Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 16 Iun 2026, 00:59

IJ 27M 12X76

Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.

Moderator: liviur

IJ 27M 12X76

Mesajde mircea626 pe 29 Apr 2008, 12:39

Va salut,
sint pe punctul de a achizitiona aceasta arma si as dori sa aflu pareri despre ea,pretul este de 2600ron.cum vi se pare?
multumesc
mircea626
Nou membru

Locaţie: Neamt

Mesajde 223/12 pe 29 Apr 2008, 14:01

E noua? Daca da, pretul e acceptabil, daca nu e noua, e foarte ...piperat. Un singur tragaci? Shocuri de schimb? Bascula nichelata?
Si intr-un caz si in altul, 2.600 de lei se apropie periculos de mult de pretul armelor mixte IZH-94 Taiga (223/12 si 30.06/12), luate anul trecut si anul acesta, de mine. Ambele mixte au camera de 76 si shocuri interschimbabile...
Eu n-as mai lua arma cu doua tzevi lise, dar daca iti e utila o astfel de arma, vointa ta e suverana pana la urma. Spor la cumparaturi!
„Puşca-i fiară nesătulă, dar celui ce ştie a o struni i se deschid porţile raiului...”
223/12
Veteran

Locaţie: Locu' din care sare iepurele...

Mesajde mircea626 pe 29 Apr 2008, 18:19

da,e noua.socurile sint interschimbabile (se livreaza si cu 3 socuri),bascula nu e nichelata,are doua tragaciuri.
cu 100ron mai mult am vazut si una semiautomata(nu am avut timp sa vad exact ce model e),tot noua si asta,dar am un soi de "aversiune" fata de aceste arme.imi pare mai putin sportiv ca sa spun asa,dar probabil sint cucuri de-ale mele
vinatorile la care particip sint in proportie de 75-80% ,la vinat mic
multumesc pentru raspuns si mai astept pareri
mircea626
Nou membru

Mesajde 223/12 pe 29 Apr 2008, 20:01

E in regula, in conditiile astea cred ca merita sa iei arma, daca intentionezi sa o tii pentru mai multa vreme sau sa-ti mai iei alta mai tarziu. Zic ca daca o tii mai mult, pentru ca pretzul ii va scadea intr-un an-doi de nici n-o sa-ti vina sa crezi. Altfel, te alegi cu una din armele despre care se spune ca sunt "pe viatza" si crede-ma ca nu trage mai rau decat una de firma, nu de 2.600 de RON, ci de 2.600 Eu :lol:
In niciun caz nu-ti lua semiautomata, ca daca iti iei, o sa-ti para rau...
Am avut 8 arme lise pana acum, 16 si 12, dintre care una a fost Krupp, alta Cugir, sase rusesti (IZH). Te tras, am tras si cu italiene semi, si cu o americana Maverick (cu pompa) si cu o lisa frantuzeasca (nu-i stiu marca, dar era o arma foarte veche). N-am remarcat diferente semnificative la foc ...ma uimit doar Maverick-ul. Desi avea tzeava de doar 50 cm, am doborat ratze si gaste "in inaltul cerului" in conditii similare celor in care trasesem degeaba cu arme cu tzevi "lungi" de 70 si peste. Pentru ca am vrut sa vad daca au fost doar intimplari, am tras si la tzinta: la 80 de metri atenti masurati, am spart, cu alice de 4 mm, o sticla de bere dintr-un singur foc. Daca as gasi o arma Maverick cu doua tzevi care sa traga cum tragea aia, as lua-o, desi ii sunt fidel mixtei mele...
„Puşca-i fiară nesătulă, dar celui ce ştie a o struni i se deschid porţile raiului...”
223/12
Veteran

Mesajde greier99 pe 29 Apr 2008, 20:10

IJ 27M 12x76 arma foarte buna ..pretul cam piperat
Si greieru' poate sa vaneze!
greier99
Veteran

Locaţie: Cheia

Mesajde mircea626 pe 30 Apr 2008, 09:01

momentan am un IJ 43 ,mostenire de la bunicu,arma la care tin foarte mult si cu care ma descurc rezonabil.in afara de un mic joc la piesa a-3-a(pe care il dreg cu o bucata de hirtie din pachetul de tigari :lol: ) si faptul ca isi cam arata virsta arma este ok.trebuie si un alt pat
despre pret pot spune ca si mie mi s-a parut cam marisor,dar avind in vedere ca nu am studiat aproape deloc preturile armelor m-am decis sa intreb aici.pina la urma cred ca am sa o iau,chiar daca sotiei i se pare un mare moft,cu toate ca i-am zis ca pretul este de doar 1000ron :shock:
va multumesc pentru atentie
mircea626
Nou membru

Mesajde 223/12 pe 30 Apr 2008, 10:12

mircea626 scrie:...un mic joc la piesa a-3-a(pe care il dreg cu o bucata de hirtie din pachetul de tigari :lol:

Pune mana si lipeste pe pana pustii (pe partea dinspre tzevi, chiar pe centru) o bulina sau un patratzel (ori un dreptunghi) de cauciuc dintr-o camera de bicicleta. Lipesti cu "picatura" sau superglue, apoi montezi pana pe arma si o "culci" pe dusumea in pozitia de tragere (adica sprijinita pe capatul patului si varfurile tzevilor). Dupa ce se usuca bine lipitura, o sa vezi ca nu mai ai nici un pic de joc; se monteaza ea piesa a treia putin mai greu (trebuie presata), dar nu mai ai probleme. E neplacut si "contraproductiv" - cum zice Iliescu - sa tot pui hartie la fiecare asamblare a pustii...

mircea626 scrie:...am sa o iau,chiar daca sotiei i se pare un mare moft,cu toate ca i-am zis ca pretul este de doar 1000ron

Sotiilor, intotdeauna, armele noastre le par "mofturi scumpe", si inutile pe deasupra :twisted: ...si chiar sunt "inutile", comparate, de pilda, cu un parfum sau te miri ce alte nimicuri "consumabile", unele de unica folosintza :roll:
Dupa toate armele, lunetele si alte accesorii am mers singur sa mi le cumpar si toate au costat "teoretic" mult sub un sfert din cat am dat pe ele... cu o singura exceptie: cand am fost dupa mixta, sotia si-a dorit mult sa mearga cu mine, mai ales ca era vb de un oras in care nu mai fusese (sa se mai plimbe si ea, sa-si caute pantofi... :( ) S-a uitat luuung cand a vazut ca am dat 3.000 de lei pe arma + 100 de cartuse cu glont... s-a consolat intrucatva doar cu faptul ca erau bani de la FSN (stiti expresia - Fara Stirea Nevestei) si a fost fericita de-a dreptul in cele din urma, ca "a gasit" dintr-un "foc" nu una, ci doua perechi de pantofi! :roll: :roll: :roll:

Pune mana, Mircea, si ia arma daca-ti place, iar sotiei spune-i ca ai negociat cu vanzatorul si ai scos-o la 700 de lei, o nimica toata... :twisted:
Pe http://www.huntershop.ro/ si mai ales pe http://huntershop.ro/listadep.htm ai intrat?
223/12
Veteran

Mesajde mircea626 pe 30 Apr 2008, 11:50

buna ideea cu jocul la piesa a-3-a,am sa o pun in aplicare.n-am intrat pe nici unul din cele doua situri ,dar am sa arunc un ochi chiar acum.
multumesc mult si dupa cum spuneam in foarte scurt timp cred ca am sa pun mina pe pusca ,parca nici rabdare nu mai am :D
mircea626
Nou membru

Mesajde radubichis pe 30 Apr 2008, 16:58

[quote="mircea626"]da,e noua.socurile sint interschimbabile (se livreaza si cu 3 socuri),bascula nu e nichelata,are doua tragaciuri.
cu 100ron mai mult am vazut si una semiautomata(nu am avut timp sa vad exact ce model e),tot noua si asta,dar am un soi de "aversiune" fata de aceste arme.imi pare mai putin sportiv ca sa spun asa,dar probabil sint cucuri de-ale mele
vinatorile la care particip sint in proportie de 75-80% ,la vinat mic
multumesc pentru raspuns si mai astept pareri[/quote]

In cazul asta zic ca o semi te avantajeaza
radubichis
Veteran

Locaţie: Hunedoara

Mesajde mircea626 pe 30 Apr 2008, 17:29

pe mine poate ma avantajeaza,dar pe vinat nu.eu vad vinatoarea in primul rind ca un sport(si aici ma gindesc la povestea lui alin cu cocosul si tzapul nebun) si apoi ma gindesc la preparatele pe care le pot face din vinat.la mine in grupa lucrurile stau oleaca pe dos,adica nu conteaza daca am tras,daca am vazut,daca mi-a placut vinatoarea...am carne in traista??da!! atunci a fost o vinatoare reusita!!asa gindesc foarte multi
in plus am auzit ca semiautomatele nu sint chiar asa de stralucite,adica au niscai neajunsuri,dar nu ma bag pentru ca nu stiu sa dau detalii
mircea626
Nou membru

Mesajde 223/12 pe 30 Apr 2008, 20:05

Semiautomata e utila - eliminand chestiunile de etica (pe care si eu le iau in serios) - doar daca tragi la aceeasi specie de vanat o zi de vanatoare intreaga. Chiar si atunci, poti avea nevoie de un foc mai raspandit si unul mai concentrat, cum numai lisa cu doua tzevi poate...
Odata si-o data, posesorul de lisa se va duce si la vanatoare mixta, sa spunem de mistreti si de vanat mic. Atunci, baga pe stanga alice si pe dreapta breneke.
Alta situatie: e la fazani si ii vine lupu' la 40 de yarzi (s-au mai vazut cazuri!). Ce face cu semiautomata? Ii umple blana de alice-ploaie, dar de omorat nu-l omoara.
Daca cineva ar avea numai semiautomata si s-ar duce cu ea mereu la vanatoare, ar trebui sa fie in relatii foarte, foarte intime cu Cel de Sus sau macar cu Diana ori Sf. Hubertus, sa afle din timp ordinea in care ii va veni vanatul si deci isi incarca arma: breneke pe tzeava, apoi alice de 3,5, apoi iar breneke si la sfarsit alice de 4 ori viceversa :roll:
223/12
Veteran

Mesajde mircea626 pe 01 Mai 2008, 09:20

exact chestiile astea mi le-a spus un prieten detinator de semiautomata,care vrea si el sa isi ia o arma de care vreau si eu.
multumesc mult inca o data.pushca e ca si a mea,sotiei i-am promis un mic concediu asa ca treaba e rezolvata
mircea626
Nou membru

Mesajde Flyer pe 10 Iul 2008, 22:02

Tocmai am cumparat aceasta arma nou nouta la pretul de 2479 de lei . Ultima care am gasit-o. Mai era una de 2600 dar era modelul 27EM care are in plus ejector si parca inca 2 choke-uri dar nu sunt sigur. Nu am tras inca cu ea ca am luat-o de o zi, acuma ii la politie pt o saptamana (numai bine ca ma duc in concediu) dar adevarul ii ca ma mananca palma :shock:

Eu zic sa o iei ca o poti folosi si pe post de sezlong in combinatie cu 2 scanduri.
Pi Piron
Flyer
Membru important

Mesajde 223/12 pe 11 Iul 2008, 07:33

Flyer scrie: Nu am tras inca cu ea ca am luat-o de o zi, acuma ii la politie pt o saptamana

S-o stapanesti sanatos si sa te slujeasca bine! ...cum adica ii la politie pt o saptamana???????????? Asa ceva n-am mai auzit. Ti-au oprit-o la Politie? Pentru ce???
223/12
Veteran

Mesajde scirocco pe 11 Iul 2008, 09:41

Si eu sunt curios,cum adica "e la politie pentru o saptamana"? Pai trebuia doar sa-ti verifice seriile si sa o treaca in permis dupa care sa ti-o iei acasa,fain frumos. In ce localitate locuiesti Flyer, ca sa stim sa ne ferim de militia care va "ocroteste" :lol:
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
scirocco
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Ghinda pe 11 Iul 2008, 11:28

O avea filet la gura tevii!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde gbulan51 pe 11 Iul 2008, 14:05

Unii dintre angajatii AEST mai sunt si vanatori, adica asa cred ei, ca examenele le-au luat cum le-au luat. Stiu pe cineva la care i s-a retinut tot cam asa o arma si dupa vreo 10 zile i-au dat-o cu patul crapat si tzevile cu pete de rugina pe ele. Omul n-a zis nimic, ca doar ce sa zica in fatza " oraganului". Cica i-au retinut-o pentru ceva verificari ! Politzia, tot militzie, ce mai ! :evil:
homo, homini, lupus !
gbulan51
Membru activ

Locaţie: Dupa blocuri

Mesajde mircea626 pe 12 Iul 2008, 16:39

Flyer scrie:Tocmai am cumparat aceasta arma nou nouta la pretul de 2479 de lei . Ultima care am gasit-o. Mai era una de 2600 dar era modelul 27EM care are in plus ejector si parca inca 2 choke-uri dar nu sunt sigur. Nu am tras inca cu ea ca am luat-o de o zi, acuma ii la politie pt o saptamana (numai bine ca ma duc in concediu) dar adevarul ii ca ma mananca palma :shock:

Eu zic sa o iei ca o poti folosi si pe post de sezlong in combinatie cu 2 scanduri.

n-am luat arma inca,dar este in plan.au aparut niste prioritati neasteptate(vreo 3 nunti)
oricum mersi pt. recomandare,imi pare bine ca nu mi-ai recomandat sa o "folosesc" intre 4 scanduri..cu sezlong :lol:
mircea626
Nou membru

Mesajde Flyer pe 20 Iul 2008, 10:27

Sunt din cluj si aici asa se pare ca sunt regulile. Cumperi arma si mergi cu ea la politie sa o declari. Se uita ei peste serii impreuna cu tine si apoi o iau frumos si o lasa acolo la ei in birou si iti spun sa vi peste o saptamana dupa ea. Aceasi chesti am patit-o si cu arbaleta.
De data asta nu a fost nici o problema ca a ramas arma acolo pt ca am fost plecat o sapatamana in SLovakia la pescuit si chiar nu m-a interesat defel sa am arma acasa.
Luni cand ma duc acolo am sa intreb care ii procedura de trebuie sa ramana arma la ei asa de mult timp.
Pi Piron
Flyer
Membru important

Mesajde violiv pe 20 Iul 2008, 11:19

Asa scrie si-n lege: 10 zile - cica in timpul acesta ei verifica daca exista magazinul si/sau vanzatorul.
E drept ca nu prea se practica si se inscrie arma direct in permis fara alte formalitati dar legea e cu ei..
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde mihaiman pe 08 Aug 2008, 22:24

si eu am lasat la ei arma anul trecut cand am cumparat-o (lisa fiind ea de felul ei). mi-au dat apoi o autorizatie sa cumpar trei cartuse si sa ma intorc la ei. cica trebuie sa traga, ei sau eu daca tin neaparat sa mi-o dezvirginez singur, trei cartuse in ceva bazin cu apa si apoi sa ia amprenta digitala a glontului si a cuiului percutor, amprente ce raman in baza lor de date. la magazin erau cam derutati, nu stiau ce cartuse sa-mi dea. au sunat la arme. li s-a spus ca e o greseala, ca doar la carabine e aceasta procedura si sa nu-mi dea nimic :lol: m-au expediat inapoi la politie si mi-am primit arma indarat. :lol:
mihaiman
Membru important

Locaţie: cluj napoca

Mesajde mihaiman pe 08 Aug 2008, 22:36

aaaa, da. tot clujean sunt si eu. dar nu e prima data cand costat ca avem aici legi interpretate in maniera proprie... si nu ma refer doar la politie.
mihaiman
Membru important

Locaţie: cluj napoca

Re: IJ 27M 12X76

Mesajde Sly_Fox pe 10 Noi 2008, 19:15

Salut. Am o arma IJ 27M CAL 12/76. cu socuri fixe de vanatoare 1/2 si 1/1 si pot spune ca este o arma bunicica in conditii de teren deschis la campie. Este un pic cam grea dar uneori acest lucru poate constitui un avantaj pentru un vanator mai corpolent.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde DORU-VS pe 03 Feb 2009, 21:45

Si eu am o arma IJ 27 M cal.12/76.Adevarat , este un pic cam grea, dar s-a comportat excelent la vanatoare.Nu am avut nici un incident cu aceasta arma,o recomand mai ales incepatorilor.
DORU-VS
Membru important

Locaţie: VASLUI

Mesajde ssteffan pe 30 Apr 2009, 17:57

Stiti ca IJ-ul 27 inca de la inceput are probleme de inchdere, cand arma este franta necesita un efort destul de mare pentru a o inchide. Asta din cauza tariei arcurilor de la ejectoare. Am citit pe un forum strain ca unii baieti s-au apucat si au taiat 3-4 spire din arcurile de la ejectoare, iar problema a disparut. Singurul inconvenient, daca putem sa-i spunem asa, este ca tubul cartusului nu mai este aruncat departe cand este ejectat, ci doar o jumatate de metru, dar cred ca este suficient.

Ce parere aveti despre asta? ma gandeam sa fac si eu asa, asta doar daca gasesc aceste arcuri la vreun armurier ca sa am totusi un "backup" (ha ha :D :D :wink: )
ssteffan
Veteran

Locaţie: Giurgiu

Mesajde DORU-VS pe 30 Apr 2009, 19:00

Am avut asemenea arma.Din punctul meu de vedere este foarte buna,doar daca "nu te deranjeaza" ca este ruseasca.Am vandut-o pentru ca mi-am luat o semi.Sa nu-ti faci probleme ,aceasta arma nu te va lasa la greu.Sa o stapanesti sanatos!
DORU-VS
Membru important

Locaţie: VASLUI

Mesajde ssteffan pe 12 Mai 2009, 00:08

Am facut operatiunea pana la urma, dar am taiat decat 2 spire din arcuri, mi-a fost frica sa tai mai mult. Deja arma se inchide mult mai usor. As dori, daca stie cineva unde pot gasi aceste arcuri (arcurile ejectoarelor), nu de alta dar le-am taiat fara sa am altele de rezerva...
ssteffan
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 18 Mai 2009, 22:48

De inchis se inchide mai usor, dar de ejectat mai ejecteaza cum trebuie? :?:
Arcuri se gasesc, probabil pe comanda, la magazinele Arrow, un prieten al meu a luat arcuri pentru ij-ul lui 43 E de la un astfel de magazin( ce este drept acum vreo 5 ani).
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde ssteffan pe 19 Mai 2009, 15:30

da, le ejecteaza fara prbleme, numai ca nu le mai arunca as departe, dar nu este nici un impediment. Chiar este mai practic.
ssteffan
Veteran

Mesajde OVI762 pe 16 Mar 2011, 21:31

Cam scumpisoara.Un Baikal MP 27 EM-1C(socuri mobile,un singur tragaci,ejectoare,tevi de725,camera de 76)m-a costat anul trecut 1900RON.E o arma simpla care face exact ceea ce ar trebui sa faca,fara mofturi.Nu spun ca e cea mai buna dar pot sa iti spun ca nu m-a lasat la greu si orice i-ai face tot trage.As fi jigodie sa afirm ca nu mi-ar placea un Axis sau o Beretta Perennia dar cumva tot IJ-ul mi-a ramas la suflet.E doar o chestie de gust :)
este in noi
OVI762
Veteran

Următorul

Înapoi la Arme de vanatoare lise