| Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Vanatori, la arme!-petitieModeratori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B Re: Vanatori, la arme!-petitiete ajut cu cea mai mare placere. Ai te rog putina rabdare
Re: Vanatori, la arme!-petitieLe-as traduce cu cea mai mare placere daca as avea timp sa stau pe loc. Insa eu citesc "pe furate" si scriu asisderea. M-am uitat peste texte si sunt stufoase. Am nevoie de ceva vreme sa stau pe loc si nu pot sa-mi permit luxul pentru o vreme.
Oricum in primul text este cam la fel ce ai postat tu. Iar in al doilea ne cam arata francezii cu degetul(pentru a cata oara frate ????) si este subliniat monopolul posesiei de arme de catre oamenii legii care asa cum se arata in articol nu isi fac treaba, ba mai mult abuzeaza de folosirea acestora (politisti in stare de ebrietate folosind arme, excese de zel, etc). De fapt se descrie un subiect dezbatut la care nu i se poate da de cap. Ambele tabere aduc argumente pro si contra, insa nici una nu poate pune punctul pe `` i ``.
Re: Vanatori, la arme!-petitieM-am uitat si eu pe ele si este mult de tradus. Te ajut trimitandu-ti pe privat varianta bruta, tradusa de un disctionar automat. Poti itelege ceva, ba chiar eventual poti sa corectezi si sa postezi si aici, dar este foarte mult
Re: Vanatori, la arme!-petitiehttp://www.libertatea.ro/stire/in-turci ... 32049.html
http://www.libertatea.ro/stire/ce-arsen ... 32013.html The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Vanatori, la arme!-petitieReferitor la a doua stire. Daca ala e arsenal inseamna ca autorul articolului foloseste termeni carora nu le cunoaste semnificatia. Ala este arsenal ? Ce gluma ieftina. Ce m-a uimit este faptul ca nu s-a facut nici o referire la legalitatea sau ilegalitatea detinerii acelor arme. Tentativele alea de cutite facute din lame de "bomfaier" ies din discutie (unde scrie ca nu am voie sa detin in casa 2000 de cutite?). Amortizorul il poate face orice strungar cu categoria 2-a. Luneta ....nici n-o mai iau in calcul ca este penibil sa acuzi pe cineva de posesie de ...luneta. Cartusele, arma "cu doua tevi" si 9 mm sunt de discutat. Restul e doar stire pentru telejurnalul de la ora 5. Avea sau nu avea omul autorizatie pentru armele respective ? Asta era de fapt toata tema articolului.
Conform acestui articol, daca i se controleaza casa unui colectionar de arme ar trebui ca proprietarul colectiei sa fie spanzurat pe loc. Si ce comentarii grotesti in josul articolului. Precis erau oameni de bine, oameni din popor. M-am amuzat copios la citirea jalnicului articol. Moose_Masta P.S. Radeam si imi imaginam politaii intrand la mine in casa si facand perchezitie. Imi imaginam cum nemaiavand loc pe masuta aia sa puna miile de cartuse pe care le detin ar fi sunat la vecini sa imprumute obiecte de mobilier.
Re: Vanatori, la arme!-petitieA doua stire... mare senzatie, mare arsenal
"o puşcă cu două ţevi, calibrul 20 mm"... ori is eu incult ori reporterul acesta de senzatie. Prima data cand aud de acest "calibru" intr-o "pusca cu doua tevi". La ce se refera asta mai oameni buni? 8 gauge = 21.21mm 10 gauge = 19.69mm .... Da ma rog, daca prinde la fraieri precum cei din comentariile de dupa "senzatie" e bine. respecte
Re: Vanatori, la arme!-petitieNu sunt cunoscatori ai calibrelor la arme lise, si majoritatea folosec denumirea de calibre (10, 12, 16, 20 etc) in milimetri, se face confuzie, asa cum toti se plimba cu "gipu" si nu cu suv-ul sau masina de teren si trag cu "brenecheu" in loc de proiectil unic (confuzie facuta de 90% dintre vanatori).
Asta este, nici eu nu stiu prea multe depre fisiunea nucleara imi dau cu parerea despre bombe atomice si vorbesc prostii cateodata...
Re: Vanatori, la arme!-petitie
Si mai sunt unii care isi cumpara numai "adidasi nike"
Re: Vanatori, la arme!-petitieSi ca tot suntem la sectiunea petitii.
Au aceste petiti online efect? sunt luate in seama de cineva?
Re: Vanatori, la arme!-petitieDrsoicatd, expresiile astea sunt pasiunea mea. Sunt chiar amuzante trebuie sa recunosti. Ca de pilda : " sa vezi ce adidasi nike mi-am luat"...asta este consacrata si face toti banii. Apoi mai sunt altele minunate ca de pilda cand urezi cuiva "distractie placuta"...de parca a mai pomenit cineva distractie neplacuta. Sau "intr-o buna zi ai sa te trezesti ca o sa-ti sparga capul"...iti dai seama ce "buna" va fi ziua aia. Sau "multumesc frumos" sau "sarut mainile respectuos"....de parca s-ar putea si altfel...adica "multumesc urat" sau "sarutmainile obscen".
Toate sunt ale noastre si vrem nu vrem trebuie sa le acceptam ca sunt ale noastre. Io propun sa nu ne legam de ele ca sunt prea haioase si sunt ale noastre. Macar astea nu fac rau nimanui si multi dintre noi le mai folosim din cand in cand. Pe bune acum, de cate ori nu v-ati surprins spunand "coboara jos" sau "urca sus". Sunt deja pleonasme acceptate si nederanjante. Si sunt si pline de haz. Io cred ca sunt atatea alte probleme care fac romanii sa nici nu se mai bucure cand este ceva amuzant si sa nu mai zambeasca in fata unei sa zicem expresii de acest gen. Si sa revin la linkurile lui Cristi, cred ca imputitii aia de reporteri ar trebui sa fie asa cum un reporter trebuie sa fie. Si sa nu mai scrie la comanda. Nu ii iau apararea celui in casa caruia s-au gasit obiectele respective, poate ca este cu adevarat un infractor, insa daca ti-ai ales meseria de a prezenta evenimentele asa cum sunt, macar fa-o profesionist si nu amator. Din tot articolul respectiv eu am inteles doar ca i s-a facut perchezitie nu stiu cui, nu exista nici o dovada care sa-l inculpe pe individ, insa i s-au gasit respectivului in casa 3 arme de foc. Nu se specifica ce legatura au armele cu vreun caz anume si nici daca respectivul le detinea legal sau ilegal. "reporterii" autori ai articolului au primit doar comanda "scrieti ba ceva sa vada fraierii ca ne ocupam de caz". Demult, cand eram eu (ca Picasso in perioada albastra) pasionat de sabii de samurai, am cunoscut un flacau care picta vitralii. Omul era artist. Numai ca meseria lui din care-si castiga salariul(asta pe vremea bolnavului mintal) era de forjor. Fiind artist omul s-a gandit sa faca arta si din ceea ce facea el 8 ore pe zi. Asa ca isi confectiona singur cutite si sabii. Desi mandria lui era calitatea otelului folosit, cum nu m-am priceput niciodata la analiza fier-carbon, eu eram impresionat de frumusetea si acuratetea lucrarilor. Facea niste manere si incrustatii de ramaneai tampit. Asta nu le facea din panza de "bomfaier", ci otel de cea mai buna calitate. Avea la vremea aia vreo 200 de cutite, pumnale si sabii. Le-am vazut eu cu ochii mei si pe unele le-am studiat foarte atent. Erau desavarsite. Iar omul nu era nici infractor si nici macar nu se mandrea cu vreo vitejie. Pur si simplu picta (asta era prima dragoste) si apoi se ocupa de prelucrarea otelului. Normal ca fiind artist doar nu era sa faca din otel osii de tren. Nu cred ca ar fi impresionat pe nimeni asemenea "arta". Nu mai stiu nimic de el, insa daca inca mai are asa ceva in casa, probabil ca numarul exponatelor din colectie s-a marit. Pai daca intra politia la asta in casa si gaseste arsenalul de fiare (arsenal pe bune de data asta) il impusca pe loc. Sau cel putin asa ma duce pe mine gandul la modul cum reporterii respectivi au scris articolul. Asta este cea mai tragica urmare a lungii perioade comuniste din Romania. Ne-au spalat creierul si ne-au cauterizat putinta de a gandi pozitiv. Priviti atent in jur si veti vedea ca majoritatea romanilor gandesc negativ. Iti spune cineva ceva si tu ca roman te gandesti prima data daca nu cumva respectivul are vreun gand ascuns. Cream scenarii si suntem suspiciosi. La cate aud ca se intampla in Romania nici nu ma mai mir ca oamenii nu au incredere unii in altii si ca suspectam orice stire si orice opinie. Si mi-e atat de ciuda sau nici macar nu stiu ce e, pe strainii intre care traiesc. Efectiv uneori imi pare rau ca gandesc si ca pot observa atatea. Uneori imi doresc sa ma fi nascut un prost si-un nesimtit. Insa nu stiu daca as fi fost sau nu mai fericit asa. Hai ca iar am luat-o pe aratura si isi musca Nietzsche pumni de necaz. Va pupa unchiu pe toti romanii vanatori
Re: Vanatori, la arme!-petitieO chestie tare la radio Gherilla :
Intrebare : Care este singurul pleonasm format dintr-un singur cuvant, in limba ROMANA ? Raspuns : PROST!
Re: Vanatori, la arme!-petitiePolitia vigilenta ne apara ! Cine nu are dosar penal, e suspect!
http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... vanatoare/ The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Vanatori, la arme!-petitieNu contenesc sa ma minunez de cate "s-au schimbat" in Romania. Frate dar acu' pe bune: oare chiar nu au nici un pic de bun simt ?
" O puşcă şi muniţia aferentă au fost descoperite de poliţişti în urma unui control de rutină." La ce fel de control se refera astia in articolul de senzatie mai oameni buni? Sa ma luminez si eu un pic... Bravo bai politistilor ba, v-ati atins apogeul carierei cu cazul asta! De capu meu...sper ca bunica respectiva, daca se va ajunge asa departe, sa aiba parte de un judecator cu capul pe umeri. respecte
Pana la urma Cristi eu inteleg ca ai o problema personala cu Politia. Da acu', lamureste-ma si pe mine, in cazul de fata, cine a procedat incorect ca eu chiar nu ma prind?
Cu politia am si eu ca sunt o adunatura corupti si hoti. Am langa mine o carciuma unde in timpul zilei stau masinile parcate cum le vine , nu au loc autobuzele, incomodeaza restul participantilor la trafic, fite de smecheri , sa nu mai vb noaptea cand masinile sunt puse pe ambele sensuri de nu mai ai loc sa treci, POLITIA se plimba printre ei. Am asistat la o batalie cu sabii cand i-au burdusit unuia un x5 si politia mergea incet pe langa ei fara sa intervina. Vin aia sa ridice masinile parcate neregulamentar, nu le ridia pe cele din fata carciumii, ci le ridica pe cele care sunt parcate pe langa trecerile de pietoni, etc. Ieri i au ridicat uneia masina in ma putin de 5 min, cand a iesit aia din magazin a inceput sa planga. POLITIA VEGHEAZA!
Vinovat nu poate fi decat unul singur : mortul ! Cei de la Asociatia unde era inscris vanatorul , trebuia sa informeze vaduva ca are obligatia de a depune armele . Acest lucru nu este scris in vreo lege , dar daca omul nu si-a platit cotizatia (din motive obiective ) , trebuia sa-l excluda din randul vanatorilor si sa anunte politia pentru a-i ridica permisul de arma si inclusiv arma . Batrana nu era vanator si nu avea de unde sa stie ce scrie in legea privind folosirea armelor . 20
16 12 22LR 222RemMag 6,5x57 6,5x65 8x57 9,3x62
Re: Vanatori, la arme!-petitiePetule, esti off topic rau de tot.
Adrian, din pacate, flerul tau a dat gres de data asta. Nu am avut probleme cu politia , nici personale, nici penale, nici de loc,in ultimii cinzeci si ceva de ani Dar cum poate stii chiar mai bine ca mine, legea poate fi aplicata in spiritul sau in litera ei... Referitor la arme, ce ma doare este aceasta monstruozitate numita legea 295, la a carei nastere , din intamplare , am participat. Am vazut de cine a fost redactata si de cine a fost promovata in parlament, si pot sa-ti jur ca au fost numai politisti. Tot ei au facut in asa fel ca toate amendamentele propuse de societatea civila , pline de bun simt si logica, si care au fost adoptate in comisiile parlamentare, sa fie scoase pe usa din dos, iar proiectul supus votului sa nu fie cel modificat si aprobat,ci sa fie proiectul original scris de politie. Poti sa-ti inchipui ca niste persoane de rang foarte inalt din politie, care ar trebui sa fie modele de caracter, minteau ca niste birjari ordinari in fata parlamentarilor, si in pauze faceau lobby pe culoarele parlamentului pentru interzicerea detinerii de arme de catre civili? Dar sunt multe de spus , si eu sunt lenes la scris! Cat despre baba, politistii de proximitate la oras, chiar si de la comune, au liste cu toti detinatorii legali de arme.Doi ani nu au stiut ca a murit mosul? Daca in timpul asta murea si baba, ce se intampla cu pusca , o lua vacarul satului?Nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase! Dar e mai usor sa bagi o baba, LEGAL, la puscarie, ca faci si lucrari care se raporteaza, deh, decat sa-ti faci meseria si sa dai un semnal:" Mamaie, in 15 zile sa predai pusca, ca pe urma e de belea!" Vezi, sa nu se mai planga unii ca nu-i sprijina populatia,nu-i iubeste si se uita chioras la ei! Acum iar trebuie Basescu sa dea decret de gratiere pentru exces de zel al autoritatilor statului? Ca pusca pentru baba asta a reprezentat tot atat cat tarusul smuls de cealalta baba gratiata! The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Vanatori, la arme!-petitieSe vede treaba ca unii nu si-au dat seama ce probleme avem noi cu politia, si mai ales cu cine anume.
Lasand la o parte indoielile in legatura cu moralitatea politistilor, trebuie sa recunoastem ca avem o mare problema (de fapt doua) cu lipsa de profesionalism (ca sa nu spunem incompetenta) si cu reaua vointa. Personal, relatia mea cu politia este amiabila, colaborand chiar cu ei in modul pe care l-a expus Cristi. Dar, problema cea mai mare o reprezinta nu atat cei de la nivel de executie, cat structurile de conducere ale politiei si atitudinea lor fata de civili, pe care (poate ma repet) ii considera un fel de subspecie care exista numai pentru faptul ca domnul comisar ii permite. Asa cum scria si Cristi, legea asta a fost pritocita de un tovaras comisar si a creat multe deservicii chiar si celor care au sarcina sa o aplice, Intr-un cuvant, este absolut evident ca intentia a fost sa faca rau (nu e paranoia) comunitatii detinatorilor de arme (rea vointa), dar nici macar raul acesta nu a fost in stare sa-l faca bine (incompetenta). Daca raul era facut cu profesionalism, discutiile noastre se limitau la a critica legea pe fond nu si pe forma, asa cum o facem acum. Cum explici (adrian s) ca actuala lege calca in picioare niste principii care nici pe vremea lui Ceausescu nu erau in asa hal de terfelite? Asta este problema pe care o am eu cu politia, si poti sa o consideri chiar ca problema personala. Iar relatia mea cu ei, varsta si experienta imi permit sa-mi exprim ideile direct, de fata cu oricine, si o fac oridecate ori este necesar.
sunt off, dar asta e una din imaginile pe care le vad fara sa vreau. M-a deranjat ideea ca " ai o problema cu Politia sau politia".
Cristi, flerul meu chiar nu a dat gres. Nici prin gand nu mi-a trecut ca ai avea probleme din cele enumerate de tine. Pentru o buna intelegere reformulez prima fraza din postarea mea - ai o bila neagra pentru politie sau nu-i prea ai la inima sau intr-un cuvant nu-i iubesti (asta e deja prea mult, nu asa?) @Dl. Stancu - ultima data cand ne-am intalnit nu mi-ati dat impresia unui om care are ceva cu personal cu Politia. Intradevar asta s-a intamplat cu ceva ani in urma si oamenii se mai schimba intre timp.
Re: Vanatori, la arme!-petitieAdrian,
Arata-mi un singur om normal care nu are o bila neagra pentru politia romana. Si vorbesc despre politie ca institutie si ca simbol, nu despre anumiti oameni din politie care sunt exceptionali prin profesionalismul si integritatea de care dau dovada. Dar, din ce am vazut pana acum, acestia sunt exceptii, marea majoritate a politistilor fiind doar niste diletanti, si asta incepand cu sectoristul sau politistul de rutiera, terminand cu ofiteri superiori de genul celor ce au promovat susmentionata lege in susmentionatul mod. Si acestia sunt cei ce formeaza imaginea institutiei in ochii nostrii. De ce crezi ca pe ultimele locuri la capitolul "Institutii in care avem incredere" gasim mai mereu politia? Acum, ca sa revenim putin ontopic, sunt surprins cum doar 60 de ani de comunism ne-au pus pe ochi, noua ca popor, ochelari de cal (sau de sudura) in privinta portului si folosirii unei arme de foc. Si paradoxul face ca acesti ochelari nu sunt doar in marea masa a ignorantilor, ci si in cercurile relativ restranse ale detinatorilor unei asemenea arme. Bogdan Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
Re: Vanatori, la arme!-petitieBogdanm, nu ca ma bag, dar ai tras bine. Iti impartasesc opinia 100%.
Moose_Masta
Re: Vanatori, la arme!-petitieIstoria se repeta! Cred ca politia are ceva cu babele, de fapt, nu cu armele!
http://www.cancan.ro/2009-03-12/Bunicuta-Rambo.html The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Vanatori, la arme!-petitieHai ca deja devine grotesc. Asta chiar este nesimtire crasa. Asta se numeste "Pleasure to punish".
De ce oare nu le atarna in streang in piata publica pe sarmanele femei ca sa arate oamenilor ce patesc "criminalii" care incalca legea ? Intradevar, "strasnice" masuri in apararea legii.
Re: Vanatori, la arme!-petitiebunicutza ucigasa....
Re: Vanatori, la arme!-petitieA sosit raspunsul la petitie
R O M Â N I A MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE DIRECŢIA ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE TOXICE NESECRET Bucureşti Nr.156917 /SA/CD/12.03.2009 Ex. unic Către, asociatiearme@yahoo.com În referire la petiția dvs. trimisă Ministrului Administrației și Internelor prin care faceți o serie de propuneri pentru modificarea și completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, vă comunnicăm următoarele: 1 - În ceea ce privește revizuirea criterilor ce stau la baza acordării dreptului de port și folosire a armelor de apărare și pază în sensul de a permite tuturor categoriilor de persoane fizice să procure și să folosească arme de acest tip, opinăm că legiuitorul atunci când a formulat aceste norme, a avut în vedere faptul că domeniul armelor letale trebuie controlat strict pentru a nu lăsa posibilitatea ca în practică să se înregistreze evenimente negative, cu atât mai mult cu cât populația României nu este încă pregătită, educată, pe de o parte pentru a accepta exacerbarea, escaladarea numărului de evenimente cu folosirea unor arme de foc și pe de altă parte pentru folosirea cu discernământ a acestor arme. Opinia este argumentată prin existența unui segment important al populației Romîniei care este împotriva liberalizării acestui domeniu și care este preocupată și îngrijorată în legătură cu această liberalizare, dar și prin creșterea alarmantă înregistrată în ultimii ani a numărului de cazuri de folosire ilegală a armelor neletale (cu glonț de cauciuc) pentru rezolvarea unor diferende puierile sau folosirea acestor arme de persoane care din punct de vedere al cazierului nu aveau probleme însă ulterior s-a constatat că erau apropiate sau chiar acționaseră din dispoziția unor infractori. Vă închipuiți ce rezultat ar fi avut aceste acțiuni dacă persoanele amintite ar fi folosit o armă din categoria celor de apărare și pază. În aceeași ordine de idei opinăm că în realizarea scopului de protejare a vieții și bunurilor aparținând persoanei, armele de autoapărare cu proiectil de cauciuc sunt în măsură să asigure o protecție suficientă corespunzând totodată, obiectivului de respingere a atacului şi realizare a autoapărării fără ca acest fapt să cauzeze decesul persoanei. Mai trebuie menționat faptul că, potrivit prevederilor legislației cadru europene, țara noastră poate stabili un regim juridic mai strict în ceea ce privește procurarea și folosirea unor anumite tipuri de arme. 2 - Referitor la propunerea dumneavoastră de a se renunța la procedura autorizării pentru procurarea fiecărei arme, suntem de părere că excluzând solicitările de autorizare pentru procurarea primei arme, caz în care structurile competente efectuează o serie de verificări pentru a stabili dacă persoana în cauză prezintă bonitate din punct de vedere judiciar, al ordinii și siguranței publice, dacă este aptă din punct de verere medical și psihologic, precum și dacă respectă condițiile de păstrare a armelor, pentru procurarea celei de a doua arme, procedura de autorizare este simplificată și fluentă iar documentele solicitate, prin care se verifică dacă persoana în cauză are calitatea prevăzută de lege pentru a procura un anumit tip de armă şi termenele de soluționare a cererii, respectiv 1-10 zile în regim de urgență și 10-30 zile în regim normal nu sunt în măsură să se constituie într-o procedură birocratică. totodată în afara argumentelor prezentate mai sus, actualizarea evidențelor privind deținătorii de arme constituite la nivelul structurilor arme, explozivi și substanțe toxice constituie un obiectiv important și în același timp un instrument de lucru viabil în măsură să asigure un control riguros al operațiunilor cu arme și muniții precum trasabilitatea acestora; 3 - Motivul care a determinat întroducerea armelor cu aer comprimat, a căror viteză depășește 220m/s în categoria armelor interzise, rezidă în pericolul pe care îl reprezintă acestea pentru viața și integritatea corporală a persoanei, prin prisma vitezei dezvoltate de acestea, existând în practica poliției cazuri în care cu acest tip de arme au fost comise infracțiuni de braconaj cinegetic sau chiar omor. În ceea ce privește propunerea dumneavoastră ca armele cu aer comprimat să poată fi folosite pentru agrement în spaţii în care nu se pune în pericol viaţa şi integritatea fizică a persoanei, vă informăm că prin Legea nr.152/2008 pentru modificarea și completarea Legii nr.295/2004 au fost introduse prevederi în acest sens și anume ”armele cu aer comprimat destinate tirului sportiv pot fi folosite și în spații delimitate care nu sunt accesibile publicului sau în spații special amenajate pentru a nu pune în pericol viața și integritatea corporală a persoanelor”; 4 - Armele de tir tip Flobert nu necesită o clasificare separată din punct de vedere al caracteristicilor tehnice și a destinației întrucât acestea se regăsesc clasificate în anexa legii atât din punct de vedere al caracteristicilor tehnice (arme de foc lungi cu o singură lovitură, cu percuţie pe ramă) cât și al destinației (arme de tir sportiv) în categoria armelor supuse autorizării; 5 - Prin prisma caracteristicilor constructive armele cu pulbure neagră nu pot fi încadrate în categoria armelor destinate tirului sportiv, acestea fiind arme vechi, majoritatea fabricate înainte de anul 1877, care au un sisitem de încărcare atipic iar efectuarea tragerii cu acestea nu se poate desfăşura în condiţii de securitate; 6 - Referitor la posibilitatea ca armele de colecţie să poată fi folosite în poligoanele autorizate de tir sportiv, acest fapt este posibil, în conformitate cu prevederile art. 29 alin. 1, din Legea nr. 295/2004. În ceea ce priveşte posibilitatea participării cu armele de colecție la manifestările cultural-istorice apreciem că acest faptul este în măsură să creeze un real pericol întrucât armele de acest tip sunt în marea lor majoritate arme în stare de funcționare; 7 - Propunerea de a se renunța la limitarea numărului de arme de același calibru pe care o persoană are dreptul să le dețină înscrise în permisul de armă de tip B, ca şi propunerea de revizuire a procedurii de autorizare a poligoanelor de tragere au fost însuşite de unitatea noastră şi vor fi cuprinse inserate în proiectul de modificare a Legii nr. 295/2004; 8 - Accizele fac parte din impozitele şi taxele reglementate de Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, iar stabilirea nivelului acestora este atributul Ministerului Finanțelor Publice; În încheiere vă comunicăm faptul că, Inspectoratul General al Poliției Române are în vedere formularea unor propuneri pentru amendarea Legii nr. 295/2004, proiectul de modificare urmând a fi promovat prin procedură legală pentru dezbatere și adoptare prin Parlamentul României. Aceste propuneri sunt argumentate cu elemente rezultate din situația operativă internă și internațională și se circumscriu principalului scop pe care poliția il are, acela de apărare a vieții cetățenilor și prezervare a ordinii publice. În context, asociația dvs. are posibilitatea de a formula argumente pentru susținerea propunerilor pe care le-ați transmis, având în vedere procedura privind dezbaterea și adoptarea acestui proiect. Totodată vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate pentru continuarea discuțiilor, inclusiv prin intâlniri între reprezentanții unității noastre și ai asociației dvs. în scopul înțelegerii situației din acest domeniu sub toate aspectele pe care aceasta le prezintă. Cu stimă, D I R E C T O R Comisar şef de poliţie MARINESCU NICULAE The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Vanatori, la arme!-petitieNicolae Marinescu nu este acelasi cu cel ce a "promovat" vechiul proiect?
Bogdan Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
Re: Vanatori, la arme!-petitieAsteptam invitatia. Sau nu?
Înapoi la Vanatoare discutii generale Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 35 vizitatori |
Publicitate
|