| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Calibrul .22Moderator: liviur Re: Calibrul .22Pai, eu cred ca, daca nu este cu imprumut de gaze, este inertiala. Adica inertia da tubul tras afara si baga unul nou.
Din punct de vedere fizic, este putin adevarat (cel putin asa mi se pare mie) ca sa piarda o parte din putere (deoarece acea particica este folosita la aruncarea tubului gol si bagarea unui nou cartus pe teava), dar practic nu cred ca este vizibila aceasta pierdere. Parerea mea. Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
Re: Calibrul .22In momentul cand se produce dezavorarea, glontul a parasit deja teava, asa ca nu pierzi nimic din energie si viteza.
The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Calibrul .22Sa intaleg ca functioneaza ca la un pistol pe principiul reculului
Re: Calibrul .22
Browningul 22 Auto al amicului tau functioneaza pe principiul reculului simplu (zavorare prin masa). Daca nu a schimbat sau intarit arcul care impinge inchizatorul de cand a fost facuta arma, e posibil ca acesta sa se fi inmuiat si sa deschida mai repede zavorarea , pierzand ceva gaze....sau trage 22lr intr-o pusca 22auto short(fostul proprietar al Browningulul meu nu a stiut niciodata ca arma era 22 short , si se plangea ca nu functioneaza corect cu 22lr).Tot ce spun aici sunt ipoteze, nu am vazut arma ta ,sau a amicului, care pierde VIZIBIL (ce vede?) din energie The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Calibrul .22Undeva intre postarile lui Florin G25 a existat o postare a mea. Dupa raspunsul lui se pare ca a citit-o. De ce a disparut, nu stiu dar o s-o reiau.
Mai toate 22-urile semi de pe piata functioneaza folosind numitul "inchizator labil" sau "masic". Practic, nu exista niciun angrenaj intre teava si inchizator, acesta fiind mentinut in pozitia inchis doar de arcul recuperator. Masa inchizatorului si tensiunea din arcul recuperator, pe de o parte, si masa glontului si viteza acestuia sunt cele care "regleaza" functionarea armei folosind amintitul principiu al reculului. Diferenta dintre mase+taria arcului determina inchizatorul sa se miste spre inapoi sub actiunea directa a tubului impins de gazele de ardere cu o viteza mult mai mica decat a glontului. In principiu, glontul ar trebui sa iasa pe teava inainte ca inchizatorul sa se deschida. Unele arme in 22 lr au si posibilitatea constructiva de a bloca inchizatorul in pozitie inchis anuland functionarea semi. Sistemul este folosit, in general, pentru calibre de putere mica dar a fost folosit si la calibre mai energice in pistoalele mitraliera de la inceputurile lor - de la Tommy american la PPSH-ul sovietic, trecand prin asa zisul Schmeisser toate au folosit acelasi sistem desi functioneaza cu munitii mult mai puternice decat 22 lr (45, 7,62 Tokarev sau 9 Para). Posibilitatea de a monta un inchizator foarte greu si un arc tare pe o arma de dimensiuni mai mari ca un pistol e permis functionarea lor. A existat si un pistol cu astfel de functionare si care tragea unul din cele mai puternice 9 mm existente: ASTRA in 9 mm Largo folosea, la fel, un inchizator foarte greu si un arc foarte-foarte tare. In ce priveste pierderea de putere la arma ta, nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji - dupa toate masuratorile si estimarile nu trece de 5% fata de o arma ce functioneaza cu inchizatorul inchis daca mecanica e OK.
Re: Calibrul .22Sa inteleg ca trebuie sa am grija ce fel de cartuse folosesc
Re: Calibrul .22Nu ne-ai spus macar ce model e Kriegeskorte a ta. Daca ai cartea pustii, probabil scrie si ce tip de munitie ii prieste
www.anda.com.ro
Pe arma nu scrie decat Kriegeskorte & Co. Stuttgart made in germany cal. 22 lr. asta e tot
Re: Calibrul .22Daca nu pui o poza...Exista o semi Krico la care inchizatorul se poate bloca prin apasarea manerului de armare. Atunci arma functioneaza cu repetitie. Daca nu apesi pe maner , arma merge semiautomat..Aceeasi apasare iti blocheaza inchizatorul pe pozitia deschis.E cam ca la carabina Walther mod 1 si 2
www.anda.com.ro
Re: Calibrul .22nu are nici o treaba cu pierderea de gaze eu dau numai cu munitie buna si intre 80 si 100 m cade tot in foc .Si cine zice ca nu e bun cal.22 lr la vanat mai mare de caprior NU STIE CE VORBESTE .Am dat in mistret de 300 kg si a cazut in al 2-lea foc si al 3-lea i-a pus capac am dat cu STINGER HV CU MIEZ DE OTEL Arma este un 10-22 semiautomata cu 5 cartuse
Re: Calibrul .22Bine ai venit printre noi iubitorule de 22-uri mici-mici!
Daca ispravile din povesti nu-s "vanatoresti" si sunt mai recente de 10 ani atunci esti pasibil de vreo 1500-3000 lei amenda si de la 2 la 6 ani dupa gratii. Sfatul meu (si cred ca nu numai al meu) este sa mai citesti un picut "ce scrie la lege" apoi sa actionezi in consecinta. Si chiar daca nu respecti ce zice legea, macar nu te mai lauda. Necunoasterea legii nu e scuza pentru nerespectarea ei.
Inteleg ca ai un Ruger 10/22! O pusca buna pentru tir de agrement sau vanat mic! Totusi cred ca mistretul a avut noroc ca a murit! The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Taci naibii din gura si din tastatura sa nu te auda cineva, "vanatorule" !!!! Fir intins ! 8 x 68 e tata lor ...
Re: Calibrul .22Nu va mai luati de @janes_geko.
Dupa ce arma si munitie foloseste, sigur vaneaza cu .22 peste garla Bogdan Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
Lasa Bogdane ca nici peste garla nu e voie cu .22LR la vanat mare.
Pai noi ne luam de el ? cine se ia de el?... ca-l omor....(cu .22lr)... 8 x 68 e tata lor ...
Re: Calibrul .22Ce aveti cu 22? Y love! Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Janes sau James recunosc ca sunt fascinat, serios.... La ce asociatie esti inscris ? .22 este foarte foarte bun, am auzit pe cineva care a impuscat un urs in goana cu . 22 , glontul a intrat in ochiul drept, iar ursul la satrangul avea cataracta si nu vedea. Si cum venea el din viteaza a intrat cu capul intr un stejar batran si acolo a ramas.
Re: Calibrul .22@ adrian_ppp
Nebunaticule ! Lasa-l pe @Janes_geko sa traga cu .22lr la dorsalul ursului, daca tot s-a intepenit acolo in stejar! Daca are 300 kg ca si mistretul lui, din 2 focuri il ia si cu al 3-lea ii pune capac ! Scuze moderatorului pentru off topic, dar incerc sa nu deviez de la subiect. " Calibrul .22 " 8 x 68 e tata lor ...
Re: Calibrul .22mai nene da ce le stie adi-ppp asta frate...
tare adriane ..da trofeul unde este .>? ca sa vedem si noi ursul ala... respect Vand carti de gramatica. E ieftine...
ADI_PPP, buna replica.M-ai dat pe spate!!!
Re: Calibrul .22In comportamentul si cresterea noastra la romani am invatat sa-i luam in BAZA pe alti chiar si daca nu-i cunoastem sa facem MISTO dar nu vreau sa fiu rau cu voi si o sa va explic m,ai pe larg
In primul rand nu vb-eam de lege ci de cal 22; in al 2 lea rand peste garla poate teageti cu prastia nu cu o arma de foc si in al tre-lea rand NU am VANAT in romania cu toate ca vanat avem . iar daca ai o proprietate de cativa zeci de acri de padurice si apa esti vanator deti macar o arma poti sa vanezi tot ce trece prin proprietatea ta ASA CA DACA LEGEA IN ROMANIA NU PERMITE ASA CEVA ........... ASTA E.!si nu in ultimul rand 10-22 ca si alte arme semiautomate folosind cartuse de precizie si cu incarcatura HIPER VELOCITY DIN 5 FOCURI NU STIU CE NU CADE serios vorbind Decat sa trag un foc imprecis si sa ranesc animalul mai bine dau 2 sau 3 sa fiu sigur ;nu prea este etic sa nu-i dau o sansa dar poate salvez altul de la ranire DIN aceasta cauza sa scos de la vanatoare cal 22 , sa braconat si cum vanatori nostri sau zgarcit la cartuse raneau animalul si-l gasea cine nu trebuia Decat sa dai 1 foc dai 2 sau 3 sa fi sigur nu sa vi si sa povestesti ca ai dat rateu SI cu mistretul nu este poveste dar nu santeti obligati sa credeti vroiam sa subliniez CA DACA AI MUNITIE BUNA CAL 22 FACE RAVAGI , la tir puteti sa folositi de care cartuse vreti dar la vanatoare folositi HV
Explica ne un singur lucru: - de ce sa trag la porc cu .22 si sa nu trag cu 30 06, 300wm, 9.3, 8x68 etc ? de ce?
Re: Calibrul .22Deci vad ca nu ma fac inteles ; cred ca" latru" degeaba dar incerc sa mai explic odata POTI SA IEI TOATE CALIBRELE PE CARE LE-AI MENTIONAT dar eu ziceam ca daca esi la vanatoare si (din intamplare ai un cal 22 la tine )poti sa dai cu el destul de bine CU MUNITIE HV cum ai da si cu 30-06 ,308 ssmd
DECI ACEST CALIBRU ESTE FOARTE PRECIS SI DESTUL DE BUN dar cum stiu ca o sa ziceti ca este interzis la vanatoare noi nu vb-im de ce cal. este permis sau interzisde ce amenda platesti sau cati ai de JAIL FACI acum ma intelegeti unde bat?
cum adica sa am din intamplare un .22 cu mine, ca doar nu sunt magician... ies la tap, imi iau 243 w ies la sitar, (ies ca Ghinda cu 30.06), glumeam ies cu 12 ies sa braconez cu .22, mai bine stau acasa linistit !
Re: Calibrul .22In comportamentul si cresterea noastra la romani am invatat sa-i luam in BAZA pe alti chiar si daca nu-i cunoastem sa facem MISTO dar nu vreau sa fiu rau cu voi si o sa va explic m,ai pe larg
In primul rand nu vb-eam de lege ci de cal 22; in al 2 lea rand peste garla poate teageti cu prastia nu cu o arma de foc si in al tre-lea rand NU am VANAT in romania cu toate ca vanat avem . iar daca ai o proprietate de cativa zeci de acri de padurice si apa esti vanator deti macar o arma poti sa vanezi tot ce trece prin proprietatea ta ASA CA DACA LEGEA IN ROMANIA NU PERMITE ASA CEVA ........... ASTA E.!si nu in ultimul rand 10-22 ca si alte arme semiautomate folosind cartuse de precizie si cu incarcatura HIPER VELOCITY DIN 5 FOCURI NU STIU CE NU CADE serios vorbind Decat sa trag un foc imprecis si sa ranesc animalul mai bine dau 2 sau 3 sa fiu sigur ;nu prea este etic sa nu-i dau o sansa dar poate salvez altul de la ranire DIN aceasta cauza sa scos de la vanatoare cal 22 , sa braconat si cum vanatori nostri sau zgarcit la cartuse raneau animalul si-l gasea cine nu trebuia Decat sa dai 1 foc dai 2 sau 3 sa fi sigur nu sa vi si sa povestesti ca ai dat rateu SI cu mistretul nu este poveste dar nu santeti obligati sa credeti vroiam sa subliniez CA DACA AI MUNITIE BUNA CAL 22 FACE RAVAGI Vezi janes de ce nu e vanat prin unele locuri pe la noi,unii baieti care au vanat pe la tine pe acolo..cand au venit in tara si au ajuns akasa au vazut ca au un petec de pamant ,cum zici tu ca e la voi, si au dat jos tot ce trecea pe la ei prin "curte",eventual se uitau si la vecinu ce misca
Re: Calibrul .22@ janes_geko
spune-ne si noua te rog, - nu mai fi asa secretos- unde vanezi tu legal mistreti cu .22 ? in ce locatie? pe Terra? sau macar pune-ti intrebarea daca acel mistret de 300 kile nu murea pe loc, ci a doua zi in chinuri , sau mai rau nu se putea hrani sau apara din cauza lui .22 , si se mai chinuia zile sau saptamani, era etic sau nu? Adica de ce dracu tragi cu tintar in armasar? Trage la tinta pana se inrosesc tevile ! Nimeni de pe acest forum nu "denigreaza " .22 lr , la toti ne place, dar nu mai incerca sa ne convingi ca acest calibru face vanatul mare sa tremure de frica. La fel si cu munitia : CCI nu a facut HV pentru mistret ! Nimeni nu te contrazice ca nu e un cartus bun, de calitate, dar E PENTRU ALTCEVA ! 8 x 68 e tata lor ...
Re: Calibrul .22Am achizitionat o arma in cal. 22 short si nu stiu de unde pot cumpara munitie (in Arad nici o sansa )
Ma poate ajuta cineva cu o informatie?
Amis The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Înapoi la Discutii despre munitii, caracteristicile lor, performante Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori |
Publicitate
|