Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 01 Ian 2026, 08:34

Presa

Sectiune dedicata fenomenului cinegetic in mass media . Puteti gasi aici linkuri interesante , ziare si reviste cu profil cinegetic , samd .

Moderatori: biriuck, CCM, Sly_Fox, Mircea-B

Re: Presa

Mesajde bogdanm pe 19 Ian 2009, 10:06

Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
bogdanm
Veteran

Locaţie: Bucuresti/Curtea de Arges

Mesajde bogdanm pe 26 Ian 2009, 14:44

Sa fie chiar asa cum s-a declarat la Politie?
http://www.blitzarad.ro/?ppage=14&artID=1381

Bogdan
www.primejdie.ro
bogdanm
Veteran

Mesajde bogdanm pe 26 Ian 2009, 14:46

O prezentare relativ neutra a unei eliminari de caine hoinar. E putin mai veche.
http://www.citynews.ro/maramures/stiri/ ... nou+28877/

Bogdan
www.primejdie.ro
bogdanm
Veteran

Mesajde sorry_nellu pe 26 Ian 2009, 15:26

Cum sa impusti un caine devanatoare? Nu te gandesti ca e o probabilitate mare ca cineva sa il caute?
"Decat sa dai pomana calicilor sambata, mai bine da ceva de baut mahmurilor, marta." I. Creanga
sorry_nellu
Veteran

Mesajde Cristi pe 02 Mar 2009, 07:31

“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde violiv pe 04 Mar 2009, 19:32

L-am vazut in direct...chiar si sotia a fost impresionata.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Marius pe 05 Mar 2009, 08:44

Bravo Larisa!
Marius
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde 223/12 pe 05 Mar 2009, 09:31

violiv scrie:...chiar si sotia a fost impresionata.

Si eu am vazut impreuna cu sotia reportajul, i-a placut si ei, si probabil ca a mai adaugat ceva la circumstantele atenuante :roll: vizavi de pasiunea mea pentru arme si vanatoare...

Apropo de sotii, le-ati luat vreodata cu voi la vanatoare?
Va povestesc iar ceva de ras.
Aveam autorizatie de panda la mistretz, intr-o toamna cu luna plina, cred ca prin octombrie. Era o luna cat roata carului si un cer complet senin. In timp ce ma pregateam fericit de expeditie, o aud pe sotie ca-mi da cu maciuca in cap: "Merg si eu!". Pai cum, ce s-a intimplat cu tine, ca nu-ti placea... Ea, nimic. "Merg, si gata!". Plecam de acasa cu masina, trecem si il luam pe paznic, care vine fara arma, doar cu o suba de rezerva sub brat. Ajungem in fond pe inserat. Ne punem unde crede paznicul ca e bine, el intr-o parte, sotia mea la mijloc, eu in cealalta. Arma la mine, fireste. Stam vreun ceas, nicio miscare. Ne mutam vreo 500 m, intr-o mica poiana inconjurata de paduri. Stam oarecum intr-o mica depresiune, sub un copac mare. Dupa vreo ora, aud trosnituri, apoi pasi care se apropie de noi. Vad "negureata" (poiana nu era luminata de luna, era cumva in umbra) la 20-30 de pasi, ma uit pe sina lisei si ...in ultimul moment ma strafulgera un gand: "daca e om?". Nu era om, era un vier frumos, care, privit de jos, avea inaltime ingrijorator de mare. Cat m-am co(d)it eu, ca e om, ca e porc, a si pufait si dus a fost... In fine, amuzati de situatie, dar multumit ca n-am riscat sa trag aiurea, ne mutam in alt loc, sub niste nuci, unde iar stam cca doua ore degeaba. Luna se ridicase sus, lumina ca-n palma. Neobisnuita cu mersul pe coclauri si cu aerul tare, pe sotie a apucat-o un somn ...de zile mari, completat de un frig pana-n oase, cu toata suba paznicului... La ora 1.00, ne hotaram sa plecam, eu si sotia, spre cantonul din apropiere, unde paznicul facuse focul in soba, pregatise masa si culcusul. Paznicul imi zice sa-i las lui lisa, ca el mai ramane, ca e prea frumoasa paza, sa o abandoneze mergand la somn cu "amatori" ca noi. Ii las pusca si plecam. Aveam de mers, pana la canton, mai putin de un km. De unde l-am lasat pe paznic, am urcat abrupt cca 400 m, pana intr-un platou cu pruni si tzipirig (zona putin mlastinoasa), pe care trebuia sa-l travesam. Mergeam si vorbeam fara grija, apropiindu-ne la cca 10 m de gardul unei gradini imprejmuite cu uluca. Deodata, ne ingheatza sangele in vene: auzim intai o pufaitura puternica, apoi multe grohaituiri de porci luati prin surprindere si vedem in jurul nostru cel putin 10-12 mistretzi, de toate marimile, care pana atunci ramasera si cautasera mancare prin mlastina si pe sub pruni. Ma repliez rapid si fug cumva spre marginea turmei, incercand sa-i sperii, strigand si luminand cu lanterna, sa-i determin sa fuga in directia din care venisem noi, adica unde era paznicul cu pusca. Draci! Au fugit incotro au vrut ei, adica in lateral. Excitat la maximum - la un moment dat am fost la mai putin de 5-6 m de porcii care viermuiau derutati de grohaiturile celorlalti - realizez intr-un tarziu ca sotia ma striga de ceva vreme pe nume, adaugand "Nu ma lasa, nu ma lasa!!!!!!". :lol: :lol: :lol: :lol: Ma uit unde-o lasasem si n-o vad. O reperez, apoi, atarnata de gardul gradinii imprejmuite cu uluci. Chiar in gard erau, din loc in loc, pruni tineri, cat sa-i cuprinzi cu mana. Se prinsese de un prun cu mainile amandoua si isi pusese talpile picioarelor pe varfurile ulucilor. Sta cumva agatata, dar fundul ii atarna la cca un m de pamant. Buna miscare, ii zic. Da' daca venea porcu' la tine, nu-i era deloc imposibil sa iti bage un coltz in fund, asa jos cum il ai... "Pai nu!", zice sotia. "Stam doar asa, pregatita. Daca venea la mine, ma ridicam mai sus! Si nu imi atarna fundul, ci suba. Da' de ce m-ai lasat singura???????". Io-te ce spirit de conservare are nevasta-mea ...habar n-aveam de ce e in stare - conchid cu placuta surprindere.

De la intamplarea aia din tinerete, ori de cate ori ma pregatesc de vanatoare si anticipez un cat de mic "Mac-mac!" :lol: :lol: :lol: din partea sotiei, ii fac neutru o invitatie perversa: "Hai cu mine, daca vrei..."
Va dati seama ca nu vrea (cred ca nu o sa mai vrea niciodata!)...
Pacat, e asa de frumos la vanatoare!
„Puşca-i fiară nesătulă, dar celui ce ştie a o struni i se deschid porţile raiului...”
223/12
Veteran

Locaţie: Locu' din care sare iepurele...

Mesajde scirocco pe 05 Mar 2009, 10:59

Frumoasa intamplare si fericit deznodamant! :wink: :lol: :lol:
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
scirocco
Veteran

Mesajde cross67 pe 05 Mar 2009, 17:07

@223/12
norocosulee... :lol: ,
nu este pe lume placere mai mare.........
cross67
Veteran

Mesajde Cristi pe 19 Mar 2009, 16:37

“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde bogdanm pe 19 Mar 2009, 16:45

Interesant articolul. Promovare 100%. Si fenomenul in sine este interesant.
Si tocmai incepusem sa ma enervez cand am inceput sa citesc, pentru ca incepe
Duminică, ora 09.00 a.m. Un grup de aproximativ 25 de indivizi, îmbrăcaţi în haine de camuflaj se adună la 200 de metri de clădirea Guvernului. Alţi indivizi cu aceleaşi semnalmente continuă să apară, urcând scările metroului şi purtând asupra lor cutii de contrabas sau huse lungi de undiţe cu un conţinut neidentificat. Când ceata indivizilor creşte la aproximativ 50, doi jandarmi îşi fac apariţia venind dinspre Guvern şi comunicând prin staţie: „Permiteţi să raportez, sunt câteva zeci de indivizi. Fumează. Par a fi militari”

Bogdan
www.primejdie.ro
bogdanm
Veteran

Mesajde 223/12 pe 02 Apr 2009, 14:59

„Puşca-i fiară nesătulă, dar celui ce ştie a o struni i se deschid porţile raiului...”
223/12
Veteran

Mesajde bogdanm pe 02 Apr 2009, 15:06

223/12 scrie:http://www.romanialibera.ro/a150431/caprioarele-vampir-fac-ravagii-printre-cainii-din-marea-britanie.html

Asta sa fie muntiacul? viewtopic.php?f=62&t=5141
Eu sunt bulversat... pai papa si carne? Sau e doar bomba de presa, legata de coltii sai?

Bogdan
www.primejdie.ro
bogdanm
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 08 Apr 2009, 22:11

bogdanm scrie:
223/12 scrie:http://www.romanialibera.ro/a150431/caprioarele-vampir-fac-ravagii-printre-cainii-din-marea-britanie.html

Asta sa fie muntiacul? viewtopic.php?f=62&t=5141
Eu sunt bulversat... pai papa si carne? Sau e doar bomba de presa, legata de coltii sai?

Bogdan

E un muntjac in poza, dar nu papa nici o carne. In schimb pe ziaristul ala l-as musca eu de gat, pt prostiile pe care le debiteaza, imbecilul. Copy- paste de 2 lei, n-a inteles nimic. Am vazut multe articole cretine in ziare, dar asta merita zmeura de aur.
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde Cristi74 pe 09 Apr 2009, 08:14

http://stirileprotv.ro/stiri-despre/caprioare

un card intreg de caprioare, toate moarte din pricina substantelor otravitoare de pe camp... un sfarsit foarte trist pentru aceste animale. probabil ca acest lucru se intampla frecvent in diferite zone ale tarii, insa probabil, nu intodeauna este observat... :(
Cristi74
Membru important

Mesajde 223/12 pe 06 Mai 2009, 17:03

Asa sa fie? :lol: :lol: :lol: De ce nu ne cheama pe noi???

Brăila, 6 mai /Agerpres/ - Vânătorii brăileni nu şi-au îndeplinit planul la vânătoare în sezonul 2008-2009, nereuşind să realizeze cota de recoltă aprobată la mistreţi, căpriori, iepuri, fazani şi potârnichi, deoarece au fost indisciplinaţi şi au speriat vânatul.
Potrivit şefului Agenţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Brăila, Laurenţiu Radu, principala cauză care a dus la neîndeplinirea planului de vânătoare a fost reprezentat de neseriozitatea vânătorilor, care nu au respectat indicaţiile organizatorilor.
'Nu îşi respectă partenerii de vânătoare, fumează în standuri, lasă telefoanele mobile deschise sau vorbesc la telefoanele mobile în timpul vânătorii sau schimbă locul de pândă stabilit de organizator', a declarat Laurenţiu Radu.
În sezonul 2008-2009, au fost împuşcaţi 27 din 53 de mistreţi programaţi, nouă din 44 de căpriori, 3.566 din 4.840 de iepuri, 828 din 1.300 de fazani şi doar o potârniche din 252, aflate în cota de recoltă aprobată de AJVPS Brăila.
223/12
Veteran

Mesajde Vechio pe 14 Mai 2009, 19:05

Asta-i dumă, ca profitul raportat :D .
La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
Vechio
Veteran

Locaţie: Malul Crisului

Mesajde Ghinda pe 18 Mai 2009, 07:33

Duma sau cioaca tot aia este. Ati vazut pe la Protv aseara, cum stau cretinii sa faca poze la ursoaica cu pui? De multe ori ma rog sa faca ravagii ursii prin turisti, dar asa si mediatizate, sa vezi daca mai opreste unul. Si daca o orpii, selectia naurala ar face bine rasei umane, ca de aia am degenerat, au fost admisi la imperechere tampitii.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde ssteffan pe 21 Mai 2009, 18:55

ssteffan
Veteran

Locaţie: Giurgiu

Mesajde Ghinda pe 21 Mai 2009, 20:02

Fraieri! Hitler a disciplinat un popor si bataia era recompensa. Credeti ca nemtii au genetic disciplina in ei? As, de unde, genetic rasa umana este facuta recalcitranta.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde ssteffan pe 21 Mai 2009, 22:03

ma uitam la un documentar despre hiene. Groaznic de agresive intre ele, dar.. ziceau ca oamneii sunt mult mai agresivi. Asa o fi, asta o fi firea oamneilor, ma depaseste....
ssteffan
Veteran

Mesajde tevez pe 25 Mai 2009, 09:19

http://www.gardianul.ro/Prohibitie.-Tim ... 35745.html
sau: http://www.ziua.net/display.php?data=20 ... 6&id=71335
Informatii trunchiate, scoase din context, nonsensuri...in doar cateva randuri. :(
C-asa-i presa pe la noi. Se pleaca de la un lucru adevarat si se scrie "pe langa".
Nici eu nu ma pricep la vanatoare (inca), tocmai de aia citesc mult si vorbesc
(scriu) putin. Oare e asa greu pentru un ziarist sa intrebe un vanator inainte
de-a scrie un articol? Sunt sigur ca multi l-ar "lumina" cat de cat.
tevez
Nou membru

Mesajde violiv pe 02 Iun 2009, 10:25

"Ioan Cionca, de 49 de ani, din Bencecul de Jos, primar al comunei Pischia, judetul Timis, a fost prins la braconaj, in noaptea de luni spre marti. El a fost depistat pe Fondul de Vanatoare nr. 63 din apropierea localitatii Giarmata, in urma unei actiuni efectuate de politistii de la Serviciul Arme, Explozivi si Substante Toxice din IPJ Timis, in colaborare cu lucratori de la Ocolul Silvic Timis. Primarul, aflat intr-o Dacie cu numarul TM-47-YON, era insotit de Ioan Papariga, de 49 de ani, din Bencecul de Jos. Cei doi aveau asupra lor o arma de vanatoare de calibrul 16 milimetri, confectionata artizanal, cu un cartus pe teava, in stare de functionare. Ei sunt cercetati pentru comiterea infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si braconaj."

Inafara de sintagma devenita clasica printre ziaristi - "16 mm" - restul nu prea scartaie.
O sa vezi in legea vanatorii/legea armelor ca simplul fapt de a te plimba cu arma pe un fond de vanatoare inseamna braconaj dupa legea noastra iar detinerea fara acte a unei arme si a munitiei, mai ales artizanale, inseamna incalcarea regimului armelor si munitiilor de mai multe ori.

"Un timisorean este cercetat de politisti dupa ce a fost prins ca a împuscat 13 fazani în perioada de prohibitie si fara sa detina legal arma. Politistii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substante Toxice, din cadrul IPJ Timis, împreuna cu lucratori din cadrul Directiei Silvice Timis, au organizat si o actiune ieri-dimineata. Astfel, pe raza localitatii Pischia, judetul Timis, a fost prins în flagrant delict pe timisoreanul Petru T. (51 de ani) , care, în perioada de prohibitie, a împuscat 13 fazani cu o arma pe care o detinea asupra sa. Barbatului i s-a întocmit dosar penal, pentru braconaj."

Ce e eronat aici? Perioada de prohibitie este o denumire pentru cea ce mai numim "extra-sezon". Detinerea armei fara acte in regula e iar ilegala.

Ca o fi informatia "trunchiata" e adevarat - povestile astea pleaca, in general, de la o mica soapta spusa unde trebe si "organili" merg la fix. Nu-mi inchipui ca cei de la Arme si Munitii pazeau noaptea fondurile de vanatoare pentru ca nu aveau ce face acasa - nu intra in atributiile lor. In mod sigur au fost informati ca XY detine o arma ilegal si ca-l pot prinde in ziua de... la ora...

E cazul sa citesti si mai mult :wink:
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde ssteffan pe 03 Iun 2009, 22:01

nu stiu daca este sectiunea potrivita. Ia uitati aici: http://www.zombietime.com/up_your_alley_2008/part_1_full/index.php

Nu stiu ce sa zic, nu am nimic cu oamenii, au probleme... Ma intreb daca pe mine ca heterosexual ma lasa sa ma destrabalez la parade si sa mi se suga p... pe strada de FEMEI???.

Mi se pare mie sau incep sa aiba mai multe drepturi decat ar trebui???
ssteffan
Veteran

Mesajde tevez pe 09 Iun 2009, 08:27

http://www.gardianul.ro/index.php?pag=n ... lemne.html
Eu sunt prea carcotas la adresa ziaristilor dar cred totusi ca puteau sa scrie ca e vorba
de o arma care nu are optiunea de foc automat. :wink:
@violiv: asa-i, am cam exagerat, sunt doar cateva inexactitati. Legea vanatorii o aprofundez,
"in curand" (pe la anul in timpul asta) cel mai probabil voi fi vanator cu acte in regula. :D
tevez
Nou membru

Mesajde Ghinda pe 09 Iun 2009, 10:05

Poate ca trebuia poate ca nu de scris de optiunile armei, parca ar conta. Ce este trist este ca un om, indrituit sa poarte arma si sa o foloseasca pentru apararea proprietatii publice a statului roman, atentie, nu a utilizat-o, scuze, adica nu le-a facut la aia de o zi pomelnic, 'tu-i in gura de nenorociti! :oops: Si asta pentru ca statul, a carui proprietate o apar, il doare in cur sa puna problema asa cum trebuie. Adica ala, borfasul, e de vina, eventual sa plateasca tot neamul lui ce este de platit, si statul sa nu se scarpine in cur un an, ca sa vedem si sa stabilim, ca daca bietul slujbas nu are carca, bani, pile etc. sa se descurce a belit-o si statul nici nu se uita la el.
Ghinda
Veteran

Mesajde 223/12 pe 12 Iun 2009, 09:15

Mii de gâşte sălbatice vor fi împuşcate la New York, pentru evitarea accidentelor aviatice:
http://www.adevarul.ro/articole/mii-de- ... atice.html
223/12
Veteran

Mesajde 223/12 pe 25 Iun 2009, 12:11

223/12
Veteran

Mesajde 223/12 pe 25 Iun 2009, 12:25

Update: Cum poate fi impuscat cineva in cap de o arma "scapata pe jos" :cry: :cry: :cry: : http://antena3.ro/stiri/romania/tanara- ... 74539.html
223/12
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Revista presei