Publicitate
 
Subiecte noi pe forum
 
   
 
Sezonul de vânătoare
 
 

-Mamifere: Bizamul (pana pe 15 apr), Vulpea.

-Pasari: Cotofana, Sitarul de padure (pana pe 15 apr).

 
 
Meteo
 
 
Publicitate
 
  easylight.ro
 
Lampi tactice
Trivetorex
STEYR
STEYR

Gammo G Force 15- In Romania prin Arrow International

 
Gammo G Force 15- In Romania prin Arrow International
406 vizualizări
Vom incepe cu o mica istorie a acestor echipamente:Dispozitivele cu Night Vision au fost inventate in timpul celui de-al doilea razboi mondial, pentru a fi folosite de catre soldatii si pilotii Americani, Britanici si Sovietici. De atunci, tehnologia a evoluat de la dispozitive voluminoase care amplificau lumina de aprox. 1.000 de ori, pana la echipamentele compacte care pot amplifica orice sursa de lumina (inclusiv lumina stelelor slabe) de pana la 50.000 de ori, si ochelari care permit soldatilor sa vada in intuneric complet (cum ar fi in pesteri), prin detectarea diferentelor de caldura.
719 vizualizări
De multe ori esti tentat sa cumperi carne refrigerata de la macelaria din colt cu toate ca ai congelatorul de acasa ticsit cu carne de vanat si din comoditate sau din lipsa de inspitatie nu arunci macar o fleica pe gratar. Poate v-a trecut prin minte la un moment dat ca exista un gadget la care sa poti prepara de la hamster pana la minotauri si cred ca ar trebui sa fie nelipsit din dotarea oricarui vanator mai ales daca locuieste la curte.Ca sa nu mai lungim vorba haideti sa va prezint cum pe o suprafata relativ mica poti realiza o adevarata uzina capabila sa satisfaca cu certitudine aproape toate ¨perversiunile culinare din capul tau.
1471 vizualizări
Maestrii vanatorii ne-au indrumat sa le luam la rand. Si-am inceput sa invat pasii...: iepure, vulpe, caprior,mistret, cerb. Mai multe din fiecare. Si cu muulte opinteli, greseli, grabeli. Dar si cu multe invataturi. Crezindu-ma copt deja, am trecut la urs. Nu mi-a fost usor, dar am reusit-o si p’asta... Apoi am aflat ca e ultimul an la cocos de munte. Nu stiam daca e cazul, dar fructul oprit m-a facut sa-l vreau! Vreodata va trebui sa scriu si despre asta. Pana atunci, sa ma credeti ca e cea mai dificila vanatoare!
1725 vizualizări
Bocancii JahtyJakt fac parte din încălţămintea destinată deplasărilor în cele mai diverse şi dificile condiţii de teren, asigurând un confort sporit şi protecţie adecvată.JahtyJakt este una dintre cele mai apreciate firme finlandeze atât pe plan naţional cât şi internaţional, unde şi-a câştigat un loc de prestigiu şi recunoaşterea pe piaţa de specialitate.
1846 vizualizări
Studiind Etologia acestei micuţe pasări, după un timp vei afirma,că ai văzut şi ai ajuns să îndrăgeşti cea mai drăguţă,mai fidelă,mai drăgălaşă mai demnă de dragoste fiinţă, pe care ai avut posibilitatea să o cunoşti. Nu te vei mai uita la ea cu ochiul vînătorului,ci cu ochiul şi sufletul gospodarului, pentru că nu există fiinţă care este în stare de atîta dragoste şi sacrificiu pentru micuţa ei familie, cum e potîrnichea. Fenomen rar întîlnit în lumea animalelor,chiar foarte mulţi oameni ar trebui să urmeze exemplul micuţei noastre păsări.
2965 vizualizări
Ideea care a stat la baza apariţiei modelului F3 de la Blaser, a fost aceea de a transforma intuiţia trăgătorului, într-un foc reuşit. Pornind de la precizia si simpliatea epolării şi până la declanşarea trăgaciului, toate etapele designului şi fabricaţiei au inclus cele mai noi cunoştinţe în materie de concepţie şi tehnologie. De altfel, după spusele celor ce o fabrică, Blaser F3 a fost concepută pentru a fi un succes.
4719 vizualizări
Respectând tradiţia şi calitatea cu care şi-a obişnuit clienţii, Winchester Repeating Arms a introdus linia de arme de vânătoare semiautomate SX3, ale căror performanţe nu au întârziat să fie apreciate de vânători. Seria SX 3 îmbină o serie de caracteristici şi tehnologii rezultate în urma cerecetărilor şi experimentărilor făcute de cei de la Winchester.
3421 vizualizări
DDupleks este o companie relativ tânără şi cu dezvoltare rapidă în domeniul producătorilor de muniţie de vânătoare, datorită produselor inovatoare.In istoria proiectilelor unice din oţel, produsele de la DDupleks încep să îsi facă simţită prezenţa undeva în anii ’70 – ’80 pe vremea când Letonia era parte din fosta URSS. Pe atunci, cea mai mare parte a armelor de vânătoare disponibile pentru vanatorii autohtoni erau cu teva lisa; aceasta a impus dezvoltarea şi îmbunătăţirea de noi soluţii tehnice. În 1983 a fost creat primul proiectil unic din oţel – steel slug, încorporat într-un tub din material polimeric pentru a asigura trecerea fără deformări şi fără a cauza stricăciuni in interiorul ţevilor armei. Proiectilului i-a fost adăugată o bură polimerică cu…
3433 vizualizări
REDRINGRedring este unul dintre dispozitivele optice noi, conceput pentru a uşura şi îmbunătăţi controlul şi precizia ochirii şi pentru a creşte procentajul ţintelor lovite cu acurateţe. Dispozitivul este recomandat pentru vânătoarea la vânat mic cu păr sau cu pene, dar şi pentru tirul sportiv în poligon. Fabricat în Suedia, Redring încorporează mai multe funcţii unice, prefecţionând tirul şi permiţând determinarea momentului optim pentru a trage.
3548 vizualizări
Modelul MAXUS de la Browning cuprinde o serie de arme semiautomate cu ţeavă lisă recomandate pentru vânătoarea la vânat mic cu păr şi cu pene. Maxus este considerată drept cea mai “blândă” armă din punct de vedere al reculului, apreciat a fi cu 18% mai redus faţă de modelele similare existente pe piaţa de specialitate. Acest fapt este posibil graţie unei combinaţii de sisteme noi brevetate de Browning aici incluzând sistemul de autoîncărcare - Power Drive Gas System, amortizorul din talpa armei – Inflex Technology şi noul sistem de forare a ţevii -Vector Pro şi Back Bored Technology.
2441 vizualizări
LUNETELE CARL ZEISS VICTORY HTSeria de lunete VICTORY HT cuprinde cele mai luminoase lunete din clasa Premium fabricate până în prezent de Carl Zeiss. Transferul de până la 95% din lumina primită este posibil graţie noilor lentile SCHOTT HT – High Transition cu care sunt echipate lunetele din această serie. Lentilele SCHOTT HT reprezintă capacitaea maximă de transmisie a luminii şi conferă o vizibilitate excelentă în condiţii de luminozitate scăzută cum este de exemplu la lăsarea serii sau dimineaţa în zori sau pe vreme închisă în timpul zilei. Binoclurile şi lunetele care sunt echipate cu aceste lentile preiau toate beneficiile inovatiilor tehnice ale modelelor FL (tratamentele cu fluor pentru claritate şi corecţie a culorilor) precum şi acoperirile LotuTec.
4976 vizualizări
Aşa cum afirmă tehnicienii de la Blaser, ideile de concepţie pentru armele pe care le fabrică de mai bine de cincizeci de ani, capătă contur pe teren, la vânătoare şi nu în faţa planşetei, din birou. Majoritatea lucrătorilor companiei sunt vânători cu experienţă cu multe ore petrecute pe teren, la vânătoare. Ideile noi şi soluţiile vin astfel de la vânători şi sunt puse în practică tot pentru vânători!
2161 vizualizări
Munitia RWS ® Există un motiv foarte puternic pentru care cartuşele RWS sunt întotdeauna prima alegere. RWS este singurul producător major de cartuşe de vânătoare, care oferă muniție a caror componente sunt exclusiv din producția proprie. Astfel metodele de fabricație asigură o exactitate dimensională excelentă și finisaje de suprafață fără reproş. Precizia extraordinară și traiectoria optimizată sunt impresionante la aceasta muniţie.
16324 vizualizări
Puterea de stopare a unui calibru reprezinta capacitatea lui de a... "trinti" un animal lovit, chiar si temporar. Nu e acelasi lucru cu omorirea vinatului. Adica daca 2 calibre au aceeasi traiectorie in animal, unul cu putere de stopare mare va pune animalul jos, iar celalalt mai slab il va lasa sa fuga sub efectul adrenalinei. Si intr-un caz si in celalalt animalul moare de la o lovitura buna, dar in cazul unui calibru cu efect de stopare mare, animaul ramine jos si nu trebuie urmarit. Puterea de stopare devine cu atit mai…
9841 vizualizări
La nivelul țării noastre, folosirea chemătorilor la vânătoarea răpitoarelor cu păr, nu se bucură de un număr prea mare de adepți, fapt care m-a facut să scriu acest…
235 vizualizări
GECO oferă o gamă largă de proiectile ce pot acoperi practic orice situaţie concretă, întâlnită în teren în cadrul partidelor de vânătoare.Toate cartuşele produse de GECO sunt fabricate în Germania şi beneficiază de tot ceea ce înseamnă acurateţe şi precizie în privința proceselor de fabricaţie. Adăugând acestor elemente, calitatea materialelor de fabricaţie a componentelor, alături de soluţiile inovative adoptate în crearea noilor modele de muniţie, este lesne de înţeles motivul pentru care GECO înseamnă calitate.
986 vizualizări
As dori sa supun atentiei dumneavoastra un brand cu un mare prestigiu al opticii mondiale din timpurile noastre, cu un trecut si prezent consistent care a rezistat tuturor incercarilor la care a fost supus atat in plan civil (vanatoare, tir sportiv ), cat si militar (tactic) luand ”punctaje” maxime la toate capitolele (optica,mecanica,design ) in acelasi timp fiind un ocupant PERMANENT al podiumului celor mai bune lunete care s-au fabricat vreodata in Lume. Reusind toate acestea, printr-o legendara atentie la detalii, nefacand niciun rabat de la calitate si adaptandu-se din mers tuturor cerintelor ”consumatorului” modern......si nu numai. De care, din pacate nu ati/am avut parte la modul in care sa il putem gasi disponibil constant pe…
980 vizualizări
Cu o istorie datând din 1825, Slier & Bellot ocupă unul dintre primele locuri în rândul companiilor de prestigiu care produc muniţie. Dacă la început s-a ocupat primordial cu producerea capselor pentru armele de infanterie, din 1870 producţia s-a orientat spre muniţie, ajungând ca în numai câţiva ani să producă până la 10 milioane de cartuşe pe an.
1000 vizualizări
GECO oferă o gamă largă de proiectile ce pot acoperi practic orice situaţie concretă, întâlnită în teren în cadrul partidelor de vânătoare.Toate cartuşele produse de GECO sunt fabricate în Germania şi beneficiază de de tot ceea ce înseamnă acurateţe şi precizie în materie de materiale şi procese de fabricaţie. Adăugând acestor elemente, calitatea materialelor de fabricaţie a componentelor alături de soluţiile inovative adoptate în crearea noilor modele de muniţie, este lesne de înţeles motivul pentru care GECO înseamnă calitate.
3938 vizualizări
Modelul MP-155 de la Baikal, a preluat majoritatea caracteristicolor constructive de succes de la modelul anterior, Baikal MP-153, şi aduce, în plus, o serie de elemente noi, concepute pentru a oferi o armă îmbunătăţită, ce va întâmpina cerinţele actuale ale vânătorilor.
984 vizualizări
Folosind rezultatele ultimelor cercetărilor şi tehnologie de vârf, RWS a pus la punct o nouă generaţie de proiectile cu deformare la impact, RWS Evolution. Tehnica de îmbinare prin întrepătrundere – power bonding, îmbinată cu designul excelent al unei cămăşi ce protejează interiorul ţevii au permis obţinerea unu glonţ cu performanţe impresionante în vânătoarea la specii de vânat mare, la majoritatea distanţelor uzuale de tragere.
10163 vizualizări
Într-o universitate din Wisconsin, cercetătorii au utilizat un eșantion de 10 vânători la vânat mare, pe care i-au monitorizat pe timpul vănătorilor, folosind senzori cardiaci. Ca rezultate s-au stabilit că atunci când nu au văzut vânatul căutat, o medie a ritmului cardiac a fost de 78 bătăi pe minut, 100 de bătăi pe minut atunci când au văzut vânatul, și 128 bătăi pe minut când au tras în animal. Acest lucru reliefează existența unui nivel ridicat de stres. Concluzia cercetătorilor a fost că, pentru prevenirea unui infarct vânătorii ar trebui să-și îmbunătățescă condiția fizică, înainte să iasă în teren.Plecând și de la această constatare, ajungem să explicăm “ febra”…
12072 vizualizări
Controlul trăgaciuluiControlul declanşării focului reprezintă cheia obţinerii rezultatelor bune în poligon şi la vânătoare. Ce mi-am propus să explic aici este faptul că orice bruscare a trăgaciului, indiferent de cum se realizează ( apăsare bruscă, de sus în jos, din lateral, numai pe vârful trăgaciului sau în partea de sus a acestuia, sau după declanşare eliberarea bruscă, etc.), dăunează rezultatului pe care îl obţinem la ţintă. Nu există o relaţie de egalitate între bruscarea trăgaciului şi un grupaj foarte bun la ţintă.Ceea ce au nevoie şi îşi doresc atât sportivii trăgători cu arma cât şi vânătorii, este un control mai bun al trăgaciului şi abilitatea de a declanşa progresiv focul astfel încât să trimită glonţul precis unde vor,…
43270 vizualizări
Alegerea unei arme de vanatoare necesita timp, rabdare si ceva experienta. De ce spun asta?Trebuie tinut seama de mai multi factori:- zona in care vanam, ca particularitati si relief;- tipul / tipurile de vanat care ne intereseaza;- bugetul de care dispunem;-conformatia tragatorului;- nu neaparat in ultimul rand fiabilitatea si estetica armei.
127 vizualizări
Battista Rizzini, fondează în 1966 Rizzini Company în Brescia, Italia, și începe să producă armele Rizzini, ce aveau să-și câștige un loc de frunte pe piața de specialitate. Ajutat de cei trei copii ai săi, două fete și un băiat, care se implică deplin în business-ul de familie, Rizzini reușește în timp foarte scurt să impună linia de arme de vânătoare, dar și pentru tir sportiv, câștigând teren prețios grație tehnologiei avansate și materialelor de înaltă calitate folosite pentru fabricare, începând cu oțelul pentru țevi și mecanisme și până la lemnul de valoare folosit pentru patul armelor. Adăugând seriozitatea, spiritul inventiv și nu în ultimul rând decorațiunile gravate în metal ale unor artizani de înaltă clasă, compania aduce…
293 vizualizări
Legatura dintre uleiul BALLISTOL si armele de vanatoare este la fel de stransa ca şi cea a sarmalelor cu traditia Craciunului. Fiecare dintre noi cunoaşte acest ulei, dar ce ştim cu adevărat despre el? Curăţă, unge, desinfectează şi protejează metal, lemn şi piele – in plus, mai este compatibil cu epiderma, nu dăunează sănătăţii şi e complet biodegradabil. Firma F.W. KLEVER a fost fondată în anul 1874. Fondatorul Friedrich Wilhelm Klever, un avocat cu interese economice, producea uleiuri şi grăsimi pe bază de cărbuni.
1050 vizualizări
Experiența de necontestat în fabricarea armelor de vânătoare a facut posibila noua inovatie BROWNING ® în domeniul carabinelor „straight-pull action”: Browning Maral.O adevărată revoluţie tehnică: sistemul rapid de încărcare oferă viteză incomparabilă și confort fără precedent la tragere.BROWNING ® combină această tehnologie nouă, cu toată experiența de care dispune în fabricarea ţevilor şi a capului închizător cu cele 7 fante de înzăvorâre, care echipează deja peste un milion de carabine în întreaga lume.
1006 vizualizări
Aflat sub umbrela Benelli USA, STOEGER a câştigat un loc meritoriu pe piaţa de specialitate, atât pe continentul Nord American cât şi în Europa. STOEGER foloseşte sistemul inerţial de reîncărcare – IDS, Inertia Driven System, binecunoscut de la Benelli, unul dintre cele mai simple şi eficace sisteme de reîncărcare conoscute şi utilizate pentru armele semiautomate.
1718 vizualizări
Conform legislatiei in vigoare (legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, legea 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor si legea 117/2011 pentru modificarea si completarea Legii 295 privind regimul armelor si munitiilor), avizarea psihologica in vederea obtinerii sau prelungirii permisului de port-arma este necesara atat pentru persoanele fizice cat si pentru persoanele juridice cu atributii in domeniul apararii, ordinii publice si persoanele care poseda drept de procurare, detinere sau, dupa caz, port si folosire a armelor.
16778 vizualizări
Pentru lise procedez asa cum spune zicala vanatoreasca: ‘cand ajungi acasa, perii si cureti cainele, ii dai de mancare, cureti arma (care a ajuns la temperatura camerei intre timp) apoi te cureti si pe tine si mananci!’ Cum caine nu mai am, intai il curat pe fiul meu, apoi trec la arma/e. Sterg intai totul cu o carpa uscata, chiar un pic umeda daca noroiul nu vrea sa se duca de prin coltisoare sau striuri (in timp am constatat ca noroi uscat+ulei fac o chestie foarte greu de indepartat, de multe ori cu urme neplacute lasate pe lemn dar si pe piesele brunate).
6176 vizualizări
In sfarsit prima iesire din viata mea la cocos de munte.Dupa doua nopti nedormite si agitate,vreme rea si piedici de tot felul, bagajul facut si desfacut de cateva ori, iata-ma impreuna cu prietenul meu S. in camioneta Toyota in drum spre munte. Ajungem vineri seara in oraselul de la poalele muntilor Buzaului, pentru o ultima noapte dormita civilizat, pentru ca a doua zi dis de dimineata sa urcam in salbaticie impreuna cu paznicul M. Ne cazam la o pensiune recent construita si uimitor de curata si civilizata si in timpul cinei facem planuri: cum ajungem la cabana din golul alpin, cum caram bagajele, cum e terenul si tot asa. M. rade pe sub mustata si ne spune ca drumul nu…
27 vizualizări
ZEISS prezintă înlocuitorul pentru lunetele de succes DURALYT. Produsul a fost îmbunătăţit sistematic şi integrat în linia CONQUEST. Pentru o orientare uşoară, acum este echivalentul binocularelor ZEISS CONQUEST HD din linia noastră ZEISS. Ambele produse de succes de la ZEISS urmăresc acelaşi ideal: cu designul lor modern şi tehnologiile de ultimă oră, ele constituie optica perfectă pentru vânătorii cu cerinţe ridicate în privinţa performanţei şi încrederii în produsul respectiv.
148 vizualizări
Ce este Trombopatia basset hound-ului?Este o boala genetic ace se refera la plachetele sanguine numite trombocite. Trombocitele joaca un rol foarte important in mai multe etape ale raspunsului organismului la orice agresiune care cauzeaza sangerare.Una din functiile plachetelor este de a agrega sau de a “clampa” locul unde vasul de sange este agresat, mai exact de a forma un dop initial.Plachetele faciliteaza coagularea in conjunctie cu alti factori de coagulare si elibereaza substante cu rol in inflamatie si reparerea celulara.In trombopatia basset hound-ului plachetele nu raspund la semnalele ce apar imediat dupa o agresiune la nivelul vasului de sange. Agregarea plachetara nu mai apare.De aceea cainii afectati de aceasta dezordine sunt foarte susceptibili la vanatai, sufuziuni si hemoragii.
486 vizualizări
RWS UNI CLASSIC- a fost dezvoltat ca o contrapondere la ID CLASSIC-glonț în special pentru vânat greu dar cu deformare mai redusa.Domenii de aplicare: Biungulate (copitele lor sunt numite "Schalen", în jargonul de vânător german) adica animale cu copita despicată (cerb, caprior si mistret), vanatoare la panda, goana sau dibuit.
20567 vizualizări
Exista practic doua tipuri de binocluri: binocluri cu prisme Porro (are forma de M) si binocluri cu prisme Roof (are forma de H). In trecut toate binoclurile aveau prisme Porro. In ultimii ani au aparut insa noile versiuni de roof prisme a caror idee a fost mai intai de toate sa creeze binocluri mai mici si mai usor de manevrat. In ce priveste calitatea optica a celor doua tipuri, nu exista astazi nici o diferenta (unii sunt insa in continuare de parere ca binoclurile Porro au o perceptie stereoscopica mai mai buna datorata distantei dintre lentile). Binoclurile Porro sunt in continuare mai mari pe cand celelalte mai mici. Pretul la binocluri Porro este intotdeauna mai scazut decat la celelate asa…
194 vizualizări
Noul Browning A5"Humpback" aminteşte de predecesorul său ilustru, dar numai forma liniilor sale sunt singurele lucruri care arată legătura între cele două arme. Noul BROWNING ® A5 a fost proiectat pentru a fi cea mai fiabilă și mai rapidă puşcă semiautomată cu sistem de operare inerţial. Noul A5 este garantat 100.000 cartuşe trase. Această garanție de fiabilitate se bazează pe inovaţiile tehnice incluse Kinematic Drive™(care este sufletul armei), setul de şocuri Invector DS™ (1/4, 1/2, 3/4), ţeava Back-bored Vector Pro ™, dar şi pad-ul Inflex II şi sistemul de reâncărcare Speed Load Plus.
262 vizualizări
ZEISS prezintă gama de lunete VICTORY V8 şi stabileşte astfel o nouă linie de demarcare. Flexibilitatea unică, luminozitatea şi strălucirea plus alături de compactitate şi robusteţe sunt rezultatele experimentărilor tehnologice de vârf de la ZEISS, combinată cu cei 165 de ani de experienţă pe piaţa de specialitate.
1041 vizualizări
Nu este o gluma sau o greseala: noul model Beretta A400 Xplor Action este prima semiautomata de vanatoare cu alice echipata – incepand cu modelul standard- cu un dispozitiv electronic care, printre alte functii, contorizeaza précis numarul de focuri tras cu arma respectiva. Echipata cu toate dotarile care au facut din seria A400 un succes, este semiautomata pe care o poti folosi cu toata increderea, indifferent de vanatul vizat, munitia pe care o folosesti sau perioada anului in care vanezi. Versatilitatea acestui model creste si mai mult, prin faptul ca bascula armei este echipata din fabrica cu orificii unde se pot insera baze pentru montajul sistemelor optice de ochire de diverse feluri. Incepand de azi, A400 Xplor Action este…
33332 vizualizări
Vedeţi imaginea la dimensiunea completăAcest ghid este destinat in special incepatorilor care aleg prima carabina de precizie...dar, poate ca si altii pot alege cite ceva din el. Din nou, este mai mult opinie decit litera de lege, si sint mai mult decit deschis la comentarii, si chiar putetzi striga "blasfemine" daca argumentati.Asadar... Inainte de a vorbi despre ce alegem trebuie sa vorbim un pic de tipurile de carabine. Pe scurt, si fara pretentzie de a epuiza subiectul in nici un fel, tipurile principale sint urmatoarele:
7660 vizualizări
Revista Carpatii – Anul 1, Nr. 8, 15 August 1933 Paznicii nostri – de Ionel Pop In paginile revistelor, in jurul meselor prietenesti, cand se insira povestile vanatoresti ca nenumarate margele in salba ceasurilor lungi, cat de putine ganduri si cat de putine vorbe se indreapta inspre paznicii nostrii! Ne povestim pataniile noastre si ale altor vanatori, ne impartasim observatiile din care incercam sa desvelim cate o taina din tainica viata a gadinelor, chiar cainii nostrii ni-I cunoastem, ii asemanam, ii laudam.Dar dup ce am iesit din hotarele revirului, care ne-a luminat cateva zile viata, am uitat si pe Mosu Antonom si pe Iacob, pe Cata, pe Ducu. Pe toti, cei ce ne petrec din ochi masinile care…
233 vizualizări
Dacă ar fi să enumerăm câteva din caracteristicile şi calităţile armelor de vânătoare produse de Blaser trebuie să avem în vedere calitatea materialelor de fabricaţie, acurateţea şi rapiditatea mânuirii, siguranţa folosirii şi nu în ultimul rând faptul că sunt arme de încredere, rezistente, pe care te poţi bizui indiferent de timpul şi condiţiile de folosinţă. Toate acestea sunt perfect valabile şi în cazul carabinelor Blaser R8.
169 vizualizări
Boala von WillebrandCe este boala von Willebrand?Boala von Willebrand (VWD) este una dintre cele mai raspandite boli de coagulare ereditare, comuna atat omului cat si cainilor. Evolutia de regula este usoara/ medie, determinate de lipsa factorului de coagulare von Willebrand, care joaca un rol esential in procesul coagularii.Dupa cum se stie in urma oricarei traume care produce sangerare, organismul respunde printr-un intreg process de aparere si refacere al zonei afectate. Acesta consta in activarea unui intreg cortegiu de modificari la nivelul vasului sau vaselor afectate, mobilizarea celulelor sangelui numite plachete sanguine si activarea procesului de coagulare.
496 vizualizări
Înainte de a ieşi în teren la vânătoare cu o carabină cu lunetă, fie că este o armă nouă sau o lunetă nouă, fie că am montat recent luneta pe armă, sau pur şi simplu avem o muniţie de serie nouă, este important să verificăm întregul ansamblu. Asta pentru că, odată urcaţi în observator, totul trebuie să funcţioneze perfect, deoarece, aşa cum bine ştim şansa apariţiei vânatului este de regulă unică şi nu este cazul să o ratăm. Iar dacă focurile trase nu ajung acolo unde trebuie, vom regreta, prea tâtziu însă, fiindcă că nu am petrecut timpul necesar în poligonil de tir pentru reglarea echipamentului şi testarea muniţiei pe care o folosim. De a ceea am considerat drept practic…
5400 vizualizări
Cineva striga la poarta, ies repede ca asa striga de tare ca parca dadeau turcii.In fata portii un om si o caruta.Ma apropii si imi dau seama ca era prietenul meu nea Tica, ciobanul, ce avea stana in muntii Zaganului intre cele doua culmi Gropsoare si Piatra Laptelui, loc numit de omenii muntelui "Podul de arama".In timp ce ne-am strans mainile si am schimbat cateva saluturi acesta a inceput sa-mi povesteasca: -Baa, Nanae de vreo saptamana am fost colindat de un urs, baa, si mi-o omorat vreo doua oi..am incercat noi sa-l alungam cu cainii, dar al naibii nu se lasa spariat deloc. In timp ce vorbea, am observat ca ochii incepusera sa i se scalde in lacrimi si dintr-o data sa…
323 vizualizări
Raffaello Power BoreRaffaello este un amestec perfect de stil traditional, tehnologie inovatoare, materiale de cea mai bună calitate și atenție extremă la detalii. O bijuterie prețioasă, cu linii elegante, Raffaello este unic și inimitabil făcută pe măsura vânătorilor elevaţi de astăzi.Când eleganţa presupune o formă, ea devine esența încă din faza de proiectare. Timpul trece, Raffaello rămâne..
3727 vizualizări
Sunt membru al "Deer Search Inc." o asociatie voluntara nonprofit din New York, societate care se ocupa cu recuperarea pieselor de vinat mare ranit si pierdut. Ciini mei ii folosesc indeosebi la pasari si iepuri si nu am avut probleme cu ei sa se duca dupa vinat mare. Au fost citeva cazuri cind s-a intimplat sa se ridice o caprioara chiar sub nasul lor si bine inteles ca au fugit dupa ea, dar i-am oprit imediat. Mersul pe urma de singe nu este un lucru usor. In clubul de care apartin cu cainii ( Verein Deutsch Drahthaar) avem trei tipuri de
11576 vizualizări
... Dimineaţa devreme, ceaţa se ridică ca nişte fuioare către culmi, dezgolind din ce in ce mai mult verdele pădurii şi mozaicul culturilor, vestind o zi frumoasă de vară. Paşi molcomi se rostogolesc odată cu fuioarele dimineţii şi aburi subţiri se ridică în urma oamenilor. Vânător şi paznic urcă uşor pe un drumeag din capul satului, spre nişte poieni din marginea pădurii, unde ştiau că iese ţapul. Roua dimineţii înghite orice şoaptă de pas, orice târşâire a cizmelor de iarba potecii, orice poticnire a mersului vânătorilor. Trecând şi de ultima casă, drumeagul şerpuieşte de-a lungul văii, printre parcelele de lucernă, culturi de grâu, orz şi ovăz ca să se…
 
© 2002-2014. Drepturile de proprietate asupra tuturor informaţiilor (texte, imagini, clipuri) de pe acest site aparţin Vinatorul.ro,
exceptând cazurile în care se specifică altfel. Reproducerea acestor informaţii fără permisiunea reprezentanţilor Vinătorul.ro constituie infracţiune.
Design by Brand Factory.