Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 11 Iun 2026, 00:14

Crapi

Pescuitul la crap in balti sau pe Dunare

Moderatori: mialxx, popaliviu

Re: Crapi

Mesajde VANATORU77 pe 28 Ian 2009, 10:04

poze cosma 055.jpg
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
E mai bine sa fi invins, acolo unde victoria e pagubitoare.(P-S).
VANATORU77
Veteran

Locaţie: Gradinari C-S

Mesajde VANATORU77 pe 28 Ian 2009, 10:09

poze cosma 141.jpg
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
VANATORU77
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 25 Feb 2009, 23:54

Am vazut ditai documentarul despre pescuitul la somn pe Ebro. Si despre ce au facut spaniolii cu acest rau candva compromis grav ecologic. Numai noi ne batem joc de apele noastre... :evil:
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde Ghinda pe 27 Feb 2009, 11:57

Asa arata crapii pe acolo? :lol: Frumoase capturi!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde VANATORU77 pe 27 Feb 2009, 22:49

Asha arata Ghinda......casi io m-am mirat :lol: :lol:
VANATORU77
Veteran

Mesajde radubichis pe 05 Mar 2009, 10:42

Ghinda scrie:Asa arata crapii pe acolo? :lol: Frumoase capturi!

Or fi mutanti
radubichis
Veteran

Locaţie: Hunedoara

Mesajde Ursus2006 pe 06 Mar 2009, 17:18

Mutanti, nemutanti, dar ar iesi un batog exceptional de bun din " crapii" aia , Silurus glanis !
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Ursus2006
Veteran

Locaţie: Deva. HD

Mesajde VANATORU77 pe 06 Mar 2009, 21:04

Ursus2006 scrie:Mutanti, nemutanti, dar ar iesi un batog exceptional de bun din " crapii" aia , Silurus glanis !

Ce este [url]batog [/url]? Ma gandesc ca e vreo retzeta :?: Zimi si mie daca o stii!!
VANATORU77
Veteran

Mesajde Ursus2006 pe 07 Mar 2009, 07:40

http://www.vinatorul.ro/forum/viewtopic.php?t=1806

Se poate si cu fum cald si cu fum rece. Cu fum rece tine mai mult.
Ursus2006
Veteran

Mesajde VANATORU77 pe 07 Mar 2009, 09:20

Multzam fain Ursule,....dar ma cam incurca etapa aia cu afumatu :lol: am dat de belea.......dar o scot eu la capat panala urma. Bine c-am aflat ce e batog! :wink:
VANATORU77
Veteran

Mesajde radubichis pe 30 Mar 2009, 09:37

Captura primaverii
Imagine
Prins la shad
radubichis
Veteran

Mesajde radubichis pe 30 Mar 2009, 09:41

Imagine

6,5 kg
radubichis
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 30 Mar 2009, 21:20

Luat la japca ? Sau de foame s-a dat la cauciuc ?
Moose_Master
Veteran

Mesajde VANATORU77 pe 30 Mar 2009, 21:40

Nu la japca MOOSE.......,la piscina! :lol: :lol: Oricum l-ai fi luat ,e frumushel! :wink:
VANATORU77
Veteran

Mesajde radubichis pe 31 Mar 2009, 07:29

Moose_Master scrie:Luat la japca ? Sau de foame s-a dat la cauciuc ?

Inca nu-mi dau seama ce a fost in capul lui, dar dupa cum e agatat cred ca a vrut sa manince
radubichis
Veteran

Mesajde ssteffan pe 31 Mar 2009, 16:46

Pe unele rauri din SUA este deja traditional pescuitul carpului comun cu muste artificiale. Nu o singura data si la noi au fost prinsi cu "grub-uri".
ssteffan
Veteran

Locaţie: Giurgiu

Mesajde Moose_Master pe 31 Mar 2009, 17:05

Nu este nici un secret faptul ca se prinde crap si la musca si la twister si la wobler. Cand ii este foame se da la orice. Eu eram curios la crapul din poza cum a fost prins, pentru ca am vazut siliconul cu pricina.
Mi s-a intamplat sa scap crap si apoi in drill-ul de recuperare sa agat la japca un alt crap (atentie) de gura din lateral. Deci asta era curiozitatea mea. Sa vad daca se mai intampla si pe la altii curiozitatti de-astea.
Ah si ce dor imi este de o partida la crap, insa mai am de asteptat vreo luna pana se dezgheata apele pe-aici.

Moose_Masta

P.S. Apropo de obiceiurile americane de a prinde crap, cea mai raspandita este bow-fishing. Practic vanatoare cu arcul la crap. Eu la inceput eram suparat si intrigat de obiceiurile lor, apoi mi-am dat seama ca este normal privind din punctul lor de vedere. Pentru ei crapul este un daunator la care nu merge nimeni la combatere. Pe utube sunt o gramada de clipuri cu bow-fishing la crap. Sunt cam sangeroase imaginile, dar sa nu uitam ca si pescuitul este tot vanatoare. Eu unul nu as putea face asa ceva, insa m-am oprit in a-i judeca pe cei care o fac.
Moose_Master
Veteran

Mesajde val pangica pe 31 Mar 2009, 18:00

Maine plec la concurs pe Moara Vlasiei - si sper sa imbunatatesc galeria de poze a acestui topic . Va tin la curent .
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde Ursus2006 pe 31 Mar 2009, 18:12

Fire zbuciumate Val ! Sa ne spui la ce aroma a mers .

P.S. Radule, iar a bagat Sendroiu navoadele in balta ?? :lol: :lol:
Ursus2006
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 31 Mar 2009, 18:17

Fir intins Val. Astept poze.

Te pupa Unchiu'
Moose_Master
Veteran

Mesajde Ursus2006 pe 31 Mar 2009, 18:43

Val, pe Ghinda ia-l runner ca a zis ca e la dieta. Si da-i ceva arome de scopex sau squid&octopus. Poate in felul asta nu ma mai baga pe " tzeava" la prietenul lui american . :wink:
Ursus2006
Veteran

Mesajde radubichis pe 01 Apr 2009, 08:29

Ursus2006 scrie:Fire zbuciumate Val ! Sa ne spui la ce aroma a mers .

P.S. Radule, iar a bagat Sendroiu navoadele in balta ?? :lol: :lol:

Nu Horica ,le-a bagat in piscina :D :D
radubichis
Veteran

Mesajde adrian_ppp pe 01 Apr 2009, 09:11

val pangica scrie:Maine plec la concurs pe Moara Vlasiei - si sper sa imbunatatesc galeria de poze a acestui topic . Va tin la curent .

Fir intis
adrian_ppp
Veteran

Mesajde alexandreea pe 01 Apr 2009, 14:53

Moose_Master scrie:Nu este nici un secret faptul ca se prinde crap si la musca si la twister si la wobler. Cand ii este foame se da la orice. Eu eram curios la crapul din poza cum a fost prins, pentru ca am vazut siliconul cu pricina.
Mi s-a intamplat sa scap crap si apoi in drill-ul de recuperare sa agat la japca un alt crap (atentie) de gura din lateral. Deci asta era curiozitatea mea. Sa vad daca se mai intampla si pe la altii curiozitatti de-astea.
Ah si ce dor imi este de o partida la crap, insa mai am de asteptat vreo luna pana se dezgheata apele pe-aici.

Moose_Masta

P.S. Apropo de obiceiurile americane de a prinde crap, cea mai raspandita este bow-fishing. Practic vanatoare cu arcul la crap. Eu la inceput eram suparat si intrigat de obiceiurile lor, apoi mi-am dat seama ca este normal privind din punctul lor de vedere. Pentru ei crapul este un daunator la care nu merge nimeni la combatere. Pe utube sunt o gramada de clipuri cu bow-fishing la crap. Sunt cam sangeroase imaginile, dar sa nu uitam ca si pescuitul este tot vanatoare. Eu unul nu as putea face asa ceva, insa m-am oprit in a-i judeca pe cei care o fac.

Draga Moose, tu sau altcineva, imi puteti spune de ce este crapul considerat daunator>Am mai auzit chestia asta si de la altii, dara daca ma omori si nu-mi dau seama!
alexandreea
Membru important

Locaţie: oltenita

Mesajde Moose_Master pe 01 Apr 2009, 16:48

Iata niscai spicuiri de pe site-ul care prezinta update-uri de la concursul unde Val participa. Hai sa dau copy/paste la postarea cu pricina ca prea suna bine :
"Cezar si Val au prins acum 10 min. unul de 19,4 kg.Captura baltii."
Asa da bre nea Val. Abia astept sa vad poza.
O sa va tin la curent in masura timpului disponibil cu ispravile lui Val concurs.

Moose_Masta
Moose_Master
Veteran

Mesajde romaniac pe 01 Apr 2009, 17:16

@alexandreea,
din cate stiu eu crapul chinezesc (chinese carp) din raul Illinois este o specie exotica care nu are pradator natural in mediul respectiv si prin urmare distruge speciile native. Populatia de crap creste exponential in raul respectiv si in acelasi timp scade numarul de specii autohtone. Poate ai urmarit pe youtube clipuri de "bowfishing" pe raul Illinois. E incredibil cati pesti sar din apa din cauza vibratiilor motorului de la barca. Sar pana si in barca si cateodata ranesc persoanele din barca.
respecte
romaniac
Veteran

Locaţie: WI

Mesajde val pangica pe 01 Apr 2009, 18:19

@Moose

ce ai citit sunt glume de internet facute de prieteni - nu am luat "zimbrul" ala din text :lol: :evil:
Am luat - pina la ora 17.30 cind am plecat ( am niste probleme in familie cu socrul meu , care a fost operat ieri ) numai 3 crapi - de max 5 kg bucata . Asta in interval de 1 1/2 ore - dupa care inca 3 ore nimic . Sa vad ce face Cezar noaptea asta , maine la 6.00 AM sunt pe balta full time .
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 01 Apr 2009, 18:20

Alexandreea frate, despre cat de pretuit este crapul in unele parti ale lumii si cat de dispretuit este in alte parti se pot scrie tone de informatie.
Am sa incerc sa fiu specific si scurt, iar daca te mai intereseaza am sa largesc desi eu cand incep sa scriu nu prea mai tin cont de lungimea postului.
Biologii de pe acest continent si nu numai, au ajuns la concluzia ca crapul este distrugator al ecosistemului in care traieste. Aici sunt o multime de alte specii de pesti foarte cautate de catre pescari si care se pare ca nu pot supravietui in aceeasi apa cu crapul. Desi crapul nu este rapitor cica ar distruge conditiile favorabile traiului altor specii. Chiar si realitatea confirma parerile oamenilor care se ocupa de managementul apelor.
In Australia cand te duci si cumperi nada pentru crap vanzatorul are obligatia sa iti reaminteasca ca orice crap prins trebuie omorat si lasat pe mal. Nerespectarea prevederilor legale se pedepseste in acord cu prevederile legale referitoare la poluarea apelor.
Aici nu se procedeaza asa de drastic, insa poti sa pescuiesti crap cand vrei, cat vrei si poti sa-i faci ce crezi tu de cuviinta. Cel putin in Canada crapul nu este prezentat in lista speciilor de interes economic sau sportiv. Deci practic nici nu exista. "Neexistand" ai liber la decizie. Indraznesc sa apreciez ca in fluviul St.Laurent sunt cel putin 1 milion de crapi, la care nu se aplica nici o regula.

Hai sa judecam problema din punctul lor de vedere. Te-ai nascut intr-o tara in care ai fost educat despre efectele nefaste pe care crapul le produce. Ai fost educat ca bowfishing este tot vanatoare. Deci cum poti sa-i judeci ? Asta este cultura lor. Asta este parte a sistemului lor valoric. Ce, ei ne judeca pe noi ca gatim crapul intr-o tona de modalitati ? Ei nici nu se pot gandi ca cineva mananca asa ceva. Este doar un diferend de sistem valoric si cultural. Este acelasi lucru cu corida la spanioli. Unii o urasc, iar pentru altii este "religie".
Nu trebuie judecat nimeni pripit. Eu am facut-o apoi am inteles ca si eu daca cresteam aici as fi procedat la fel si ar fi existat un altul care m-ar fi judecat.
Cel care ma invata sa trag cu arcul mi-a sugerat sa fac practica pe crapi. Din respect pentru cineva care isi iroseste timpul sa ma invete ceva, nu am comentat, insa sper ca iti este clar ca eu nu omor crapul. Eu sunt obsedat de exemplarele capitale si deci cand prind vreunul baban il eliberez in cel mai scurt timp si fara sa-i produc nici o vatamare cat de mica ar fi.
Sunt o gramada de discutat, dar in principal este vorba despre rezultatele observate in teren de catre cei care sunt platiti sa se ocupe de managementul apelor.

Numa bine

Moose_Masta
Moose_Master
Veteran

Mesajde Ursus2006 pe 11 Apr 2009, 13:59

190,44 kg. E bine Val ? Am vazut ca erau echipe si cu 50 si 70 kg.
Ursus2006
Veteran

Mesajde val pangica pe 11 Apr 2009, 14:27

E bine Ursule - ai citit bine . Din pacate locul 13 la general si captura pierduta cu numai 25 minute inainte de final . Aveam o piesa de 11 kg si au prins niste prieteni de-ai mei din club Senior Crap Team - un crap de 12,04 kg la 11.35 AM . Bine ca a ramas trofeul la noi in club ! La cantitate nu am avut pretentie - dadeam pe apa adinca si tot crapul era sucit la intrarea in balta , la apa mica , se pregatea de bataie . Au luat baietii aia din standul 24 ( ultimul ) , cap de stand , peste 600 kg ! in numai 72 ore . Eu de joi seara m-am axat pe boilies pentru captura si eram cit pe ce sa imi dovedesc ca am riscat cantitatea ( adica un loc 5-6 ) pentru calitate , in mod corect .
Daca se facea un clasament al primilor 10 pesti ( la cantitate ) castigam concursul - am avut din 35 crapi prinsi , 12 bucati intre 8-11 kg . Asta datorita faptului ca am pescuit la momitor si porumb numai 36 ore dupa care m-am dus pe NUMAI pe bile .
Respect
val pangica
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Pescuitul la crap