Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 01 Sep 2026, 00:23

Șoc Paternmaster Code Black Goose

Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.

Moderator: liviur

Șoc Paternmaster Code Black Goose

Mesajde Tyggerforce pe 29 Aug 2026, 14:36

Salutare tuturor, am achiziționat recent pentru acest sezon un șoc paternmaster Code Black Goose pentru arma mea semiautomata beretta 1301 comp cu țeavă de 61cm. Sunt curios dacă între dumneavoastră există cineva care foloseste acest tip de șoc și care sunt rezultatele concrete obținute cu el ca și grupaj, distanță, față de cele declarate de producător. Mulțumesc pentru eventuale răspunsuri.
Tyggerforce
Nou membru

Re: Șoc Paternmaster Code Black Goose

Mesajde zeb stump pe 31 Aug 2026, 12:10

Nu am experienta cu asemenea soc, dar, din ce am vazut la vecinii de peste Ocean, cel mai bine e sa iei cateva tipuri de munitie pe care ai de gand sa le folosesti si sa mergi in poligon, sa testezi cum se impaca socul cu fiecare tip de munitie, la diverse distante. Am vazut prin clipuri ca socurile astea after market, nu neaparat ce ai tu, zic asa, in general, pot merge perfect cu un cartus si rau cu altul, inclusiv sa concentreze mai sus sau mai jos,mai la stanga sau mai la dreapta. Decat sa ai surprize si sa nu stii de ce ratezi,fa-ti timp cateva ore si nu ai decat de castigat.
zeb stump
Veteran

Locaţie: Rm.Vilcea

Re: Șoc Paternmaster Code Black Goose

Mesajde violiv pe 31 Aug 2026, 20:40

Eu am invatat un singur lucru in materie de socuri de schimb: au acelasi efect ca si capacele de plastic de la roti - ale mele sint mai smechere!
Am cam o galetusa de socuri adunate in ani si folosesc 1-2 pe sezon, uneori chiar cele teoretic nepotrivite. :ymhug:

Am consumat zeci de metri patrati de hartie si cine stie cate ore numarand ca sa mi se cimenteze bune de tot ideea ca in zilele noastre, in materie de grpaj - dimensiune/densitate - cartusul face 75-90% si socul restul.
Nu stiu daca ati vazut scandalul de peste ocean cu noile tevi AI de la Benelli, care testate independent au scos aceleasi rezultate ca vechile tevi si ca ale altor nenumarate arme. Deasemenea, sint ferm convins ca o teava buna cu soc fix e un pic mai buna decat orice soc ce se poate schimba.

P.S. nu des dar am patit ca socuri din astea foarte laudate sa mearga mai prost decat alea originale. Asa ca insist si eu cu recomandarea de a testa inainte. Si nu trebuie sa strici hartie ... daca te ajuta un coleg care filmeaza cu un telefon care stie si slow-mo, poti trage foarte bine in praful unui drum de pe camp sau pe luciul unei ape. Asa vei vedea si dispersia pe lungime a snopului, ceea ce nu-ti arata nicio hartie.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Înapoi la Arme de vanatoare lise