| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Moderator: liviur Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?sunt enorm de multe clipuri postate chipurile de amatori si de fapt ele sunt facute de profesionisti. deh, sunt studiate tipurile de impact asupra oamenilor.
enrico, nu am stiut ca vb si romana. deci nu am vrut sa te jignesc, ci dimpotriva. eu stiu f bine cum e sa fi participant la discutii pe forumuri in care nu se vb limba ta. stima Moose_Masta
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Genul ala de publicitate se numeste campanie virala. Se propaga singura, fara costuri, ca un virus. Si-au facut bine treaba baietii aia, exact asta s-a intamplat aici.
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?
Adevarul asa e. Daca pe mine ma intrebi de MP 153 asociez arma cu tipu ala care o baga in apa, namol si alte cele, dupa care executa foc de voie. Si mai si functioneaza.
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Faptul ca mai functioneaza dupa toata mizeria turnata in ea este absulut intamplator. La fel de bine poate merge o Beretta sau o Browning sau la fel de usor poate sa se blocheze si Ij-ul - un pai ce 1 cm lungime si 1 mm grosime "la locul potrivit" le face pe toate la fel de bune de injurat. Si s-au jucat asa cu Ij-ul pentru ca le-a permis pretul. Nu cred ca le-ar fi dat ghes inima sa incerce cu o Urika Gold. Da' sa stiti ca la fel s-ar purta si una si alta.
Exista si piata o cere o anumita categorie de arme de la care te astepti sa aiba un nivel de finisaj "fara", o mecanica functionala si un pret infim. Nu-s arme facute "pentru o viata" ci tocmai pentru distrus cat mai repede. De exemplu, o partida la pasari in Argentina unde limita este de max 10.000 focuri intr-o zi si se trag uzual 5000/zi nu aduce vanatori inarmati cu nume foarte celebre si arme de pret ci dotati cu arme de 3-400 $ care sa poata trage in regim infernal intr-o zi si de care sa nu-ti para rau la sfarsit ca o arunci. Cam asa-i si cu Ij-ul semi: pus alaturi de una de 3 ori mai scumpa face acelasi lucru dar dupa 3 sezoane pline arata ca mostenita de la bunicul - da' nu-ti pare rau pe cand de mica zgarietura aparuta pe patul surioarei mai scumpe ti se rupe inima chiar daca acela este singurul semn al trecerii prin aproape aceleasi conditii. Nu o luati ca pe o schimbare radicala de conceptie, tot cu Ij trag
perfect de acord cu tine. iata de de eu am ales beretta. se comporta la fel de bine si este si mai eleganta. de fapt asta este si singurul motiv cu adevarat de reprosat unui baikal, poate si greutatea ...
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Cel din filmulet se numeste Hugues Leblond:
http://www.svmag.com/SV_Production/dest ... glais.html
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Sa inteleg ca toata gramada aia cartuse a fost trasa cu puscociu ala?
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?...si inca se mai trage!
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Ba chiar mai mare, aia era doar la inceput.
50.000 de focuri in 5 zile, cu un maxim de 12.000 focuri intr-o zi, pana la 18 tragatori angrenati in distractie, tras pana se facea teava rosie apoi racit intr-o iesle cu apa. Curatat cu cutitul funinginea de pe tub la fiecare 1000 focuri trase si turnat cate un pic de ulei la fiecare cateva sute. La fiecare 10.000 focuri, demontat complet arma de armurierul rus prezent la fata locului impreuna cu armurierul importatorului oficial si masurat, verificat toate piesele sub supravegherea unui reprezentant de la Bancul de Probe al Armelor din Italia (institutia care verifica absolut toate armele care se vand in Italia, indiferent de unde vin). La final arma nu mai avea brunaj deloc, sudurile intre sina si teava s-au dezlipit de la caldura si au scos sina si s-a rupt un arculet de 0,2 E de la piesa ce tine cartusele in magazie, in rest este absolut functionala si astazi. Mai misto e faptul ca piesele ce asigura inchiderea n-au trecut de "cota de alarma" dupa toate focurile astea - normele europene actuale prevad ca daca in camera intra un "martor" cu 0,2 mm mai lung decat cel standard arma nu mai poate fi folosita. Atat se accepta sa se turteasca, taseze, uzeze piesele implicate in inzavorare. A fost singura firma dispusa sa-si puna arma la bataie la un astfel de test si arma in cauza este astazi in vitrina la toate expozitiile la care vine firma.
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Destept marketingul lor.
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Si totusi se poate: toate armele Baikal se vand in Italia cu 30 ani garantie !!!!
touche... cu grav pe "e". -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?De cateva zile sunt fericitul posesor a unui Baikal MP 153 si am o problema.Cum se scot cartusele din magazie fara sa percutezi arma in gol ?:oops:Sper k nu m-am facut de ras k intrebarea asta si poate cineva imi poate da un raspuns.Multumesc
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Pandele, nu te sfii taica sa intrebi ca nu s-a nascut nimeni invatat. Si iti garantez ca nimeni nu o se te ia la carbaza pentru ca pui o intrebare(oricat de hilara ar putea parea). Eu sunt pe forumul asta sa invat. Din orice postare este ceva de invatat sau macar de luat in calcul asa ca intreaba pe cine vrei orice vrei.
Cat despre cartusele scoase din arma nu am prea inteles la ce te referi, dar daca te referi la scoaterea cartuselor nefolosite din magazie, trage de inchizator de mai multe ori pana sar toate afara. Sper ca la asta te-ai referit. Ia zi, a trecut Baikalu' testul noroiului (ca-n filme) sau inca nu te-ai dat tare la ea ? Te salut Moose_Masta
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?La scoaterea cartuselor nefolosite din magazie ma refeream si iti multumesc de raspuns.Deocamdata ma port k ea ca un bebelus
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Bine ai venit printre noi si felicitari pentru arma!
Manevra "clasica": - tragi energic de inchizator pana la capat (daca nu pui destul suflet in miscarea asta ramai cu cartusul agatat in carcasa) si cartusul de pe teava va iesi - asta e in situatiile cand umbli cu arma descarcata intre standuri, de ex. - pe marginea inferioara a carcasei, imediat in vecinatatea portiunii anterioare a garzii tragaciului, pe dreapta armai cum o privesti de sus in jos, exista o mica manetica stralucitoare, de vreo 5 mm latime si cu capatul un picut zimtat, daca apesi aceasta manetica un cartus este eliberat din magazie si ajunge pe rampa elevatoare. Acum tragi energic de inchizator pana ejecteaza cartusul din teava apoi ii dai drumul, va prelua cartusul de pe rampa si-l va introduce in teava; repeti manevra manetica+inchizator pana golesti magazia si inchizatorul ramane blocat in pozitie retrasa. Manevra "smechera" - tragi de inchizator energic si ejectezi cartusul din teava apoi lasi inchizatorul sa plece la locul lui; intorci arma cu garda si rampa de alimentare in sus, tii arma cu stanga cu degetele "lungi" sub ea si cu degetul mare apesi pana la capat rampa de alimentare - in acest fel se expune orificiul de alimentare al magaziei ende vei vedea fundul unui cartus. Cum tii arma asa, pe latura din stanga a fundului cartusului vei vedea o mica gheruta de metal, cam de 5-6 mm si de max 1 mm partea ce agata rama tubului si care tine tubul in magazie. Apesi pe aceasta chestie si tubul va fi eliberat pe rampa tinuta apasata si va iesi afara direct. Manevra e destul de dificila pentru ca sunt locuri inghesuite si respectiva siguranta se apasa greoi, cu atat mai mult cu cat sunt mai multe cartuse in magazie si presiunea pe cartuse e mai mare dar cartusele ies unul cate unul in palma si nu mai trebe sa le strangi de pe jos. Manevra "prosteasca" sau de folosit atunci cand se blocheaza cate un cartus in camera agatat de cel de pe rampa pentru ca n-ai tras destul de energic, este sa desurubezi capacelul din capatul anterior al magaziei - arcul foarte comprimat de cartusele din magazie va zbura la naiba asa ca ai mare grija in ce directie tii indreptata arma dar poti goli apoi cartusele si lucra linistit.
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?@violiv am citit pe undeva ca studiezi posibilitatea de montare a unui pat confortech de la benelli pe mp153 .
te-as ruga daca esti amabil sa ne ti si pe noi la curent ...parca m-ar impinge si pe mine un multumesc Cauta si pastreaza mereu o bucata de cer deasupra vietii tale.
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Nu e chiar asa simplu cum pare. Intai ca unghiul la carcasa e diferit si nu poti modifica nici carcasa nici patul asadar trebuie o "saiba" intermediara. Apoi, sistemul de fixare al patului e diferit: la Ij este un surub ce se infileteaza in carcasa si strange patul, la Benelli este un ax fixat in carcasa pe care se strange o piulita cu saiba speciala de reglare a inclinarii. Trebuie marita gaura in carcasa si filetata corespunzator axului de Benelli. Chiar acest ax este o problemuta in sine pentru ca nu face parte din lista de piese de schimb uzuale si trebe cumparat ceva mai complicat. Oricum, nimic nu e imposibil si n-am renuntat la idee. Numa sa se termine sezonul si m-apuc de mici surubareli.
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Violiv, RESPECT MAXIM !!! scuze de off topic, insa nu ma pot abtine, nu cred sa existe un armurier care sa dea atatea raspunsuri clare, concise si la obiect asa cum le faci tu. ma bucur sa stiu ca existi si ca sunt inscris pe forumul pe care esti si tu. nu perii de regula pe nimeni, ba din contra, dar am si eu o intrebare, tu chiar le stii pe toate?
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Sunt atat de putine intrebari care n-au raspuns......Mai rau este ca nici nu vor avea prea curand.
In rest, nu le stiu pe toate dar urmez unul din cele mai bune sfaturi ale tatalui meu: nu trebuie sa stii tot, trebuie sa stii doar ce carte sa deschizi ca sa afli ce doresti sa stii. In plus, din fire, nu cred nimic din ce depaseste logica elementara a unui copil de 3-4 ani fara sa incerc si eu sa ma conving ca asa e. Din fericire pentru mine sunt suficienti cei care fac astfel de incercari fara nicio logica si e suficient sa nu repet greselile lor ca sa obtin rezultate bune.
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Un om foarte deştept învaţă din experienţa altora; deşteptul - din experienţă proprie; prostul - nici măcar din a lui! Pentru MP 153 încearcă un pat şi antepat de la Benelli Cordoba. La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Pana la sfarsitul saptamanii, voi intra si eu in posesia unei semi MP153 Baikal.Sper sa ma bucur de aceasta arma si sa nu regret alegerea facuta.
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Violiv,ce zici ,MP153,poate folosi cartuse cu alice din otel?Multumesc!
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?In carticica armei scrie ca tevile facute pentru alice de otel trebuie sa aiba un marcaj special - ceva ca o floare de crin mai stilizata. Chiar daca pe soc-uri scrie STEEL asta nu inseamna ca teava este pentru alice de otel. A mea nu are acel marcaj cu n-au nici altele cumparate in urma cu 2-4 ani. Cele foarte noi au acest marcaj si pot trage alicele de otel.
Banuiesc ca nu s-ar petrece cine stie ce tragedie daca as incerca da' deocamdata n-am nevoie....
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?La mine singurele semne sunt astea din poze. Nu vad nici un crin....
Totusi, in manual zicea ca pot fi trase cartuse cu alce de otel cu socul potrivit!!! ce parere ai? Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Deci dupa parerea ta chiar daca pe choke cu care arma vine in cutie scrie steel, tevile pot sa nu fie rezistente la focuri cu alice steel !?! Pai atunci de ce mai scrie steel pe choke ? Ca sa ma informeze ce ? Ca treaba mea daca distrug teava sau nu, dar choke-urile sa fiu linistit ca nu se vor altera ?
Stiu ca esti ghidus la arme si te intreb ca poate mai invat si eu ceva. Iar pe arma mea nu este desenat nici un crin. Nu am observat insa daca pe umarul duduiei care mi-a vandut arma era unul sau nu. Stima Moose_Masta
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?http://www.baikalinc.ru/res_en/0_value_8078_192.pdf
la pagina 34 a manualului gasiti poza cu stanta care trebuie sa apara pe tevile facute sa traga alice de otel. Cat despre marcajul de pe socuri, au existat si socuri care nu erau facute pentru otel - ulterior s-au pastrat in fabricatie numai cele pentru otel dar marcajul a ramas prezent pe ele si armele cu tevi "normale" au acelasi set de socuri. Daca nu se deschide, incercati http://www.baikalinc.ru/en/company/95.html si click pe "load user manual"
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?.
6.1.4 WARNING! TO AVOID THE DAMAGE OF THE FIXED CHOKE OR INTERCHANGEABLE CHOKE TUBES (IF AVAILABLE) AND LOCATION IN THE BARREL WHERE THE CHOKE TUBE THREAD INTO, FOLLOW THE INSTRUCTIONS BELOW: - USE STEEL SHOT ONLY FOR A SHOTGUN HAVING THE MARKING SHOWN IN FIG. 7; - USE STEEL SHOT ONLY FOR A CHOKE TUBE WHICH IS MARKED WITH THE WORD “STEEL” Pag 22 de aici http://www.baikalinc.ru/res_en/0_value_8078_192.pdf Nu am vazut inca pusti rusesti cu acest marcaj, dar daca asa scrie in manualul armei, inclin sa-i cred pe producatori. moose, te intrebi ce cauta choke-ul ala in cutie...Ieri a venit la mine un domn, fericit ca primise din SUA o pompa remington 870 combo de 12( teava lisa si teava slug ghintuita) , arma noua , in tipla . Acasa , teava lisa nu se putea monta, era modelul in oglinda , pentru stangaci.Jale mare! The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Înapoi la Arme de vanatoare lise Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 21 vizitatori |
Publicitate
|