Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 28 Oct 2025, 18:57
|
|
|
Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !
Moderatori: adrian_ppp, biriuck, CCM, Sly_Fox, von BRAUN, Mircea-B
de Bill pe 13 Mar 2009, 13:09
Adrian S scrie:@Dl. Stancu - ultima data cand ne-am intalnit nu mi-ati dat impresia unui om care are ceva cu personal cu Politia. Intradevar asta s-a intamplat cu ceva ani in urma si oamenii se mai schimba intre timp.
Nu imi amintesc in ce imprejurare ne-am intalnit si nu consider ca m-am schimbat. Probabil ca pe atunci nu existau aberatiile din legea asta sau modificarile. Atunci cand toate acestea imi afecteaza viata ca individ, atunci devin probleme personale. Pentru mine problema personala este ca trebuie sa completez mai multe hartii, ca trebuie sa platesc mai mult, ca trebuie sa stau mai mult pe la cozi, ca acum mi se interzice sa ma bucur de hobbyurile mele, ca suntem considerati ca potentiali infractori, ca suntem bagati in aceeasi oala cu banditii si interlopii, pentru ca .... Daca toate chestiile acestea se trag din propunerile unui reprezentant al institutiei mai sus mentionate, ghinion, lui i le reprosez. Uite, de exemplu am probleme personale si cu cei de la finante, adica accizele nesimtit de mari, taxele auto, etc, pe care binenteles le reprosez lor. Si mai ma deranjeaza ceva in relatia cu autoritatile. Atunci cand discutam fata in fata, ne da dreptate, arata ca a inteles argumentele si ne asigura de tot sprijinul. Cand e sa fie incluse intr-un proiect se schimba treaba, ca si cum nici nu au auzit de chestiunea discutata. De fapt cine suntem noi sa se tina cont de parerea noastra? Si hai sa nuantez: am problemele personale ale mai multor mii de detinatori de arma, cu cei care fac propunerile pentru modificarea legilor, indiferent cine ar fi ei, nu cu toata institutia politiei, pentru ca restul nu m-au afectat personal.
-
Bill
- Membru important
-
- Locaţie: Oradea
de Cristi pe 13 Mar 2009, 17:41
The golden rule of history is those with the weapons make the rules. www.anda.com.ro
-

Cristi
- Veteran
-
de val pangica pe 13 Mar 2009, 17:57
Pe mine unul ma doare mintea cit de eficace au devenit politistii nostri ! Pe banda rulanta apar stiri in mass media cu privire la babe teroriste , la membrii ai Jihad cu arme cu AC , samd . O nebunie , ce mai ! Bravos - servim patria ! Pe de alta parte snt curios cind se vor judeca dosarele alea cu secretarul general al Guvernului - Miki Spaga - care a fost suprins cu 30 arme in casa fara acte , cind ne lamurim si cu Adrian Nastase cu spaga lui de colectie ( apropo , ce dulap omologat o fii avut dinsul la cite arme avea in casa ! ) , samd . Aici e buba - unii sunt prosti si alti destepti ! Culmea - diferenta intre prost si destept o face cine ? Politia ........Imi cer scuze fata de anumite persoane , dar va asigur ca eu sunt mult mai legal decit sectoristul meu de cartier , care vine si ma judeca ...si de aici imi vine uneori sa vomit - dar eu inca cred ca e de la ulcer .... Inca o data reafirm , ma simt mult mai protejat , de cind Pampers Politia a pus la racoare cele 3-5 babe detinatoare de arme de foc !!!  A fost o mobilizare exemplara - si au indeplinit planul cincinal de infractori in numai 2 luni !!!!  Incredibil , ce eficienta ...Asteptam cu interes festivitatea de decorare a sefului de post , de catre presedentia Romaniei , pentru merite deosebite in combaterea terorisumului international .
Respect
-

val pangica
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti
-
de grigguti pe 13 Mar 2009, 18:52
Si totusi, nu credeti ca aceste pb se manifesta mai degraba ca niste frustrari? Sunt perfect de acord ca avem un sistem greoi, inadecvat ce mai repede ne copleseste cu hartii si subsemnaturi, dar sistemul este creat tot de noi, avem puterea de a schimba aceste lucruri prin aceste petitii unde sa semnam si sa ne expunem parerea pt a ne elibera drumul prin institutiile statului. De aici pana la a confunda sistemul cu oamenii ce lucreaza in el este insa o distanta si nu toti oamenii pot fi bagati in aceeasi oala. Nu cred ca putem acuza orice politist spre exemplu pt tampeniile facute de unii si de altii, pe de alta parte, prezentarile din massmedia sunt mult exagerate si au menirea sa arunce cu noroi intr-una din partile implicate intr-un reportaj sub masca impartialitatii numai pt a face rating, deci nu putem pune baze reale pe ceea ce vedem la televizor. Bill scrie:Adrian S scrie:@Dl. Stancu - ultima data cand ne-am intalnit nu mi-ati dat impresia unui om care are ceva cu personal cu Politia. Intradevar asta s-a intamplat cu ceva ani in urma si oamenii se mai schimba intre timp.
Nu imi amintesc in ce imprejurare ne-am intalnit si nu consider ca m-am schimbat. Probabil ca pe atunci nu existau aberatiile din legea asta sau modificarile. Atunci cand toate acestea imi afecteaza viata ca individ, atunci devin probleme personale. Pentru mine problema personala este ca trebuie sa completez mai multe hartii, ca trebuie sa platesc mai mult, ca trebuie sa stau mai mult pe la cozi, ca acum mi se interzice sa ma bucur de hobbyurile mele, ca suntem considerati ca potentiali infractori, ca suntem bagati in aceeasi oala cu banditii si interlopii, pentru ca .... Daca toate chestiile acestea se trag din propunerile unui reprezentant al institutiei mai sus mentionate, ghinion, lui i le reprosez. Uite, de exemplu am probleme personale si cu cei de la finante, adica accizele nesimtit de mari, taxele auto, etc, pe care binenteles le reprosez lor. Si mai ma deranjeaza ceva in relatia cu autoritatile. Atunci cand discutam fata in fata, ne da dreptate, arata ca a inteles argumentele si ne asigura de tot sprijinul. Cand e sa fie incluse intr-un proiect se schimba treaba, ca si cum nici nu au auzit de chestiunea discutata. De fapt cine suntem noi sa se tina cont de parerea noastra? Si hai sa nuantez: am problemele personale ale mai multor mii de detinatori de arma, cu cei care fac propunerile pentru modificarea legilor, indiferent cine ar fi ei, nu cu toata institutia politiei, pentru ca restul nu m-au afectat personal.
-
grigguti
- Veteran
-
-
de the gunner pe 13 Mar 2009, 21:45
Raspunsul lu' domnu' Nicu e halucinant, ca sa nu zic de-a dreptul puieril (sic!). Sa citim pe litere si sa incercam sa-i deslusim logica : 1. "În ceea ce privește revizuirea criterilor ce stau la baza acordării dreptului de port și folosire a armelor de apărare și pază în sensul de a permite tuturor categoriilor de persoane fizice să procure și să folosească arme de acest tip, opinăm că legiuitorul atunci când a formulat aceste norme, a avut în vedere faptul că domeniul armelor letale trebuie controlat strict pentru a nu lăsa posibilitatea ca în practică să se înregistreze evenimente negative, cu atât mai mult cu cât populația României nu este încă pregătită, educată, pe de o parte pentru a accepta exacerbarea, escaladarea numărului de evenimente cu folosirea unor arme de foc și pe de altă parte pentru folosirea cu discernământ a acestor arme." Booon! Iata cum nea Nicu a facut el un studiu, ca si legiuitor, pe partea sociologica, si a ajuns la concluzia ca boborul e NEPREGATIT SI NEEDUCAT pentru a accepta EXACERBAREA, si mai rau, ESCALADAREA (sfanta LIMBA ROMANA iata calaii tai!!!) numarului de "evenimente". Poi, de unde ai tras, bre, mata concluzia asta? Repet: s-a facut vreo cercetare sociologica referitoare la pregatirea sau educatia cetatenilor romani cu privire la acceptarea acestei cereri? M-as mira! Baietii s-au gandit din prima la "evenimente". Aha! M-am prins! E mai usor sa limitezi la maxim, sa socotesti cu mintea ta de militian obosit ca poporul e prost, ca nu merita, decat sa-i acorzi o libertate, un drept! 2. "Opinia este argumentată prin existența unui segment important al populației Romîniei care este împotriva liberalizării acestui domeniu și care este preocupată și îngrijorată în legătură cu această liberalizare, dar și prin creșterea alarmantă înregistrată în ultimii ani a numărului de cazuri de folosire ilegală a armelor neletale (cu glonț de cauciuc) pentru rezolvarea unor diferende puierile sau folosirea acestor arme de persoane care din punct de vedere al cazierului nu aveau probleme însă ulterior s-a constatat că erau apropiate sau chiar acționaseră din dispoziția unor infractori." De unde stii nea Nicule care este segmentul ala important care este impotriva liberalizarii? Revin si zic: PE CE TE BAZEZI???? Cat la suta STII ca e impotriva? 1% sau 99%? Sau mai bine zii ca presupui!!! I-auzi "populatia Rominiei (sic! sic!)... este preocupata si ingrijorata". Moamaaa! INFOMETATA, SPERIATA, TULBURATA, NEAPARATA de tine nea Nicule, asa e populatia ROMANIEI! Asta ca tot ne dam cu parerea si eu si tu! 3. "Vă închipuiți ce rezultat ar fi avut aceste acțiuni dacă persoanele amintite ar fi folosit o armă din categoria celor de apărare și pază." Pune bre macar un "!" sau un "?" ca altfel pierzi tot intelesul frazei! Si-acu' sa ne inchipuim: eu imi inchipui ca traiesc intr-o tara normala, in care, pe langa garantarea dreptului la proprietate, imi este garantat si dreptul de aparare a acesteia chiar si cu arma letala. E bine? 4. "Mai trebuie menționat faptul că, potrivit prevederilor legislației cadru europene, țara noastră poate stabili un regim juridic mai strict în ceea ce privește procurarea și folosirea unor anumite tipuri de arme. " Ca sa dormi mata mai bine, nea Nicule, nu vrei sa la interzici pe toate? Ca la doctor: decat sa tratezi mai bine sa previi. Da' atunci dai de alta belea: RAMAI FARA OBIECTUL MUNCII. Si ce te faci ca va trec astia la alte departamente, ca de exemplu fraude economice, s-acolo dai de baietii destepti si ti-o iei pe partea economica nasol de tot... Ca sa nu lungesc raspunsul ma opresc aici, cu obiectiunea ca-mi rezerv dreptul (daca mai apuc) de a reveni asupra textului.
N.B. Raspunsul ironic si usor vituperant a fost o reactie la stilul tendentios si partinitor al celui care a redactat replica la petitie.
KNOWLEDGE IS POWER!
-
the gunner
- Membru activ
-
de Moose_Master pe 13 Mar 2009, 22:31
Din raspunsul politiei eu (cu judecata mea greoaie, limitata si intunecata de influenta nefasta a societatilor capitaliste in care traiesc) am tras o singura concluzie. Deci lasand la oparte camuflajul profesional al raspunsului si exprimarile binevoitoare raspunsul poate fi redus la urmatoarele : " ba baieti ba, de cate ori sa va spun ca arma in aceasta tara nu poarta decat cineva in uniforma ? de cate ori sa va explic ca orice tertip ati incerca o s-o luati in bot pana la urma ? deci baieteii mei urmariti-mi buzele atent la ce spun acum ROMANII(cei care nu poarta uniforma) NU VOR VEDEA ARME CU CARE SA SE POATA APARA IN VECII VECILOR. insa voi puteti trimite propuneri cu 23 de milioane de semnaturi pana cand v-or cadea degetele. cu asta suntem de acord."
Griguti, unchiu iti da pace, insa daca tu vorbesti de frustrari ar fi bine sa le si precizezi. Care este partea frustrata ? Politistii sau noi ceilalti. Noi intradevar suntem frustrati de incalcarile flagrante zilnice ale celor mai elementare drepturi(nu ma refer la arme) de catre chiar cei pusi sa ne apere. Apoi spui ca sa nu confundam sistemul cu oamenii care lucreaza in el....pai cu cine vrei sa-l confund ? O propozitie mai sus spui ca sistemul este creat tot de oameni. Si inca ceva, spui ca nu putem acuza orice polititst cu tampeniile facute de unii si de altii, dar atunci ei (politistii) de ce ma acuza pe mine ca cetatean de probabilitatea de a infaptui un act criminal(fara insa al fi facut sau intentionat) pentru ca "unii si altii" (vezi toate scursurile maneliste) se impusca si comit acte de violenta care includ arme de foc. De ce sa fiu eu un potential criminal in ochii politiei, pentru ca nu stiu ce fecala cu chip uman se crede Scarface si actioneaza in consecinta ? Nu te supara pe mine insa chiar nu am putut fi de acord cu o parte din postarea ta.
Revenind la epistola politiei....daca ma apuc s-o analizez va trebui sa scriu un post de 3 pagini. Nu am ce sa spun decat ca eu, ca om ce priveste din afara problemei, pot afirma fara putiinta de tagada ca in Romania nu s-a schimbat absolut nimic la capitolul mentalitate. Acelasi bors cu parfum de primavara. Aceleasi cuvantari de factura ieftina menite sa mute atentia oamenilor de la cruda realitate. Efectiv nu imi dau seama ce fel de conformatie psihologica trebuie sa ai sa sa urasti pe cel care iti plateste salariul. Pe cel datorita caruia copilul tau are tot ce-i trebuie. Conform legii, pana in momentul in care iti este dovedita vinovatia in fata unei curti, esti considerat nevinovat. In fata politiei romane, in momentul in care te nasti esti un viitor infractor(si bineanteles inca un fraier care cotizeaza la plata salariilor lor).
Eu inca imi mentin optimismul si sper sa apuc ziua in care sa vad Politia Romana efectiv in slujba celui care o plateste. Ar creste inima in mine sa apuc ziua in care Politia Romana va spune : "nu aveti nevoie de nici o arma baieti, pentru ca noi suntem aici NUMAI PENTRU VOI si suntem capabili la orice ora de jertfa suprema in slujba voastra".
Moose_Masta
-
Moose_Master
- Veteran
-
de grigguti pe 14 Mar 2009, 22:14
Am un singur raspuns. Am permis de port arma, poate ca din ceea ce spun legiuitorii nu voi mai avea dreptul sa port pistol pt a ma apara. Dar nu voi avea dreptul sa port arma cu glont! Pt ca sincer, mi se pare normal, la cati nebuni sunt pe strazi e chiar ok! Am vazut deunazi un colorat care la stop ii arata "trancanu'" unui tip ce-i luase fata. Nu-i normal. In conditiile actuale sunt o groaza de nebuni ce au arme si le au pe spagi ei fiind nebuni "cu acte in regula" nefiind destul de maturizati pt a-si da seama ce presupune o arma. Daca am arma de vanatoare, si pistolul cu cauciuc mi-e suficient, consider ca restul armelor trebe sa stea la militieni si la armata. Pe de alta parte, si un electroshock e suficient pt protectia personala. Fara ofense, dar asa gandesc eu. Si nu-s militian !
-
grigguti
- Veteran
-
-
de Moose_Master pe 15 Mar 2009, 07:48
Griguti frate, nu-i lasa sa-ti spele creierul. Te implor nu-i lasa. Daca reusesc cu tine care deja deti arma, cu cei care nici nu stiu care este diferenta intre un glont si un tub-cartus va fi floare la ureche. Cred ca datorita faptului ca traiesti in mijlocul problemei nu mai poti observa problema in sine. Nu cred ca vrea nimeni sa vada romanii cu pistol la bracinari ca in America anilor 1700. Insa a-ti apara proprietatea este dreptul tau frate. Iti jur pe ce am mai onorabil si mai sfant pe aceasta lumea ca a te apara este este un drept cu care te nasti. Nu ti-l da nimeni si nici nu-l dobandesti in urma vreunui examen. Este dreptul tau cu care te-ai nascut frate. Eu stiu ce gandesti pentru ca si eu am crezut in lozinci de genul "fie painea cat de rea", insa "what is enough is enough". Este limpede ca Politia Romana nu te poate apara. Esti multumit ? Sau te minti singur ca daca legea nu permite nimanui sa aiba pistol asta inseamna in mod automat ca nimeni n-o sa aiba. Ar fi ideal daca teoria ar fi egala cu practica. Insa poate gasesti tu o explicatie familiilor celor care au murit asasinati la casa de schimb valutar din Bucuresti acum cateva saptamani. Poate reusesti tu sa le explici ca e mai corect sa nu aiba arma decat infractorii. Griguti, esti un tip fin si cu bun simt. Nu-i lasa sa te manipuleze. Nu te lasa impresionat de mass-media (mercenari platiti in slujba puterii) si de politie (nelegiuiti cu simbrie platiti de cine da mai mult si in primul rand platiti de tine din truda ta). Nu mai continui, ci sper din tot sufletul meu de roman ca iti vei reconsidera ideile si ca nu vei deveni doar o victima a Politiei corupte si neputiincioase din Romania. Treziti-va fratilor si invatati din experienta altor natii. Nu mai aveti scuze ca pe vremea bolnavului mintal. Exista internet si surse de informare. Informatia "scara blocului" e expirata. Cititi si informati-va ce se intampla prin alte locuri si trageti singuri concluziile. E drept ca prin alte locuri "fie painea cat de rea" nu exista (oamenii nu sunt farisei), insa in acele alte locuri s-a nascut Mozart, Voltaire, Churchill si lista poate continua la nesfarsit. Nu va simtiti jigniti ca intentia mea nu este asta. Incerc doar sa impartasesc unor colegi vanatori cateva sugestii bazate pe experiente personale.
Va respect
Moose_Masta
-
Moose_Master
- Veteran
-
de VANATORU77 pe 15 Mar 2009, 09:59
Pe de alta parte, si un electroshock e suficient pt protectia personala. Fara ofense, dar asa gandesc eu. Si nu-s militian ![/quote] Ma indoiesc ca o sa-ti ajunga echipamentu asta , cand peste tine in casa da buzna doi dementzi inarmatzi cu 2 beretta de 9 mm 
E mai bine sa fi invins, acolo unde victoria e pagubitoare.(P-S).
-

VANATORU77
- Veteran
-
- Locaţie: Gradinari C-S
-
de Cristi pe 17 Mar 2009, 09:16
The golden rule of history is those with the weapons make the rules. www.anda.com.ro
-

Cristi
- Veteran
-
de Marius pe 17 Mar 2009, 11:15
Mafia Ardeiului Iute a fost decapitata! Bravo!
-
Marius
- Veteran
-
de Cristi pe 17 Mar 2009, 12:47
-

Cristi
- Veteran
-
de Bill pe 17 Mar 2009, 12:55
Da grigguti. E vorba de frustrare. De o multime de frustrari. Dar daca ai urmarit postarile anterioare, ai sa vezi ca nu bag in aceasi oala pe toti politistii (asa cumfac ei cu noi), iar relatia mea cu aestul local este amiabila, chiar cordiala pe alocuri. Si sincer, cateodata ii compatimesc si pe ei pentru problemele pe care sunt obligati sa le rezolve. Dar nu pot sa nu observ ca 90 la suta din probleme sunt generate de legea asta idioata data de cei impotriva carora am ceva. Chiar azi am fost pe acolo si am incercat sa gasim incadrarea pentru niste categorii de arme pe care legea le defineste, dar datorita contradictiilor ce se gasesc mai departe in text nu se pot incadra acolo. Si binenteles ca nu am gasit o solutie. Am aflat ca iar se pritoceste un alt proiect menit sa schimbe fundamental legea. Tare mi-e teama ca va fi si mai prost.
-
Bill
- Membru important
-
- Locaţie: Oradea
de Cristi pe 17 Mar 2009, 13:19
-

Cristi
- Veteran
-
de Moose_Master pe 17 Mar 2009, 18:49
Aia cu ardeii a fost mortala. Daca stirile de bascalie ar fi toate ca astea (ma refer la Romania) tara aia ar fi departe taica. S-ar calca lumea in picioare la venit inapoi. Ar insemna ca in Romania astea au cam ramas singurele probleme de rezolvat si deci Romania ar fi din nou ceea ce a fost candva. Cat despre tertipul cu ardei, este un truc frecvent folosit peste tot. Daca doua produse seamnana dar au coeficient de vamuire diferit, normal ca il treci pe cel cu pretul cel mai mic.
In a doua stire sunt curios ce se intampla cu cei care detin o anumita functie (sa zicem viceprimar) si obtin permisul pentru pistol cu glont, cand nu mai sunt realesi in functia respectiva ? Li se anuleaza permisul sau le ramane ?
-
Moose_Master
- Veteran
-
de scirocco pe 18 Mar 2009, 12:21
Pai unchiule,teoretic armele cu teava scurta se dau numai inaltilor demnitari (iar primarele sau vicele numa' inalti demnitari nu sunt),magistratilor si cadrelor militare iesite la pensie sau ma rog trecute in rezerva(asta mi se pare o mare magarie ca un tablagiu care a fost toata viata "magaziner" sa aiba dreptul de a purta pistol iar "pulimea", nema  ).Asadar, dupa ce iese la pensie un demnitar sau un magistrat sau un tablagiu,acestia vor avea nevoie in continuare de protectia propriului sorici si vor pastra armele. 
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
-

scirocco
- Veteran
-
-
de scirocco pe 18 Mar 2009, 12:52
Eu ma gandesc ca in perspectiva modificarii legii de c...t 295 sa se i-a in considerare o perioada de, sa zicem un an, doi sau poate chiar trei de vechime a unui detinator de arme letale, timp in care "organu' "sa se convinga de "cumintenia" acestuia si ii permite in marinimia lui, ca acesta sa aiba dreptul de a detine arma cu teava scurta.Stiu ca este frustrant si discriminator dar poate fi o solutie. In fond,aberatia mare este ca desi legiuitorul imi da dreptul sa detin 10-100-1000 de arme cu teava lunga in diferite calibre si forme,nu imi da dreptul la a detine arma cu teava scurta sub pretextul ca arma respectiva se ascunde foarte usor.Pai,daca m-as apuca sa fac prostii,as fi atat de tembel sa le fac cu arme inregistrate la politie?Si ce rele as putea sa fac cu un pistol si nu as putea cu o carabina semiautomata de cal.30-06? Si de ce sa ma duc de 1000 de ori la AEST sa-mi dea autorizatie cand deja am 999 de arme si oricum ar fi trebuie sa trec pe la ei sa inregistrez noua arma?Nu ar fi mai simplu ca in baza permisului de port-arma sa cumpar arma si armurierul respectiv sa transmita AEST-ului datele tranzactiei?Si de ce trebuie sa-mi pierd eu timpul pe la usile lor,cine imi plateste mie timpul pierdut cu birocratia lor? Sunt de acord sa se inaspreasca pedepsele(dar sa se si respecte la sange!) pentru reale incalcari ale legii armelor si munitiilor dar nu sunt de acord cu discriminarea noastra pe motiv ca nu vrea Sulica franaru' de profesie bagator de seama.Huuuideeeeooooooo,la oase la Chitila!
-

scirocco
- Veteran
-
-
de Adrian S pe 18 Mar 2009, 16:00
Asa Sorine, fii dur. 
-
Adrian S
- Veteran
-
de scirocco pe 18 Mar 2009, 16:05
Iar te iei frate de mine? 
-

scirocco
- Veteran
-
-
de val pangica pe 18 Mar 2009, 16:22
Le-ai zis-o bai Sorine !!! Brava la frat-miu !
Respect
-

val pangica
- Veteran
-
-
de Moose_Master pe 18 Mar 2009, 17:33
Scirocco, unchiu te pupa si iti da pace cu aceasta ocazie, dar explicatia este simpla. Uita-te la orice film de actiune din orice tara vrei tu. Daca filmul nu este o manea mexicana sau un documentar de tip Discovery, atunci undeva pe parcursul filmului cineva va scoate o arma la vedere. Citeam o statistica la needucatii si incultii astia de canadieni si s-a calculat ca din 100 de filme in 88 dintre ele cineva la un moment dat va scoate o arma. Nu mai vorbim despre filmele in care nu exista nici macar in scena cand Bruce Willis intre salvarea de la moarte a doua continente face amor cu cea mai planturoasa actrita din film, sa nu vedem o arma pusa pe noptiera etc. Concluzia este ca oamenii vad arme (95% pistoale) zilnic fara putinta de a alege daca vor sau nu. Pai atunci unchiu se intreaba pe el insusi: cum sa nu se transforme pistolul intr-un obiect "demn" de a fi banat de catre toata lumea? (absolut toata lumea, caci vad ca si detinatorii de arme lungi isi exprima fatis optiunea de banare a armelor scurte) Deci Scirocco frate, este vorba doar de perceptie gresita a ideei. Pistol=rau arma lunga=vanatoare (criminali fara scrupule care bine ca nu au acces la arme scurte). Asta este perceptia a cel putin 90% dintre oamenii de pe planeta asta. Este adevarat ca in "guri de rai" cum e Romania imaginea este distorsionata pana la penibil de catre mass-media si de catre politie. Eu l-as lua pe un sustinator al banarii pistoalelor si i-as arata in cateva minute cum o arma lunga poate deveni scurta. Deci nu lungimea armei este "vinovata", ci cel in mana caruia se afla.
Vis-a-vis de hartogaraie. Aici treaba este un pic simplificata. Faci un curs apoi pe baza hartiei ca ai absolvit cursul (dureaza cateva ore) aplici pentru permisul de posesie achizitie de arme scurte. Apoi te duci la magazinul de arme si iti alegi sa zicem 20 buc. de Desert Eagle in toate calibrele existente. Platesti si vanzatorul intocmeste toate actele inclusiv trimite organului hartia de transfer al armelor din posesia lui in posesia ta. Iti iei fiarele si le bagi in sacosa si te duci acasa multumit de isprava strasnica realizata. Deci nu umblu eu dupa nici o autorizatie si nici o hartie. Si chiar daca in colectia mea exista 233 de pistoale eu nu am nici un carnet in care sa fie scrise toate armele pe care le detin. Totul exista la politai. Eu am doar permisul de posesie si achizitie si cele 233 de trancane. Nu suna un pic mai simplu ?
Oricum eu sunt foarte curios sa vad noua lege atat de mult trambitata despre noua lege a armelor din Romania.
Te pupa Unchiu'
-
Moose_Master
- Veteran
-
de Ghinda pe 18 Mar 2009, 17:41
Cu scuzele de rigoare, probabil va fi tot o m**e la adresa cetatenilor!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
de bogdanm pe 18 Mar 2009, 18:52
Numai ca de data asta va fi mai nasoala decat vechea... Parerea mea, Bogdan
-

bogdanm
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti/Curtea de Arges
-
de Cristi pe 20 Mar 2009, 08:19
-

Cristi
- Veteran
-
de Cristi pe 21 Mar 2009, 09:36
-

Cristi
- Veteran
-
de ssteffan pe 21 Mar 2009, 12:02
"In baza informatiilor primite" Acu i-a murit capra definitiv... 
-
ssteffan
- Veteran
-
- Locaţie: Giurgiu
de Moose_Master pe 21 Mar 2009, 23:26
Daca in poza este una dintre armele gasite acasa la respectivul imi imaginez ce fel de arme sunt. Pare un model de arma din "Star Wars". Cred ca lucreaza cu fisiune nucleo-protonica. Oricum extrem de periculoasa arma.
-
Moose_Master
- Veteran
-
de VANATORU77 pe 22 Mar 2009, 00:56
-

VANATORU77
- Veteran
-
-
de Alin3006 pe 22 Mar 2009, 11:12
VANATORU77 scrie::lol:  Fierul e batut pe nicovala cu ciocanu , si lemnu e cioplit cu briceagu, ....modelu ala in forma de peshte , iar finisajul i la tras cu un ciob de sticla  . Acum ma intreb oare ce calibru o fi? 
Probabil universal! 
-
Alin3006
- Veteran
-
- Locaţie: bucuresti
-
de VANATORU77 pe 22 Mar 2009, 11:18
-

VANATORU77
- Veteran
-
-
Înapoi la Vanatoare discutii generale
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 40 vizitatori