| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
4x4 pentru vinatoareModeratori: Alin3006, mialxx, popaliviu, the_mav, RazvanGTC, GTC Auto SHOP Full casco este cca 500 lire. Asta are acum, dar nu am de gand sa stau cu full pe ea. Am prieteni care ma pot lovi in parcare! Acum se studiaza un RCA de al lor mai subtire!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Si inca ceva:cum poti fi atat de sigur ca,din 1994,are numai 120.000.km?Si o gagica care(scuze pt.cacofonie,dar in context,chiar imi place cum suna
Deocamdata a picat treaba. Nu mai pleaca finul in Danemarca, asa ca deocamdata nu mai da masina si a mai ieftina asigurare de acolo este la 300 lire si se asigura soferul nu masina!!!!!!!!!!! Adica tu trebuie sa ai asigurare ca in caz de accident sa poata repara masina. Astia sunt pe dos si la asigurari nu numai la volane. Treaba este ramasa in studiu pentru una pe stanga daca o gasi ceva, nu este graba.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Stiu, dar o pasarica mi-a soptit ceva
Ce ti-a soptit?Ca se va elimina taxa?Am auzit si eu...Nu am acum bani sa-mi iau 4x4(desi face parte din planurile mele
Dar de Nissan Terrano, nu doar ca masina de vanatoare,ci si de familie,ce parere aveti?( Fiatul pe care il am mi se pare deja mic de cand ne-am inmultit, vreau sa o las sotiei)
M-ar interesa pareri vizand atat comportamentul off-road,cat si spatiul oferit,confort la deplasari lungi,fiabilitate si costuri de intretinere!
Este genul de masina ce te va duce peste tot (vanatoare si pescuit) daca asa cum spunea si Ghinda va fi incaltata corespunzator. Intr-o zi (anul asta) mi-am uitat cizmele de cauciuc acasa si am facut antrenamentul cu cateii in slapi la o zi dupa ce plouase bine...de-abia puteam sa merg...imi alunecau picioarele in toate partile. La fel si la masina: o incalti cum trebuie si te duce unde vrei, altfel mergi pe jos si te rogi ca macar cizmele sa le ai la tine
Toate sunt in regula. Am mers cu din astea si in fata si in spate si la volan. Ok. Atentie totusi la ea, daca este second. Ia detalii, vezi cu curelele daca au fost schimbate, cauciocele etc. Oricum o revizie din asta mai mare schimbat curele, cauciucuri este mai piparata ca la un turism. Deci vezi si ce are facut si mai ia un puls al pietei auto. Alegerea este buna.
Parerea mea sa nu ma injuri mai tarziu Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Cand spui ca-ti place te referi la varianta in 3 usi banuiesc care chiar arata bine...cea in 5 usi aduce mai mult a troleibuz
In weekendul trecut am iesit in delta cu Hilux-ul pentru prima data si am avut ocazia sa vad ce poate blocantul spate ARB. Fratilor !!!! Merita toti banii. Dupa cum stiu posesorii de pick-up, cu bena goala fuge de c..r. Ei, cand blochezi bijuteria ARB, parca-i pune superglue pe rotile din spate. Nu mai pierde aderenta de loc ( evident cu gume mud ). De vis !! Va recomand din toata inima. De vreo 2 ori a facut diferenta cad/ nu cad in canal.
PS : Era NOROIU ' DRACU nu un pic de " gris " . In cateva locuri, pe dig mi-ar fi tatait c...u si cu GHE-ul.
Alin, Poate s-a mai vorbit de ARB-ul asta, dar eu n-am citit. 1. Ce este? 2. Vine standard pe masina sau se pune ulterior? 3. Daca se adauga dupa, nu se pierde garantia?
Eu cred ca este vorba despre ASR :
"ASR Sistemul de reglarea a fortei de tractiune – reduce momentul de rotaţie al motorului în cazul in care, la demaraj, roţile tind sa patineze, astfel asigurand o aderenţă mai bună pe drumurile cu aderenta scazuta, nisip-zapada-gheata. Dacă o roata începe să patineze, calculatorul motorului reduce sistematic cantitatea de combustibil injectat, lucru prin care puterea motorului, si cu aceasta forţa de tractiune care trebuie transmisă, se reduce" Exista la toate modelele de masini prevazute cu ASR , un buton pe bord care poate decupla ASR-ul si masina va evolua in teren fara acest sistem . Nu are nici o legatura cu diferentialul blocabil sau nu ! Adica apasind butonul nu blochezi diferentialul ci lasi sistemul sa isi faca programul si sa stabileasca cea mai buna cale andiderapaj . Are limite ! ARB ????? - nu am auzit de asa ceva . ASR - gestiunea electronica a sistemului antiderapaj ( are limite ) Diferential blocabil - impartire mecanica 50-50% a cuplului motor intre punti iar puntea blocata "merge" ca o punte de caruta ( adica roti solidare )
"ARB" este o marca care printre alte accesorii off road produce si diferentiale blocabile ce opereaza pe baza de aer.
Acestea asigura tractiune integrala (100%) pe toate rotile, fara sa afecteze manevrabilitatea masinii sau comportamentul masinii în timpul drumului. Poate avea compresor de aer suplimentar atasat sau incorporat. Când sistemul este activat, presiunea generata de de aer împiedica ca în mod accidental una dintre roti sa alunece pierzând forta de tractiune.
Merci Cat m-ai scutit de explicatii. Pentru curiosi pun un link util . Exista si un filmulet unde va puteti lamuri. Se monteaza ulterior si e actionat de un compresor ( recomand tot ARB).
http://arb.com.au/arb-air-locker-lockin ... ntials.php
PS pt Marius : legat de garantie, teoretic n-ar trebui sa o pierzi daca faci montajul intr-un service autorizat. Cel mai bine e sa vorbesti cu ei inainte de a-l monta. La mine nu mai e cazul de garantie.
Pentru Zeb Stump - legat de Nissan Terano : asociatul meu are un terano lung. Masina e super in regula din toate punctele de vedere : off / on road, fiabilitate, consum, confort, costuri intretinere. By the way, e de vanzare daca te intereseaza; omul isi ia Patrolul nou.
Pentru Tibi : ai mare grija la schimbarea motorului . Trebuie sa fie neaparat o motorizare care s-a mai pus candva pa Wrangler de catre producator. Altfel ai mari probleme la RAR. Eu am schimbat motorul la G si in fata mea era la RAR un tip cu un BMW ursulet pe care pusese motor de M3. L-au trimis sa faca teste la Colibasi !!
am si eu o mica intrebare: de ce sa schimbi un motor american de 4litri (benzina banuiesc ca este) care are numai 4 ani? a fost lovita masina? -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Înapoi la Off road si aventuri pe 2 sau 4 roti Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori |
Publicitate
|