Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 02 Feb 2026, 06:48
|
|
|
Membrii nostri sunt rugati sa-si posteze aici experientele legate de pasiunile lor extra vanatoare , legate strict de ceea ce inseamna MOTOARE !
Moderatori: Alin3006, mialxx, popaliviu, the_mav, RazvanGTC, GTC Auto SHOP
de Ghinda pe 27 Mar 2008, 13:18
Nenea Aurel a zis ca are niste inaltatoare pe care le pune la capatul arcului si prelungitor la tija telescop fix de 5 cm. Asa are la Vitara lui si zice ca sta pe sosea asa cum trebuie. Oleaca de inaltare se vede. Caucioacele de acum sunt de 70, fata de carte unde imi da sa umblu cu 60. Si pe Subaru voi iubi mereu si incepe sa ma doara suflet sa dau, dar decat sa putrezeasca degeaba, mai bine foloseste cineva la ceea ce stie.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti
de TINU2 pe 28 Mar 2008, 20:38
4x4
forum.club4x4.ro
4x4MANIA.ro
-
TINU2
- Nou membru
-
de firkon pe 24 Apr 2008, 18:29
Si pana la urma ai reusit mai Ghinda sa scapi de cazanul ala? 
-
firkon
-
-
de Ghinda pe 25 Apr 2008, 21:44
Cazn esti tu! Si am fost rugat sa il dau! Da l-am dat!Sac!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
de firkon pe 26 Apr 2008, 20:21
-
firkon
-
-
de Flyer pe 05 Mai 2008, 23:37
Cand mi-am cumparat masina am luat in calcul mai multe aspecte printre care mersul la pescuit, utilizarea la servici, mersul al vanatoare (lucru care nu l-am facut inca) si distractia.
Dupa 3 luni de cautat pe net si ascultat parerile altora am optat pt. un Mitsubishi L200 modelul nou cu un minim de dotari
- ABS, 2xAirbag, aer conditionat - chestii de bun simti la o masina
- legat de 4x4 are reductor cu posibiliatea de blocare a diferentialului spate. Aici imi pare rau ca nu am mai scos din buzunar (desi nu aveam) inca 3000 de euro sa cumpar si varianta cu posibilitatea dif. central blocabil (SuperSelect)
Cand am facut comparatiile cu restul de pick-up-uri disponibile la noi in tara singurul care mai imi placea era NAVARA dar avea ceva minusuri mai ales la fiabilitae si siguranta. Ca si pozitie la volan stai mai comod in navara si alt plus ar fi puterea motorului care la ei vine standard 170 cp. Mitsubishi iti da 2 variante 136 si 167 cp dar fiind masini si cu posibilitatea de a merge in teren L200 se descurca mai bine ca si NAVARA in acele conditii.
ALte variante erau Toyota Hilux si ISUZU pick-up. M-am uitat si la Toyota stiind ca produc masini cu motoare diesel fiabile dar parca nu mi-a "excitat" simturile asa cum au facut-o in vremea respectiva Navara si L200.
Acuma dupa 3 luni si 8500 de km vreau sa va spun ca sunt multumit de masina ca si "offroad-er" . Va trebui sa ii schimb gumele si sa ii pun ceva adecvat de teren pt ca am patit ca am ramas cu ea blocat in niste situatii in care nu credeam ( pe iarba uda ).
-

Flyer
- Membru important
-
de Alin3006 pe 07 Mai 2008, 11:06
Flyer scrie:Cand mi-am cumparat masina am luat in calcul mai multe aspecte printre care mersul la pescuit, utilizarea la servici, mersul al vanatoare (lucru care nu l-am facut inca) si distractia. Dupa 3 luni de cautat pe net si ascultat parerile altora am optat pt. un Mitsubishi L200 modelul nou cu un minim de dotari - ABS, 2xAirbag, aer conditionat - chestii de bun simti la o masina - legat de 4x4 are reductor cu posibiliatea de blocare a diferentialului spate. Aici imi pare rau ca nu am mai scos din buzunar (desi nu aveam) inca 3000 de euro sa cumpar si varianta cu posibilitatea dif. central blocabil (SuperSelect)
Cand am facut comparatiile cu restul de pick-up-uri disponibile la noi in tara singurul care mai imi placea era NAVARA dar avea ceva minusuri mai ales la fiabilitae si siguranta. Ca si pozitie la volan stai mai comod in navara si alt plus ar fi puterea motorului care la ei vine standard 170 cp. Mitsubishi iti da 2 variante 136 si 167 cp dar fiind masini si cu posibilitatea de a merge in teren L200 se descurca mai bine ca si NAVARA in acele conditii. ALte variante erau Toyota Hilux si ISUZU pick-up. M-am uitat si la Toyota stiind ca produc masini cu motoare diesel fiabile dar parca nu mi-a "excitat" simturile asa cum au facut-o in vremea respectiva Navara si L200.
Acuma dupa 3 luni si 8500 de km vreau sa va spun ca sunt multumit de masina ca si "offroad-er" . Va trebui sa ii schimb gumele si sa ii pun ceva adecvat de teren pt ca am patit ca am ramas cu ea blocat in niste situatii in care nu credeam ( pe iarba uda ).
Dac-ai ramas pe iarba uda, inseamna ca n-ai facut offroad cu adevarat. Mai mult, esti departe de a stii ce poate masina ta cu adevarat. Ia-i un set de gume MT ( Mud Terrain ) si vorbim dup-aia. 
-
Alin3006
- Veteran
-
- Locaţie: bucuresti
-
de Flyer pe 07 Mai 2008, 15:53
Alin3006 scrie:Dac-ai ramas pe iarba uda, inseamna ca n-ai facut offroad cu adevarat. Mai mult, esti departe de a stii ce poate masina ta cu adevarat. Ia-i un set de gume MT ( Mud Terrain ) si vorbim dup-aia. 
Spuneam ca am ramas in niste situatii in care nu credeam si nu ma refeream ca nu poate masina si este clar ca am ramas din cauza gumelor.
in schimb pe unde nu este iarba uda merg si cauciucurile cu care a venit masina: http://www.youtube.com/watch?v=fewd4DEYW34
Urmeaza si un set de MT-uri numai sa ajunga marfa in tara.
-

Flyer
- Membru important
-
de Alin3006 pe 07 Mai 2008, 16:15
Am vazut filmuletzul, terenul era uscat. Daca era noroi nu mai ieseai cu ea de acolo . O sa vezi singur diferenta. Mai ales ce poate blocantul spate, care fara roti nu face mare lucru.
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de Flyer pe 08 Mai 2008, 13:22
Alin3006 scrie:Am vazut filmuletzul, terenul era uscat. Daca era noroi nu mai ieseai cu ea de acolo . O sa vezi singur diferenta. Mai ales ce poate blocantul spate, care fara roti nu face mare lucru.
uite aici ce poate blocare diferentialului spate... am pus si filmuletul sus in care testam chestia respectiva: http://www.youtube.com/watch?v=i5o18hwmOns
-

Flyer
- Membru important
-
de Alin3006 pe 08 Mai 2008, 13:59
N-am zis ca nu e diferenta, ci ca e mai mare in noroi. O sa-ti pui rotile si vb dup'aia.
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de flandra pe 12 Mai 2008, 10:20
Stiu ca o sa-mi sara lumea in cap dar asta e....in primul filmulet gradul de dificultate al terenului poate sa varieze de la foarte mic la f. mare. In primul film, avand practic macadam uscat, si un Clio putea sa urce pe acolo. Pentru un Jeep, de orice fel, e joaca de copil. Daca insa cadea o ploaie sanatoasa, nici doua dif. blocabile nu mai scoteau masina la deal. 4 M/T - uri si un 4H clasic insa o faceau fara prea mare bataie de cap...poate chiar si fara diff. lock.
In al doilea filmulet tu aveai chef de joaca si nimic mai mult 
-
flandra
- Veteran
-
- Locaţie: BUCURESTI
de Alin3006 pe 12 Mai 2008, 13:23
flandra scrie:Stiu ca o sa-mi sara lumea in cap dar asta e....in primul filmulet gradul de dificultate al terenului poate sa varieze de la foarte mic la f. mare. In primul film, avand practic macadam uscat, si un Clio putea sa urce pe acolo. Pentru un Jeep, de orice fel, e joaca de copil. Daca insa cadea o ploaie sanatoasa, nici doua dif. blocabile nu mai scoteau masina la deal. 4 M/T - uri si un 4H clasic insa o faceau fara prea mare bataie de cap...poate chiar si fara diff. lock. In al doilea filmulet tu aveai chef de joaca si nimic mai mult 
De acord !
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de Flyer pe 12 Mai 2008, 16:55
flandra scrie:Stiu ca o sa-mi sara lumea in cap dar asta e....in primul filmulet gradul de dificultate al terenului poate sa varieze de la foarte mic la f. mare. In primul film, avand practic macadam uscat, si un Clio putea sa urce pe acolo. Pentru un Jeep, de orice fel, e joaca de copil. Daca insa cadea o ploaie sanatoasa, nici doua dif. blocabile nu mai scoteau masina la deal. 4 M/T - uri si un 4H clasic insa o faceau fara prea mare bataie de cap...poate chiar si fara diff. lock. In al doilea filmulet tu aveai chef de joaca si nimic mai mult 
Imi pare rau ca s-a ratat filmarea din spate la acea urcare (cine a filmat nu a dat drumul la filmare numai se uita pe display)
Treaba de jos arata altfel . Uscat nu era complet ... toata ziua a ploua marunt cu intreruperi.
Voi posta si poza sa vedeti cam cum era solu prin alte zone din apropiere.
-

Flyer
- Membru important
-
de flandra pe 16 Mai 2008, 09:55
@ Flyer
Se vede ca ploua marunt....eu vroiam doar sa subliniez ca esti inca in perioada in care te bucuri de masina si-ti arde de joaca  ...si asta e bine...tine-o tot asa...pana la urma asta e cel mai important ...sa ne bucuram de jucariile noastre
PS: la un an dupa ce mi-am luat prima masina, o Dacie 1310, ma consideram unul dintre cei mai buni soferi din Bucuresti. Dupa 5 ani mi-am dat seama ca nu aveam nici cea mai vaga idee despre ce inseamna sa conduci o masina; dupa 12 ani, ceea ce consideram eu la inceput ca este stiinta, realizez ca era doar inconstienta  ...mare nebun eram...doamne ce mai faceam...nu pot sa spun ca ma amendeaza dl. Sorin Flutur...dar pot sa spun altceva.....inca sunt...NEBUN 
-
flandra
- Veteran
-
de Alin3006 pe 16 Mai 2008, 10:25
flandra scrie:@ Flyer Se vede ca ploua marunt....eu vroiam doar sa subliniez ca esti inca in perioada in care te bucuri de masina si-ti arde de joaca  ...si asta e bine...tine-o tot asa...pana la urma asta e cel mai important ...sa ne bucuram de jucariile noastre PS: la un an dupa ce mi-am luat prima masina, o Dacie 1310, ma consideram unul dintre cei mai buni soferi din Bucuresti. Dupa 5 ani mi-am dat seama ca nu aveam nici cea mai vaga idee despre ce inseamna sa conduci o masina; dupa 12 ani, ceea ce consideram eu la inceput ca este stiinta, realizez ca era doar inconstienta  ...mare nebun eram...doamne ce mai faceam...nu pot sa spun ca ma amendeaza dl. Sorin Flutur...dar pot sa spun altceva.....inca sunt...NEBUN 
Eu pana nu m-am dat peste cap nu m-am potolit. De fapt, ce spun eu, nici ACUM nu m-am potolit. 
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de Marius pe 16 Mai 2008, 10:32
flandra scrie: la un an dupa ce mi-am luat prima masina, o Dacie 1310, ma consideram unul dintre cei mai buni soferi din Bucuresti. Dupa 5 ani mi-am dat seama ca nu aveam nici cea mai vaga idee despre ce inseamna sa conduci o masina; dupa 12 ani, ceea ce consideram eu la inceput ca este stiinta, realizez ca era doar inconstienta  ...mare nebun eram...doamne ce mai faceam
Cu siguranta exista un Dumnezeu al tinerilor soferi. Cand ma gandesc in urma din ce am scapat (fara sa am nici un accident) mi se face pielea gaina. Curajul tineretii, inconstienta, lipsa de responsabilitate ne-a facut sa uitam ca masina poate fi un instrument al mortii, nu doar o mare bucurie. Bine ca suntem aici sa putem vorbi despre asta, caci altii n-au avut noroc.
Mi-e groaza ca imi cresc fetele si voi sta cu inima cat un purice pana le voi vedea seara acasa sanatoase si intregi.
-
Marius
- Veteran
-
de Flyer pe 16 Mai 2008, 11:50
Marius scrie:flandra scrie: la un an dupa ce mi-am luat prima masina, o Dacie 1310, ma consideram unul dintre cei mai buni soferi din Bucuresti. Dupa 5 ani mi-am dat seama ca nu aveam nici cea mai vaga idee despre ce inseamna sa conduci o masina; dupa 12 ani, ceea ce consideram eu la inceput ca este stiinta, realizez ca era doar inconstienta  ...mare nebun eram...doamne ce mai faceam
Cu siguranta exista un Dumnezeu al tinerilor soferi. Cand ma gandesc in urma din ce am scapat (fara sa am nici un accident) mi se face pielea gaina. Curajul tineretii, inconstienta, lipsa de responsabilitate ne-a facut sa uitam ca masina poate fi un instrument al mortii, nu doar o mare bucurie. Bine ca suntem aici sa putem vorbi despre asta, caci altii n-au avut noroc. Mi-e groaza ca imi cresc fetele si voi sta cu inima cat un purice pana le voi vedea seara acasa sanatoase si intregi.
ESTE o singura regula: NU conduce mai tare decat poate sa zboare ingerul tau pazitor !
-

Flyer
- Membru important
-
de Alin3006 pe 16 Mai 2008, 11:55
Buna asta cu ingerul pazitor !! Eu pe sosea sunt mai cuminte, in afara ei e problema mare.... 
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de flandra pe 16 Mai 2008, 14:00
Uitasem de lipsa de responsabilitate...merci Marius ca mi-ai adus aminte. Stiti ce se spune despre un pilot de F1 ? Ca odata cu nasterea primului copil, devine cu o jumatate de secunda mai lent pe o tura de circuit...de ce?...cu siguranta nu pentru ca si-a pierdut talentul ci pur si simplu pentru ca e mult mai responsabil. Cam asa am patit si eu ... dar cand m-am insurat  ...Fata de ce faceam ca sa-mi impresionez prietenii cand eram mai tinerel acum sunt usa de biserica...oricum mult mai responsabil cand am pe cineva in dreapta. Atentie...daca mergem vreodata la o vanatoare impreuna si eu conduc, oricat de responsabil as fi, sa nu va puna ala cu coarne sa-mi spuneti: nu o lua pe acolo ca e prea abrupt 
-
flandra
- Veteran
-
de Alin3006 pe 16 Mai 2008, 14:13
flandra scrie:Uitasem de lipsa de responsabilitate...merci Marius ca mi-ai adus aminte. Stiti ce se spune despre un pilot de F1 ? Ca odata cu nasterea primului copil, devine cu o jumatate de secunda mai lent pe o tura de circuit...de ce?...cu siguranta nu pentru ca si-a pierdut talentul ci pur si simplu pentru ca e mult mai responsabil. Cam asa am patit si eu ... dar cand m-am insurat  ...Fata de ce faceam ca sa-mi impresionez prietenii cand eram mai tinerel acum sunt usa de biserica...oricum mult mai responsabil cand am pe cineva in dreapta. Atentie...daca mergem vreodata la o vanatoare impreuna si eu conduc, oricat de responsabil as fi, sa nu va puna ala cu coarne sa-mi spuneti: nu o lua pe acolo ca e prea abrupt 
Sa-ti amintesti asta daca mergem impreuna...si-ar fi buna o asigurare de viata babana facuta inainte !!  Ca si eu am aceeasi problema si impreuna ne rupem gatul sigur !!
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de flandra pe 16 Mai 2008, 14:36
-
flandra
- Veteran
-
de Flyer pe 16 Mai 2008, 17:04
Alin3006 scrie:flandra scrie:Uitasem de lipsa de responsabilitate...merci Marius ca mi-ai adus aminte. Stiti ce se spune despre un pilot de F1 ? Ca odata cu nasterea primului copil, devine cu o jumatate de secunda mai lent pe o tura de circuit...de ce?...cu siguranta nu pentru ca si-a pierdut talentul ci pur si simplu pentru ca e mult mai responsabil. Cam asa am patit si eu ... dar cand m-am insurat  ...Fata de ce faceam ca sa-mi impresionez prietenii cand eram mai tinerel acum sunt usa de biserica...oricum mult mai responsabil cand am pe cineva in dreapta. Atentie...daca mergem vreodata la o vanatoare impreuna si eu conduc, oricat de responsabil as fi, sa nu va puna ala cu coarne sa-mi spuneti: nu o lua pe acolo ca e prea abrupt 
Sa-ti amintesti asta daca mergem impreuna...si-ar fi buna o asigurare de viata babana facuta inainte !!  Ca si eu am aceeasi problema si impreuna ne rupem gatul sigur !!
Contati si pe mine... cumpar eu atelele pt. imobilizarea gatului 
-

Flyer
- Membru important
-
de Alin3006 pe 19 Mai 2008, 13:37
Buna achizitie. Cred ca am mai spus ca pentru un vanator - mai ales daca are si caini- un pickup e masina ideala. Daca mai e si Toyota...  Fiabila si de incredere . Ce motor are 2,5 sau 3l ?
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de Eugeniu Cerempei pe 19 Mai 2008, 14:26
Are motor 2.5 D4D, 140 CP..... Ma gindeam sa iau cu motor 3.0 L, dar e o diferentza de 4800 eur, impozitul anual e +35%, cheltuie mai mult, shi nu cred ca face pt 31CP asha diferentza...
-

Eugeniu Cerempei
- Veteran
-
- Locaţie: Faro, Portugal
de Alin3006 pe 19 Mai 2008, 14:47
Eugeniu Cerempei scrie:Are motor 2.5 D4D, 140 CP..... Ma gindeam sa iau cu motor 3.0 L, dar e o diferentza de 4800 eur, impozitul anual e +35%, cheltuie mai mult, shi nu cred ca face pt 31CP asha diferentza...
Ba face ! Mai ales in varianta cu cutie hidramata !
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de Eugeniu Cerempei pe 19 Mai 2008, 14:50
Daca eram in basarabia sint sigur ca facea.... pe drumurile shi dealurile alea
Dar aici in portugalia nu prea ai unde t ingloda, mai ales ca traiesc in sud, aici ploua 3-4 ori pe an 
-

Eugeniu Cerempei
- Veteran
-
- Locaţie: Faro, Portugal
de Alin3006 pe 19 Mai 2008, 15:07
Aici ai dreptate. Oricum ai ales o masina buna si fiabila. S-o stapanesti sanatos!
-
Alin3006
- Veteran
-
-
de Flyer pe 19 Mai 2008, 17:31
Nu imi dai ceva detalii despre ea... ce varianta ai ales? ce tip de tractiune / transmisie? si ce sisteme de control ai asupra ei? abs, edb, esp .... ? figuri socoteli de genul asta 
-

Flyer
- Membru important
-
Înapoi la Off road si aventuri pe 2 sau 4 roti
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 26 vizitatori