| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Cutitul de vanatoareModeratori: liviur, george_ciprian86 Primul meu cutit pe care am dat 50 $ Sog seal pup dar pe care nu il mai folosesc asa de des din cauza seratiilor. Otel AUS 6 Duritate HRC 56-58. Doar ca nu inteleg cum incarc pozele aici daca le am la mine pe calculator. Un mic ajutor va rog.
Never say never
Le puteti pune aici: http://www.imageshack.us/ Procedati in modul urmator :
Intrati pe site, apoi apasati " Browse " ( 1 ), dupa care o sa va apara fereastra de "file upload" ( 2 ) in care trebuie sa selectati poza pe coare doriti sa o uploadati din calculatorul dumneavoastra. Dupa ce ati selectat poza apasati " Open ". Acum treceti la pasul ( 3 ) si apasati " host it ". Dupa ce ati apasat " host it " o sa va apara imaginea urmatoare:
Aici apasati click stanga si apoi click dreapta - copy pe " Thumbail for forums 1 ". Apoi va duceti unde doriti sa puneti poza in postare, apasati click drapta - paste . Asta e tot. Si in felul asta imaginile nu mai sunt gazduite de serverul site-ului www.vinatorul.ro.
Saru'mana boierule.
Sa revenim. asta este Sog seal pup si il am de aproape un an jumate[img][img]http://img399.imageshack.us/img399/592/sogsealpupsd9.th.jpg[/img][/img] Never say never
Ce sunt acelea "seratii " ?
Un swiss knife no name
Multi tool la fel no name dar otel foarte tare
Un briceag relativ nou dar material slab. Facut cica in Spania. Dedesubt un proiect neterminat si mult prea vechi(9 ani) cu lama din otel rapid de freza disc.
Ka bar Super heavy bowie modelul mic din Otel 1095 si el este prietenul meu NO.1 si dedesubt acelasi briceag "spaniol" ca sa vedeti diferenta de marime
Ultima poza de azi, bricege performante din materiale destul de scumpe. Cel negru este CRKT Lightfoot M1 din otel AUS 8 si dedesubt Spyderco centofante 3 cu lama din cunoscutul lor material VG-10
Detalii despre materialele lamelor le puteti gasi pe : http://www.agrussell.com/knife_informat ... index.html Never say never
Scuze! Mi se trage de la forumurile din afara de profil. Sunt dinti(daca le pot spune asa) care conform studiilor mareste suprafata de taiere cu pana la 15-20%. Daca ma intrebi pe mine nu as opta pentru ele pentru ca la carne se comporta exact ca un fierastrau. Cutitele cu aceste profile pe lame sunt folosite in armata si de salvatori pentru a taia materialele naturale sau sintetice gen centura masina sau haine, mult mai repede. Vezi si poza ce spune
![]() Never say never
testokick , este drept ca nu poti face nimic cu un kukri nimic mai mult decat poti face cu o maceta zdravana . Eu am doua : una ieftina , dar foarte supla si practica si una mai solida , dar pe care nu prea o folosesc din cauza grosimii . Chestia este ca modelele kukri vin la pachet cu inca doua cutitase ( sper ) care te scutesc de a cara dupa tina mai multe ustensile taietoare . Din cate am inteles de la un interlocutor amabil care detine unul ...este foarte gros in carne . Cu siguranta ca acest lucru ii confera o rezistenta sporita , dar il descalifica pentru munci mai fine ( gen intinsul untului pe biscuiti Sincer , mi-am comandat kukri din considerente artistice ( trebuie sa recunosti ca arata bine ) . Habar nu am inca cum este sa tii unul in mana . Declarativ , posesorii au fost toti incantati de proprietati si m-am gandit ca nu mi-ar strica nici mie doua . Initial am vrut sa iau 5 ( intentionam sa vand 3 si sa mai scot din taxele de transport ) . Dar m-am gandit sa vad intai calitatea si am comandat doar doua . Ieri am cerut unui amic sa imi faca pe strung un maner asemanator cu al unui kukri traditional (adica , cu motul ala la mijloc ) pentru a experimenta senzatia de a-l tine in mana . Cu aceasta ocazie m-am felicitat pentru inspiratia de a comanda doua modele cu prasele clasice ( asa cum stim noi ca arata un maner de cutit ) . Sincer , mi se pare destul de incomoda priza pe unul traditional . Voi vedea cand le primesc cum stau in mana si cat de practice pot fi . Deocamdata este un experiment . Cred ca ai dreptate spunand ca este tot un cutit . Dar unul mai special Legat de cutite , prefer oricand o maceta subtire si ieftina unui cutit gros si de firma . A mea taie ca briciul , are lama lata . Pot face cu ea tot ce pot face si cu un cutit ...dar reciproca nu este valabila . In plus , marimea imi confera ceva mai multa incredere . Poate este doar o iluzie , dar mie imi tine de cald
Fata de un cutit nu are comparatie dar ma gandeam ce poti face cu ea in Romania ca noi nu avem jungla. Aici vroiam sa ajung. Cat despre cum te simti cand ai un kukri in mana, nu stiu dar senzatie fantastica ti-o da o katana originala, cand aproape vibreaza la tine mana. Si ma opresc ca deja am divagat. Am deschis subiectul pe tema kukri doar ca utilitate...ce as face eu cu unul la vanatoare sau mai rau... la pescuit.
Never say never
Stiu ce senzatie iti da o katana . Sunt practicant de Aikido ( printre altele
Legat de o maceta si utilitatea ei ... pai e super utila . Nu mai ai nevoie de toporisca . Iti faci imediat "materialul " pentru o coliba rudimentara . Cea pe care o iau eu in expeditii , este o Tramontina Braziliana de 40 . Usoara , flexibila , isi tine gura excelent , taie ca briciul si este foarte subtire . Pot taia paine cu ea fara probleme . Tai lemne uscate cu diametrul de 4-5 cm dintr-o singura lovitura . Am incercat-o si la slanina si crede-ma , taie mai bine decat cutitul de firma Smith & Wesson , care nu se prea impaca cu slanina romaneasca . Deci , prefer oricand o maceta , unui cutit . Este alegerea mea . Sunt si neajunsuri . Se uita lumea dupa tine ca dupa urs . Cand te vad cu sabioiu' la centura isi imagineaza ca te crezi Rambo , dar eu nu stiu cat de practica este o asa ustensila si nu ma prea sinchisesc de uitaturile altora
Cristi , am si eu o intrebare : Am citit pagina scanata ( sau xeroxata ) de tine si am o nelamurire . "Arma Alba" este cea care corespunde caracteristicilor a), b), c) , d) si e) ? Intreb deoarece , o arma poate sa aiba lama mai mare de 15 cm , lama sa fie solidara cu manerul , etc ...dar daca nu are tais dublu pe toata lungimea , nu se incadreaza la " Arma Alba " . Gresesc undeva ?
Azi am primit cele doua kukri din Nepal . Au venit prin TNT si trebuie sa recunosc ca sunt impresionat . Le-au preluat din Kathmandu in 12 Mai si azi dimineata erau la poarta mea . Au venit prin Dubai , Paris , Bucuresti , Brasov .
Acum sa va zic de cutite. Sunt superbe . Singura problema ar fi ca sunt extrem de groase . Cel din seria V ( versatil ) de 11" , are "doar" 6 mm grosime , dar cel de 15 " are 9 mm in cap . Oricum lama este fina la amandoua , intrucat este lata si se subtiaza catre tais ( la cel de 15 " chiar in doua randuri ). Nu sunt tocmai niste opere de arta , dar sunt super-solide . Citeam la un american specializat in cutite , care a cumparat tot de la nepalezii astia , ca duritatea lamei este de 50 - 55 si scade in doua randuri ( la mijlocul lamei si la muchie ) . Tipul se declara foarte multumit de calitatile otelului . Sunt destul de "raw " finisate . Adica , nu lucesc orbitor , dar finisarile sunt de bun simt . Vin la pachet cu cate 2 cutitase fiecare . Aici sunt putin dezamagit . Initial , imi faceam griji pentru lungimea manerului la kukri . Ma gandeam ca nepalezii fiind mai mici de statura au si palma mai mica . Totusi , manerele sunt excelent masurate , la cel de 15 " chiar am senzatia ca ar fi cazul sa mai iau putin din prasaele , deoarece mana nu mi se pare ca strange perfect . Oricum , acela este mai mult o maceta ( de neam prost ...ca are 1,6 kg ) . Dar , dezamagirea vine de la dimensiunile celor doua cutitase . Primul este pentru a ascuti lama celor mari . Chiar daca este micut , poti face treaba pentru care a fost gandit . E un fel de pila cu maner in miniatura . Celalalt insa , care este foarte ascutit , are un maner micutttttt ...de parca este de jucarie . Oricum , teaca permite si am sa fac unul putin mai lung , ca sa il pot folosi la ceva . Tecile sunt excelente . Miez de lemn , imbracat in piele , frumos cusuta . Tecile sunt solide si gandite pentru o exploatare in conditii extreme . De fapt , tot ansamblul este gandit pentru asa ceva . Una peste alta sunt extrem de multumit de investitie . Cel de 11 " este o scula super pentru salbaticie . Echilibrat , taie ca briciul , solid , manerul cu o priza excelenta Pentru cel de 15 " ... inca ma gandesc ce utilitate sa ii dau . E super , dar cred ca as arata penibil sa ma plimb prin paduri cu o cutitoaie lunga de la curea ... pana la genunchi . Un vecin mucalit mi-a zis ca imi da banii pe el cu tot cu transport ... ca e super de despicat un porc de la cap la coada dintr-o lovitura . Omul se ocupa de taiat porcine prin ajunul Craciunului . Cutitul banuiesc ce este capabil de asa ceva ... nu stiu daca vecinul este . Oricum nu il vand nici in castig , pentru ca arata demential . Si cine stie la ce razboi plec si am nevoie de o scula de taiat senilele la tancuri Daca va intereseaza si alte detalii , va stau la dispozitie . Zilele acestea o sa pun si niste poze pe site cu cele doua . Ma gandeam sa le botez . Asa fac cu orice arma noua pe care o cumpar .
Frumoasa descrierea. Parca ne-ai facut descrierea discipolilor tai. Acum serios sa fiu, din descriere, mai ca-mi vine sa-mi iau si eu una. Duritatea de 50-55 este buna, chiar perfecta pentru profilul si marimea lamei. Putin mai dura, si devenea casanta. Ai idee daca este otel inoxidabil ?
Never say never
testokick , nu este otel inoxidabil .
Este otel de arc . Foarte rezistent , dar necesita o oarecare intretinere . Sunt obisnuit cu asta , deoarece si katana pe care o am este facuta tot din asa ceva si din cand in cand trebuie sa o " prafuiesc " . Am un kit de intretinere cu un fraf fin usor abraziv , care se da pe toata lungimea lamei si se " ia la perie " de mana
Mda... frumoase scule, ....la vanatoare eu nu-i vad utilitatea inafara de despicarea vanatului in 2 pe coloana vertebrala. Dar si aici o toporisca e mai eficace ...
Oricum, daca sunt originale dau bine intr-o colectie ...
florin.t , l-am pus la lucru pe cel mare . Dupa ce am hacuit ce a mai ramas dintr-un trunchi de visin ( la inceput m-a durut sufletul , dar vroiam musai sa verific ce spun nepalezii despre otelul lor ) ...am intrat in casa si minune !!! am reusit sa tai iar o foaie de hartie ( stiti testul cu tinutul foii intr-o mana si taiatul ei feliute ) . Este vorba de cel de 15 " cu grosimea de 9 mm la muchie . Personal sunt deplin satisfacut si recomand oricui vrea sa cumpere asa ceva . Nu am avut niciodata un cutit pe care sa il folosesc o jumatate de ora ca topor si dupa aia sa mai taie la modul asta . Pe cel mic
Otelul neinoxidabil este cel mai bun. tinde taisul cam cu 50-70 % mai mult decat orice inox performant. Asta zic ei. Eu as zice ca diferenta e mult prea mare. Dar sa revenim. Frumoase scule.
florin.t toporisca este mai putin manevrabila ca o maceta sau un kukri. Toprul, toporisca este pentru munci grele ce nu necesita precizie. Incearca sa tai paine cu una, sau o felie de carne; iti blestemi zilele. In schimb e buna la amputari Never say never
FällknivenFiindca sintem in forumul "cutite de vinatoare", va prezint mai jos un cutit facut special pentru vinatoare, Fällkniven H1.
Un cutit suedez dar facut in... Japonia, din otel japonez stratificat VG10; un strat din otel carbon intre doua straturi de otel inoxidabil; lama de 5mm grosime; minerul din Krylon, un cauciuc sintetic care nu aluneca. Lama durificata la HRC 59 si ascutit ca un brici; tine muchia foarte bine dar se ascute destul de greu. Vine cu o teaca din piele, fara siguranta. http://www.fallkniven.com/h1.htm
![]()
Re: FällknivenErata: materialul din care e facut minerul se numeste Kraton.
Faina scula. Tocmai am aflat ce vreau de Craciun
Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
Am si eu un cutit de la Fallkniven , modelul NL2
http://www.fallkniven.com/nothern/us-nl2.htm Un cutit robust , cu lama groasa , maner din rondeluri de piele . 20
16 12 22LR 222RemMag 6,5x57 6,5x65 8x57 9,3x62
Frumos cutit; este un survival knife, nu hunting dar il poti folosi la orice, inclusiv la spintecat si jupuit
Am vazut pe site-ul firmei BASS PRO SHOPS acesta marca de cutit:
SOG® SEAL Pup Fixed Blade Knife si va rog frumos stimati colegi de forum,daca stiti ceva despre aceasta firma,despre calitatea produselor ei,sa ma sfatuiti daca merita sa-l cumpar sau nu.Va multumesc. P.S. Pe site-ul firmeei BASS PRO SHOPS,La capitolul Cutlery-Fixed Blades,este al doilea cutit de pe pagina 3. IJ 54 cal.12/70.
WINCHESTER SXR VULCAN cal.30.06. CZ 550 luxus cal 7x64.
Nu merita luat daca nu te duci cu el la bataie sau lupta corp la corp. Am si eu unul dar sincer nu prea am ce sa fac cu el. Munca multa la ascutit si nu-si tine foarte bine taisul. Este frumos, dar nu ce trebuie. Profilul lamei este exclusiv facuta pentru impuns. Mai bine dai un ban da stai in fata cauta un cutit cu otel CPM s30v sau un VG-10 sau un otel carbon(neinoxidabil) Iti recomand cel de sus in pagina asta. Ia un cutit de calitate. Intre americani exista o vorba: "One knife, one life"
Never say never
Subscriu la ce spune testokick.
Mai bine mai pui $100-150 si investesti intr-un Fallkniven sau alta marca in VG10 sau 3G.
Va multumesc foarte mult poentru sfaturi.Acestea m-au ajutat sa ma decid.
IJ 54 cal.12/70.
WINCHESTER SXR VULCAN cal.30.06. CZ 550 luxus cal 7x64.
salut
foarte interesat topicul, am cateva briceaguri insa incep sa ma pasioneze lamele fixe detine/foloseste cineva cutite RAT Cutlery? ma intereseaza modelul RC6 http://www.knifeworks.com/index.asp?Pag ... odID=10978
Înapoi la Echipamente pentru vanatoare Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 23 vizitatori |
Publicitate
|