Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 24 Apr 2026, 17:52

Cutitul de vanatoare

Tot ce tine de echipamentul pentru teren al unui vanator , mai putin armamentul . Nici nu stim cite ne vin in ajutor - important este sa le gasim .

Moderatori: liviur, george_ciprian86

Re: cutitul de vanatoare

Mesajde alexandreea pe 23 Feb 2009, 08:38

Cit a costat?
alexandreea
Membru important

Locaţie: oltenita

Mesajde dumitrescu pe 23 Feb 2009, 09:31

alexandreea scrie:Cit a costat?

pai numai vreo 70 lei cu tot cu teaca...bine teaca nu are gaica pentru curea...asta sa fie beleua ca e patrata in gura? adevaruk ca am si un cutit KA BAR care a venit ascutit de taie firul de par...bine a fost si vreo 100de euroi
dumitrescu

Mesajde alexandreea pe 23 Feb 2009, 14:43

Poti sa-l arunci, sau ma rog poate fi cel mult de panoplie,asa ca n-are rost sa-l ascuti.
Aici ai o gramada de explicatii,intreaba profii de aici cum si ce fel si nu mai arunca banii pe fereastra.
Numai in bilciuri gasesti chestii deastea nemarcate.
alexandreea
Membru important

Mesajde luca pe 23 Feb 2009, 18:16

Primul meu cutit de vanatoare
Imagine
Imagine
Imagine
Mai des folosesc bricege
Imagine
"...simt enorm si vaz monstruos..." I.L. Caragiale
luca
Membru important

Locaţie: GORJ

Mesajde testokick pe 23 Feb 2009, 20:41

Poti folosi orice piatra care are granulatia mai mica de 300 pentru a forma taisul si a nu distruge o piatra scumpa si mai fina. Apoi iei alta piatra cu granulatie mai mare de 600 si ii dai intradevar taisul.
La fel cum zice si "alexandreea" nu merita sa cheltuiesti pe lucruri care nu sunt de calitate(nemarcate).
In poza de mai sus vad cutit japonez, suedeze si frantuzesti. Primele doua sunt intradevar de calitate..dar si pretul spune asta. :)
Never say never
testokick
Membru important

Locaţie: Bucuresti

Mesajde dumitrescu pe 23 Feb 2009, 21:44

Multumesc Testokick,
Am vazut un comentariu pozitiv despre maceta Tramontina la RabbanBestia putin mai incolo pe forum. Acum daca m ai scos din ciocolata, trage ma de tot afara si spune mi pietrele astea de unde le pot lua??
dumitrescu

Mesajde bogdanm pe 24 Feb 2009, 17:23

dumitrescu scrie:Multumesc Testokick,
Am vazut un comentariu pozitiv despre maceta Tramontina la RabbanBestia putin mai incolo pe forum. Acum daca m ai scos din ciocolata, trage ma de tot afara si spune mi pietrele astea de unde le pot lua??

La Bricostore, Practiker, Mr. Bricolage, Hornbach, Piata Obor, etc.
Daca ai noroc si gasesti un tocilar, e si mai bine. Nenea ala stie si sa-i faca un tais cum trebuie (daca se incumeta, dar si asa s-ar putea sa te coste mai mult ascutitul decat lama). Dar sunt rari prin Bucuresti... Singurul pe care il stiu e la Vatra Luminoasa in piata.

Bogdan
Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
bogdanm
Veteran

Locaţie: Bucuresti/Curtea de Arges

Mesajde dumitrescu pe 24 Feb 2009, 21:34

Multumesc Bogdan!

ma duc la cautat la Vatra Luminoasa..ca sa i dea prima forma...
dumitrescu

Mesajde testokick pe 24 Feb 2009, 21:55

Dupa ce dai banii sa-l faca nenea ascutit, incepe sa citesti pe internet cum se ascute ca la carte. Daca nu te descurci, da un Pm si-ti dau documente cum sa-ti ascuti si toporul sa te poti barbieri cu el. Si asta fara gluma ca si eu am unu' la fel.
Never say never
testokick
Membru important

Mesajde george_ciprian86 pe 24 Feb 2009, 21:59

testokick scrie:Dupa ce dai banii sa-l faca nenea ascutit, incepe sa citesti pe internet cum se ascute ca la carte. Daca nu te descurci, da un Pm si-ti dau documente cum sa-ti ascuti si toporul sa te poti barbieri cu el. Si asta fara gluma ca si eu am unu' la fel.

Aici este un site pe care puteti face upload documentelor respective iar noi, mai apoi sa le descarcam, sa vedem si noi cum se ascut cutitele ca la carte.

http://www.fileshost.com/
george_ciprian86
Veteran

Mesajde testokick pe 24 Feb 2009, 22:39

predator scrie:Eu ca otel prefer semi inoxidabilul D2, sau otelurile carbon 1095.
Dintre inoxidabile prefer 12C27, VG 10 laminat.
La nivel de delir ar fi INFI si otelul wootz!

INFI e o mai mult o nascocire sau mai bine zis o strutocamila doar pentru motivul de a avea in compozitie si ceva azot 0.5% in loc de carbon . Ete fleosc...si H1 e bun.
Wootz in schimb ar trebui sa i se ridice un altar numai pentru existenta, restul de proprietati sunt detalii doar pentru eruditi. Fauritorii de katane stiu de ce. Amin
Never say never
testokick
Membru important

Mesajde Adrian S pe 25 Feb 2009, 09:12

Mai e o tocilarie peste drum de Agentia CFR de pe Brezoianu.
Adrian S
Veteran

Mesajde predator pe 25 Feb 2009, 09:40

testokick scrie:

INFI e o mai mult o nascocire sau mai bine zis o strutocamila doar pentru motivul de a avea in compozitie si ceva azot 0.5% in loc de carbon . Ete fleosc...si H1 e bun.
Wootz in schimb ar trebui sa i se ridice un altar numai pentru existenta, restul de proprietati sunt detalii doar pentru eruditi. Fauritorii de katane stiu de ce. Amin[/quote]
INFI pentru tine poate este de kkt dar sute de persoane care o folosesc au alta parere despre acest otel, pretul cerut si recomandarile date de utilizatori spun multe. Poate esti un pic invidios ca nu ai acces la asa ceva :twisted:
RESIGNATION IS OUR BIGGEST ENEMY
predator
Nou membru

Locaţie: Arealul Carpato&Danubian&Pontic

Mesajde Ghinda pe 25 Feb 2009, 09:43

Si una pe Lizeanu, aproape de intersectia cu Stefan cel Mare!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde testokick pe 26 Feb 2009, 20:17

predator scrie:INFI pentru tine poate este de kkt dar sute de persoane care o folosesc au alta parere despre acest otel, pretul cerut si recomandarile date de utilizatori spun multe. Poate esti un pic invidios ca nu ai acces la asa ceva :twisted:

:lol: Bre omule, nu spun ca e de kko, dar la fel ca ZDP este o varietate de otel noua si nu cred ca depaseste vreun otel antic(toledo, damasc etc) in ce priveste calitatile principale. Utilizatorii de pe forumuri sunt la fel cu voturile din Romania din satele unde nu ajunge nici masina, nici tren. Sunt fabricate(Marketingul sa traiasca). Asta vreau sa spun. Foloseste-l personal si mai vedem ce parere personala ai si nu ce zic altii. Eu relatez din ce am facut eu si nu povesti din forumuri. Nu vreau sa se creada ca sufar de grandomanie dar ce stiu, ...numa' Al de sus imi poate lua(sau vreo boala psihica :lol: ) Cat despre invidie nu te contrazic...dar nu in asa masura. Personal il pefer pe astahttp://www.agrussell.com/7-japanese-hunter-with-3-blue-steel-damascus-blade/p/KANhhhAG08hhh03/
Never say never
testokick
Membru important

Mesajde predator pe 26 Feb 2009, 20:35

Kanetsune face cutite f bune si la pret ok, designul e pt killing dar merge si pt hunting. :twisted:
predator
Nou membru

Mesajde Tranan pe 27 Feb 2009, 02:34

predator scrie:Kanetsune face cutite f bune si la pret ok, designul e pt killing dar merge si pt hunting. :twisted:

Si eu recomand Kanetsune. Sunt de calitate.
Pumele nemtesi sunt foarte frumoase si ele si perfecte la vanatoare, la fel si Gerber.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Tranan
Veteran

Locaţie: SUEDIA

Mesajde predator pe 27 Feb 2009, 16:24

puma si gerber sunt bune, dar la raport calitate pret glock nu are competitor, designul lor lasa de dorit un pic, sunt de killing :twisted:
predator
Nou membru

Mesajde testokick pe 28 Feb 2009, 13:08

predator scrie:...designul lor lasa de dorit un pic, sunt de killing :twisted:

Vreau sa inteleg si eu ceva. Daca sunt de "killing" putem sa nu le mai includem in categoria "de vanatoare"? Cred ca intra in categoria "trench knife" si deci sunt pentru uzul uman :twisted: si mai putin pentru animal. Stiu ca orice cutit, pana si ala de paine merge pentru vanatoare insa munca depusa cu aceste scule te cam termina fizic si psihic.
Hai sa vedem care sunt caracteristicile unui cutit de vanatoare incepand de la unul de jupuire, pana la altul de transare. Forma cutitului, latimea lamei, grosimea ei, lungimea de asemenea, santurile de scurgere a sangelui etc. Asta sa dezbatem, ca otelurile oricat ar fi ele de bune, trebuiesc manuite cu stiinta si nu cu forta, la fel cum un cutit tocit e mult mai periculos decat unul bine ascutit.
Never say never
testokick
Membru important

Mesajde val pangica pe 28 Feb 2009, 14:31

Aici discutia trebuie sa fie largita , in sensul in care un vanator foloseste un cutit nu numai la jupuire si eviscerare . Sunt situatii cind trebuie sa iti faci loc prin hatisuri ( ce buna ar fi o maceta ) , sunt situatii cind trebuie sa tai o creanga mai groasa si sa cari pe umeri , tzapul , porcul , cerbul samd pina la masina , iti mai trebuie macar un briceag sa iti tai slana si pita si sa cojesti ceapa , samd, samd .
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde cristi.a pe 02 Mar 2009, 22:59

Nu mai gasesc topicul de vanzari, dar asa cum am promis am facut o comanda mai serioasa pentru colegii forumisti.

Las pozele sa spuna despre ce este vorba si in scurt timp revin cu comentarii. De fapt o sa comenteze beneficiarii.
http://picasaweb.google.com/cristiairinei/KhukriComIanuarie
Va multumesc si va astept cu noi comenzi.
cristi.a
Nou membru

Mesajde predator pe 03 Mar 2009, 09:39

Lamele sunt bune, otelul folosit :foi de arc :wink:
predator
Nou membru

Mesajde Cris pe 05 Mar 2009, 16:03

testokick scrie:Daca nu te descurci, da un Pm si-ti dau documente cum sa-ti ascuti si toporul sa te poti barbieri cu el. Si asta fara gluma ca si eu am unu' la fel.

cred ca ar fi mai multi interesati de aceste documente :D...personal sunt f interesat.poate poti sa le pui pe filehost sau pe alt site de gen ca sa le putem lua si noi.multumiri!
element eminamente eminent,emitent intermitent de epitete impertinente
Cris
Membru activ

Locaţie: Arad

Mesajde testokick pe 05 Mar 2009, 20:10

Oka...
http://www.filehost.ro/441069/Knife_Sharpening_FAQ_rar/]Knife Sharpening FAQ rar
http://www.filehost.ro/441072/Experimen ... oeven_pdf/]Experiments on Knife Sharpening John Verhoeven pdf
Never say never
testokick
Membru important

Mesajde dumitrescu pe 05 Mar 2009, 22:15

Astazi am dus maceta la ascutit...in functie de cum o iau (dureza pana marti ca era acupat omu') recomand sau zic sa fugiti de respectivul atelier...
dumitrescu

Mesajde Cris pe 06 Mar 2009, 14:29

multumesc mult testokick!
element eminamente eminent,emitent intermitent de epitete impertinente
Cris
Membru activ

Locaţie: Arad

Mesajde testokick pe 06 Mar 2009, 23:32

Sper sa fie de folos informatiile. Doar de aia suntem aici. Sa invatam ce si cum diverse lucruri.
Never say never
testokick
Membru important

Mesajde alexandreea pe 09 Mar 2009, 17:12

Chiar sunt curios ce iese dina panarama aia dupa ce o ascuti.daca-i buna de ceva,iti cer sursa sa cumpar si io 10 bucati.Basca ca te si cinstesc.
alexandreea
Membru important

Mesajde testokick pe 09 Mar 2009, 22:08

Daca iese cu bauta,... va ascut eu lamele. Macar pana invatati.(O sa am grija sa nu vedeti secretul :twisted: )
Never say never
testokick
Membru important

Mesajde alexandreea pe 10 Mar 2009, 11:37

Aha, si la fiecare ascutit,inca un sprit, si tot asa.
|Ca chestia aia cand bei un sprit,devii alt om care vrea si el un sprit si tot asa.
Buna treaba, da vezi ca la sprit omu mai zice si adevaruri, prin urmare ai grija sa nu scapi secretu.. :lol:
alexandreea
Membru important

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Echipamente pentru vanatoare