Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 02 Feb 2026, 17:55

Cutitul de vanatoare

Tot ce tine de echipamentul pentru teren al unui vanator , mai putin armamentul . Nici nu stim cite ne vin in ajutor - important este sa le gasim .

Moderatori: liviur, george_ciprian86

Mesajde Aldebaran pe 07 Dec 2007, 15:21

Desigur, dar nu aici.
O intrebare legata de poze: care e marimea maxima admisa? Am cautat in policy dar n-am gasit. De obicei postez 1024x768 sau mai mare pe alte forumuri, sa se vada detalii.

violiv scrie:Acum, ca s-au potolit (la suprafata) apele, bine ai venit printre noi!
Ceva mai multe despre ce vanezi si, mai ales, cu ce vanezi, ne spui?
Aldebaran
Membru activ

Mesajde valpangica pe 07 Dec 2007, 15:51

@aldebaran

maxim 600 x 600 - pentru refresh rapid si pastrarea incadraturii si pe monitoare de 14' . Chiar am vrut sa-ti atrag atentia , dar ziceai ca iar ma iau de tine . :lol:
valpangica
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Aldebaran pe 07 Dec 2007, 17:57

Nu e nici o problema daca o faci constructiv, si ti-as sugera sa precizezi marimea pozelor in policy, sint si unii care o citesc.
Mi-a shoptit o pasarica ca ar fi formatul prea mare dar nu l-am mai putut schimba.

valpangica scrie:@aldebaran

maxim 600 x 600 - pentru refresh rapid si pastrarea incadraturii si pe monitoare de 14' . Chiar am vrut sa-ti atrag atentia , dar ziceai ca iar ma iau de tine . :lol:
Aldebaran
Membru activ

Mesajde george_ciprian86 pe 07 Dec 2007, 19:59

Aldebaran scrie:Nu e nici o problema daca o faci constructiv, si ti-as sugera sa precizezi marimea pozelor in policy, sint si unii care o citesc.
Mi-a shoptit o pasarica ca ar fi formatul prea mare dar nu l-am mai putut schimba.

Daca folositi programul ACDsee pentru vizualizarea pozelor apasati Ctrl+R si o sa-i puteti da 'resize'.
george_ciprian86
Veteran

Mesajde Aldebaran pe 07 Dec 2007, 23:58

Nu e nevoie, cind le incarc pe photobucket le pot seta marimea. Eu de obicei le pun la 1024x768 sau mai mari pentru 17" monitors sau mai mari si UHS broadband, dar cred ca nu toata lumea are asa ceva la voi.
Cind ziceam ca nu le-am mai putut schimba ma refeream la timpul de 5 minute dupa postare.

george_ciprian86 scrie:
Aldebaran scrie:Nu e nici o problema daca o faci constructiv, si ti-as sugera sa precizezi marimea pozelor in policy, sint si unii care o citesc.

Daca folositi programul ACDsee pentru vizualizarea pozelor apasati Ctrl+R si o sa-i puteti da 'resize'.
Aldebaran
Membru activ

Mesajde mihaiman pe 08 Dec 2007, 14:29

razvy scrie:Bine ai venit, fara nici un fel de reclama eu iti recomand cutitul din linkul de mai jos (miner negru) il am si stiu ce vorbesc , daca vei fi nemulumit eu iti dau bani inapoi , vine cu o teaca din piele foarte bine lucrata si foarte comod de uitilizat , otel de calitate lama groasa , pretul este foarte bun , comparativ cu ce am vazut prin cataloagele din EU si este made in USA , garantia este lifetime , nu stiu ce inseamna 300 roni dar cutitul asta costa $50 < mai sint si alte modele mai mici asta are 28 cm

http://hires.basspro.com/is/servlet/izoom/BassPro/27835special?layer=comp&wid=500&hei=500&fmt=jpeg&qlt=100,0&op_sharpen=0&resMode=norm&op_usm=1.0,1.0,0.0,0

de ce maner negru?
si eu sunt interesat de un cutit. de ce sa dai informatii pe PM? poate ne folosesc si altora.
multumesc!
mihaiman
Membru important

Locaţie: cluj napoca

Mesajde razvy pe 08 Dec 2007, 15:26

-mihaiman
de ce maner negru?
si eu sunt interesat de un cutit. de ce sa dai informatii pe PM? poate ne folosesc si altora.
multumesc!

Ce spui tu acolo ? De ce dau eu informatii pe PM ? Unde am dat eu informatii pe PM poate pe POST MERIDIAN .
"ne folosesc si altora " ..... sa fi tu sanatos cite informatii am dat eu in public .
Cred ca te-ai trezit cu fundu la lampa azi dimineata de te iei de mine.
@@@@
de ce miner negru ? Daca ai fi facut o cautare ai fi vazutca minerul de lemn costa cu $15 mai mult si nu se compara , lemnul tot lemn ramine chiar daca e de trandafir, oricum nu poti sa-l iei ca se vinde la Sale si nu pot sa onorez pretul ala.
Have a nice day.
Hunt Safe
razvy
Veteran

Mesajde haiosu pe 08 Dec 2007, 15:45

daca va spun ca eu am dat pe un cutit asemanator cam 30 roni? :)
voi pune si poza azi :) nu stiu exact cam cat vine in $ dar in euro inseamna cam 10....
Cand nu poti sa razi plateste pe altul sa o faca.Daca nu ai bani,transforma-te in mascarici.
haiosu
Nou membru

Mesajde razvy pe 08 Dec 2007, 15:55

La banii astia eu le-a cumpara pe toate si le-a face serviciu de masa . Buck este o marca de renume cu un otel foarte bun , sint finisate si prelucrate in mare parte de mina.
Hunt Safe
razvy
Veteran

Mesajde padurariu_catalin pe 08 Dec 2007, 18:43

Ca sa nu zic ca eu abia il astept fix pe ala cu maner negru. Mor de curiozitate si nerabdare.
padurariu_catalin
Membru activ

Locaţie: Botosani

Mesajde haiosu pe 08 Dec 2007, 19:08

poze cu noul meu cutit, dupa cum spuneam doar asemanator, evident si pretul pe masura. Avantaj clar: daca il pierzi nu te doare sufletul :wink:

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Cand nu poti sa razi plateste pe altul sa o faca.Daca nu ai bani,transforma-te in mascarici.
haiosu
Nou membru

Mesajde mihaiman pe 08 Dec 2007, 20:56

padurariu_catalin scrie:Razvy e un cutit f frumos cel din link. Merg pe mana ta. Te rog frumos spune-mi cum trebuie sa procedez pentru a intra in posesia lui.
Pentru a nu-i plictisi pe ceilalti cu aceasta "mica afacere" da-mi te rog un mai sau pm.
Multumesc.

razvy scrie: Ce spui tu acolo ? De ce dau eu informatii pe PM ? Unde am dat eu informatii pe PM poate pe POST MERIDIAN .
"ne folosesc si altora " ..... sa fi tu sanatos cite informatii am dat eu in public .
Cred ca te-ai trezit cu fundu la lampa azi dimineata de te iei de mine.

@ razvy: deci nu ma luam de tine ci faceam o remarca la ceea ce a scris padurariu_catalin. adica credeam ca i-ai spus de unde sa-si cumpere cutitul pe pm (asa cum ti-a cerut el) pt ca nu am mai gasit informatia in pm-urile urmatoare, si evident pt ca sunt interesat si eu.

hehehe, se pare ca nu degeaba ne plac armele, unii p-aici is chiar impulsivi :D ,
mihaiman
Membru important

Mesajde razvy pe 08 Dec 2007, 23:01

-mihaiman
Aha am priceput , intra pe Bass Pro si scrie la cautare Buck knife si vezi si modelel la care ma refeream.
_haiosule ,, ala e marfa de cutit si la banii aia :wink: Bravo e o achizitie de valoare , numai din poze chiar daca e facut in China si tot merita , numai taca face $7-8 ::))
Daca o sa am timp o sa fac si eu niste poze sa vezi cutitele mele preferate .
Hunt Safe
razvy
Veteran

Mesajde mihaiman pe 08 Dec 2007, 23:45

haiosu scrie:poze cu noul meu cutit, dupa cum spuneam doar asemanator, evident si pretul pe masura. Avantaj clar: daca il pierzi nu te doare sufletul :wink:

asta de unde se poate cumpara?
mersi
mihaiman
Membru important

Mesajde haiosu pe 08 Dec 2007, 23:57

mihaiman scrie:
haiosu scrie:poze cu noul meu cutit, dupa cum spuneam doar asemanator, evident si pretul pe masura. Avantaj clar: daca il pierzi nu te doare sufletul :wink:

asta de unde se poate cumpara?
mersi

ruse-bulgaria. nu as putea spune daca ai mai gasi. eu l-am vazut mi-a placut si l-am luat.pret 15 leva.cred ca era singurul modelul asta. am mai vazut si alte modele faine. magazine multe, preturi acceptabile.
haiosu
Nou membru

Mesajde razvy pe 09 Dec 2007, 06:17

Singurul minul pe care il pot observa la acest cutit este la punctul unde lama intra in miner si se vede ca nu e in intregime / latime incorporat in miner . Mie sa nu fie vre-o facatura si sa ai surpriza sa iasa afara , vezi si tu ce vad eu in poza nr 3 ?
Hunt Safe
razvy
Veteran

Mesajde haiosu pe 11 Dec 2007, 14:14

razvy scrie:Singurul minul pe care il pot observa la acest cutit este la punctul unde lama intra in miner si se vede ca nu e in intregime / latime incorporat in miner . Mie sa nu fie vre-o facatura si sa ai surpriza sa iasa afara , vezi si tu ce vad eu in poza nr 3 ?

am observat si eu, dar fiind o copie nici nu poti avea pretentii prea mari. oricum la banii astia... :wink:
haiosu
Nou membru

Mesajde padurariu_catalin pe 12 Dec 2007, 18:25

Haoisu,
Da-mi te rog un pm cu instructiuni cum sa pun pozele sa-ti arat varianta originala a cutitului tau. Azi am primit-o.
padurariu_catalin
Membru activ

Mesajde haiosu pe 13 Dec 2007, 08:53

padurariu_catalin scrie:Haoisu,
Da-mi te rog un pm cu instructiuni cum sa pun pozele sa-ti arat varianta originala a cutitului tau. Azi am primit-o.

Pentru postare de poze puteti folosi : http://i115.photobucket.com/ sau http://www.imagevenue.com/

atentie la dimensiunea maxima de 600X600. daca nu va descurcati va trimit si un pm mai detaliat.cu stima, vlad
haiosu
Nou membru

Mesajde Alin3006 pe 05 Feb 2008, 18:33

Stie cineva un mester capabil sa inlocuiasca manerul ( placarea de pe maner ) unui cutit cu un material gen os, fara sa distruga cutitul sau osul ? Osul respectiv e in stare bruta, trebuie prelucrat la dimensiune.
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde haiosu pe 11 Feb 2008, 02:38

sper ca nu ai uitat de poze... :wink:
haiosu
Nou membru

Mesajde haiosu pe 11 Feb 2008, 02:39

razvy scrie:-mihaiman
Aha am priceput , intra pe Bass Pro si scrie la cautare Buck knife si vezi si modelel la care ma refeream.
_haiosule ,, ala e marfa de cutit si la banii aia :wink: Bravo e o achizitie de valoare , numai din poze chiar daca e facut in China si tot merita , numai taca face $7-8 ::))
Daca o sa am timp o sa fac si eu niste poze sa vezi cutitele mele preferate .

stiu ca ai fost cam ocupat, dar sa nu ma uiti cu pozele :)
haiosu
Nou membru

Mesajde haiosu pe 11 Feb 2008, 15:20

haiosu scrie:

Pentru postare de poze puteti folosi : http://i115.photobucket.com/ sau http://www.imagevenue.com/

atentie la dimensiunea maxima de 600X600. daca nu va descurcati va trimit si un pm mai detaliat.cu stima, vlad

http://imagevenue.com/ recomand sa se puna cite o poza o data si daca sunt mai multe poze de postat se da cite un spatiu dupa fiecare link trecut in mesaj.se pot pune 4 link-uri pe o line.
- se foloseste astfel:
1- de la "browse" atasezi imaginea dorita de tine - fisierul trebuie sa fie de tip "jpeg", "jpg" si sa aiba maximum 1.5mb
2- unde scrie "select" modifici la "safe for work"
3 - apesi "send file(s)"
4 - dupa citeva secunde apar 4 locatii spre poza ta. copiezi link-ul de la "Hotlink a clickable thumbnail on a Forum or Message Board Use the second link if this one fails. - copy url: " dind un clik in fereastra respectiva - si-l pui la tine in mesajul ce vrei sa-l postezi pe forum.
5 - pentru alta poza, recomand sa redeschizi site-ul si nu sa adaugi in continuare alta poza cu browse. la mai multe poze puse deodata in aceeasi sesiune si apoi copiate link-urile in mesaj, iti vor apare doar adresele de legatura spre imagini fara sa-ti puna si imaginea micsorata pe forum
bafta!
haiosu
Nou membru

Mesajde vlad_rzv pe 11 Feb 2008, 19:47

am si eu cateva cutite
primele 3 de sus J.Herbertz, urmatorul Nieto
jos 2 no name, unul l-am cumparat din Croatia destul de bun,dar cam moale otelul, iar ultimele dar nu cele din urma Victorinox si Leatherman super scula nu ies din casa fara el
Imagine
Born to hunt, forced to work...
vlad_rzv
Membru activ

Locaţie: Baia Mare ,Maramures plai cu flori

Mesajde catalinim pe 11 Feb 2008, 21:26

Acum eu folosesc:
[albumimg]4860[/albumimg]
Sus - briceag ZIPPO primit cadou.
Jos - KA-BAR.
catalinim
Membru important

cutit de vanatoare

Mesajde padurariu_catalin pe 13 Feb 2008, 19:37

Acestea sunt cutitele mele:
Imagine
padurariu_catalin
Membru activ

Re: cutit de vanatoare

Mesajde Marius pe 14 Feb 2008, 10:35

padurariu_catalin scrie:Acestea sunt cutitele mele:

Opinel, scula adevarata! Am si eu unul, dar ceva mai mic.
Marius
Veteran

Mesajde Sibianu pe 14 Feb 2008, 20:10

razvy ce spui de cutitele de la KATZ? Cum sint preturile in USA? Mar interesa in special cutitul din "Adventure" Serie
in special KATZ- A2-ST.

www.sauer-waffen.de/index.php?id=katz&lang=de
daca nu putem lungi viata, macar so facem lata!
Sibianu
Membru activ

Locaţie: Nürnberg

Mesajde George08 pe 21 Feb 2008, 00:24

In primul rand vreau sa salut pe toata lumea in calitate de cel mai nou membru al forumului si de viitor vanator (sper din suflet ca anul asta).
In al doilea rand, cutitele de care nu ma despart niciodata sunt Victorinox Rucksack si multifunctionalul Leatherman Wave. Apoi, pentru alte situatii folosesc un khukhuri cu lama de 25 cm iar de luna viitoare unul cu lama de 38. :)
George08
Membru important

Mesajde gabi11 pe 12 Mar 2008, 10:50

George08 scrie:In primul rand vreau sa salut pe toata lumea in calitate de cel mai nou membru al forumului si de viitor vanator (sper din suflet ca anul asta).
In al doilea rand, cutitele de care nu ma despart niciodata sunt Victorinox Rucksack si multifunctionalul Leatherman Wave. Apoi, pentru alte situatii folosesc un khukhuri cu lama de 25 cm iar de luna viitoare unul cu lama de 38. :)

Unde ai gasit khukuri cu lama de 38 cm?
Multumesc
gabi11

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Echipamente pentru vanatoare