| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Moderator: liviur Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Nici mie nu mi-a venit sa cred ca n-am marcajul pe tevi dar am vazut recent o IJ MP 153, nou-nouta, care-l avea - si e chiar asa ca-n carte si chiar marisor, vizibil bine de la distanta....
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Eu nu imi amintesc sa am un asemenea semn pe arma, dar nici nu am curaj sa pariez ca chiar nu e. Nu sunt acasa si nu am cum sa certific. Cat despre greselile facute de baietii care livreaza nu e nimic nou. Cine face comenzi multe stie ce vorbesc. Sa spuna Val care cred ca este cel mai in masura.
Cat despre arma mea treaba este in felul urmator. Am cumparat arma din magazin cu garantia vanzatorului ca arma poate fi folosita fara nici o problema cu alice de asa zisul otel. Daca mi se intampla ceva la arma din cauza alicelor folosite, iau frumos arma o duc la magazin si imi cer banii inapoi. Foarte simplu. Daca arma are vreun damage din cauza alicelor baietii imi schimba arma fara nici cel mai mic comentariu. Dar asa ceva nu se va intampla, pentru ca aici la magazin nu te minte nimeni. Asa ceva este inacceptabil si vanzatorii stiu foarte bine treaba asta. Nu-si risca afacerea pentru o arma. Cand am sa ajung acasa o sa ma duc in poligon si o sa trag repede repede 1000 de cartuse cu alica de "otel" apoi vad daca are cel mai mic semn de uzura. Pentru mine este foarte simplu pentru ca nu eu am inventat comertul si nici educatia in aceasta tara. Ceea ce stiu eu despre plumb vs. aliajul de otel este ca alicele din otel nu intra in contact cu teava deloc in traiectul lor de iesire din teava. Singurul loc unde alicele ating teava este la nivelul choke. Pentru ca alicele din otel sunt in paharelul conceput special pentru a nu intra in contact cu teava, iar la nivelul choke datorita gatuirii choke, alicele rup paharelul si abia atunci intra in contact cu teava. Practic alica atinge teava doar la choke. De-aia scrie pe choke "steel". Am citit nu odata lucrul asta pe pagini de specialitate si nu am auzit pe nimeni sa se planga ca si-ar fi distrus teava de la otel. Armele vechi ies din discutie. Numa bine Moose_Masta
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Termenul de “steel shot” dpdv metalurgic este incorect. In fapt este un oţel moale cu un conţinut extrem de redus de carbon. Pe siteul celor de la Rottweil ( http://www.rottweil-munition.com/en/sho ... m?navid=68 )sunt trecute diametrele maxime ale alicelor de oţel pentru diferite calibre şi caracteristici ale armei
La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Astazi am intrat in posesia MP-ului153,arma este noua,am primit-o in tipla ,desi are an de fabricatie iulie 2008 nu are semnul specificat de Violiv pt cartuse cu alice din otel.Ca o parere personala arata binisor.
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Domnilor astazi mi-am testat MP-ul 153.Functioneaza exceptional.Am luat un ciine hoinar de la aprox. 60 metri.La fazani ,din 3 , n-am luat nici unul si asta din vina mea.
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?am gasit aceasta arma in Ungaria la un pret de 2000ron. merita oare sa ma complic cu actele sau mai pun diferenta si iau una noua din magazin cu pat sintetic.
aceasta e in calibru 12/89 e un avantaj semnificativ?. voi ce parere aveti?
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?
Nu cred ca ai un avantaj semnificativ.Cartusul contine mai multe alice si cu siguranta este mai scump si mai greu de gasit.Eu am MP153 cal.12/76 si sunt foarte multumit.
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?un pat mai lung cu doi centimetri reprezinta o problema la aceasta arma(MP153), pentru o persoana cu statura de 1.80m ?
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?ce se intampla daca cumperi aceasta arma si are limitatorul scos de la magazia de cartuse?
o poti inregistra sau trebuie sa achizitionezi un asemenea dispozitiv inainte.
nu cred ca intereseaza pe cineva limitatorul, doar in teren la un eventual control... max. 2 cartuse in magazie wild wild...est
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Patul mai lung nu deranjeaza dar patul prea putin inclinat in jos deranjeaza enorm pentru ca arma nu are posibilitatea de variatie a inclinarii.
Nu intereseaza pe nimeni limitatorul - este o simpla tija de plastic negru pe care poti s-o faci din orice daca ai pierdut-o. Arma vine cu limitatorul din fabrica in toate tarile din UE - restrictia este prezenta aproape peste tot in legi. A uitat baiatul sa si traga cu ea asa sa vedem daca merge. Mai e o smecherie...
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?am citit parca intr-o postare de a ta cealalta smecherie.
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?am o semiautomata Baikal de 3 ani am tras la iepuri, la gugustiuci cate 2 baxuri pe zi,si la rate de 30 40 de ori pe an,plus la talere2000 3000.prima oara mi s-a blocat socul nu lam scos nici acuma,dupa aia nu mai dadea cartusele afara, am desfacuto bucati si am curatato bine apoi a mers,asta iarna a murit de tot nu mai impinge cartusele in teava am tras maxim 15000,cam atata poate,acu am luat-o pe a lui tata ca are si el.oricum face bani
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Bine ai venit!
Asa repede abandonezi? Eu cred ca mai poate inca pe atat. In cel mai rau caz s-a uzat o amarata de piesisoara de legatura. Merita studiata problema.
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?proaspat detinator de mp 153
inca nu am incercat-o
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Sa o stapanesti sanatos!Arma foarte buna raportat la pret.Si eu mi-am luat in ianuarie un MP153 si sunt foarte multumit.Recunosc "vinovat" este Violiv.Catare plina!!!
S-o foloseshti sanatos ,si catare, tot plina! E mai bine sa fi invins, acolo unde victoria e pagubitoare.(P-S).
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?mersi bietzi
la fel si voua
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?siii...nu uita sa ne tii la curent,sa vedem cum merge...
pana atunci....numai bine
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Salutari tuturor,
As dori cateva idei din partea celor care au folosit Proiectile Unice la armele lor MP 153, as vrea sa stiu cum merg proiectilele unice la aceasta arma, As dori sa stiu daca au fost satisfacuti de rezultat, si daca unii au incercat mai multe marci as dori sa ne impartaseasca concluzia lor , care Marca crede fiecare ca a mers mai bine, si sa motiveze, precum si daca nu au fost multumiti, si aici cateva exemple ar fi de folos, Daca unii au experienta la mistret (unde as intentiona sa folosesc acest tip de munitie), ar fi de folos sa ne expuna experienta lor cu aceasta munitie, Multumesc anticipat tuturor celor care vor raspunde, relaxeaza-te http://www.lordswm.com/?rid=285422
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?data trecuta la vantaorea de mistreti a iesit ursu si a atacat un gonas...putea sa se sfarseasca tragic, gonasul a scapat cu cateva cusaturi ...intrebarea mea este: ar face fata un Baikal MP 153 12/86 in caz ca apare iar ursu si ataca ? voi ce ziceti ca sunteti vanatori cu experienta
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?MP 153 se comporta excelent cu proiectil unic.Dintre proiectilele pe care le-am folosit mi-au placut "Sauvestre"si "Palla Gualandi".
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?eu am tras 4-5 breneke intr-un cerc de aprox 7-8 cm la 50 de pasi...pare o grupare buna...am puscat si godac de 40-50 kg in fuga la aprox. 30-40 m in teren accidentat...
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?b&p proiectil gualandi , sunt bune, am luat si souvestre dar nu le-am incercat inca, oricum depinde si cat de des tragi cu proiectil unic , diferenta enorma intre preturi si probabil si in rezultat din ce am citi. oricum sa stii ca pana in 50 m si nu numai brenekerul e foarte bun,
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?fratilor am incarcat ieri arma, Baikal MP 153, la prima vanatoare din viata mea la care am participat ca vanator..bineinteles ca tot vanatul a venit inspre mine si nu am doboarat nimic pentru ca fazanii , erau ca migurile pe deasupra mea
Re: Probleme la semiautomata Baikal MP 153 ?Ba le elibereaza doar ca trebuie apasata tare, cel putin cat e in "rodaj"...si cand cartusul este eliberat vine peste deget.
Exista si o alta metoda, mai lenta dar fara riscuri de zgarieturi: - pui siguranta pe pozitia asigurat - apesi o data pe mica parghiuta dreptunghiulara situata imediat inaintea garzii tragaciului, pe flancul drept al fetei inferioare a carcasei (cum privesti arma de sus) - un cartus va fi eliberat din magazie pe rampa - indrepti teava in sus la 45 grade, sprijini talpa patului in curea si orientezi fereastra de ejectie spre in jos - mentii arma in aceasta pozitie cu mana stanga trecuta pe sub arma si palma in dreptul ferestrei de ejectie - cu mana dreapta tragi energic inchizatorul pana la finalul cursei spre inapoi - cartusul din teava este ejectat si prins de palma stanga - eliberezi inchizatorul si cartusul de pe rampa va fi introdus in camera - apesi iar mica parghiuta si un nou cartus va fi eliberat pe rampa....apoi repeti procedura pana golesti magazia. E mai lunga, aparent, dar se poate face si la -10 grade, cu manusi pe maini, fara sa-ti rupi degetele. Cu un pic de exercitiu aceasta manopera devine rapida....e buna si intre goane cand scoti cartusul din camera.
Înapoi la Arme de vanatoare lise Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 25 vizitatori |
Publicitate
|