci doar fabricate în Turcia. Lumea părea mulțumită, apoi au apărut din ele și pe la rubrica de vânzări-cumpărări. Poate dacă o să cumperi ceva turcesc 100% o să ne spui mai multe despre experiența cu o astfel de armă. Eu m-aș uita după o armă italiană dacă ar fi să caut ceva SH.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: ARME LISE - TURCEȘTI NOI SAU CLASICELE IJ ȘI SUHLDa, am rămas surprins că lisele de CZ și Verney Carron sunt făcute în Turcia și asta m-a făcut să îmi pun niște semne de întrebare, dacă să le cumpăr sau nu.
Re: ARME LISE - TURCEȘTI NOI SAU CLASICELE IJ ȘI SUHLAcum 10 ani nu ma uitam mai mult de 30 sec la o "turcoaica".
Astazi lucrurile s-au schimbat un pic. Si nu neaparat pentru ca turcii fac mai bine decat acum 10 ani (ceea ce este adevarat) ci si pentru ca europenii le lasa mult mai neterminate Pe de alta parte, cu noul stil "de consum" mai nimeni nu se mai asteapta sa ia o arma noua de buget mic si "sa-l tina o viata". Revenind la ce ai intrebat - juxtapusele rusesti din ultima generatie, de vreo 20 de ani incoace, sint efectiv de dat dusmanilor: nici nu poti sa tragi cu ele, nici nu sint fiabile si nici nu rezista. Cele vechi, din generatiile 54, 58 ... sint vechi, trase de le-au sarit capacele, nu pot trage prea multe cartuse moderne, etc. Mai bine le uiti. Ij-27 bock a ramas ceva mai bine facut . CZ vechi, model ZP sau vestitele Suhl ce se ofera in banii astia sint cam varza. Plus ca nu sint facute pentru cartuse moderne. Am pus alaturi CZ si Huglu, ambele facute de Huglu Turcii le lucreaza mai frumos pe cele pe care scrie Huglu . ATA sint cam la acelasi nivel cu Huglu. Kral aduce modele mai aiuristice la semi, la basculante are si ceva mai luxoase dar si preturile sar mai sus. La semi am mai auzit sa se planga lumea (da' am auzit si la Benelli noi noute), la basculante turcesti noi inca nu am auzit de vreuna crapata.
Re: ARME LISE - TURCEȘTI NOI SAU CLASICELE IJ ȘI SUHLAchiesez la ce a spus @Sly_Fox
In loc de IJ sau Suhl vechi si cu problemele varstei mai bine o turceasca noua de la o fabrica buna. Din cate stiu armele pentru CZ sunt facute de Huglu. P.S. Treci pe rubrica de prezentare P.S.2 Asculta-l pe @violiv ca stie ce spune (cred ca a pus mesajul in acelasi timp cu mine desi ora arata diferit...daca vedeam mesajul lui nu mai scriam si eu)
Re: ARME LISE - TURCEȘTI NOI SAU CLASICELE IJ ȘI SUHL
Doar parțial este adevărat ce spui. Lisele CZ sunt fabricate în Turcia, dar nu toate lisele de la Verney Carron sunt fabricate în Turcia. Verney Carron în momentul actual își concentrează producția în Franța, în Saint-Étienne, pentru gama de arme de vânătoare cu țevi lise. Se precizează acest aspect pe site-ul lor, chiar pe prima pagină. Modelul Vercar este sau era fabricat în Turcia. Nu știu dacă îl mai au în oferta actuală. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
6 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Arme de vanatoare lise Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: pipabh şi 30 vizitatori |
Publicitate
|