Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 21 Apr 2026, 11:59
|
|
|
Discutii despre arme lise, munitii, calibre, etc . Multiple compartii intre arme, munitii pentru arme, tipuri de vanat, balistica, samd.
Moderator: liviur
de alexxraf pe 01 Noi 2008, 12:54
salutare, M-am gandit mai bine si am renuntat la ideea de a mi incepe cariera de vanator cu o semiautomata. Ce m-a determinat? HMMM...cred ca manualul lui selaru care l am citit...adica e faza ca daca vrei sa fii bun la ochit si vanat ...acum nu sa vii cu laser...tre sa aiba si bietu animal o sansa. Deci semiautomata iese din cursa. Cineva imi recomandase o BERETTA urika2. Faina arma recunosc...dar acum vreau un bock pana ma deprind cu arta vanatului. Aveti ceva sugestii? ...m ar bate gandu la un baikal nou...sau un benelli...sau kiar beretta. O vreau NOUA ...si bugetul e pe undeva la 40-50 mil. Daca puteti sa ajutati cu sfaturi ...as aprecia. Sanatate, alexx, p.s - azi am dat proba teoretica de carnet de vanator. maine rezultatu... 
-
alexxraf
-
de Marius pe 01 Noi 2008, 17:39
alexxraf scrie:Aveti ceva sugestii? ...m ar bate gandu la un baikal nou...sau un benelli...sau kiar beretta. O vreau NOUA ...si bugetul e pe undeva la 40-50 mil.
Salut si bine ai venit! Benelli nu face bocuri. Beretta boc noua cred ca nu gasesti la bugetul respectiv.
-
Marius
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti
de Cristi pe 01 Noi 2008, 18:13
alexxraf scrie:M-am gandit mai bine si am renuntat la ideea de a mi incepe cariera de vanator cu o semiautomata. Ce m-a determinat? HMMM...cred ca manualul lui selaru care l am citit...adica e faza ca daca vrei sa fii bun la ochit si vanat ...acum nu sa vii cu laser...tre sa aiba si bietu animal o sansa. Daca puteti sa ajutati cu sfaturi ...as aprecia. Sanatate, alexx, p.s - azi am dat proba teoretica de carnet de vanator. maine rezultatu... 
Animalul are toate sansele, pentru ca el e liber sa faca ce vrea. Important e sa ai si tu sansa. Nu te lua dupa manuale, ia-ti arma care iti place , cu care te simti bine si se potriveste pe masura ta, indiferent de sistem.
The golden rule of history is those with the weapons make the rules. www.anda.com.ro
-

Cristi
- Veteran
-
de violiv pe 01 Noi 2008, 19:27
Selaru a tras pana n-a mai putut, moare de oftica pentru fiecare nou vanator ce se "naste" si ar recomanda o prastie daca ar fi permisa de lege la vanatoare iar dintre arme una basculanta cu o teava, eventual in cal. 410. Tu ia ce-ti place tie, nu ce recomanda maretii vanatori ai neamului nostru. Sunt multe alte considerente care pot sa te determine sa alegi intre o semi sau o basculanta dar niciunul nu este explicat "pe bune" in cartea lui Selaru. Din pacate pentru tine, bock nou de la Beretta cam greu sa gasesti in banii acestia. Semi exista. Ai Beretta ES 100 sau Benelli M2 in banii acestia. Cu inca 1000 lei deja paleta se deschide si poti accede si la un bock serios si sanatos.
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de alexxraf pe 03 Noi 2008, 08:24
Multumesc tuturor de sfaturi. Da...intradevar berreta au arme faine rau....dar parca nu as vrea sa dau 60 mil pe un bock. Mai tre sa imi iau si alt ekipament..etc. Cred ca la baikal ma opresc. Uitati un link aici de la Arrow International: http://www.arw.ro/rezultate.php?t=baikalAveti idee daca exista undeva preturi mai ieftine decat aici? ...si de asemenea dintre modele de acolo ...care "bock" credeti ca ar meritat sa l cumpar?> Multumesc anticipat. Alexx
-
alexxraf
-
de Flyer pe 03 Noi 2008, 08:38
Eu am Baikal IZH-27M 12/76 cu 2 tragace. Poti sa optezi pt un IZH-27EM cu 2 tragace sau cu unul si selector. Eu nu prea pot sa iti spun daca sunt sau nu mutumit de arma in comparatie cu alta, dar mie unul, fiind prima arma imi place.Ce nu imi place mie foarte mult la ea este finisajul si mai ales brunajul. Are choke-uri interschimbabile asa ca mi-am luat 2 choke-uri cilindice sa pot sa ies linistit la mistret. I-am pus si o curea de carabina din neopren si vreau sa iti spun ca nu o simt cand o car cu mine in teren.
Pi Piron
-

Flyer
- Membru important
-
de Alin3006 pe 03 Noi 2008, 12:20
Alexx, Eu vanez tot cu un bock, Beretta ca brand. Prima arma cu care am tras a fost tot un bock, dar un IJ. Numai de bine de amandoua. Principala diferenta dintre ele e greutatea, dar asta conteaza si functie de fizic. Incearca mai multe arme si tine cont ca cel mai important lucru este ca arma sa-ti " vina " perfect. Altminteri te vei enerva la fiecare foc tras. In rest...daca vrei sa optezi pentru o " italiana " - mai usoara si mai rafinata, la bugetul ala ia in calcul Luigi Marochi - eventual modelul Scirocco. Au un raport calitate pret excelent si sunt mai usoare decat IJ-ul. Scirocco - forumistul  sau Val Pangica iti pot povesti mai multe, ei folosesc asa ceva.
-
Alin3006
- Veteran
-
- Locaţie: bucuresti
-
de violiv pe 04 Noi 2008, 15:38
Spre deosebire de alte chestii din ziua de azi, intentia in achizitia unei arme este s-o iei "pe viata". Ca multi chiar alearga o viata pentru a gasi arma vietii este la fel de adevarat. Daca iei acum un Ij, pierzi la calitate, pierzi si mai tarziu cand vrei s-o schimbi. Daca chiar nu se poate, opreste-te acum la cel mai ieftin si mai simplu model - undeva la 2500 lei - iar de restul investesti in echipament sa te tina cativa ani buni. Peste cativa ani poate reusesti si una mai "rasarita". Nu ca Ij-ul n-ar trage, numa ca-n mileniul III cam alergam si dupa un pic de confort.
P.S. si vanatoarea in sine costa suficient...
-
violiv
- Veteran
-
de grigguti pe 07 Noi 2008, 01:45
alexxraf scrie:salutare, M-am gandit mai bine si am renuntat la ideea de a mi incepe cariera de vanator cu o semiautomata. Ce m-a determinat? HMMM...cred ca manualul lui selaru care l am citit...adica e faza ca daca vrei sa fii bun la ochit si vanat ...acum nu sa vii cu laser...tre sa aiba si bietu animal o sansa. Deci semiautomata iese din cursa. Cineva imi recomandase o BERETTA urika2. Faina arma recunosc...dar acum vreau un bock pana ma deprind cu arta vanatului. Aveti ceva sugestii? ...m ar bate gandu la un baikal nou...sau un benelli...sau kiar beretta. O vreau NOUA ...si bugetul e pe undeva la 40-50 mil. Daca puteti sa ajutati cu sfaturi ...as aprecia. Sanatate, alexx, p.s - azi am dat proba teoretica de carnet de vanator. maine rezultatu... 
sa sti totusi ca nimeni nu te pune sa ai mai mult de 2 cartuse in semiautomata ... acum semiautomatele vin cu maxim de incarcatura de 2 si unul pe teava, doar daca scoti opritorul bagi in Urika trei+unu. deci ca sa fii sportiv nu trebuie sa iei neaparat bok. de asemenea, daca vrei sa inveti sa tragi bine si sa nu schilodesti vanatul, zic eu ca e bine sa mergi la talete inainte. nu conteaza neaparat ce arma ai. importanta e "piesa a patr-a". la bugetul asta insa, e destul de dificil sa iei o arma noua. baikal iei fara probleme, dar mai depinde si de cat de fatoasa vrei sa fie. despre sansele animalelor ... hmmm, eu zic asa: animalul nu are nici o sansa atat timp cat tu nu esti sportiv si nu-l respecti. tu vei trage indiferent de ce se intampla daca il ai in catare o secunda, cu sau fara laser. tu ia-ti arma ce-ti vine cel mai bine si care te impaca. asa zic eu si asa am primit si eu sfaturi la randul meu cand am adresat aceeasi intrebare de la colegii mai experimentati de pe forum.
-
grigguti
- Veteran
-
-
de grigguti pe 07 Noi 2008, 01:49
alexxraf scrie:Multumesc tuturor de sfaturi. Da...intradevar berreta au arme faine rau....dar parca nu as vrea sa dau 60 mil pe un bock. Mai tre sa imi iau si alt ekipament..etc. Cred ca la baikal ma opresc. Uitati un link aici de la Arrow International: http://www.arw.ro/rezultate.php?t=baikalAveti idee daca exista undeva preturi mai ieftine decat aici? ...si de asemenea dintre modele de acolo ...care "bock" credeti ca ar meritat sa l cumpar?> Multumesc anticipat. Alexx
incearca la www.huntershop.ro in oradea, sau la gianni brignoli la branesti.
-
grigguti
- Veteran
-
-
de grigguti pe 07 Noi 2008, 02:05
grigguti scrie:alexxraf scrie:salutare, M-am gandit mai bine si am renuntat la ideea de a mi incepe cariera de vanator cu o semiautomata. Ce m-a determinat? HMMM...cred ca manualul lui selaru care l am citit...adica e faza ca daca vrei sa fii bun la ochit si vanat ...acum nu sa vii cu laser...tre sa aiba si bietu animal o sansa. Deci semiautomata iese din cursa. Cineva imi recomandase o BERETTA urika2. Faina arma recunosc...dar acum vreau un bock pana ma deprind cu arta vanatului. Aveti ceva sugestii? ...m ar bate gandu la un baikal nou...sau un benelli...sau kiar beretta. O vreau NOUA ...si bugetul e pe undeva la 40-50 mil. Daca puteti sa ajutati cu sfaturi ...as aprecia. Sanatate, alexx, p.s - azi am dat proba teoretica de carnet de vanator. maine rezultatu... 
sa sti totusi ca nimeni nu te pune sa ai mai mult de 2 cartuse in semiautomata ... acum semiautomatele vin cu maxim de incarcatura de 2 si unul pe teava, doar daca scoti opritorul bagi in Urika trei+unu. deci ca sa fii sportiv nu trebuie sa iei neaparat bok. de asemenea, daca vrei sa inveti sa tragi bine si sa nu schilodesti vanatul, zic eu ca e bine sa mergi la talete inainte. nu conteaza neaparat ce arma ai. importanta e "piesa a patr-a". la bugetul asta insa, e destul de dificil sa iei o arma noua. baikal iei fara probleme, dar mai depinde si de cat de fatoasa vrei sa fie. despre sansele animalelor ... hmmm, eu zic asa: animalul nu are nici o sansa atat timp cat tu nu esti sportiv si nu-l respecti. tu vei trage indiferent de ce se intampla daca il ai in catare o secunda, cu sau fara laser. tu ia-ti arma ce-ti vine cel mai bine si care te impaca. asa zic eu si asa am primit si eu sfaturi la randul meu cand am adresat aceeasi intrebare de la colegii mai experimentati de pe forum.
atentie insa ca este ilegal sa ai mai mult de 2+1 in arma !!!
-
grigguti
- Veteran
-
-
de cybelle pe 07 Noi 2008, 07:50
hm... selaru sa ne mai lase cu teoriile astea de 2 lei{"laser frate"  } si in semi sa bagi decat 2+1{grig asa baga  }..... frate...daca ai respect pt vanat si un mentor pe masura ..o sa tragi cu cel mai mare simt de raspundere si o sa fie bine... viceversa... daca o sa stai printre "baieti care trag la ce sare frecvent", o sa ajungi sa tragi cu 3 la fund din bock la 100 de metrii, ca na, poate cade ceva asa ca ..sa lasam teoriile .. ia o arma care i-ti vine cel mai bine pe umar[sa fie ca o prelungire a mainii tale] si trage mult la poligon.. nu te antrena pe vanat personal am mers mult la poligon si apoi pana la inceperea sezonului am luat aut. de combatere luna de luna la ciori.. si asa se face mana ff bine[asta dupa ce ai fo la poligon in prealabil] ps: si eu tot urika2 am si sa sti ca nu o lauda lumea degeaba insa..te sfatuiesc , fiind la inceput[asa am facut si eula inceput] sa iei un bock. sunt bock-uri de vanzare la bani decenti[cauta cu google si o sa gasesti destule si bune pe deasupra] breda vega lusso, marochi etc..in njurul a 900 de euro...bani cat se poate de decenti... respect
Vand carti de gramatica. E ieftine...
-

cybelle
- Veteran
-
- Locaţie: Magurele
-
de alexxraf pe 07 Noi 2008, 13:00
Domnilor am rezolvat. Mi am luat o BERETTA EXTREMA 2 CAMO cu 5 choke, + prelungitor + cutie transport.1+5 in magazie Uitati o in actiune aici http://www.youtube.com/watch?v=FG1nEaC6pVgAs vrea sa va multumesc tuturor pt sfaturile date...si pt gandurile frumoase...daca va pot fi de ajutor va rog sa nu ezitati sa ma contactati. As vrea sa i multumesc in mod special lui Dan Morariu ( "vanatorul dibaci") pt tot ajutorul si suportul in a mi gasi arma care imi place. Cu respect, Alexx Catalin p.s- daca aveti ceva ganduri sa impartasiti despre arma asta ...va rog... 
-
alexxraf
-
de grigguti pe 07 Noi 2008, 14:18
alexxraf scrie:Domnilor am rezolvat. Mi am luat o BERETTA EXTREMA 2 CAMO cu 5 choke, + prelungitor + cutie transport.1+5 in magazie Uitati o in actiune aici http://www.youtube.com/watch?v=FG1nEaC6pVgAs vrea sa va multumesc tuturor pt sfaturile date...si pt gandurile frumoase...daca va pot fi de ajutor va rog sa nu ezitati sa ma contactati. As vrea sa i multumesc in mod special lui Dan Morariu ( "vanatorul dibaci") pt tot ajutorul si suportul in a mi gasi arma care imi place. Cu respect, Alexx Catalin p.s- daca aveti ceva ganduri sa impartasiti despre arma asta ...va rog... 
vezi ca tot la branesti ai ajuns? si tot beretta ... si eu am o urika2 si maestrul cybelle la fel si danut "vanatorul dibaci" la fel ... si altii o gramada. bravo, o alegere buna. s-o folosesti cu cap si sa ai vanat mare in cuiul catarii. acum, incearca sa mergi cat mai des la talere ca sa inveti s-o folosesti cum trebuie. poti merge la baneasa sau la joita, daca esti din bucuresti.
-
grigguti
- Veteran
-
-
de drsoicatd pe 07 Noi 2008, 14:37
Mda... in mana lu' Tim Bradley asta pare ca trage singura  Felicitari pt achizitie, sa vanezi sanatos cu ea. Ca si mecanism e inertiala sau foloseste recuperarea de gaze? Si cat a costat?
-
drsoicatd
- Veteran
-
- Locaţie: bucuresti
-
de silviu_82 pe 07 Noi 2008, 15:21
din cate stiu eu se fabrica numai supermagnum, cu camere de 89mm, chiar pe forum am vazut ca poate fi un dezavantaj la obtinerea unui grupaj omogen cu cartuse de 70mm din cauza scaparilor de gaze... In rest, sa o stapanesti sanatos, e o arma excelenta din cate am vazut. daca vrei sa stii mai multe intra pe www.shotgunworld.com
-

silviu_82
- Membru important
-
- Locaţie: Slobozia
de Flyer pe 07 Noi 2008, 17:50
alexxraf scrie:Domnilor am rezolvat. Mi am luat o BERETTA EXTREMA 2 CAMO cu 5 choke, + prelungitor + cutie transport.1+5 in magazie Uitati o in actiune aici http://www.youtube.com/watch?v=FG1nEaC6pVgAs vrea sa va multumesc tuturor pt sfaturile date...si pt gandurile frumoase...daca va pot fi de ajutor va rog sa nu ezitati sa ma contactati. As vrea sa i multumesc in mod special lui Dan Morariu ( "vanatorul dibaci") pt tot ajutorul si suportul in a mi gasi arma care imi place. Cu respect, Alexx Catalin p.s- daca aveti ceva ganduri sa impartasiti despre arma asta ...va rog... 
imi spui un pret pe care l-ai dat pe ea ?
Pi Piron
-

Flyer
- Membru important
-
de Flyer pe 07 Noi 2008, 17:51
imi spui un pret pe care l-ai dat pe ea ?
Pi Piron
-

Flyer
- Membru important
-
de violiv pe 07 Noi 2008, 18:33
Bravo! Da' cum de n-ai mai ascultat nimic de sfaturile "maestrilor" de scriu carti? Semi-automata? Cu camera de super-magnum? Si "vopsita" in culori de camuflaj? Chiar ca numa laseru' iti mai trebuie.... S-o stapanesti sanatos si sa inveti sa tragi cat se poate de bine cu ea. @drsoicatd - foloseste recuperarea de gaz avand un sistem similar cu cel al modelului Urika 2, adaptat si incarcaturilor super-magnum. @silviu82 - ai vazut pe forum exprimandu-se parerea ca o probabilitate sau punand intrebarea apropo de compatibilitatea intre camere de 89 si cartuse de 70 mm. Nu cred c-a postat cineva vreo data certa care sa sustina asta. Si doar dintr-un motiv foarte simplu: nu exista....Nu a dovedit nimeni ca se si intampla asa in mod regulat; poate cu anumite cartuse dar asta e o chestie ce se poate intampla cu orice arma - nu toate armele sunt la fel de compatibile cu toate felurile de cartuse. Chiar si o veche bura de pasla se turteste suficient in momentul focului cat sa acopere spatiul de 0,3-0,4 mm iar burele de plastic se construiesc astazi numai cu forma de piston de pompa in partea inferioara tocmai pentru a diminua scaparile de gaze. Si apoi, care crezi ca e diferenta intre o camera de 89 si un con de fortare luuung urmat de o teava de "over" sau "tribore" de 18,7-18,9 mm? P.S. Nu-i chiar laser da' face bine cand si cand, mai ales la trasul cu proiectil unic unde este "de invidiat" si se de/monteaza foarte usor: http://www.burrisoptics.com/speedbead.html
-
violiv
- Veteran
-
de cybelle pe 07 Noi 2008, 22:02
tot daniel saracul.. numai el ne ajuta si se face luntre si punte pt vanatoare. ar trebui sa facem o masa mare numai pt el.. si noi asa de fandoseala..pe langa el. adevarat vanator. trup si suflet>>>respectele mele dane.  [de aceasta semi era vb...  ] pacat ca daniel nu mai bea da poate se remediaza situatia.... respect
-

cybelle
- Veteran
-
-
de alexxraf pe 07 Noi 2008, 22:44
Pai arma a fost folosita la vreo 3 vanatori. Am 3 ani garantie la ea...Nu e noua gantza pt cred ca asta i procedura sa se scuteasca niste taxe pe undeva....
Despre pret...din respect pt Dan ...o sa l intreb intai pe el daca pot sa l public....si apoi promit ca il spun...ca nu am nimic de ascuns.
Sanatate.
p.s - eu sunt din Calarasi...unde naiba sa ma duc la talere aici? stie cineva? ...au astia poligonu dar nu cred ca au talere
p.p.s- VIOLIV...mda...ai dreptate....ce sa zic...imi luase si mie okii Selaru ca scrisese frumos...dar nah...am vz piesa ...am tinut o in mana...e asa usoara de te crucesti....si misto..nu am mai rezistat si am cumparat o mai ales la deal ul la care am gasit o
-
alexxraf
-
de grigguti pe 08 Noi 2008, 01:44
cybelle scrie:tot daniel saracul.. numai el ne ajuta si se face luntre si punte pt vanatoare. ar trebui sa facem o masa mare numai pt el.. si noi asa de fandoseala..pe langa el. adevarat vanator. trup si suflet>>>respectele mele dane.  [de aceasta semi era vb...  ] pacat ca daniel nu mai bea da poate se remediaza situatia.... respect
da, da respecte si sanatate si eu tot prin el mi-am luat arma si la fel puneam o mie de intrebari despre cum, ce si unde...dar m-a deslusit si am ajuns sa iau arma noua ce o luam la pretul ala de second hand si pe deasupra mai era si pe stoc. si asta numai ca a vb el, ca altfel, daca ma duceam de unul singur, o luam la pret mai ridicat.
-
grigguti
- Veteran
-
-
de cybelle pe 08 Noi 2008, 08:56
cum crezi ca o sa se supere daniel daca ne spui si noua ce si cum vav de pret??? e gluma. tocmai . dan urmareste prin implicarea lui in aceste lucruri ca vanatorii sa se destepte, sa cumpere arme si cartuse, samd..la preturi decente , nu de japca daca gresesc, dan o sa ma corecteze[dar nu cred ca gresesc  ] ps: asa de fandoseala incerc... sa fi fo" cam 18 sute" europeni???? respect
-

cybelle
- Veteran
-
-
de vanatorul dibaci pe 08 Noi 2008, 17:24
cybelle scrie:cum crezi ca o sa se supere daniel daca ne spui si noua ce si cum vav de pret??? e gluma. tocmai . dan urmareste prin implicarea lui in aceste lucruri ca vanatorii sa se destepte, sa cumpere arme si cartuse, samd..la preturi decente , nu de japca daca gresesc, dan o sa ma corecteze[dar nu cred ca gresesc  ] ps: asa de fandoseala incerc... sa fi fo" cam 18 sute" europeni???? respect
nu conteaza cat de lung am parul ci conteaza cat si cum gandesc 
-
vanatorul dibaci
- Veteran
-
de vanatorul dibaci pe 08 Noi 2008, 17:27
ps: asa de fandoseala incerc... sa fi fo" cam 18 sute" europeni????  dragul meu prieten de data asta gersesti -in sensul bun 
-
vanatorul dibaci
- Veteran
-
de alexxraf pe 08 Noi 2008, 17:52
Asa cum am promis revin cu informatii despre pretul pustii pe care mi am cumparat o vineri. BERETTA EXTREMA 2 CAMO teava lungime: 71 cm full choke (5 bucati) + 3 ani garantie + cutie transport (valorata la 100 euro) ============================ 1500 EURO. Am mai cumparat eu optional un prelungitor de 40 euro. Arma e practic nou noutza ...a fost folosita la o vanatoare sau doua...deci cateva focuri trase. Inca o data multumiri lui Dan Morariu...daca vreti sa va trageti o pusca tare ...vb cu "vanatorul dibaci" Sanatate si virtute, S-avem ce bea si ce....vana ! 
-
alexxraf
-
de Vechio pe 08 Noi 2008, 18:05
Să o foloseşti sănătos şi să schimbi 4 din cele 5 full chocke-uri 
La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
-

Vechio
- Veteran
-
- Locaţie: Malul Crisului
-
de vanatorul dibaci pe 08 Noi 2008, 18:09
Vechio scrie:Să o foloseşti sănătos şi să schimbi 4 din cele 5 full chocke-uri 
2 efectiv  ii terebuie
-
vanatorul dibaci
- Veteran
-
de cybelle pe 08 Noi 2008, 21:09
dane..jur ca am vrut sa zic 15 sute... da am zis sa nu exagerez da auzi.. iar cumpara toata lumea semi..si ..sti ca dupa aceea se intreaba cei ce vad pozele: ce cauta astia CU MITRALIERELE ale in padure..??? respect
-

cybelle
- Veteran
-
-
de grigguti pe 09 Noi 2008, 00:51
[quote="cybelle"]dane..jur ca am vrut sa zic 15 sute... da am zis sa nu exagerez da auzi.. iar cumpara toata lumea semi..si ..sti ca dupa aceea se intreaba cei ce vad pozele: ce cauta astia CU MITRALIERELE ale in padure..??? respect[/quo acum vreo doua saptamani, citeam pe vinatoare.ro cum un tip cu ceva bine infipt in ... partile ascunse ale corpului, il lua pe dan la rost ca sa nu mai indrume "bobocii" si sa-i lase sa-si aleaga singuri armele. sau mai bine zis sa-l lase sa-i convinga sa cumpere de la el (tipul avea magazin), daca stai nitel si te uiti pe internet, fiecare isi vinde marfa cum stie mai bine, insa unul dezinteresat (cam asa ca dan) nu mai gasesti, cati si-au luat arme in urma recomandarilor lui Dan (printre care si eu, si alin boboc si cybelle daca nu ma insel)? si la ce preturi? ca daca te duci la orice magazin din bucuresti le gasesti cu cel putin 300 euro mai scumpe. sau mai dai de cate unii cam asa ca Selaru, despre care stim ce recomandari face ...
-
grigguti
- Veteran
-
-
Înapoi la Arme de vanatoare lise
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 23 vizitatori