| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
4x4 pentru vinatoareModeratori: Alin3006, mialxx, popaliviu, the_mav, RazvanGTC, GTC Auto SHOP Nu este problema consumului (intrucat vara in genere conduc motocicleta), nici nu este lovita masina, in schimb dupa schimbarea codului fiscal impozitul este aberant de mare, vorba aceea: "tragi, nu tragi, impozitul NU trece..." Si chiar sunt un bun contribuabil, dar mi s-a facut lehamite!
Salut Mugur!! Nissanul e super OK. Service numai la reprezentanta, piele, cutie automata, aranjat dichisit , MP3 Clarion ; intr-un cuvint : impecabil. Tipul e fanatic cu masinile, e in stare sa te puna sa te descalti cand te urci in masina. Dar mai nou vrea Patrol si pace. Iti trimit tel lui pe privat.
sincer, rav 4 nu prea e de vanatoare. in ro si la valoare de cumparare a romanului "mediu" sa zicem eu cred ca lada niva este varianta optima. eu chiar as vrea sa vad cum fac ca la anul (2008) sa imi iau una (leasing sau imprumut). are niste calitati indubitabile (parerea mea)
Cand nu poti sa razi plateste pe altul sa o faca.Daca nu ai bani,transforma-te in mascarici.
E micuta , buna in orasele cu drumuri in panta . 4x4 pentru iarna.
Pentru vinatoare nu mi se pare o alegere buna , tot un picup truck ramine solutia cea mai buna , daca ai impuscat 20 de rate/ giste unde le pui ? masina aia nu are loc decit de doua posete de dama, mai ai atrape , cizme pline de noroi etc . O alta problema care exista este ca umplii masina de pureci sau singe sau mai stiu eu ce . Un pick-up mic cu 4x4 ramine varianta nr 1 . Hunt Safe
nu am dat eu destule detalii. evident ca hilux-ul cu doua usi si 5 locuri mi-ar placea cel mai mult pt vanatoare dar masina o cumparam pt sotia mea. ea urmeaza sa mearga cu ea de luni pana vineri si sa o folosim impreuna in weekend. de asemenea trebuie sa fie o masina cu care sa putem merge si la schi sau la mare cu toata familia. avem un golf 4 care nici atat nu e bun nici de vanatoare nici de altele
avem in grupa de vanatoare si cateva suzuki, jeep, ford, toyota, aro si toate se descurca poate mai bine decat asta, le-am admirat de nenumarate ori, rav4 ar fi un compromis pt mine. sunt constient ca un suv nu e o alegere fericita dpdv strict al vanatorului, dar in situatia data va intreb pe cei ce ati mai utilizat asa ceva: imi pot face treaba cu ea (eventual avand anvelope de offroad)? nu as vrea sa ma traga din noroi cei cu aro sau logan 4X4. am patit asa ceva cu un touareg, aro a trecut fara probleme apoi am impins toti la vw. sigur conteaza si soferul sau gumele in egala masura. deci nu vreau sa bag mistretul in masina ci sa pot urca un deal inzapezit sau sa trec onorabil o balta cu mocirla.
reiterez: eu ti-as recomanda lada niva
motive : -fiabila -pret mic (9.000 euro) -poate fi tunata -poate sa semene cu un suv dara ramane un 4X4 cu adevarat de teren dezavantaje: -nu gasesti motorizare decat pe benzina -consum cam mare dar fiind un "gipan" (cum se mai spune per total cred ca te-ar avantaja. sunt nenumarate comentarii legate de aceasta masina, majoritatea coplesitoare fiind de lauda. acuma tu hotarasti ce te-ar avantaja. Cand nu poti sa razi plateste pe altul sa o faca.Daca nu ai bani,transforma-te in mascarici.
pt sotia mea lada niva iese din discutie. poate e o idee preconceputa, poate si eu ca motociclist i-am insuflat dragoste pt japoneze si frica de comuniste, nu stiu la noua generatie de lada niva daca femeia trebuie invatata sa sufle in jiclor etc.
masina o luam noua si vrem sa ne tina cat mai multi ani, sa fie confortabila si sa stam fara caciula si manusi iarna in ea. deci repet, vanatoarea va fi doar o treaba ocazionala pt aceasta masina (o zi din 7, iar in restul de 6 trebuie sa fie spalata si o femeie pe tocuri sa se dea cu ea prin oras). daca as avea bani i-as lua ei o jetta si mie un hilux. dar pt ca nu pot doua vreau una hibrid care sa imbine avantajele si sa nu-mi puna mari piedici dezavantajele. statistic doar 5% din proprietarii de suv (indiferent de marca) o iau cu gandul ca se vor da jos de pe sosea. touareg, X5, Q7, pe langa ca nu am eu cascaval de ele dar nici nu fac doi bani la offroad. de asta m-am gandit la rav4 care repet, ar fi un COMPROMIS. si acuma intreb si mai concret. suzuki vitara se comporta in teren peste pretentiile mele. rav4 m-ar satisface din alte puncte de vedere dar nu am vazut niciodata una in teren. sunt macar apropiate ca si capabilitati de offroad? este cineva pe forum care le cunoaste amandoua. sau: rav4 merge pe unde merge aro10?
Sotia mea are RAV 4 de 1 an si ceva. E o masina exceptionala. N-a fost nevoie sa merg cu ea la vanatoare, asa ca nu stiu ce poate off road, dar sigur ca e mai buna decat golful. Daca ii cunosti limitele si nu te bagi cu ea pe unde nu e cazul, sigur nu te lasa in camp. In plus, sotia va fi foarte incantata (ceea ce nu-i putin lucru
Mariuse , intrebarea este daca este buna la vinatoare ? Este capabila sa satisfaca doleantele unui vinator?
Unui off roadist probabil , isi sudeaza niste bari pe dinauntru , un capestan si e gata de "poteca" Offroadistii nu au de carat animle si pasari in porbagaj , eu as prefera o Dacia Papuc care stiu ca e impartita-n dou a, fata = confort si spate =cargo. Am avut un Land Rover Discoveri si crede-ma a fost ce-a mai mare gresala p ecare am comis-o , doi ani ma uitam cum alti colegi isi carau ATV sau animalele in camion , Eu trebuia sa culc scaunele din spate sa pot sa-mi pun husa de la arc si climerul Hunt Safe
Am vazut acum doua saptamani la vanatoare de iepuri , o Toyota Rav 4 pe camp si pot spune ca s-a descurcat bine pe teren alunecos,noroi si chiar mocirla.Nu stiu in ce procent s-ar descurca in conditii de off-road extrem dar pe camp si-a facut mai mult decat datoria.Eu cred ca este buna masina chiar daca ulterior te costa dublu la spalatorie sa o cureti.
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
Mihai....indiferent de ce ti-am spune noi, tu , in realitate ai nevoie sa-ti confirmam ca Rav 4 e alegerea cea mai buna
Si chiar este daca te gandesti ca in 90% din cazuri va merge pe asfalt iar tu nu te vei afla la volan Eu stiu ca masina are un pret mai bun dar tin sa-ti pun in vedere ca noul Freelander e cel putin la fel de frumos (si pe cat e de frumos pe atat e de scump) dar mult mai capabil in ''off road'', iar X-trail-ul este cel mai spatios, are tractiunea cea mai buna (dintre SUV-uri), dar este si cel mai urat PS: din experienta-ti spun ca cea mai buna variante este sa o lasi pe Doamna ta sa aleaga
Mihai,
Ce intelegi tu prin masina de vanatoare? In ce fel de teren vrei sa mergi cu Rav 4. Ca idee : orice Toyota merita banii. Rav 4 e un SUV care fuge cu 200km/ h pe sosea fara probleme; nu te faci ( ne se face doamna ) de ras nicaieri si ca masina de famile e perfecta. Dar NU are reductor ceea ce o exclude de la offroad adevarat. De asta te intreb : ce vrei de fapr de la ea ? De trecut o balta sau urcat o panta cu putina zapada NO PB. Daca vrei sa urci pe drum forestier primavara la cocos de munte ...mai bine te abtii . Daca nu iti propui cine stie ce voinicii, ti-o recomand. Nu uita ca, intr-adevar soferul si gumele conteaza de multe ori mai mult. PS : nevasta-mea conduce hilux-ul foarte multumita; chiar e mandra de privirile nauce ale celor din trafic de asocierea blonda / trolii
Ps : ai grija sa speli masina inainte sa i-o dai doamnei inapoi . Sa nu patesti ca mine cu veveritza
Mistoo Hunt Safe
Asta vara am tot umblat dupa un tzap. Eram cu G-ul . L-am lasat intr-o poiana si fiind sus in munte n-am mai ridicat geamurile; n-avea cine sa umble la masina. Ajuns in Bucuresti n-am apucat sa spal masina vreo 2 zile, timp in care a stat incuiata in fata blocului, in soare pe 45 grade. In a treia zi a luat-o nevasta-mea si a plecat cu ea, in halu' in care era. Dupa cca 20 min ma suna suparata, ca pute a hoit in masina de-ti vine sa vomiti; ca sa-i dau masina mea si sa ma duc s-o spal. Ok. Iau masina si-o duc la spalat, la spalatoria unde merg mereu. Aia de la spalatorie ma stiu; s-au obisnuit cu noroiul ca tiganu cu scanteia. Le dau cheia si le spun sa caute bine ca e ceva stricat care pute in masina ( ce-i drept putea a hoit de-ti muta nasu' ). Unu din ei, smecheras : Sefu, o fi vre-un sobolan mort ! Eu : o fi !
Se apuca ei de spalat, dupa juma de ora vine ala smecherasu, cu o fata de zevzec total si-mi spune : Sefu, nu e sobolan.E veveritza !!! Si mi-o arata amarata, stafidita toata tinand-o de coada! Cum, cand o fi intrat in masina ? Probabil sus in poiana; noi am venit repede, n-a indraznit sa iasa . A mers cu noi la Bucuresti si a murit sufoacata saraca! Si ma gandeam cu ar fi fost sa-mi sara-n cap pe drum la 140 km la ora!
Pai la asta m-am gandit si eu. La drum intins cu o masina cu roti de 33'' si veveritza-n beregata !!!
Am patit-o si cu un sarpe de apa; cand veneam din delta. L-am vazut pe drum am incercat sa-l prind si s-a bagat intre bagaje. Tot la spalatorie l-am scos. Ala de acolo a fost chiar funny. I-am spus ca am un sarpe in masina si i-a strigat pe 2 colegi: " Veniti ba sa ma ajutati, ca omu' asta are balauri in masina " !
Înapoi la Off road si aventuri pe 2 sau 4 roti Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori |
Publicitate
|