GINO scrie:In mod normal vena lemnului este in lungul patului .....il smirgheluiesti de la un capat la altul si tot in acelasi sens il lacuiesti.....succes...
Multzam fain ! O sa incerc
RESTAURARE PATURI ARMEModerator: liviur Re: RESTAURARE PATURI ARME
Multzam fain ! O sa incerc E mai bine sa fi invins, acolo unde victoria e pagubitoare.(P-S).
Re: RESTAURARE PATURI ARMETrusa ai facut-o tu, sau e cumparata? The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: RESTAURARE PATURI ARMETrusa am primit-o cadou...dar se poate face...aviz amatorilor
Re: RESTAURARE PATURI ARMEGino,
Am eu impresia ca "this is the beginning of a beautiful friendship". Bogdan Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
Re: RESTAURARE PATURI ARMEMultumesc,e o placere ptr mine sa fiu prietenul tuturor celor ce au nevoie de un sfat de la mine...
Re: RESTAURARE PATURI ARME
Re: RESTAURARE PATURI ARMEAbia astept sa se termine sezonul si te caut
Frumoasa lucrarea.
Re: RESTAURARE PATURI ARMEO intrebare se poate?
Nu sunt profesionist in domeniu da' "cioplesc" la lemne de cativa ani buni si mi-am refacut/modificat cateva paturi. M-am lovit de o problemuta si mi-am amintit de ea privind pozele de mai sus. Cum e corect sa procedezi cu zgarieturile, adanciturile, micile defecte ce strica suprafata lemnului si care sunt inerente la orice pat de pe o arma folosita la vanatoare? Eu am incercat sa slefuiesc din nou patul "oglinda" pana la disparitia tuturor acestor defecte. Problema este ca trebuie sa slefuiesti o suprafata mult mai mare ca sa pastrezi cat de cat suprafetele plane si asta inseamna uneori sa subtiezi bine din lemn. La nivelul obrazarului poate nu conteaza dar la unirea cu bascula pot aparea incongruente foarte urate cu partea de metal. Am vazut c-ai preferat sa le lasi pe lemn si doar sa reintineresti aspectul. E mai bine asa?
Re: RESTAURARE PATURI ARMEPatul avea inainte de a il restaura o zgarietura foarte urata...cazusem intr-un canal si datorita patului am avut norocul de a-mi proteja burta,altfel cred ca eram foarte urat ranit...Orice zgarietura se scoate cu smilgherul...in cazul in care este o zgarietura profunda ea se chituieste cu un chir special ptr lemn ,bicomponent,care se coloreaza cu un praf si se aduce la culoarea lemnului dupa care se smilgheruieste si se lacuieste...doar un ochi foarte experimentat isi da seama ca a fost chituit.
In legatura cu loviturile care se vad pe pana si pe pat : sunt lovituri provenite dupa ce am restaurat patul...asa va puteti da seama de calitatea lacului pe care l-am folosit ,este lac special ptr mobila antica...si la loviturile primite nu se decojeste si nu sare ci ia forma loviturii...
Re: RESTAURARE PATURI ARMEDa trebuie sa slefuiesti tot patul sa scoti o zgarietura...dar trebuie sa stii si cat apesi pe smilgher...oricum ar fi din lemnul patului poate sa dispara maxim cativa zecimi de milimetru slefuindu-l cu smilgherul care trebuie...
Re: RESTAURARE PATURI ARMETot de la italieni citire, am gasit o metoda de a "repara" fara sa trebuiasca sa iei cine stie ce din lemn, urmele lasate prin impresiune in lemn (nu zgarieturile) si anume evaporarea exact pe zona "infundata" a unui amestec de apa+alcool. Practic, un mic tampon de vata (ca cel pentru urechi) muiat usor in amestec se aplica pe zona in cauza si peste el se pune varful unui pistol-ciocan de lipit (varianta micuta, pentru electronisti nu cea pentru tinichigii). Aburul creat ar umfla lemnul in locul respectiv si l-ar aduce la nivel urmand sa necesite doar o usoara slefuire. (normal ca se face pe lemnul fara lac)
Inca n-am incercat-o si as fi curios daca merge, daca ai auzit de ea, eventual folosit metoda. Multumesc!
Re: RESTAURARE PATURI ARMELinkurile de mai jos duc la 2 poze in care vreau sa va arat unde si cum s-a dus lacul jos de pe pat.
Poza 1: http://farm4.static.flickr.com/3474/325 ... 3c51_b.jpg Poza 2: http://farm4.static.flickr.com/3313/325 ... 2733_b.jpg Se pot observa in ambele poze cateva pete mai inchise. Aceea este zona in care lacul a ramas intreg ... in rest s-a deterioarat Aceasta este o poza cu arma in care se vede de la distanta culoare inchisa a lemnului dar cand apropi privirea se observa acele decolorari: http://farm4.static.flickr.com/3452/325 ... 705f_b.jpg Daca are cineva o idee cum sa imi refac stratul de lac ii bine venita. Multumesc. Pi Piron
Re: RESTAURARE PATURI ARMEDaca vrei sa dai cu lac doar unde e sarit... e foarte usor...dar nu-ti recomand.E mai bine sa lacuiestitot patul ...sa urmezi toti pasii pe care i-m scris undeva mai sus....Daca ai sa lacuiesti doar in locul unde a sarit...nu o sa tina mult timp ptr ca lemnul in acel loc e deja impregnat de uleiul cu care ai curatat arma si in mod sigur ai dat si pe pat...si lacul nu o sa se prinda foarte bine...CURATAND PATUL CUM AM ZIS EU O SA FACI O TREAB A BUNA...
Re: RESTAURARE PATURI ARMEsalut gino. cred ca la ora la care iti scriu sunt cel mai nou utilizator inscris pe vinatorul.ro. o sa trec direct la subiect. tocmai mi-am cumparat prima mea arma noua. un ij 27 m ca majoritatea de aici, cred! insa am o problema pe care o stiam inca de la prima arma. tot un ij 27.
patul acestor arme este prea scurt pentru mine, intelegi?!? crezi ca ma poti ajuta in vre-un fel? se poate executa un pat identic cu cel original dar un pic mai lung? aprox. 5-6 cm? multumesc anticipat!! Nu zaieţ pagadi!
De ce nu incerci sa-i pui un manson amortizor pe pat, care l-ar lungi exact cat iti trebuie tie si scapi si mai scapi si de reculul foarte puternic!
Da un ochi si aici viewtopic.php?f=35&t=5167
Re: RESTAURARE PATURI ARMEParerea mea e ca poti rezolva problema fara sa fii nevoit sa schimbi patul...ar fi si pacat ca cel original ...e totusi cel original .Poti totusi sa -l mai lungesti putin...
Cum se numeste solutia de dat lacul jos de pe pat si unde o putem gasi? Ne poti spune ce lac pe baza de apa putem folosi? IJ 43 EM 12/70 ,Ejectoare, Dreapta 0.5 shock, Stanga 1.00 shock
Re: RESTAURARE PATURI ARMESolutia de dat lacul jos in romaneste ar fi DECAPANT...in italiana -SVERNICIATORE...
si ar trebui sa o gasiti la magazinele de lacuri si vopsele...tot acolo intrebati si de lac pe baza de apa...
Re: RESTAURARE PATURI ARMESolutie de dat lacul jos foarte buna este Kromofag in jur de 18 20 de lei pe litru. Si se gaseste peste tot, cel putin in Oradea. daca te intereseaza si nu gasesti vb pe privat.
P.S. eu am curatat un pat de UMC - 22lr pana l-am adus la stadiul de lemn natur.
Re: RESTAURARE PATURI ARMESalut ,gabi.
da as putea sa il restaurez complet,sa lipesc crapaturile alea,dar as vrea sa stiu daca a mai incercat cineva sa lipeasca crapaturile si daca lipseste vreo bucatica de lemn ...
Re: RESTAURARE PATURI ARMESalut Gino!Spune mi te rog care sunt cele mai bune solutii de lipit patul crapat?In comert se gasesc multe solutii de lipit lemnul dar nu toate sunt rezistente la socurile primite si in timp se crapa iar...
Multam frumos!
Re: RESTAURARE PATURI ARMEAm si eu o intrebare.
Poti executa si sculptura pe paturile de arma sau doar le reconditionezi pe cele gata facute? Multumesc.
Re: RESTAURARE PATURI ARMEsalut gino
din pat nu lipseste nici o bucata de lemn . si nu a umblat nimeni la el ,patul este complect inafara de crapaturi m-ai are si alte loviituri dar minore ,iar pe partea opusa obrazarului are un mare actipild cu marlboro ,peste care sa dat cu lac ,cred ca astupa si acolo ceva urit arma este un cadou de la cineva drag mie ,din cauza asta as vrea sa ramina cu patul original daca se poate daca te inhami la treaba da-mi un pm si stabilim toate amanuntele
Re: RESTAURARE PATURI ARMEdaca ai nevoie de niste lemn de nuc te pot ajuta ,dar este verde inca abia lam taiat de 1 luna
bucatile au cam 50-60 de cm lungime si 25-30 cm diametru
Cu mare placere...ce-a mai buna solutie este :ARACETUL...dar nu cel romanesc ,eu folosesc italian se numeste VINAVIL si se gaseste doar in magazinele de specialitate cu produse profesionale ptr restaurari.
Nu,nu fac si sculpturi dar daca exista deja o sculptura pe pat si lipseste ceva din ea ,o pot restaura si sa-i redau aspectul initial
Salut Gabi e bine ca nu a mai incercat sa o repare cineva,asa sunt sanse mai mari de a deveni un pat de arma aproape perfect...mai ales ca e cadou de la cineva drag...
Înapoi la Arme de vanatoare lise Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 21 vizitatori |
Publicitate
|